Linoge Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 myslimy ze musisz zaczac od zmiany pasty na lepsza ... a potem zadbac o chlodzenie pozostalych elementow mobo co do bartkow nie wydaje mi sie zeby to byly jakies demony moze niech sie wypowie ktos co cos takiego nabyl ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eclip Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 spli lepszą wydajność uzyskasz na 2.5-3-3-10 niż na 2.5-3-3-8 polecam http://www.frazpc.pl/artykuly/212/Badania/...tformie/nForce2 Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spli Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 (edytowane) A więc mosfety już mają radiatorki cięte z więszego na taśme termoprzewodzącą, i niedlugo będe na sb coś przylepiał i na ram. A moze jakiś inny biosik byście polecili? :P Edytowane 3 Września 2005 przez spli Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 to zalezy czy masz problem z odpaleniem na wyzszych ustawieniach czy stablinosci jesli nie mozesz kompa odpalic to raczej za wiele juz nie powalczysz ... ale jesli problem ze stabilnoscia to jeszcze mozna cos powojowac :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spli Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Komp się odpala, lecz w momencie gdy wlacza się win, albo tóż po jego włączeniu wywa sie niebieski ekran. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 o prosze topic przylepili ... jesli komp o zimnego startu tak ma to juz raczej zblizasz sie do konca mozliwosci ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fungus Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 Którą z kości polecilibyście kupić: (2x1024, non-ECC, DUAL) do ABIT NF7-s v2.0 -Geil GE2GB3200BDC -Kingston KVR400X64C3AK2/2G W kompie mam Hynix PC3200U-512mb CL-3.0 HYMD26464688R-D43 WD-A | HY5DU56822BT-D43 (napis na kości), czy któraś z tych kości będzie się gryzła z Hynixem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 A ja mam takie pytanie, w tej chwili mam proca puszczonego 10x220 i jest spox wszystko smiga prime95 chodzi i wszystko jest git, jak daje 10x230 to tez wszystko śmiga, ale jak zapodam prime to albo wywala eror albo mam freeza, mam WC na NB i na procka na procku jest niecałe 40stopni, mosfety maja meiodziane radiatorki i jest nawiew mocny, ramy z tego co dotykam nie są takie gorące, procka daje napiecei 1,95 na ramach jest max 2,9 od czego moga byc jeszcze freezy? Biosa mam D27_TaiPan_0.3_ED_Bpl_3.19C_27.12.04, moż ena Nb napięcie zwiekszyć ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 za duzo chyba wymagasz od sprzetu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 Oj tam za duzo powinno iśc fsb 250:), ale tak powaznie to co moze sie przegfrzewać? bo tak się robiło jak mi pompka siadła na chłodzeniu Nb i się woda zagotowała:) to znaczy jak sie rpzegrzewał Mb to co jeszcze moze się grzac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 moze ram nie domaga ? temp cpu nie jest jednoznaczna z odpowiednia wydajnoscia bloku zapodaj 2v na 22o i zobacz prime czy jest stabilne ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eclip Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 Ile czasu może trwać pełen test SP2004 (Large), bo u mnie 50h i nie ma końca ? Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Ile czasu może trwać pełen test SP2004 (Large), bo u mnie 50h i nie ma końca ? Pozdrawiam. 1633484[/snapback] to jest chyba zapetlone i po poprawnym przejsciu testow, zaczyna jeszcze raz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 I jest 10x231 i narazie przy 1,93v musiałem timingi ramów znizyć bo miałem cl 2,5-3-3-10 teraz mam cl2,5-6-6-10 i jest git w sandrze wyniki procka podskoczyło o 500 i ponad 200, ramów tez sa wyższe, ale spróbuje jeszcze napiecei obniżyć na procka może tez będzie jeszcze chodził bo chyba te freezy były przez timingi ramów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
habarth Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Spli mój Bartek 2800-m zamaita 230x11,5 bez problemów temp na procu ( Pentek 80 Cu) 45 c Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Kurde ale coś jednak się dzieje, bo wysiada mi myszka i klawiatura po jakimś czasie jak gram wszystko działa, ale klawiatura i myszka sie zatrzymuje tak jakby ył wcisnięty klawisz cały czas co to moze byc? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 (edytowane) Witam! Kumpel ma to mobo nf7 i axp 1700+ JIUHB@2400mhz i jest widziany jako duron. W cpuz l2 cache 64KBytes na innej płycie proc widziany jest ok. Więc co jest nie tak z nf7? dodam że przy procku na default to samo również na biosie z strony abita. Edytowane 7 Września 2005 przez qura16 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Witam. Czy na S2 można przy pentku QV 100 założyć zalmana złotego na NB? bo tam nie za dużo miejsca, a nie chcę w ciemno brać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastercode Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 To ja sie podłącze: czy na AN7 albo NF7-S zmiesci się Pentagram QC80? Nie zawadzi o zasilacz w małej obudowie? Obecnie na MSI K7N2 mam tam jakis 1 - 1,5cm przerwy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 pytałem w sklepie, mogą mi wymienić (free :D ) na Gbajta 7N-400S RZ czy jakoś tak (a może inaczej poukładane oznaczenia :-P ) nadaje się w OC tzn vcore & FSB? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 (edytowane) RZ jest słaby raczej :?: Tak QC-80 się zmieści bez problemu Z 100 to trzeba mieć dużo miejsca w budzie (odległość krawędzi płyty od zasilacza) Edytowane 8 Września 2005 przez Hirotaro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 u mnie QV wchodzi bez oporów na S2, serio, 3mm do PSU :D To co do Gbajta to czego innego poszukać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
habarth Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 To ja sie podłącze: czy na AN7 albo NF7-S zmiesci się Pentagram QC80? Nie zawadzi o zasilacz w małej obudowie? Obecnie na MSI K7N2 mam tam jakis 1 - 1,5cm przerwy... 1638774[/snapback] zmieści się Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 Witam Planuje "niskobudzetowa" modernizacje sprzetu i sa dwa rozwiazania 1) tańsze 2) droższe ad1. W planie mam sprzedać Athlona XP 1700+ JIUHB ktory bez problemu chwyta 2500MHz przy dobrym ac/wc jednak jego mankamentem jest uszkodzona l2 cache ktora spadła do 64k i musze ja poprawiac olowkiem do 256k i kupic jakiegos bartonka PS. Na grawera/zlotnika lub lakier przewodzacy jeszcze nie znalazlem czasu... ad2. Sprzedac mojego swietnego athlonka + nf7 i zakupic cos a'la gigabyte kns8 + sempron 64 bit co lepsze? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shaft30 Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 Witam, Nabyłem niedawno NF7-SL 2.0 i mam problem z flashowaniem Biosu. Od 2 dni przeglądam to forum, szukałem też w Necie (Google) i nie znalazłem rozwiązania. Wygląda to tak, że przy biosach opartych na 24 i niższych, nie ma problemu. Przy ładowaniu jakiegokolwiek opartego na 25,26,27 (też oryginalny od Abita) wygląda to mniej więcej tak, że przy wstawaniu systemu mam komunikat Checksum error, Load default. I OK. Do wyboru jest continue i Enter to Bios. Po wybraniu wejścia do biosu, mam CZARNY EKRAN Z NIEBIESKIM PASKIEM na dole ekranu i migającym kursorem i zwis. I tak jest za każdym razem. Wtedy robie reset i wybieram "continue". Wchodzi do windy. Tam mogę flashmenu z powrotem do <=24 i wszystko jest OK - bios widać bez problemu. Flashowałem z windy i z dos-a (wg rad z tego forum - wyłaczanie na 10 minut, reset CMOS itp, itd...) Może ktos miał to samo? A może mam coś padnięte w kości ? Pozdrawiam Shaft30 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 (edytowane) Sprawa jest dziwna, gdyby była kość padnięta to powninien nie dać sie przeflashować na starsze bo po prostu nie dał by kompa uruchomić. Flasciach!ąc z Dosa użyłeś parametru /F ? Jeśli nei to spróbuj tak, wyłączasz kompa CLEAR CMOS przez kilka minut z wyjętą bateryjką!, teraz włączasz i z dosa robisz flash z tym parametrem /F (oczywiście pozostałe parametry również). Jeśli to nie pomoże to nie mam więcej pomysłów. Pozdrawiam! Edytowane 11 Września 2005 przez ajsi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Soker Zdecydowanie jest lepiej wymienić socket A na socket 754 - odczujesz spory przyrost wydajności... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 A w starciu D1800 vs S64 2600 ile będzie różnicy w wydajności? of coz OC wchodzi w gre... nie poto Sempa wziołem, by te 2.6 podziwiać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theboo Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 (edytowane) Vcore 945559[/snapback] Mogliście napisać że to jest niebezpieczne :cry: :cry: :cry: Rozumiem że mody są ryzykowne... ale pomiary ;((( w BIOSie miałem ustawiony Vcore 1,9V -> cpu-z pokazywało 1,84V chciałem sprawdzić które podaje dobrze... jedną nóżke włożyłem w mase w molexie, drugą najpierw do jednego mosfeta -> pokazało 1,66V co mnie bardzo zdziwiło, postanowiłem sprawdzić w na drugim mosfecie... W czasie dotknięcia miernikiem płyta wydała ostatnie tchnienie ;/ próbowałem na wszystkie sposoby -> poodłączałem wszystkie komponenty, robiłem clear cmosy, wyciągałem bateryjke... Co ciekawe na zasilaczu Sirtec po wciśnięciu power na chwile zapala sie ta zielona diodka obok czerwonej i zaczyna wydobywać się dźwięk (ciągły, o zmiennym tonie co ok. sekunde), nie startują żadne wiatraczki ani nic :P Natomiast po podłączeniu zasilacza Fortron również na chwilke zapala się zielona diodka ale tego dźwięku nie słychać oO Czy jest szansa na uratowanie płyty? :( apdejt: wszystkie inne części kompa są sprawde tj zasilacze procek etc, tylko płyta wariuje :( Edytowane 11 Września 2005 przez theboo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Pare razy było mówione, że to niebezpieczne i że trzeba unikać zwarcia bo grozi to konsekwencjami podanymi przez Ciebie. Nie pamiętam dokładnie, byćmoze padło troche vcore( nie strzelać! ) MOże pojawi się świder to coś poradzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...