Linoge Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 te mobo sie nie roznia za wiele jesli chodzi o nf7 oraz nf7s uzyskuja podobne wyniki w podkrecaniu ale rzeczywiscie koles Cie nabral napisz do Niego i wyjasnij sprawe ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooguruto Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 dziwna sprawa. Napisalem do osoby od ktorej kupilem plyte. Riposta wygladala miejw iecej tak, ze opis plyty nie byl -sl a nf7 tylko co jest absolutna bzdura - jednak nie jest to najwazniejsze co chcialem w tym poscie zamiescic. Otoz od poczatku deklarowalems ie ze zalezy mi glownie na SS i moje niezadowolenie dotyczylo blednego opisu w ktorym zamieszczono obecnosc SS na plycie!. Co sie okazalo, sprzedawca plyty sugerowal sie tym linkiem http://www.abit.com.tw/page/en/motherboard...pMODEL_NAME=NF7 Nie wiem co o tym mam sadzic ... to ile jest tych NF7 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 dziwna sprawa. Napisalem do osoby od ktorej kupilem plyte. Riposta wygladala miejw iecej tak, ze opis plyty nie byl -sl a nf7 tylko co jest absolutna bzdura - jednak nie jest to najwazniejsze co chcialem w tym poscie zamiescic. Otoz od poczatku deklarowalems ie ze zalezy mi glownie na SS i moje niezadowolenie dotyczylo blednego opisu w ktorym zamieszczono obecnosc SS na plycie!. Co sie okazalo, sprzedawca plyty sugerowal sie tym linkiem 1739044[/snapback] Facet niewątpliwie robi Cie w buca. Zależało Ci na SS którego nie masz. Gośc próbuje wytłumaczyć się swoją niewiedzą i twierdzi napewno że 'tam pisze, że ma SS' ale jak spojrzysz na dół zobaczysz, że tam jest taka co nie ma dopisanych gratisów. To jest własnie NF7, która jest goła zupełnie. Odeślij tą mobo i zarządaj zwrotu pieniędzy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooguruto Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 No ale co dalej, coraz trudniej dostac mobo na NF7 :( Dzieki za rady, pomysle, zobacze co zrobie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 With the nForce2 MCP2-T, the APU (Audio Processing Unit) delivers Dolby Digital 5.1 cinematic-quality sound and 3D positional audio to your home PC. By SoundstormTM technology, the NF7-S supports Real-time audio encoding delivering up to 256 simultaneous audio streams makes games and applications come to life.to niech koles sie nauczy czytac moze ? :mur: a na dole jest tabelka ze nf7 bez s nie ma mcp2 a nie mcp-t eh nie ma zadnego bledu tylko trzeba skladac literki na poziomie przedszkola i laczyc to w calosc no to moze 2 klasa podstawowki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namod Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Może odbiegnę od tematu ale czy ktoś mógłby mi podać konfigurację BIOS-u,żeby działała przejściówka Serillel 2 ? Bo walczę z tym cały dzień i kapitulacja - wróciłem do taśmy :( Będę wdzięczny za szybki i dokładny opis,bo taśma pożyczona (zachciało się cienkich kabelków...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk887 Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Mam pytanie co to jest bios z 2T czy też 1T jak to włączyć jak ustawić? mam bios D26_ver.2.0.5_TaiPan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 zajrzyj dd topica o biosie ladnie to jest tam wyjasnione :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Może odbiegnę od tematu ale czy ktoś mógłby mi podać konfigurację BIOS-u,żeby działała przejściówka Serillel 2 ? Bo walczę z tym cały dzień i kapitulacja - wróciłem do taśmy :( Będę wdzięczny za szybki i dokładny opis,bo taśma pożyczona (zachciało się cienkich kabelków...) Do samej przejściówki wystarczy właczony kontroler SATa na mobo. To jest bodajże w sekcji Integrated Periferals (czy jakoś tak) i tam jest opcja SATA daj na Enable, jeśli chcesz by mobo startowało z dysku SATA to dróga opcja (ta która sie przestanie świecić na szaro jak załączysz SATA) też powinna być włączon (no i oczywiście bootowanie z SATA w kolejności napędów do bootowania). Jeśli to pozałączasz i nadal nie widzi dysku to pewnie musisz zmienić kabel od SATA (niestety napiszę to po raz kolejny, projektant tego gniazda powinien dokonać sepuku) na taki który będzie lepiej dolegał stykami (miałem właśnie przez to jazdy z macierzą). Parametry z Biosu podaje z gowy, ale hyba się domyślisz co i jak gdy już będziesz miał go przed oczami. Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MLJ Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 (edytowane) Mam pytanie. Czy ktokolwiek miał problemy z X700 Szafirka na mobo NF7-S. Nie wiem czy to reguła, ale odmawiała współpracy z NF7-S (a testowałem dwa egzemplaże karty!!!), a również nie chciała poprawinie współpracować z IS7-E na której na codzień działa X800XT! Ciałge zwiechy i bluescreeny :mur: . Jeżli ktoś również miał podobny problem z tą kartą i jakoś sobie poradził proszę o info. Co do samej karty to: X700 128 MB DDR - co dziwne z biosem TEST BIOS :huh: ! - oba egzemplaże! Edytowane 7 Listopada 2005 przez MLJ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Witam Mam Abita NF7-S, aktualnie ma 512MB pamięci TwinMos (2x256MB) pamięć pracuje w dualu, czy jak dołożę jeszcze jedną kostkę 512 MB, czy cała pamięć bedzie pracować w dualu ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 tak nawet jak dolozysz 256 to bedzie dual ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Co sygnalizuje abit poprzez mruganie diodą od power`a? Chodzi mi o diodę w obudowie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 tak nawet jak dolozysz 256 to bedzie dual ;] Banki Dimm1 i Dimm2 są położone blisko siebie a bank pamięci Dimm3 jest trochę bardziej oddalony, aktualnie mam pamięci włożone do banków dimm3 i dimm2 dwie kości po 256 MB. Gdzie włożyć trzecią kość 512MB. Według mnie ułożenie kości powinno być nastepujące Dimm 1,2 kostki po 256MB Dimm 3 kość 512 MB. Czy rozmieszczenie różnej wielkości kości pamięci ma tu jakieś znaczenie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Panowie :) i panie jak są takowe tutaj ;) zwracam sie do Was z prosbą -> mam coś fajnego w sigu,, nadaje się to tylko na dobre NF-7(s) z wysokim fsb procek z selekcji, mnoznik zablokowany, co potrafi ? 11x229 = 2512mhz przy 1,68v 11x200 robi na jakis 1,3v strach pomyslec ile zrobi przy 1,8 :) jak ktoś chce sprawdzić czekam na oferty na pw o ile wiem jest to najfajnie kręcący się procek na tweaku, pewnie więc i w polsce :) stan idealny, koniec fsb na płycie,, nie potrzebował więcej jak te 1,68.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 to nic nie znaczy ze idzie na 1.68 2.5g bo moze to byc juz jego koniec a mobile wlasnie tak maja ... @cih nie powinna miec ;] ja proponuje 256 512 256 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 (edytowane) @forest kila zbila jak na takie V i chłodzenie to zdaje mi się że bardzo mocno się grzeje nie sądzisz? Jak już o pamięciach to ja mam takie pytanie: Posiadam jedną kość ramu 512 i mam ją wsadzoną do pierwszego slota od cpu a cpu-z wykrywa że pamięć jest w drugim slocie o co biega? Edytowane 8 Listopada 2005 przez qura16 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 hmm,, mogę przyspieszyc zalmana i mieć 40+*C ale co z tego,, temp jest ok,, wszystko jest ustawione zeby bylo cicho i zazwyczaj 50*C load, nie po to zeby miec 40*C i głośnawy komputer,, w budzie mam tylko 2x120 crystale @ 5v, nie dmuchają prawie ;) mówię nie o "pograłem w gierkę" tylko sp2004 po paru h tak poza ;) i tak zupełnie poza - zadko odkurzam zalmana a 7000 kurzą się i tracą duużo na wydajnosci ;] i znów - co z tego,, 50C i 100% stabilnie to imo optymalne warunki i jest cicho ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Rozumie ;] A powiedz jeszcze czy podajesz według stopni abita? Czy według naszych C ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 :mur: :mur: :mur: :mur: Szkoda ze zablokowany mnoznik... bo skusilbym sie ... tylko ze ja jestem Fsb w okolicach 27x mhz... i chciałbym zeby tak pozostało... Nawet Gdyby Twoj proc poszedł 2750 mhz to byłobyto dopoero FSB 250 Mhz... Na wieksza czestotliwosc bym nie liczyl...:/(duzo wieksza niz 2750mhz...) Gdyby byl mnoznik 10... Gdyby Gdyby Gdyby !!!1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 (edytowane) Ja mam takie pytanie czy mogę wgrać bios z cpc of jak mam 1x512 noname dwustronna kość pamięci czy może będą jakieś problemy? Albo co gorsza komp w ogóle nie wstanie. Edytowane 9 Listopada 2005 przez qura16 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camel- Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 Wstanie... a dlaczego miałby nie wstać... Idąc Twoim tokiem rozumowania - nawet na kosci jednostronnej 256 2T odpalałem... ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 :mur: :mur: :mur: :mur: Szkoda ze zablokowany mnoznik... bo skusilbym sie ... tylko ze ja jestem Fsb w okolicach 27x mhz... i chciałbym zeby tak pozostało... Nawet Gdyby Twoj proc poszedł 2750 mhz to byłobyto dopoero FSB 250 Mhz... Na wieksza czestotliwosc bym nie liczyl...:/(duzo wieksza niz 2750mhz...) Gdyby byl mnoznik 10... Gdyby Gdyby Gdyby !!!1 odblokowany w podpisie tylko v nie te :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 odblokowany w podpisie tylko v nie te :| Mam kolege ktorego Athlon Xp chodzi 2930Mhz na 2,3v na hardcore AC :P i ma odblokowany mnoznik :P :).... Tylko ze on jesczez nie przeszedl na A64 :P... Ja i tak chce go tylko na chwilke bo chce nabic rekord i sprzedac :) )taka mania) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Na Abicie Bartonik chodzi bezproblemowo na 11x200 1.65V. Każda wyższa wartość FSB sprawia, że jest niestabilny, nawet przy wysokim napięciu. 11x210 1.8V i się restartuje :( CPU jest przysmarowany AS5 i chłodzi go QVC 100Cu+ więc temperatury mam dobre, teraz w idle 36*C. Marzy mi się 11x220, ale na moim sprzęcie jest to chyba nie osiągalne... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Z jakiej masz serii tego Bartona? Bo mam podobnie jak TY. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 IchBinLaden a może to memki coś nie teges? Ja ostatnio mogłem pomarzyć o poprawnej współpracy 3xbh6 więc wiesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 (edytowane) Z jakiej masz serii tego Bartona? Bo mam podobnie jak TY.Dostałem go w wakacje 2004 w zamian za Bartka 2500+ który kręcił się 220x11 1.65v i 240x11x1.8v który niestety się spalił, po tym jak za słabo dokręciłem cooler pentagrama. Nie chce mi się zdejmować cooler, bo mało pasty mam. IchBinLaden a może to memki coś nie teges? Ja ostatnio mogłem pomarzyć o poprawnej współpracy 3xbh6 więc wiesz. memki chodzą stabilnie na 240, więc chyba coś z bartkiem nie tak Edytowane 11 Listopada 2005 przez IchBinLaden Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 No ja mam coś takiego że 11x200 na 1,650 robi że pełną stabilnością 11,5x200 na 1,725 a 2400mhz nie jest stabilne na 1,850 wielka lipa :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 No ja mam coś takiego że 11x200 na 1,650 robi że pełną stabilnością 11,5x200 na 1,725 a 2400mhz nie jest stabilne na 1,850 wielka lipa :/ Tylko Ty masz ten luksus, że masz mobile, ja zwykłego, a próbowałeś go ustawić np na 220x10? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...