kardas Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Cze. Zdaję sobie sprawę że to już było ale czy niebieskli zalman nb47j pasuje na NB od nf7-s? 1413056[/snapback] pasuje jak ulal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Cze. Zdaję sobie sprawę że to już było ale czy niebieskli zalman nb47j pasuje na NB od nf7-s? 1413056[/snapback] Niestety nie... Ten radiator zupelnie sie nie nadaje na NB od NF7-S... A poza tym jest strasznie glosny :mur: Zupelnie odradzam ten pomysl... A zdjecie ponizej to fotomontaz :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 sliczny fotomontaz :wink: wdajac sie w szczegoly, jesli nie masz np pentagrama lub zalmana 7000 to wejdzie bez problemu, a jak jest pentagaram to trza wyciac w pien dwa zabki, a co do 7000 to poszukaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 szkoda ze drajwer nie czytal wszystkiego jak kardas... ja stwierdzilem ze nim zaczne sie udzielac przeczytam wszystko. i zostalo mi 30 stron 1 czesci i zrobili nowa to sobie darowalem:] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 wdajac sie w szczegoly, jesli nie masz np pentagrama lub zalmana 7000 to wejdzie bez problemu, a jak jest pentagaram to trza wyciac w pien dwa zabki, a co do 7000 to poszukaj 1413140[/snapback] Nie no moze nie wyciac ja mam BARDZO SILNIE WYGIETE :)... i wchodzi bezproblemu :). (z pentagramem qc 80 cu) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drajwer Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Niestety nie... Ten radiator zupelnie sie nie nadaje na NB od NF7-S... A poza tym jest strasznie glosny :mur: Zupelnie odradzam ten pomysl... A zdjecie ponizej to fotomontaz :wink: 1413127[/snapback] Hehe, lubie ludzi ze specyficznym poczuciem humoru :D Tak się składa że mam pentagrama qc92cu i zdaję sobie sprawę że będę musiał zalmana piłować. Ale to nie problem. Dzięki za pomoc :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Tak się składa że mam pentagrama qc92cu i zdaję sobie sprawę że będę musiał zalmana piłować. mam to samo chlodzenie i zrobilem tak 1 dlugi z trzeciego rzedu (od strony penta oczywista) 1 krotki z drugiego rzedu 2-3 krotkie z pierwszego rzedu reszte lekko wyginasz i pasuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disruptor Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 (edytowane) @unckle Wiem ze mam troche do sprawdzenia :wink: Kazda sugestia jest dobra. Ale zaczyna mnie to troche meczyc i jak tak dalej pojdzie to sie poddam i zmienie platforme na A64 :D Ale na razie jeszcze nie powiedzialem ostatniego slowa :wink: Co do czystosci kompa to raczej nie biore tego pod uwage bo jest w nim czysciej niz u mnie w pokoju :wink: A teraz na powaznie: - co do zasilacza to nic na razie zlego nie moge powiedziec bo wszystkie napiecia sa w normie - wlaczylem w biosie takie cos "FSB Spread Sprectrum" i "AGP Spread Spectrum" czy jakos tak i zobaczylem ze jest o dziwo lepiej :blink: Zawsze to wylaczalem bo gdzies mi sie obilo o oczy :wink: ze najlepiej to wylaczyc a tutaj takie zdziwienie... Jeszcze dokladniej potestuje to zdam relacje czy to faktycznie pomoglo EDIT Ustawilem obie opcje na 0.5% Doczytalem jeszcze ze te opcje niweluja jakies tam zaklocenia czy cos takiego :unsure: Czyzby wedlug tego mam wnioskowac ze plyta nie wytrzymuje i nie chce dalej ze mna wspolpracowac :mur: :mur: :mur: Edytowane 27 Kwietnia 2005 przez Disruptor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 te opcje ze spreed spectrum służą do zmniejszenia interferencji fal wytwarzanych przez kompa z falami ze stojącego blisko np radia, telewizora or smth. zawsze panował pogląd (do którego zresztą się stosowałem, nie sprawdzając go empirycznie) ze włączenie tych opcji pogarsza oc, więc zawsze miałem na off, pozatym nie było mi to nigdy potrzebna bo nie mam zakłóceń. co do czystości to ok, ale z doświadczenia wiem że niektórzy to potrafią mieć fajny "korzuszek" w kompie heh też bym się chętnie przerzucił na półkę wyżej czyt. a64 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disruptor Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 To dziwne bo w sumie kolo kompa to nic nie stoi :? No moze poza upsem (z lewej), drukarka (nad) i subem (za) :wink: Nie ma w sumie chyba co go az tak bardzo zaklocac :? A teraz jak na razie od momentu wlaczenia tych opcji to jest rewelka :D Zostawilem szyne na poziomie cos kolo 241 i jest jak na razie calkowicie stabilne. Staram sie jak moge i nic sie nie dzieje. Pogrywam sobie w hl2, nfsu2 i doom3 (oczywiscie na zmiane :) ), w tle cos zapuszczone (torrent) i nic sie nie dzieje... Moze pomoglo :) Na 3dsmarka01 nie mam na razie ochoty bo sie juz za wiele razy przez niego zdenerwowalem :mad: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 tutaj nie chodzi ze zakłócenia będą przeszkadzały komputerowi, (choć taka opcja oczywiście istnieje), ale w przypadku tych funkcji o których rozmawiamy chodzi o to zeby poprzez ich włączenie zmniejszyć stopieńzakłóceń wywoływanych przez komputer na inne urządzenia. np ja miałem swego czasu wierze przy samym kompie (antenka w postaci zwykłego kabelka) - nie dało się słuchać radia kiedy komp był włączony (opcje te były wtedy wyłączone), miast ruszaćte opcje robiłem sobie antene z radiatora :D -stawiałem radiatorek na antenie w pewnym oddaleniu od kompa i pomagało (wiem ze to brech ale ja radia praktycznie wcale nie słucham a wtedy była jedna bardzo interesująca audycja, poprostu tak sobie chwilowo poradziłem) jeśli cię ten temat interesuje spróbuj postawić radyjko przy kompie i sprawdź jak odbiera z spectrumami na enabled a potem na disabled, efekt moze być rózny, albo wcale nie być efektu. drukarka raczej nie zaszkodzi. natomiast jeśli głośnik jest naprawdę blisko to moze przeszkadzać kompowi, postaw sobie np ten głośniczek koło monita jeśli masz crt i sprawdź :D. co do ups'a to nie wiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
natan33 Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 (edytowane) Myślę że tutaj też to mogę wrzucić ]My Webpage[/url] Edytowane 29 Kwietnia 2005 przez natan33 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Myślę że tutaj też to mogę wrzucić ]My Webpage[/url] 1418206[/snapback] Wow 287Fsb na Abicie to rekord Swiata by byl :P.... hmmmm a co to za arty na pulpicie i wogoole to jakies screeny z stabilnosci czy cos :)... Mile widziane Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Te arty i tak dalej to dla mnie może być to że obrazek jest pomniejsozny sztucznie poprzez Hosting, ale przyznam że dosyć dziwnie się to ogląda. Aha, no i możesz zrobić teraz tak: Najpierw puść 3Dmarka, potem SuperPI, i nie wiem, wykarz się inwencją udowadniania stabilności i rzeczowośći tego Twojego O/C. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Te arty i tak dalej to dla mnie może być to że obrazek jest pomniejsozny sztucznie poprzez Hosting, ale przyznam że dosyć dziwnie się to ogląda. Aha, no i możesz zrobić teraz tak: Najpierw puść 3Dmarka, potem SuperPI, i nie wiem, wykarz się inwencją udowadniania stabilności i rzeczowośći tego Twojego O/C. 1418342[/snapback] No no no stabilnosc to podstawa... A TAK WOGOEL TO MAM PROSBE WIELKA... jesli wiecie jakie sa najwyzsze wyniki FSB na Abicie NF7(s) (sl) to dajcie je :). Bo w sumie Szukalem ostatnio i stwierdzilem ze w polsce to jest 1 osoba ktora ma wiecej niz ja :)... a na calym swiecie to tez juz niewiele "tego" juz zostalo :). ja moj massive attack przypuszczam na... hmm za tydzien (moze 1,5 tygodnia)... bo narzie wszystkie nawiewy sprzedalem i mam lekka modernizacje kompa :P. Wiec 270 FSb to nie koniec :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
natan33 Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Nie Panowie,to nie jest wcale stabilne! Wrzuciłem to tylko po to aby pokazać 287FSB na Abicie...bo raczej nie wszyscy ujrzą takie fsb na swoim kompie. Osobiście sam chciałbym zobaczyć screena z z fsb300mhz! Te arty to przez to że juz bardzo mocno zaczeło się to sypać i po podniesieniu o 1mhz już był koniec! Czasami uda się przeskoczyć na fsb289 i wtedy się sypnie dopiero :mur: Nie pokazuję że jestem stabilnie na takiej szynie-chciałem to tylko pokazać, napewno wiekszość lubi oglądać takie obrazki. Max stabilnie teraz jestem na 260fsb i pamiątki na Cl3 4-4-11 w dualu oczywiście, chociaz bawiłem się jeszcze trochę w nocy i na 263fsb przy Cl3 3-3-11 przeszedł SuperPi 16M i przez prawie 2h szedł prime95. pozdrawiam wszystkich :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 ładnie piknie:D coście siętak rzucili od razu na stabilność? widząc tego screena domyślnie przyjąłem ze to kategoria "max boot" good job - kurcze jakbyś dysponował dobrymi memorkami typu bh5 itd to mógłbyś mieć fajne miejsce w rankingu fsb - (tam sie liczy odczyt/zapis) wiecie co wam powiem - to bedzie dość refleksyjne - jakośniecałe 2 latka temu zastanawiałem sięnad wyborem mobo i jedni mi mówili ze wogóle nie opłaca się iść w nf2:D, inni żeby brać epoxa8rda+, inni znowu doradzali solteka 75frn2-l, ja natomias wybrałen NF7 v2.0 i powiem wam ze z perspektywy tych 2 latek - był to zaje&!$ty wybór :) to tyle mi się na refleksje zebrało:D chyba se kompa łzami zaleje :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 napewno przewinel sie to. ale pomozcie. lece z FSB juz do 230Mhz na orginalnym biosie. wiem wyzej bede zmienal biosa mam tylko zmienione chlodzenie na NB. zastanawiam sie jak wysoko mozna jechac z FSB i Vcore ??? zeby bylo bezpiecznie ?? chodzi o plyte, chlodzenie mosfetow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 natan33 Daj mi ta plyte :)... widze w niej duzy potencial :)... Duzy duzy (w sumie zaczynam sie bac ale...) :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 luki pc - to jakie fsb i vcore jest bezpieczne zależy od wielu rzeczy jak: zaliłka, chłodzenie poszczególnych elementów mobo procka i pamięci są ludzie którzy zapodają 2,1v na ac, mi się wydaje ze 1,8~1,9 jest bezpieczne na ac ja osobiście nie będe chciał przekraczać 2v, choć nie wiem czy zasiłka mi na tyle pozwoli jeśli chodzi o fab to same mhz w sobie raczej płyty ani pamięci nie zabiją, bardziej chodzi tu o v, i tak - bez vddmoda nie azbijesz płyty tym napięciem, jeśli chodzi o ramce to ponoć większość wytrzymuje do 4v. myśle ze do 3v jest bezpiecznie, powyżęj 3 woltów już napewno należą sie radiatory i nawiew w miarę posiadania lepszego chłodzenia te parametry of koz idą w górę a potem to juz procki idą w zaświaty z powodu za niskiej temp :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 luki pc - to jakie fsb i vcore jest bezpieczne zależy od wielu rzeczy jak: zaliłka, chłodzenie poszczególnych elementów mobo procka i pamięci są ludzie którzy zapodają 2,1v na ac, mi się wydaje ze 1,8~1,9 jest bezpieczne na ac ja osobiście nie będe chciał przekraczać 2v, choć nie wiem czy zasiłka mi na tyle pozwoli jeśli chodzi o fab to same mhz w sobie raczej płyty ani pamięci nie zabiją, bardziej chodzi tu o v, i tak - bez vddmoda nie azbijesz płyty tym napięciem, jeśli chodzi o ramce to ponoć większość wytrzymuje do 4v. myśle ze do 3v jest bezpiecznie, powyżęj 3 woltów już napewno należą sie radiatory i nawiew w miarę posiadania lepszego chłodzenia te parametry of koz idą w górę a potem to juz procki idą w zaświaty z powodu za niskiej temp :D 1420840[/snapback] narazie mam 230Mhz FSB proc 2,2GHz 1,6V temp. 43-49C Temp w budzie <30C . Mem na 2,6V jak pojade dalej i bede sie trzymal niskich napiec (CPU np. do 2375 MHz 1,75V przy 250MHz FSb) to powinna plyta wytrzymac bez dodatkowego chlodzenia np. Mosfetow ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 narazie mam 230Mhz FSB proc 2,2GHz 1,6V temp. 43-49C Temp w budzie <30C . Mem na 2,6V jak pojade dalej i bede sie trzymal niskich napiec (CPU np. do 2375 MHz 1,75V przy 250MHz FSb) to powinna plyta wytrzymac bez dodatkowego chlodzenia np. Mosfetow ? 1420871[/snapback] Tak tak plyrta wytrzymuje spokojnie napiecie 1,9v bez dodatkowych radiatoprow na Fety... ale jak juz cos kolo 2v na proca bedziesz dawal to wtedy obowiazkowo + dobry przewiew w obudopwie :). NO a na Ac spokojnie do 1,9v da sie zyc... ja u siebie nawet 2v daje na extrem,e oc :P.. z pentagramem :).. (2,06v w biosie) bo wiadomo abit zaniza napiecia :). Nie ma co sie bac istota nie jest jak wysokie napiecie sie daje ;lecz jaka wysoka tempperatura jest ....na procu bo POROWNUJAC proc z napieciem 1,7v grzejacy sie do 65 st... a proc z napieciem 2,05v grzejacy sie do 45st to wiadomoze ten drugi choc zasilany wiekszym napieciem i tak powinien miec dluzsza zywotnosc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 (edytowane) No w sumie radiatory na pamięci dobra rzecz. Choć ja np. dopieor je wygrzewam :twisted: . Nie wiem czemu ale u mnie podniesienie o 10 MHz FSB przy tym samym napięciu bardzo podniosło temperaturę moich Twinów. Jak tylko zrobię lepsze chłodzenie mojej płyty to podzielę się z wami zdaniem nt. TwinMOS'ów. Wiem, że Dimek i ktoś jeszcze dał radę im i 240 osiągnął, jednak ja chciałbym więce. Fajnie by było tak wysoko dolecieć na takich ramach. BTW Sector lub ktoś inny...wiecie może jak wysokie FSB udało się kompuś osiągnąć na M.Tecach :?: Bardzo mnie to interesuje :D Może nawet z Dirty Punka narazie zrezygnuję....Kto wie. Teraz jestem zadowolony :D Edytowane 1 Maja 2005 przez DaRoN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luckyls Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Panowie, mam kłopot z tą płytą. Dzisiaj miało być pierwsze uruchomienie komputera z tą płytą (NF7 rev2), jednak on wogóle nie chce sie uruchomic:(. Opisze wszystkie objawy i licze na to ze ktos moze bedzie w stanie mi pomoc. Po wlaczeniu zasilania dioda czerwona na płycie pali sie wiec naciskam power on zapala sie dioda zielona, dysk zaczyna sie krecic, ale po 2 sekundach gasnie dioda zielona, dysk przestaje sie krecic a z glosniczka wydobywa sie dzwiek tak jakby straz jechala na sygnale (albo cos innego). W kazdym badz razie nie sa to te zwykle bipniecia ktore oznaczaja ze cos jest uszkodzone. Na poczatku odpalilem wszystko tak jak mialo byc czyli (dysk, cd, cd-rw, fdd, siecowka, tv, 2x256 ram, grafika). Myslalem ze cos jest zle podlaczone i pokolei odpinalem tv, sieciowka, cd, cd-rw, dysk, wyciagnelem nawet grafike, ale nie bylo zadnej roznicy w zachowaniu, dopiero jak wyciagnelem te 2 kosci ramu to przy wlaczaniu bylo bipniecie oznaczajace ze cos nie w pozadku z ramem, oraz to buczenie o ktorym pisalem wczesniej. Procesor tak jak w sygnaturce XP-M 2500+ na starej płycie był wykrywany przy starcie na FSB 133, wiec zrobilem l12 mod i załozylem 2 druciki na sokecie. Mam obradiatorowane wszystko o czym jest mowa w kompedium ,a pozatym procesor i grafika sa chlodzone woda. Czy takie zachowanie moze byc spowodowane l12 modem? Byłbym wdzieczny za kazda probe pomocy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 (edytowane) Sprawdź może jedną kość ramu. To znaczy odpal je osobno. Jak będzie chodziło to znaczy, że cosik z ramem nie jest w porządku. EDIT: Właśnie może jeszcze opvje w biosie są nie tak. Edytowane 1 Maja 2005 przez DaRoN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Jak masz wodę to pewnie niemasz podłączonego wicherka od CPU. Wyłącz w biosie "CPUFan Failure" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Tak tak plyrta wytrzymuje spokojnie napiecie 1,9v bez dodatkowych radiatoprow na Fety... ale jak juz cos kolo 2v na proca bedziesz dawal to wtedy obowiazkowo + dobry przewiew w obudopwie :). NO a na Ac spokojnie do 1,9v da sie zyc... ja u siebie nawet 2v daje na extrem,e oc :P.. z pentagramem :).. (2,06v w biosie) bo wiadomo abit zaniza napiecia :). Nie ma co sie bac istota nie jest jak wysokie napiecie sie daje ;lecz jaka wysoka tempperatura jest ....na procu bo POROWNUJAC proc z napieciem 1,7v grzejacy sie do 65 st... a proc z napieciem 2,05v grzejacy sie do 45st to wiadomoze ten drugi choc zasilany wiekszym napieciem i tak powinien miec dluzsza zywotnosc :) 1420906[/snapback] Przeciez zwiekszajac FSB zwieksza sie Czestotliwosc pracy Procka i wiekszy pobor Pradu. Wieksze obciazenie na Mosfety . Czy cos pomylilem ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 niby nie ale pobor mocy od predkosci sie malutko zmienia, 500mhz zmieniloby ci 1-2 stopnie. a co do vcore to zalezy co masz na cpu, jak wiatrak z ktorego powietrze leci nad mosfetami i je chlodzi to mysle ze 1.9 mozesz miec. jak masz wode i tam nic nie lata to radze zalozyc radiatorki niezaleznie od vcore, u mnie na 1.65 sa bardzo gorace z radiatorkami a na 1.8 parza. a po dolozeniu 80@5V sa caly czas zimne dopiero w okolicach 2.3 sie robia cieple. moim zdaniem sie grzeja o wiele bardziej od nb. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luckyls Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 To napewno nie jest sprawa podlaczonia wiatraka, poniewaz takie same objawy sa jak podlaczam jakis wiatraczek do CPUFAN (do biosu nie mozna wejsc poniewaz nie ma sygnalu na wyjsciu z karty), czyli zaczyna sie krecic a pozniej nastepuje odciecie zasilania (jest tylko to wycie). Rowniez przekladanie kosci w bankach nie pomaga (probowalem uruchomic tylko z jedna koscia). Bede wdzieczny za sugestie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Okej więc: 1. Zmień siga(wprowadza ludzi w błąd) 2. Spróbuj inny PSU. 3. Wyciągnij WSZYSTKIE peryferia, prócz oczywiście proca, grafy i ramy( jednej kości wciąż). Wtedy oblukaj efekty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...