slasher Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Czym różni sie rev.1.2 od 2.0? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Czym różni sie rev.1.2 od 2.0? Początek pierwszego tematu. Powodzonka. Wybacz ale takie informacje były wałkowane wielokrotnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swi@ty Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Witam !! Mam pytanie Czy program Nvidia nTune moge podnies zegar pamiec nie podnosc fsp ?? no chodzi o to ze mam teraz ustawione 388 mhz pamiec a one sa 400. I czy ten progra potrafi ruszac tylko zegar pamieci a proca zostawic bo w biosie nie da sie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Chłopie z choinki się urwałeś żeby takie coś zrobić musisz puścić pamięci asynchronicznie a to imo nie jest dobre rozwiązanie! Lepiej będzie jak zostawisz tak jak jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swi@ty Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Chłopie z choinki się urwałeś żeby takie coś zrobić musisz puścić pamięci asynchronicznie a to imo nie jest dobre rozwiązanie! Lepiej będzie jak zostawisz tak jak jest. HEHE no i zostale zbesztany:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muniek Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 (edytowane) I czy ten progra potrafi ruszac tylko zegar pamieci a proca zostawic bo w biosie nie da sie.Z tego co wiem to NF7 ma na tyle rozbudowany bios, ze i taki zakrecony myk jak Ty chcesz odstawic da sie wykonac. Musisz sobie ustawic odpowiedni stosunek FSB procka do szyny pamieci i bedzie git :wink: ... Edytowane 2 Stycznia 2006 przez Muniek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Witam !! Mam pytanie Czy program Nvidia nTune moge podnies zegar pamiec nie podnosc fsp ?? no chodzi o to ze mam teraz ustawione 388 mhz pamiec a one sa 400. I czy ten progra potrafi ruszac tylko zegar pamieci a proca zostawic bo w biosie nie da sie. Z tego co wiem to NF7 ma na tyle rozbudowany bios, ze i taki zakrecony myk jak Ty chcesz odstawic da sie wykonac. Musisz sobie ustawic odpowiedni stosunek FSB procka do szyny pamieci i bedzie git :wink: ... qura16 ma racje za duzo sie chyba naczytaliscie tematow o A64... przeca asynchro na Socket A to spory spadek wydajnosci... ZOSTAW tak jak jest bedzie Wydajniej !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxim Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Witam Mam taki mały problem. Jak ustawie FSB 250MHZ to po uruchomieniu się windy czasami wywala mi sterowniki od sieciówki i nie działa net. Pozatym system nie chce sie zabotować jak ustawie napięcie 1,9V na procku. Co może być przyczyną wywalania sterowników? Mam już zabierać sie za v-moda płyty? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Mam 2 kosci 256 ddr 400, przeczytalem, ze plyta obsluguje 3kosci 333 i tylko 2 kosci 400, chce dokupic 512 ddr400 . I czy to bedzie chulalo razem mimo uwag producenta ?, w tej chwili memki mam na 333, takze nie powinno byc problemu, czy jesli takowe mialyby sie pojawic to czy przy ustawieniu pam na 334 komp juz nie wstanie ? czy moge jechac az do 399mhz ???. No chyba ze to tylko mit z tymi 2 modulami ddr400 ??? Dzieki za odp. pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 mam taki problem z dzwiekiem gdy slucham dluzej muzyki (ok 2 godz w sumie nie ma reguly ale zazwyczaj jest to po dluzszym czasie) zanika mi dzwiek w lewym kanale, musze wyciagnac jacka, przelozyc go do wejscia mikrofonowego (uslysze delikatny trzask) i jest ok lecz po jakims czasie ponownie ma to miejsce, jezeli wszystko jest ok i proboje przelozyc jacka do mic to nie slychac w/w trzasku (moze to ma jakis zwiazek, uziemienie) probowalem na poczatek z roznymi biosami (org jak i mod) ale nic to nie dalo, rowniez instalowanie starszych jak i nowych sterownikow nie przynioslo skutku, co moze byc przyczyna :?: dodam ze wzmacniacz mam technics su-a700mk3 i to na 100 nie jego wina bo tuner gra ok oraz cd, przewod tez sprawdzilem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Czy wzmacniacz i komp są z jednej listwy zasilane? Jeśłi nie to czy są z tego samego obwodu (czytaj: czy są zasilane z tej samej fazy? jak masz miernik to sprawdź). Czy gniazdko ma uziemienie (czytaj: czy ma kołek i ten kołek działa prawidłowo (jest podpięty pod kabel ochronny lub śpięty z niebieski jełśi to starsza instalacja)? Nie wkładaj głośników do wejścia mikrofonowego bo tam jest podawane +5V i coś zjarasz!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Sluchajcie a jaki zasilacz pasuje do NF7 ?? 20 czy 24 pinowy ?? Bo chce sobie kupic nowa zasilke 400W i bude :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 20 pinowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Czy wzmacniacz i komp są z jednej listwy zasilane? Jeśłi nie to czy są z tego samego obwodu (czytaj: czy są zasilane z tej samej fazy? jak masz miernik to sprawdź). Czy gniazdko ma uziemienie (czytaj: czy ma kołek i ten kołek działa prawidłowo (jest podpięty pod kabel ochronny lub śpięty z niebieski jełśi to starsza instalacja)? Nie wkładaj głośników do wejścia mikrofonowego bo tam jest podawane +5V i coś zjarasz!!! sa zasilane z 2 oddzielnych listw podlaczonych do 2 oddzielnych gniazdek wiem co to jest ta sama faza - odp na twoje pyt brzmi nie wiem i nie mam miernika ale jak wykrece 1 bezpiecznik (sa tylko 2) to w calej chalupie nie ma pradu w gniazdkach wiem co to jest ten kolek czyt uziemienie - odp brzmi nie i jest to starsza instalacja co do wkladania do wejscia mikrofonowego to nie ma innej rady zeby zaczal grac lewy kanal bo restart nie pomaga nawet i na pewno nic nie zjaram sadzisz ze wlasnie w uziemieniu lezy przyczyna :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 To możliwe, że właśnie w tym może być problem. Kup gniazdka z bolcami i podepnij bolec do przewodu zerowego. Nawet jeśli nie pomoże pozbędziesz się połowy nalpięcia zasilania z obudowy (nie uziemiony zasilacz działa jak dzielnik prądu). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Wpisuje do wyszukiwarki "PCI", ale nie otrzymuje żadnej odpowiedzi. Więc pytam, jaką kartę PCI da się wsadzić na tą płytę i czy z każdej odpali? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skuciol Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 siema, mam taki problem : PO 1. dlaczego jak w BIOSie wchodze na zakładke PC Helhting (w prawym górnym rogu ;) ) to mi sie komp na niej zawiesza ? :| PO 2. zostałem zmuszony przed chwilą zrobić formata bo złapałem jakieś wiry i pomyślalem że sobie ramy zrestartuje tak na wszelki wypoadek żeby jakiś wirusek sie gdzies nie został i wyciągnołem te ramy -> wsadziłem spowrotem w te same miejsce i jak uruchomiłem kompa to BIOS ustawił sobie jakieś minimalne ustawienia :| ale dziwne bo pisało niby 1100 Mhz a jak wszedłem w opcje do podkręcania .. to pisało 3200+ a nad tym w takim nawiasie 1100MHz :| , i plół sie że nie mam wiatraka z płyty podłączonego :| musiałem to wszytsko na nowo poustawiać ale najdziwniejsze jest to że np opcji gdzie miałem wyłączony LAN , AUdio itp nie zmienił !! :| Dlaczego to w ogóle miało miejsce skoro ja nie restartowałem BIOSu tylko RAM ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 To możliwe, że właśnie w tym może być problem. Kup gniazdka z bolcami i podepnij bolec do przewodu zerowego. Nawet jeśli nie pomoże pozbędziesz się połowy nalpięcia zasilania z obudowy gniazdka mialem w domu, zalozylem, podpialem do zerowego no i nie pomoglo, czy masz moze jakis inny pomysl, moze w biosie cos trzeba przestawic ale nie ma za bardzo tam takiej opcji ktora miala by na to wplyw (nie uziemiony zasilacz działa jak dzielnik prądu). a to zle czy dobrze :?: :rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 siema, mam taki problem : PO 1. dlaczego jak w BIOSie wchodze na zakładke PC Helhting (w prawym górnym rogu ;) ) to mi sie komp na niej zawiesza ? :| PO 2. zostałem zmuszony przed chwilą zrobić formata bo złapałem jakieś wiry i pomyślalem że sobie ramy zrestartuje tak na wszelki wypoadek żeby jakiś wirusek sie gdzies nie został i wyciągnołem te ramy -> wsadziłem spowrotem w te same miejsce i jak uruchomiłem kompa to BIOS ustawił sobie jakieś minimalne ustawienia :| ale dziwne bo pisało niby 1100 Mhz a jak wszedłem w opcje do podkręcania .. to pisało 3200+ a nad tym w takim nawiasie 1100MHz :| , i plół sie że nie mam wiatraka z płyty podłączonego :| musiałem to wszytsko na nowo poustawiać ale najdziwniejsze jest to że np opcji gdzie miałem wyłączony LAN , AUdio itp nie zmienił !! :| Dlaczego to w ogóle miało miejsce skoro ja nie restartowałem BIOSu tylko RAM ?? 1) Wgraj bios od nowa. Inna przyczyna to może uwalona kość? 2) RAM się nie restartuje. Pamięć RAM czyszczona jest przy każdym wyłączeniu komputera. Jest to DRAM, czyli Dynamic Random Access Memory. Co do ustawień, może bateryja nie trzyma? Mam nadzieję, że wyłączyłeś prąd komputrowi zanim wyjąłęś RAM. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skuciol Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 1). Uwalona kość ?. Jak wgram nowego Biosa to przepada mi gwarancja na płyte ? 2). Jasna sprawa z tym odcięciem prądu ! Jak sprawdzić czy baterja jest felrena ? ale chyba nie .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 1). Uwalona kość ?. Jak wgram nowego Biosa to przepada mi gwarancja na płyte ? 2). Jasna sprawa z tym odcięciem prądu ! Jak sprawdzić czy baterja jest felrena ? ale chyba nie .... No jakto jak sprawdzic najlepiej to wyciagasz baterie i mierzysz miernikiem ... albo w programach diagnostycznych masz napisane... VBAT !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skuciol Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 program diagnostyczny - ale jaki bo jest ich w piz....u :), pierwsz raz słysze o pozycji VBAT ;/. A co z tą gwarancja ? jak zmienie biosa to przepada ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Jak zmienisz na orginalny to nie. Z resztą jak zmienisz na jakiś inny to też chyba nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swi@ty Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Mam pytanie posiadam pamiec 2 x GoodRam 512 z cl 3 i sa wsadzone w 1 pierwsze banki:P. Czy moge 2 kosci przelozyc w bank 3 zeby bylo w dualu??. Po ponoc dola jest jak sie da w bank 1 i 3. smigam teraz na fps 198 a konfig ponizej:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Mam pytanie posiadam pamiec 2 x GoodRam 512 z cl 3 i sa wsadzone w 1 pierwsze banki:P. Czy moge 2 kosci przelozyc w bank 3 zeby bylo w dualu??. Po ponoc dola jest jak sie da w bank 1 i 3. smigam teraz na fps 198 a konfig ponizej:P A dlaczego byś nie mógł przełożyć? nie bój się nie wybuchnie :wink: i nie fps tylko fsb .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cysiekk Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Witajcie Jeśli zadane przezemnie pytania już były to przepraszam ale widocznie jakoś mi umknęły :) Czym różni się NF7-S rev 1.22 od rev 2.0 ? Czy jeśli chcę uzyskać magistralę 200Mhz to muszę jakoś poprawiać chłodzenie na czym kolwiek ? Jak to jest w końcu z tymi temperaturami ( ja mam T-bred dut3c 1700+ narazie puszczony normalnie, ile powinienem mieć stopni w pokoju około 20*C ) ? Jaki jest najlepszy bios może nie do HIPER OC ale tak 10*200 i żeby było stabilnie ? Z góry WIELIKE DZIĘKI DLA KOGO KOLWIEK KTO ODPOWIE :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swi@ty Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 A dlaczego byś nie mógł przełożyć? nie bój się nie wybuchnie :wink: i nie fps tylko fsb .. no wlasnie fps to w grach:P FSB soryki:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swi@ty Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 no i smigam w dualu na FSB 198 :P z 2x 512 i gra gitara:] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swi@ty Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Jeszcze mam takie pytanie. Co prawda dotyczy innej plyty glownej ale nie moge znalesc nigdzie pomocy. Dostalem takiego kompa athlon 900 128 mb ram 40 gb dysk ARi R128 pro 32 mb plyta glowna to "qdi KinetiZ 7B". Problem w tym ze przy wchodzeniu do win xp chwile chodzi potem nagle blue screen nawet nie zdaze przeczytac i reset i tak w kolko:|. Stwierdzilem ze sprawdze wszystko dysk ok pamiec ok grafa ok proce ma 40 stopi ale mysle ze tez ok. Wiec sadze ze stara plyta wgram nowy bios i tyle. Na stronie producenta jest info ze nowy bios cos tam naprawi z acpi dla win xp wiec moze byc to. No wiec sciagam bios nowego awdflash i zaczyna wgrywac w dosie, pisze awdflash.exe nazwabiosu i enter no i pytam sie czy zapisac stary bios daje mu ze tak albo i nie roznie probowalem poczym wyskakuje blad uknow flash type :| i nie wiem o co chodzi nie moge wgrac biosu moze mi ktos pomoc bo to ma byc komp dla kuzyna i mi na czasie zalezy. podaje linka do plyty glownej http://www.qdigrp.com/qdisite/eng/products/K7B.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 To nie temat o wszystkim, mogłeś założyć nowy. To po pierwsze, a po drugie to jest opcja edytuj chyba, że chcesz uchodzić za postfuckera? Nie pisze się post pod postem! Co do problemu, jak się flasciach!e awd to trzeba podać jeszcze komendy sterujące. Poszukaj na stronie tej firmy albo na stronie Abita jak to wygląda (w paczce z biosem do nf7 napewno jest opis). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...