Hirotaro Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 A może jak grzebałeś to coś źle wsadziłeś/poruszyłeś??? To co widzisz sugeruje cosik z Grafą... Choć może i rzeczywiście coś się przegrzało... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shangri_La Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 A może jak grzebałeś to coś źle wsadziłeś/poruszyłeś??? To co widzisz sugeruje cosik z Grafą... Choć może i rzeczywiście coś się przegrzało... 1426395[/snapback] hmm, za pierwszym razem wstał ładnie, a teraz po załączeniu power, nawet monitor się nie uruchamia, ale wszyskie wiatraki chodzą... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbilka Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 wątpie żeby się przegrzał - u mnie wentylek zatarł się już dość dawno i wszystko chodzi ok :P (i czeka na złożenie WC) a to o czym mówisz to wygląda mi na grafe-jak miałem uwaloną to też w biosie ślaczki, a po pewnym czasie wogóle przestała się uruchamiać.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shangri_La Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 wątpie żeby się przegrzał - u mnie wentylek zatarł się już dość dawno i wszystko chodzi ok :P (i czeka na złożenie WC) a to o czym mówisz to wygląda mi na grafe-jak miałem uwaloną to też w biosie ślaczki, a po pewnym czasie wogóle przestała się uruchamiać.. 1426563[/snapback] ehh już wiem że to nie grafika, włożyłem gf4 i nic, wiatraki chodzą, monitor się nie włącza dysk przez chwilę pracuje a potem cisza ... :cry: any other ideas? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Moze jak smarowales pasta upaćkałeś coś innego tez..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Zresetuj bios i odpal kompa z CD. Jak mi padał dysk miałem podobne objawy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacko Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Zauważyłem, że trzeci slot pamięci (ten pojedyńczy) jest bardziej wrażliwy na kręcenie pamiątek (prime wywala). Ta sama pamięć chodzi ok w pierwszych dwóch slotach na FSB 210 a w trzecim przy tym samym napięciu zaledwie FSB 200. Czy ktoś zaobserwował coś podobnego u siebie ? Różnica jest niewielka, ale jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Tak dokładnie, ale u każdego jest inaczej. Np. ja mam zupełnie odwrotnie, w tym osobnym pamięć kręci się najlepej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacko Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Tak dokładnie, ale u każdego jest inaczej. Np. ja mam zupełnie odwrotnie, w tym osobnym pamięć kręci się najlepej. 1427051[/snapback] Ty masz SL ja mam zwykłe NF7v2.0 może w zwykłych osobny slot jest gorszy. Ciekawe czy ktoś jeszcze to zaobserwował. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacko Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Czy jest jakaś szansa aby NF7 bootował się z USB np. z pendrive'a ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shangri_La Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 bez paniki, dzięki za rady panowie otóż jednak padła grafika :sad: ale co dziwne, tak jak pisałem na gf4 sprzęt nie wstawał. dopiero po włożeniu gf2mx400, wszystko jakos poszło... czegoś jedak nie rozumiem, gf6600 nie mógł mi się raczej przegrzać, podejrzewałem o to raczej płytę - cooler na NB stanął - więc pierwsze podejrzenie pada na abita ale zaznaczam, po zmianie na zalmana komp wstał pochodził parę minut i reset, a później ciemność :wink: straszny dzień, a żeby było ciekawiej dziś miałem urodziny... pozdrawiam :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Czyli jednak dobrze myślałem. Może po zmianie chłodzenia poszło jakieś zwarcie => dorze że AGP się nie sfajczyło. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shangri_La Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Czyli jednak dobrze myślałem. Może po zmianie chłodzenia poszło jakieś zwarcie => dorze że AGP się nie sfajczyło. ;) 1427194[/snapback] hmm, a moze wtedy kiedy się NB zgrzało??? tylko czemu później komp na chwilę wstał? sam już nie wiem jutro oddam grafe do serwisu i bede jechal na mx400 B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disruptor Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Ja chyba sie jednak poddam :-| i przesiade na A64 :wink: No juz teraz jade na szynie 238 i dalej cos mu nie pasi :mur: Jak bede mial troche wiecej czasu to sie moze jeszcze za to zabiore w co watpie bo juz brak checi :? Chyba ze jest ktos z moich okolic i luknal by na to :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 no i co z tego jakby ci ktoś nawet podkręcił trochę... też bym chciał mieć takie dylematy jak Ty wziąć se a64 czy nie, a moze tak a moze nie, a moze jednak tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 (edytowane) !!! NOWY FORUM !!! by -=Merlin=- Project http://forum.hslab.pl/ ABIT MSI DFI EPOX zapraszam wszystkich na rozmowe by -=Merlin=- :wink: Edytowane 5 Maja 2005 przez by -=Merlin=- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Widze że sie modera dorobiłeś :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
natan33 Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Panowie oto mój nowy stabilny rekordzik,nie wiem czy aż tak do końca stabilny bo nie dawałem jeszcze Prime ale 16M bez problemu no i spojrzeć można :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 No ładnie...tylko mam pytanie czy te 22C w SpeedFanie oznaczją temperaturę procesora? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
natan33 Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 No ładnie...tylko mam pytanie czy te 22C w SpeedFanie oznaczją temperaturę procesora? 1428584[/snapback] nie..te 22C to temp z tego czujnika między NB a ramem-buda otwarta cały czas B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacko Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Jakie są efekty włączenia w BIOS-ie Busmastera ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 dołączam się do pytanie Yacko, kiedyś próbowałem coś z tym poombinowac ale nic nie wskórałem, moze oprócz tego trzeba zrobić coś jeszcze? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienth Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 (edytowane) Jakie są efekty włączenia w BIOS-ie Busmastera ? 1428948[/snapback] rowniez dolaczam sie do pytania. A teraz pytanie z innej beczki mam nadzieje ze mi pomozecie. Otoz komp dzialal super stabilnie do czasu gdy kupilem nowa myszke i nagrywarke combo. Problem polega na tym ze czesto wywala mi sie BSOD z napisaem IRG_LESS_OR_NOT_EQUAL :mur: walcze juz z tym od 2 miechow i nie umiem sobie z tym poradzic, zmienialem biosy i efekt byl tylko taki ze zamiast BSOD byl restart w dowolnych momentach. Myszke przepinalem z usb na ps2 i na odwrot, zawsze bez skutku(sterowniki rowniez zmienialem). Probowalem rozne stery do nForce i dalej bez skutku. Zauwazylem ze BSOD wyskakuje glownie gdy klikne myszka(oczywiscie nie zawsze) lub gdy uzywam napedy CDRW, np gdy wkladam plytke i zasuwam szuflatke. Zawsze wlaczalem IDE BUS MASTER w biosie, byc moze to jest problem. Teraz wylaczylem ta opcje i zobacze co bedzie. Jednak nie zmienia to faktu ze nie wiem za co ta opcja odpowiada i chcialbym sie dowiedziec. Prosze o pomoc bo juz mam tego dosc :cry: plyta to oczywiscie NF7 Edytowane 6 Maja 2005 przez alienth Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 A jak masz nastawione napędy??? PM/PS/SM/SS??? Może coś przestawić??? A może coś się pokrywa??? Najlepiej wymuszać za pomocą zworek (czyli nie CableSelect)... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienth Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 A jak masz nastawione napędy??? PM/PS/SM/SS??? Może coś przestawić??? A może coś się pokrywa??? Najlepiej wymuszać za pomocą zworek (czyli nie CableSelect)... 1430017[/snapback] dysk twardy mam na primary master, a nagrywarka na secondary master. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacko Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 Powszechnie wiadomo, że NF7 zawyża temperatury procesora, jeśli ten czujnik, który zaznaczyłem na rysunku odpowiada za odczyt temperatury to moze wystarczy go lekko odchylić od procesora i będzie OK ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 znaczy nie wazna dla ciebie temperatura tylko byle odczyt byl w normie? to nawet sobie go wyrwij. pozatym watpie zeby cos dalo jak myslisz jaka jest roznica temp w miejscu o pol milimetra oddalonym? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rhezuz Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 no to dzis potestowalem troche swój sprzencior i tak na ramy dalem 3V i 8cm wentyl timingi 2-2-2-11 doszedlem do 215 mhz stabilnie ( proc na 1,625 V) przy 220 super_Pi przechodzi ale prime wywalało , to dałem na proca 1,675v i dalej wywalało , zminiłem timingi na 2-3-2-8 i dalej wywala no to co pozmieniac zeby mi sie prime ustalilizowało??? a bios to standardowy 26 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacko Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 znaczy nie wazna dla ciebie temperatura tylko byle odczyt byl w normie? to nawet sobie go wyrwij. pozatym watpie zeby cos dalo jak myslisz jaka jest roznica temp w miejscu o pol milimetra oddalonym? 1430170[/snapback] Chyba się nie zrozumieliśmy. Skoro czujnik zawyża to pomyślałem aby w ten sposób zbliżyć się do rzeczywistej temperatury. Poza tym myślę, że kiedy teraz dotyka procka a po odchyleniu nie będzie dotykał to różnica w odczycie temperatury może się zmienić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 no to dzis potestowalem troche swój sprzencior i tak na ramy dalem 3V i 8cm wentyl timingi 2-2-2-11 doszedlem do 215 mhz stabilnie ( proc na 1,625 V) przy 220 super_Pi przechodzi ale prime wywalało , to dałem na proca 1,675v i dalej wywalało , zminiłem timingi na 2-3-2-8 i dalej wywala no to co pozmieniac zeby mi sie prime ustalilizowało??? a bios to standardowy 26 1430316[/snapback] BIOS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...