Skocz do zawartości
xan

Abit NF7 (S) = problemy, złote rady, itp. cz. 2

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra, sprawa "dziwnej foty NF7" wymagała zalogowania :D

To co jest na focie to jest NF7-S rev 1.x a nie 2.0 i stąd ten "zwykły" laminat oraz brak dziór przy socket. Mnie najbardziej dziwi to że to mobo ma wszystkie kondziory kolo PCI, mosfeta kolo socket i wogole wszystkie (poza mosfetem kolo SB) brakujące elemęty z rev2.0!!!

Co do klejenia radiatorów to polecam termopox, klej zalmana 2składnikowy (takie strzykawki czerwony i zielony składnik) a na końcu taśme M3

P.S. Dostałem rach. za dial upa 191.45 brutto :[ jest może sponsor jakiś tutaj, przyjme reklame albo co ;)

Edytowane przez OWIES

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zawsze mozna oddac na serwis:] w arescie zrobili mi 2 dni.

rtc to jak patrze na zegarek to jakos dziwnie skacze ale to chyba przewrazliwienie pozatym zadnych bolaczek nie odczuwam. a obradiatorowac to troche roboty jest bo trzeba wyczyscic radiatorki ze starej tasmy i nakleic nowa a to nie jest tak hop siup.

a ja mam inne pytanie jak u was jest z kreceniem pamieci w zaleznosci od slotu? bo u mnie najlepiej jest w tym osobnym ale sobie kupilem dzisiaj 2 kosc hynixa i bedzie torche zabawy zeby zobaczyc w ktorym z tych 2 pozostalych idzie lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Hynixy w pierwszym i w trzecim slocie,idą tak w dualu, Próbowałem kręcić na jednej i bez V moda wyżej już nie idą-różnicy który to slot nie ma żadnej.

Pozdro.

Edytowane przez natan33

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

natan33 Ty i tak masz chyba w morde dobrze :) 260 fsb bez modow wyciagnales... ramy w dualu na takim fsb chodza bez vdimm moda... nic tylko sie cieszyc... :) ja mam 1X512 samsungi TCCC i bede zadowolony jak mi pojda na 230 fsb.. chociaz sam nie iwem czy one dobre czy nie....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm , Temperatura NB jest pokazywana w abit EQ jaki SYS ???

wynosi od 27 do 29 c , to dobrze ??? (pasywne chłodzenie radiatorem cooler mastera)

1236488[/snapback]

bardzo dobrze :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zle to jest temp gdzies pomiedzy soc a mem, temp nb mierzone termometrem ok 40*( chlodznie -zloty zelmek+wentyl jak na stronie poprzedniej) w stersie, 27* w pokoju, to co pokazuje jako sys to jest prawie temp otocznenia +2-3*, sam niebieski + nawiew z cpu moze osiagnac ok 50*

btw pasywnie sb ma u mnie 37* przy ok 27* powietrza Hudy nie wiem dlaczego twierdziles ze radka schlodze pasywnie niebieski jak tylko nie zrobie vmoda jedynie do ok 300mhz na gpu zalman dawal sobie rade pasta ceramic

ps pozatym jak sie wam podoba moje chlodzenie na mobo :?: :B

Edytowane przez Linoge

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

D27_TaiPan_0.2_EB_ED_Bpl_3.19C_16.12.04

D27_TaiPan_0.3_ED_Bpl_3.19_28.12.04

D26_ver.2.0.05_TaiPan_0.1_23.09.04

Oczywiście by -=Merlin= na żadnym z nich nie chodził stabilnie na 9x240 na D26 w ogóle nie wstawał, a na D27 Prime wywalał po 5 min.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zle to jest temp gdzies pomiedzy soc a mem, temp nb mierzone termometrem ok 40*( chlodznie -zloty zelmek+wentyl jak na stronie poprzedniej)  w stersie, 27* w pokoju,  to co pokazuje jako sys to jest prawie temp otocznenia  +2-3*, sam niebieski + nawiew z cpu moze osiagnac ok 50*

btw pasywnie sb ma u mnie 37* przy ok 27* powietrza Hudy nie wiem dlaczego twierdziles ze radka schlodze pasywnie niebieski jak tylko nie zrobie vmoda  jedynie do ok 300mhz na gpu zalman dawal sobie rade pasta ceramic

ps pozatym jak sie wam podoba moje chlodzenie na mobo :?: :B

1236499[/snapback]

kiedy mówiłem że radka schłodzisz pasywnie ??

bo nie pamiętam .....

umnie jest zwykły radiator z gigabyte i mam 380 stabilne :)

ps : to jak sprawdzić temperature nb ??? (z poziomu programów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej psychodelivczny podaj pełną nazwę tego biosu z linkiem jak możesz a D27 Tratsa próbowałeś??

1237241[/snapback]

http://members.lycos.co.uk/swidrzany/-=Mer...0by%20wspinacz/

Jest przeciez topic o biosach Merlina -czy trudno tam zajrzec?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...