peseq Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 A czemu dziwna? normalna nf7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wierzba25 Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Według mnie normalna jest na czerwonym laminacie i do tego z dziurami wokół socketu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Wierzba wrocilem dzisiaj ze sklepu mam identyczna takze spoko =) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurasjo Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 kiedy ja kupowałem swoją nf7 też była taka fotka a mam czerwoną więc spoczko najważniejsze jest oznaczenie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wierzba25 Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 To mnie troche uspokoiliscie, dzieki :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 :-P to co z tym zegarem rtc? występuja u was roblemy na wysokim fsb czy tylko na niskim :ph34r: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 U mnie nie występują... nigdy nie miałem z tym problemu... Na 3x MSi oraz 3x Abit... MSI na fsb ~220, Abity ~240 :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rastablasta Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 @ Linoge czym sa przymocowane u ciebie radiatorki na mosfetach? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 (edytowane) Dobra, sprawa "dziwnej foty NF7" wymagała zalogowania :D To co jest na focie to jest NF7-S rev 1.x a nie 2.0 i stąd ten "zwykły" laminat oraz brak dziór przy socket. Mnie najbardziej dziwi to że to mobo ma wszystkie kondziory kolo PCI, mosfeta kolo socket i wogole wszystkie (poza mosfetem kolo SB) brakujące elemęty z rev2.0!!! Co do klejenia radiatorów to polecam termopox, klej zalmana 2składnikowy (takie strzykawki czerwony i zielony składnik) a na końcu taśme M3 P.S. Dostałem rach. za dial upa 191.45 brutto :[ jest może sponsor jakiś tutaj, przyjme reklame albo co ;) Edytowane 25 Stycznia 2005 przez OWIES Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 witam! zaktualizowalem bios i nic nie dizala jak to naprawic?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 @ Linoge czym sa przymocowane u ciebie radiatorki na mosfetach? 1235490[/snapback] 3m Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 witam! zaktualizowalem bios i nic nie dizala jak to naprawic?? 1235619[/snapback] hot flash albo flash w jakims serwisie bylo juz o tym sporo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zywym przykładem, jestem ja.... tyle że ja niestey niewiedziałem, że w Krakowie są userzy tego forum, a zarazem posiadacze ABITKA i musiałęm bulić 35złociszy na programowanie programatorem :angry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 zawsze mozna oddac na serwis:] w arescie zrobili mi 2 dni. rtc to jak patrze na zegarek to jakos dziwnie skacze ale to chyba przewrazliwienie pozatym zadnych bolaczek nie odczuwam. a obradiatorowac to troche roboty jest bo trzeba wyczyscic radiatorki ze starej tasmy i nakleic nowa a to nie jest tak hop siup. a ja mam inne pytanie jak u was jest z kreceniem pamieci w zaleznosci od slotu? bo u mnie najlepiej jest w tym osobnym ale sobie kupilem dzisiaj 2 kosc hynixa i bedzie torche zabawy zeby zobaczyc w ktorym z tych 2 pozostalych idzie lepiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
natan33 Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 (edytowane) Ja mam Hynixy w pierwszym i w trzecim slocie,idą tak w dualu, Próbowałem kręcić na jednej i bez V moda wyżej już nie idą-różnicy który to slot nie ma żadnej. Pozdro. Edytowane 25 Stycznia 2005 przez natan33 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 natan33 Ty i tak masz chyba w morde dobrze :) 260 fsb bez modow wyciagnales... ramy w dualu na takim fsb chodza bez vdimm moda... nic tylko sie cieszyc... :) ja mam 1X512 samsungi TCCC i bede zadowolony jak mi pojda na 230 fsb.. chociaz sam nie iwem czy one dobre czy nie.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
natan33 Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 (edytowane) Nie wiem jak to jest ale zadowolony jestem z tego Abita jak diabli:-)) ..a pierwszego spaliłem po 2 tygodniach i po tygodniu dali mi nowego. :D hihi Edytowane 25 Stycznia 2005 przez natan33 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 No i wreszcie się udało! Na biosie Tratsa 9x240 stabilnie jak w podpisie :) A już myślałem, że nic z tego, bo na merlinowskich biosach nie mogłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rastablasta Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 nie wiem co jest, po wgraniu biosu taipan gdy wylacze Apic mode winda sie nie uruchamia, ktoś wie dlaczego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 sterownki do nf pewnie masz jakies nowe trzeba wylaczyc apic w systemie jak to nie pomoze to uinstall drivers or reinstall Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 hmm , Temperatura NB jest pokazywana w abit EQ jaki SYS ??? wynosi od 27 do 29 c , to dobrze ??? (pasywne chłodzenie radiatorem cooler mastera) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurasjo Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 hmm , Temperatura NB jest pokazywana w abit EQ jaki SYS ??? wynosi od 27 do 29 c , to dobrze ??? (pasywne chłodzenie radiatorem cooler mastera) 1236488[/snapback] bardzo dobrze :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 (edytowane) zle to jest temp gdzies pomiedzy soc a mem, temp nb mierzone termometrem ok 40*( chlodznie -zloty zelmek+wentyl jak na stronie poprzedniej) w stersie, 27* w pokoju, to co pokazuje jako sys to jest prawie temp otocznenia +2-3*, sam niebieski + nawiew z cpu moze osiagnac ok 50* btw pasywnie sb ma u mnie 37* przy ok 27* powietrza Hudy nie wiem dlaczego twierdziles ze radka schlodze pasywnie niebieski jak tylko nie zrobie vmoda jedynie do ok 300mhz na gpu zalman dawal sobie rade pasta ceramic ps pozatym jak sie wam podoba moje chlodzenie na mobo :?: :B Edytowane 26 Stycznia 2005 przez Linoge Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xange Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 No i wreszcie się udało! Na biosie Tratsa 9x240 stabilnie jak w podpisie :) A już myślałem, że nic z tego, bo na merlinowskich biosach nie mogłem. 1236320[/snapback] A na d27 Taipan próbowałeś?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 D27_TaiPan_0.2_EB_ED_Bpl_3.19C_16.12.04 D27_TaiPan_0.3_ED_Bpl_3.19_28.12.04 D26_ver.2.0.05_TaiPan_0.1_23.09.04 Oczywiście by -=Merlin= na żadnym z nich nie chodził stabilnie na 9x240 na D26 w ogóle nie wstawał, a na D27 Prime wywalał po 5 min. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xange Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Hej psychodelivczny podaj pełną nazwę tego biosu z linkiem jak możesz a D27 Tratsa próbowałeś?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 zle to jest temp gdzies pomiedzy soc a mem, temp nb mierzone termometrem ok 40*( chlodznie -zloty zelmek+wentyl jak na stronie poprzedniej) w stersie, 27* w pokoju, to co pokazuje jako sys to jest prawie temp otocznenia +2-3*, sam niebieski + nawiew z cpu moze osiagnac ok 50* btw pasywnie sb ma u mnie 37* przy ok 27* powietrza Hudy nie wiem dlaczego twierdziles ze radka schlodze pasywnie niebieski jak tylko nie zrobie vmoda jedynie do ok 300mhz na gpu zalman dawal sobie rade pasta ceramic ps pozatym jak sie wam podoba moje chlodzenie na mobo :?: :B 1236499[/snapback] kiedy mówiłem że radka schłodzisz pasywnie ?? bo nie pamiętam ..... umnie jest zwykły radiator z gigabyte i mam 380 stabilne :) ps : to jak sprawdzić temperature nb ??? (z poziomu programów :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 ps : to jak sprawdzić temperature nb ??? (z poziomu programów :) 1237262[/snapback] NB nie ma czujnika temp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 ale skoro jest wszystko stabilne to chyba jest ok :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LesniK Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Hej psychodelivczny podaj pełną nazwę tego biosu z linkiem jak możesz a D27 Tratsa próbowałeś?? 1237241[/snapback] http://members.lycos.co.uk/swidrzany/-=Mer...0by%20wspinacz/ Jest przeciez topic o biosach Merlina -czy trudno tam zajrzec? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...