psychodeliczny Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 To sobie myślę, że jednak lepiej zrobiłem biorąc Abitka z czarnymi slotami jak piszecie, że ostatnio coś się trefne trafiają :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 mi tam pewnie tylko bios padl, ale hotflasza sie boje bo patrzac na kosc biosu ja jej nie wyciagne nie niszczac, na programowanie mi szkoda 20zl:] a 2tyg bez kompa do dobry pomysl przed sesja:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 (edytowane) teraz zauwazylem ze abity pomiedzy soba roznia sie nie tylko slotami itd tylko jeszcze ukladem zasilania dla memow - cewki maja "scisniete druty" albo "nie" nie pamietem jak to sie fachowo nazywa ;) btw sesja sesja ale komp i tak jest potrzebny przeciez sie nie bedziesz non stop uczyl ;] Edytowane 17 Stycznia 2005 przez Linoge Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 A ostatnio to już się stała rzecz straszna ;[ Owies "przez przypadek" kupił tydzień temu NF7-S... co się okazało połowa kondensatorów to już nie rubycony... ;[ totalna masówka... na psy spada... wszystko na ilość i $ a nie jakość :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 nie ma to jak prawa marketingu i potem ceny niby spadaj ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 No niby tak... zobaczcie ile u mnie w apollo stoi NF7... 226zł... http://www.apollo.pl/do_cmd_win.php?menu=s..._detail&id=5840 Ale wolałbym zapłacić więcej i mieć dawną jakość... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 no ja wlasnie tez mam taki poglad ze jak kupuje cos markowego za odpowienidnio duza kase to zadam jakosci wykonania dlaczego na tym producentom nie zalezy tylko kazdy pisze ze mobo ma extra oc mozliwosci a jak przyjdzie co do czego fsb 230 nawet nie moze wytrzymac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 Ja bym Abita NF7 rev2.0 podzielił na 3 "wersje" mobo: -Czarne sloty -Kolorowe sloty -Okrojone kolorowe sloty Owies narazie jeszcze nie modował tej najnowszej... zobaczy się... może nie będzie taka zła... a kondensatory jednak nie powinnu mieć, aż takiego wpływy... oby... ale zawsze lepiej mieć markowe rubycony... PS. Powstał nowy topic... o problemach z NF7... http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=110474 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 Hmmm.....a jak sie ma sprawa starego topicu???? BTW. Jest ktoś z krakowa kto wie gdz\ie mozna dostać kosci BIOSU do ABITA?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abcdariusz Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Witam , ja prosiłbym o diagnoze - mam płyte NF7-SL a na niej liczy barton m-2500+ i kop chodził bezproblemowo aż miesiąc temu zgasł monitor ,patrze na kopa - buczy, swiecą się kątrolki zielona i czerwona - no to resetuje i nic, nie da sie zresetować :sad: wyłaczam z sieci i załaczam - płyta rusza czyli krecą się wiatraki ,zapalają się kątrolki na płycie ziel. i czer. słysze jak zaskakują twardziele ,ale już nagrywarki nie migają kontrolkami :angry: na obudowie zapaliła sie tylko czerwona kontrolka od pracy procka i to na stałe i to już wszystko. :unsure: dalej nie moge resetować tylko musze wyłaczać z sieci .Po 3 godzinej przerwie załaczam koputer i rusza :razz: załadował winde i znowu monitor zgasł :? i po paru prubach cały kop poszedł do miejscowego serwisu - tu po podmiankach wszystkich podzespołów padła diagnoza- padło mobo :-| -coś z chipsetem.Płyta ma gwarancje pojechała do Krakowa do serwisu ABITA i po 3 tygodniach odebrałem ją spowrotem . Na kartce napisali żę po testach usterki nie stwierdzono :blink: No dobra, przez te 3 tygodnie sprzęt chodził na starej płycie gdze mój bartek strasznie się męczył, bo nie mogłem mu podnieść mnożnika i biegał razy 6 . Wziołem się za przepinanie płyty ,format ,wgrałem wszystkie programy bez których nie moge pracować ,na koniec uzupełniłem tusz w drukarce i 4 dnia czarny ekran itd ....... :mur: Może ktoś z was miał też takie objawy padniecia mobo bo z tego co czytałem to nie jednego ABITA posłaliście do piachu. A ja bym zadzwonił do tego serwisu :evil: i powiedział co mojej karcie jest zje...... no właśnie Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Moglbym zobaczyc zdjecia tych abitow z kolorowymi i okrojonymi kolorowymi slotami ? Na zdjeciach sa zawsze te z czarnymi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy83rok Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Witam , ja prosiłbym o diagnoze - mam płyte NF7-SL a na niej liczy barton m-2500+ i kop chodził bezproblemowo aż miesiąc temu zgasł monitor ,patrze na kopa - buczy, swiecą się kątrolki zielona i czerwona - no to resetuje i nic, nie da sie zresetować :sad: wyłaczam z sieci i załaczam - płyta rusza czyli krecą się wiatraki ,zapalają się kątrolki na płycie ziel. i czer. słysze jak zaskakują twardziele ,ale już nagrywarki nie migają kontrolkami :angry: na obudowie zapaliła sie tylko czerwona kontrolka od pracy procka i to na stałe i to już wszystko. :unsure: dalej nie moge resetować tylko musze wyłaczać z sieci .Po 3 godzinej przerwie załaczam koputer i rusza :razz: załadował winde i znowu monitor zgasł :? i po paru prubach cały kop poszedł do miejscowego serwisu - tu po podmiankach wszystkich podzespołów padła diagnoza- padło mobo :-| -coś z chipsetem.Płyta ma gwarancje pojechała do Krakowa do serwisu ABITA i po 3 tygodniach odebrałem ją spowrotem . Na kartce napisali żę po testach usterki nie stwierdzono :blink: No dobra, przez te 3 tygodnie sprzęt chodził na starej płycie gdze mój bartek strasznie się męczył, bo nie mogłem mu podnieść mnożnika i biegał razy 6 . Wziołem się za przepinanie płyty ,format ,wgrałem wszystkie programy bez których nie moge pracować ,na koniec uzupełniłem tusz w drukarce i 4 dnia czarny ekran itd ....... :mur: Może ktoś z was miał też takie objawy padniecia mobo bo z tego co czytałem to nie jednego ABITA posłaliście do piachu. A ja bym zadzwonił do tego serwisu :evil: i powiedział co mojej karcie jest zje...... no właśnie Pozdro. 1222620[/snapback] Napisz jaki masz config dokladnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Moglbym zobaczyc zdjecia tych abitow z kolorowymi i okrojonymi kolorowymi slotami ? Na zdjeciach sa zawsze te z czarnymi. 1222730[/snapback] Abit NF7-S ver. 2.0 ABIT chyba okrojony :/ padła mi po podłączeniu i po 30minutach pracy.. zero kręcenia.. chłodzenie było super, wszystko było ekstra.. po prostu wyłaczyłem kompa i potenm nie wstała.. No pewnie to był pech.. ale wyglądała jak na wyżej zamieszczonym zdjęciu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abcdariusz Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Wszystkie podzespoły były podmieniane ,po prostu mobo po 4 dniach pracy bezproblemowej , pada i to calkowicie choć płyta się załacza ,wiatraki kręsą , nie załaczają się czyt cd. świeci się cały czas kontrolka czerwona od pracy procka (zielona nie świeci się ) karta graf .kreci wentylatorkiem ale monitor czarny.Płyta nie piska ,nie ma resetu .Po wyłączeniu kopa na 5 dni przed odaniem do serwisu sprzęt jak niby nic ruszył ale na 20 godzin i odnowa to samo . Mieliśćie takie szambo z mobo ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 (edytowane) Abit NF7-S ver. 2.0 1223246[/snapback] No to jest wersja tylko z kolorowymi slotami, okorjona jest Tutaj. Najłatwiej poznać po dwóch fazach prądu dla procka :angry: Edytowane 18 Stycznia 2005 przez DaRoN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Wszystkie podzespoły były podmieniane ,po prostu mobo po 4 dniach pracy bezproblemowej , pada i to calkowicie choć płyta się załacza ,wiatraki kręsą , nie załaczają się czyt cd. świeci się cały czas kontrolka czerwona od pracy procka (zielona nie świeci się ) karta graf .kreci wentylatorkiem ale monitor czarny.Płyta nie piska ,nie ma resetu .Po wyłączeniu kopa na 5 dni przed odaniem do serwisu sprzęt jak niby nic ruszył ale na 20 godzin i odnowa to samo . Mieliśćie takie szambo z mobo ? 1223330[/snapback] No własnie takie szambo trafiło moją mobo.. nie postowała.. nic nie było podkrecane itp.. Ale u mnie dwie diody sie swiecily. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 No to chyba w powyższych przypadkach to biosy padają :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cappo Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 właśnie załozyłem ten radiator co mówiłem i do tego zalman zm-f1 i 2600+ idzie na 200x11,5 na synchro z ramem dalej nie chce próbować mi starczy temp max 54 C:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
envinya Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 (edytowane) No własnie takie szambo trafiło moją mobo.. nie postowała.. nic nie było podkrecane itp.. Ale u mnie dwie diody sie swiecily. 1223384[/snapback] to sa kostki biosu, ja mam to samo na 90% tylko ze mam gwarancji. najlepiej dorwac jakies inne kosci niz winbody ? takie tam sa ? nie wiem bo nie mam plytki przy sobie. jest koles na tweak co sprzedaje kostki do nf7 i do lan party za 40 czy 50 zl poszukajcie w dziale sprzedam :D Edytowane 18 Stycznia 2005 przez envinya Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abcdariusz Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Moje pierwsze myśli po zgonie to bios albo zasiłka - bios dałem najnowszy (firmowy od ABITA)i nic ,podmieniłem zasilacz i to samo , rozumiałbym gdyby sie resetował lub zawieszał , albo gdyby po wychłodzeniu załoczył się ponownie ale on załacza się po iluś tam prubach załaczania i to i tak na pare minut. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 @ envinya Kostki są albo: Winbond W39V040AP (4Mb) albo: PMC Pm49FL004T LPC/FWH Obydwie zasilane 3.3V i pojemność 4MB Ja osobiście mam PMC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abcdariusz Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Ale ta kostka bios to nie recepta na mój kłopot bo mi kopa trafia w czasie pracy a nie przy załaczaniu - mam racje ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
envinya Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 @ envinya Kostki są albo: Winbond W39V040AP (4Mb) albo: PMC Pm49FL004T LPC/FWH Obydwie zasilane 3.3V i pojemność 4MB Ja osobiście mam PMC 1223546[/snapback] wiecie jaka nazwe nosi ten model kostki ? nie chodzi mi o numery seryjne i nazwy producentow tylko taka nazwa ze pojde do sklepu i poprosze o taka i bedzie stykac ? jakbysmy znali taka nazwr to moznaby sprowadzic 100 sztuk za grosze abcdariusz : Ale ta kostka bios to nie recepta na mój kłopot bo mi kopa trafia w czasie pracy a nie przy załaczaniu - mam racje ? Albo masz za podkreconego kompa i chodzi nie stabilnie lub kostka nie styka lub ma jakies bledy przeciez jak odetniesz kompa od biosu w czasie pracy to sie wylaczy czy sie myle ? kto probowal wyjac kostke w czasie pracy kompa ? moze owies bo juz rozkladal dzialajacego kompa :D wlasnie dzownil do mnie kumpel i mowil ze ma to samo na abicie an7 i ma kosc winboda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 (edytowane) wiecie jaka nazwe nosi ten model kostki ? nie chodzi mi o numery seryjne i nazwy producentow tylko taka nazwa ze pojde do sklepu i poprosze o taka i bedzie stykac ? jakbysmy znali taka nazwr to moznaby sprowadzic 100 sztuk za grosze 1223669[/snapback] No to co napisałem to właśnie Modele kostek i takie trzeba sprowadzać. To są dokładne dane Pojemność, Voltaż i Modele Kompatyblne z NF7. W BIOS Savior nazywa się PMC4 a typ to LPC u Winbond'a W39V040AP. W przypadku PMC Pm49FL004T typ to LPC/FWH. To są konkretne modele kostek i takie mają być. Edytowane 18 Stycznia 2005 przez Hirotaro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 pewnie ze mozna wyjac biosa w czasie pracy na tym oplega wlasnie hotflasz... ja sobie poczekam 3tyg na abita tak mi powiedzieli w arescie. koles co przyjmowal to jak uslyszal ze sie plyta glowna zepsula to wielkie oczy zrobil, coraz lepszych expertow zatrudniaja... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abcdariusz Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 pewnie ze mozna wyjac biosa w czasie pracy na tym oplega wlasnie hotflasz... ja sobie poczekam 3tyg na abita tak mi powiedzieli w arescie. koles co przyjmowal to jak uslyszal ze sie plyta glowna zepsula to wielkie oczy zrobil, coraz lepszych expertow zatrudniaja... 1223927[/snapback] Tak też myślałem , jak bym był pewien że to kość to bym kupił ,ale szkoda mi tych pieniędzy na niepewną diagnoze - a w serwisie abita już moje mobo było, pochodziło sobie na sepronie 2000+ i napisali że jest ok, a u mnie 5 dni pochodziła i klapa :sad: i co mam robić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abcdariusz Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 wiecie jaka nazwe nosi ten model kostki ? nie chodzi mi o numery seryjne i nazwy producentow tylko taka nazwa ze pojde do sklepu i poprosze o taka i bedzie stykac ? jakbysmy znali taka nazwr to moznaby sprowadzic 100 sztuk za grosze abcdariusz : Ale ta kostka bios to nie recepta na mój kłopot bo mi kopa trafia w czasie pracy a nie przy załaczaniu - mam racje ? Albo masz za podkreconego kompa i chodzi nie stabilnie lub kostka nie styka lub ma jakies bledy przeciez jak odetniesz kompa od biosu w czasie pracy to sie wylaczy czy sie myle ? kto probowal wyjac kostke w czasie pracy kompa ? moze owies bo juz rozkladal dzialajacego kompa :D wlasnie dzownil do mnie kumpel i mowil ze ma to samo na abicie an7 i ma kosc winboda 1223669[/snapback] zapodkręcony - udalo mi się wejść do biosu i go puściłem 11*166 i to nic nie pomogło :-| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 @ abcdariusz a jakie ty masz RAMy??? Może tutaj leży błąd??? Może masz dwustronne i CPC OFF by się przydało??? A może za niskie napięcie na ram dajesz??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cappo Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 panowie jednak w prime na 2300Mhz się sypie komp się wiesza na 2208 MHz działa bez problemowo musiał bym dać zapewne 1,675v na cpu ale jak dam właśnie 1,675 komp wogle nie wstaje znaczy uruchamia się ale monitor nei zaskoczy:/ jakiś pomysł a bios najnowszy orginalny może czas na zmiane? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 (edytowane) Panowie witam szybko i na temat. Szukać wersji z czarnymi slotami czy nie ma różnicy od tej nieokrojonej z kolorowymi slotami? Czy te nowe abity fsb 240 robią?pzdr Edytowane 19 Stycznia 2005 przez feluś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...