Linoge Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 ujemne to odpowiednie w kabelki w zlaczu 2o pinowym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 chiefa masz 300-202 ? jak tak to to jest sirtec, miałem takiego enlighta i sporo może, trzymał axp @ ~2400MHz ~1,9V z 5v zasilanego z 9700pro po oc... i wtedy już wysiadał ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mighn Taghor Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Niektóre zasilacze nie podają napięcia -5V (fabrycznie) - napięcie to i tak nie jest chyba do niczego potrzebne, ale płyta pokazuje wtedy właśnie takie cuda.... a chieftec 300W nie ma -5V (wiem, bo miałem, i też pokazywał takie cuda...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 RaVeV155 też miał u siebie na mobo -66.xxV na lini -5V nie trzeba isę tym raczej przejmować ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztetke Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Niektóre zasilacze nie podają napięcia -5V (fabrycznie) - napięcie to i tak nie jest chyba do niczego potrzebne, ale płyta pokazuje wtedy właśnie takie cuda.... a chieftec 300W nie ma -5V (wiem, bo miałem, i też pokazywał takie cuda...) 1363229[/snapback] Wszystko się zgadza ale jeszcze dla ścisłości napiszę jaki mam zasilacz może się to komuś przyda. Zasiłka Made for Chieftec: Delta Electronics,Inc. model: GPS-300AB-100L. Faktycznie na tym zasilaczu nie ma lini -5. Oto linie jakie podają: +12V ---15A yellow, -12V ---0,8A blue +5V --- 25A red, +3,3 ---25A orange +5Vsb ---2A purple i to wszystko. Pozdrawiam wszystkich i dzięki za zainteresowanie tematem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 pytanie do ludzi z zalmanami na pokladzie nf (niebieski lub zloty) one sa ciut mniejsze niz mostek.... mozliwe zeby przez to sie przegrzewal ? przy 1.7 na nb mobo zalicza niebieskie okienka ? jakies pomysly ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 (edytowane) no jest mniejszy, ale nb, wafluś krzemca który wydziela ciepło jest na środku pod tym wieczkiem plastikowym więc i tak w zasadzie chłodzony jest dobrze ;) miałem złotego i było gites jak zapewne pamiętacie 2.25V przez kilka dni właśnie na niebieskim ;) edit: może zadużo te 1.7, ja do 250 kolo 1.6 potrzebyje, na ~230 jak wskocze z 1.7 to brak jakiejkolwiek stabilności :/ Edytowane 2 Kwietnia 2005 przez OWIES Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rhezuz Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 witam przy okazji wymiany zasilacza będe wyciągał mobo i przy okazji chciałem zrobic moda L12 (barton mobil 2500@3200 11x200) , związku z tym mam kilka pytan , jaki drucik dac?? bom mam taki z kabla od modemu ale opn jest strasznie cieniutki i w kablu było w osłonce ich kilkanascie czy lepiej dac troche grubszy drucik , tok jakis mam od uzwojeniaa jakiegos silniczka. Czy cienszy kabelek moze sie zajrac?? a czy gróbszy moze pogiąć nóżki???a czy jakbym w złe dziry wtyknoł druta to sie moze zjarac proc???i czy przed włozeniem drucika trzeba w biosie procowi zmieniac mnozik czy cos przestawiac??? za odpowiedzi dzienki :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 BYŁO !!! góra 3 stronki wcześniej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 no jest mniejszy, ale nb, wafluś krzemca który wydziela ciepło jest na środku pod tym wieczkiem plastikowym więc i tak w zasadzie chłodzony jest dobrze ;) miałem złotego i było gites jak zapewne pamiętacie 2.25V przez kilka dni właśnie na niebieskim ;) edit: może zadużo te 1.7, ja do 250 kolo 1.6 potrzebyje, na ~230 jak wskocze z 1.7 to brak jakiejkolwiek stabilności :/ 1363580[/snapback] O w morde Ty dales 2,25v na NB???:] nie doczytalem nigdzie tego :) Na Niebieskim zalamnie ... hmmmmm. Na na swoim srebrnym... 2,05v max mialem i juz stukalem zembami :). Ps zaraz zaczynam krecic kompa (FSB) dalej :) za akies 2 Godzinki zdam relacje :)... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Tak było, za czasów...hmm... jak poznałem świdra i chcieliśmy zrobić ładny score + fsb na abit do rankingu spi16m ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 na ~230 jak wskocze z 1.7 to brak jakiejkolwiek stabilności :/ 1363580[/snapback] no wlasnie u mnie jest podobnie probowalem chyba wszystkiego proc chodzi stabilnie na 2.36-7@1.95v ale jak zmienie fsb >23o to sie sypie memy wala bledami rozne timingi napiecia i nic nie skutkuje :( a przeciez te kingmaxy tak ladnie komponuja sie na tym mobo ... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 (edytowane) specjalnie dal sectora: moje pierwsze wejście do topicu o nf7 :lol: Linoge a jak dasz mniejsze Vdd nawet kolo 1.5? edit: już w Paź 24 2004, 12:07 wiedziałem że da się podpiąć 3ci sensor temp do modo :D Edytowane 2 Kwietnia 2005 przez OWIES Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 tak wtedy dzwiek sie sypie o ile dobrze pamietam // jestem w domu i nie mam narazie mozliwosci sprawdzic ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 hmm, to lipa jakaś Sector19 znalazłem :] Winbond I/O zaczyna "odlatywać", w końcu masz już nieźle wymęczone mobo, pokazuje -5V jako -66V więc zakresu mu raczej nie brakuje. Może mobo się kończy, na starej z czarnymi slotami max to 233 stabilne miałem (Vdimm, Vtt, Vdd mod, Vdd boster, L12 ) przy Vdimm3.95, Vdd 2.1 w porywach 2.25 i też nic więcej, post to jeszcze na 235 był. Tyle że nie zdążyłem sprawdzić biosów Merlina i 3in1 bo padła w zasadzie przy 3in1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 a marzenia mialem o 24o :( a tutaj taka lipa moze jeszcze kiedys sprawdze na singlu ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 (edytowane) Pewnie jakieś niedopatrzenie ;) wiele żeczy można pokonać, Edytowane 2 Kwietnia 2005 przez OWIES Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 moze mi sie kiedys uda ;) btw rzeczy ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 oups, chyba mój dys..shit firewal wywalil errora, muszę podwyższyć poziom % we krwi żeby mieć stabilniejszą pisownie :D A twoj ram jest w stanie zrobić 240? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 jak nie to sie mu w tym moze troche pomoze ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 heh pisząc prądu stałego chodziło mi o to zeby nie włączył ~ na mieniku:D , czepiasz sie ;) to taki niuans, przecie chciał mierzyć napięcia to nie bedzie ustawiał na ampery:) @rhezuz: co do drucika to trudno będzie ci podpowiedzieć - jak wyjmiesdz procka to popróbuj z różnymi drucikami, powiem ze ten drucik musi byćnaprawdę cieniutki - inaczej nóżki procka nie będą chciały wejść, zapodaj jakiś miedziany to bedzie dobrze przed całą operacją zapodaj "load fail safe deflauts" albo "load optimized deflauts" - jak będziesz uruchamiał kompa to od razu zobaczysz na jakim fsb proc ci wstanie co do wetknięcia w złe dziurki to skoro masz obawy ze możesz nie trafić:D to weś to sprawdź czy dobrze włożyłeś zanim włożysz procka:D co do uwag ogólnych to dotnij dobrze drucik - zeby nie był za długi lub za krótki powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 wiesz co jak da na ~ to pol biedy ale uwierz ze sa tacy na forum co by jeszcze przestawili na A Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rhezuz Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 ludzie help dzis wyciongłem mobo zmieniłem witram na zalmana niebieskiego ,wsadziłem spowrotem do budy popodpinałem wszystko właczami i komp sie zatrzymał na ładowaniu windowsa i za hu** go nie załadował no to grafe sprawdziłem u kuzyna -dobra, ramy i dysk u braciaka - dobre, to znów wszystko złozylemi i przeinstalowywuje system a tu kiha nie zaimstaluje za chiny windowsa tylko blue skreny wywala co sie mogło zrombac???? bo zanim rozebrałem kompa wszystko było ok w biosie nic nie zmienałem ponocy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zresetuj BIOS i spróbuj jeszcze raz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 pewnie sie nb przegrzewa, moze za malo pasty dales? nb jest troche wklesle... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Ciekawe czemu nagle u wszystkich po zmianie coolerka na nb dzieją się cuda... :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Ciekawe czemu nagle u wszystkich po zmianie coolerka na nb dzieją się cuda... :| 1365470[/snapback] Eeeee tam, u mnie jest OK! :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 MOŻE brak skilla, chociaż do tego potrzeba tyle skilla co do zawiązania butów:D u mnie wszystko ok z zm nb47j dawał se rade na wysokich fsb tyle że jest b.dobry przewiew w budzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Może ktosik zapomniał, że NB jest wklęsły??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 ostatnio się zdziwiem jak bardzo, po mocnym dokręcaniu bloczku widać odbite rogi nb na cu :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...