luki_pc Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 tylko ze moje infineony potrzebuja min 2,8V na 200MHz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 @OWIES no tak, tyle ze te abity, o ktorych mowie sa NOWE z GWARA 24 miechy!!! powiedzmy nf7-s w pierwszym lepszym sklepie (w necie) - 280-300 a na allegro taki sam tez nowy z gwara 225zl!! nie widze w tym sensu dla mnie to sa te gorsze serie o ktorychs sie czytalo tu na forum... a moze sie myle... szkoda ze nie maja zwyklych nf7 po 150zeta :D pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 @OWIES zrobilem jak mowiles i nic :( dalej mam bledy w okolicach 33% w GM na 2x512MB 200MHz. chyba sie poddam z nimi. Moze sie jednak gryza i nic niezrobie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 A może to NF7-S2 a S2 to nie S rev. 2.0 tylko ta gorsza wersja okrojona z innym układem zasilającym itd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 (edytowane) dla mnie to sa te gorsze serie o ktorychs sie czytalo tu na forum... a moze sie myle... 1610321[/snapback] 1610384[/snapback] no to juz nie wiem :arrow: Hiro to raczej wsio są pełne S-ki i SL-ki ver2.0 ...no wizualnie i z opisu ;] zapomniałem: :arrow: alienth jakieś kingi chyba nie lubiły NF7, kiedyś dawno dawno temu była o tym mowa... poszukaj innego biosu, ale raczej w granicach merlina w rozdziale d26 ;) Edytowane 24 Sierpnia 2005 przez OWIES Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienth Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 @OWIES wlasnie jade na biosie merlina D26 taipan 0.1 :) Eh jeszcze sprobuje na CR 2T Vdimm na max i zobacze czy pojade wiecej, a jak nie to w zimie przesiadka na K8 i w d... to mam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 (edytowane) a jak nie to w zimie przesiadka na K8 i w d... to mam :) 1610606[/snapback] dobrze gadasz. juz mnie meczy patrzenie na ekran GM :( powinna byc lista kosci ktroe sie gryza z NF7. Edytowane 24 Sierpnia 2005 przez luki_pc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Przede wszystkim powinna być opcja 1T=>2T w BIOSie... Wg mnie to podstawa. No i może reszta timingów też. W końcu dziwne jest to, że 2-2-2-11 na NF7 są lepsze od 2-2-2-5... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 powinna byc lista kosci ktroe sie gryza z NF7. 1610700[/snapback] gdzieś kiedyś było coś w tym stylu... jeszcze na długo przed modowanymi biosami... pamietam bo ponoś moje TwinMOSy miały nie działać bo były mTecami e50b ;] ...a jak poźniej zrobiłem na jednej kostce 255 to dopiero zdziwko było ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 powoli zegnam sie ze swoją nf7, ale mam do was ciut głupie pytanie....myslicie ze przed wysyłką flashowac bios do oryginału czy zostawic modowany? ...bo szczerze mówiąc niechce mi sie grzebac z biosem, ale z drugiej strony klient moze miec co do tego jakies obiekcje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 A gware na nią masz? Możesz go deczko podpuścić, czy chce zwykły (blach ;]) bios czy wyjątkowy do niezłego oc ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 mam gware no ale ktos kupujący taką płytke chyba bedzie umial sobie poradzic z "oddaniem jej na serwis" [; napisałem mu w emajlu ze ten co jest teraz wgrany jest niebo lepszy [; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 gdzieś kiedyś było coś w tym stylu... jeszcze na długo przed modowanymi biosami... pamietam bo ponoś moje TwinMOSy miały nie działać bo były mTecami e50b ;] ...a jak poźniej zrobiłem na jednej kostce 255 to dopiero zdziwko było ;] 1611423[/snapback] ale to tez chyba zalezy od modelu i pogody na alasce. sprawdze kosci jak wroce z urlopu na NF7-M w pracy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Histek Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 (edytowane) Ostatnio postanowiłem zmienić moje kt400 na coś nowszego, zastanawiam się nad nf7-s lub an7 - ktura z tych płyt będzie dla mnie lepsza (mam A1700+ JIUHB) ? Czy to prawda że aby wycisnąć na moim procku fsb 200-220 potrzebny jest jakiś mod ? Czy jest on niezbędny ? Edytowane 25 Sierpnia 2005 przez Histek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rhezuz Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 jakbym chciał dokupic sobie 512 ramu , żeby mieć 1 giga, to przy obsadzonych 3 slotch ram będzie szedł na szynie 333mhz??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Owszem => tak chyba wynika z instrukcji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camel- Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 nie wiem czy bylo: klik to tak dla tych co mysla ze dalej nie da sie kupic ski za marne pieniądze... ale coz. NF4 chodzi po 300-400zł to nf2 bedzie tez tyle chodzic? :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpaciorek Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Witam, przez nieuwage zafalshowalem plyte NF7-S V2.0 nieodpowiednim biosem. Bios byl do plyty NF7-S2 zawartosc biosu z pliku nf7215.exe . Nie wiem dlaczego program dopuscil taka mozliwosc (flasmenu pod windowsy). Zorientowalem sie ze cos jest nie tak dopiero po resecie - predkosc procesora jest sztywno na 1100 Mhz. Probowalem po tym przefalshowac wlasciwy bios, jednak awdflas (dos) i flashmenu (windowsy) twierdza ze mam niewlasciwa wersje biosu. Po wielu kombinacjach doszedledlem do tego ze Ward Flash wywala mi blad ze bios jest zabezpieczony - na tej plycie niema mozliwosci blokady biosu przed zapisem. Mam pytanie, czy da sie ktorys z programow uruchomic z opcja wymuszania update`u bez sprawdzania wersji, czy moze jest inny sposob zeby zaladowac wlasciwa wersje biosu ? Prosze o pomoc. Pozdrawiam Paweł Paciorek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maslosky Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 (edytowane) Histek nie potrzebny jest koniecznie mod zeby leciec wysoko z fsb... wystarczy dobry biosik i mozna leciec wysoko... zobacz u mnie w sigu (z tym ze mam DUT3C... gdyby bylo DLT3C to bym poszalal :/) ja sie niedawno przesiadlem na nf7 z epoxa i jestem zadowolony :) swoją drogą mam troche głupie pytanie... z której linii ciągnie zasilanie dla procka płyta nf7 ? Edytowane 28 Sierpnia 2005 przez maslosky Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 12V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abaddon+ Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 witam , mam taki mały problem: jak uzyskac prace w singlu na dwoch kosciach (2x512mb) na nf7-s , przekladalem wszytkie kombinacje (sa 3 sloty) i za cholere nie moge wymusic single , non stop jest dual (probowalem nawet 3x512mb i tez to samo) moze jest jakis bios? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Single jest w pierwszych dwóch gniazdach (tych blisko siebie). Nie wiem jakim códem sprawdzajać wszystkie kombinacje zawsze pokazało Ci dual. Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 jakbym chciał dokupic sobie 512 ramu , żeby mieć 1 giga, to przy obsadzonych 3 slotch ram będzie szedł na szynie 333mhz??? 1613340[/snapback] Ja niedawno jeszcze mialem 2x256 + 1x512, wszystkie sloty zajete i wszystko chodzilo w Dualu i na 400 MHz spokojnie bez problemow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Svd Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 (edytowane) Witam ! Ja mam swojego abita nf7-s v2.0 od dwoch dni i musze przyznac ze nie spodziewalem sie po tej plycie ze ten uklad odpowiedzialny za podawanie napiec bedzie tak rozkalibrowany. Na lini 12V bios pokazuje napiecia od 11.4 do 11.8 (mimo ze sprawdzajac miernikiem jest idealnie 12.00V zasilacz chieftec 420W i niejest to wina zasialacza bo mam 2 i niema zanczenia ktory jest podlaczony). Druga sprawa to Vcore mimo ustawienia 1.8V bios pokazuje miedzy 1.73 - 1.76 mimo ze na punktach pomiarowych na plycie (pokazuje miernik 1.8V) Wsumie to zastanawiam sie czy nie prosic o wymiane tej plyty na inna bo napiecia moge posprawdzac, gorzej jesli okaze sie ze temp CPU pokazuje nie tak jak powinna a cos w tym jest bo wydaje mi sie ze czasem pokazuje tak jakby z 5C mniej. Zapomnial bym dodac bios jest najnowszy. Pozdrawiam Edytowane 29 Sierpnia 2005 przez Svd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 u mnie podobna sytuacja, sugeruj sie tym co pokazuje miernik, wszystko jest ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 (edytowane) @Svd na kazdym nf7 mozna czegos takiego doswiadczyc i raczej Ci nie wymienia tego na inne ;] w sumie od kiedy cena tego mobo spada jego komponenty sie zmieniaja ... troche mnie dziwi ze wszyscy sie tak wyzbywaja tego mobo teraz to cena jego jest praktycznie zlomowa a zawsze sobie mozna 2 kompa zlozyc ...albo dzieciom pokazac na czym ich tatus walczyl o lepsze jutro ;) Edytowane 29 Sierpnia 2005 przez Linoge Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 wymusze flasha przez przelacznik "/f", musisz miec jednak wlasciwy bios na 101% potem w dosie taka lista polecen a:\awdflash.exe bios.bin /py /sn /cd /cp /cc /cks /r /f reszta przelacznikow odpowiada za calosciowe przefleszowanie kostki bootsector itd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpaciorek Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Przerabialem juz opcje z przelacznikiem /f - niestety nic to niedalo. Awdflash wywala blad ze bios jest zabezpieczony przed zapisem (jak juz pisalem wczesniej plyta nie udostepnia takiej opcji) - gdzies na sieci wyczytalem ze tak sie dzieje jak sie spieprzy flashowanie kosci. juz sie z tym pogodzilem - kosc juz podobno jedzie do mnie poczta (34pln), ale jak ktos ma jeszcze jakis pomysl to moglbym cos jeszcze poprobowac (moze jakis inny program do ladowania biosu ?) PP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 zrob to na innym mobo z taka sama albo bliznacza koscia powinno zadzialac ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Svd Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 @Linoge najlepsze jest to ze dzwonilem do abita w polsce (na stronie abita jest kontakt) i pan ktory zemna rozmawial to najpierw stwierdzial ze to zasilacz gdy wytlumaczylem mu ze nie, powiedzial ze to niemozliwe ze plyta abita moze miec cos zepsute... a jak powiedzialem ze szukalem duzo po internecie ze nf7 ma problemy z pokazywaniem temp, odczytem napiec (to co umnie), itp to powiedzial ze on jest mi wstanie pogrzebac w internecie i znalesc inne bardziej "dziwne" pojedyncze losowe przypadki ktore ludzia sie zdazyly 8O Po tym stwierdzeniu zwatpilem i skonczylem szybko rozmowe. :???: Natomiast w serwise powiedzialem jak wyglada problem i stwierdzili na poczatku rozmowy telefonicznej ze jesli mowie cos ze mam plyte abita to napewno zepsuta jest plyta :lol: potem pan zapytal czy dobrze wgrany jest bios :smile: Jedyne co mnie pocieszylo to to co napisal "medievil" ze wszystko jest ok tylko czujniki wariuja... Dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...