j.h.hudy Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 ja polecam ddr blitz , chodzą jak w podpisie , na 255 też chodzą przy 2.7v :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalczar Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Siema. Posiadam abita AN7 guru i chciałbym sie zapytac czy cos na moim sprzecie dałoby sie wycisnac. Jestem zupełnie zielony jesli chodzi o podkrecanie i nie wiem jak bezpiecznie podkrecic kompa w tym systemie guru. Płyta :abit AN7 guru procesor :2200+ grafika :ge forcec 5200 pamieci :256 333mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 to nie do tego tematu..... poszukaj, jest oddzielny topic o twojej P/G Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 mi sie cos znowu abit buntuje przeciwko zmianom w biosie. zmieniam vcore i zamiast sie uruchomi z czerwona ramka to jes czarny ekran i wisi. dopeiro jak wylacze i wlacze jeszcze raz to sie pokazuje ramka, reset i juz wsio ok. ale troche to denerwuje:/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 tez tak mialem i nie wiem czemu tak jest to chyba zalezy od ramow nie wiem czemu na geilach prawie woogle niechcial wstawac bios checksume error myslalem ze juz po nim ale jak wlozylem kingmaxa to juz wrocil do zycia po clear cmos :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Witam. Mam pytanie odnośnie BIOSA mianowicie moja płyta szaleje z temperaturami. Pisałem już o tym na forum. Mam pytanie czy istnieje BIOS, który trochę mniej przekłamuje na temperaturach. Podeślijcie nazwę lub skąd mogę go pobrać. Moja płyta to NF7 rev.2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Chyba nie ma takiego => każda płyta pokazuje inne temperatury :D Najlepszy sposób => termometr?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 top chyba nie bios wariuje tylko ten odczytnik temp wiec bios moze co najwyzej sam nie wariowac juz powariowanych temperatur. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 (edytowane) Mam problemik i nie bardzo wiem co go powoduje :( prime i superpi wysypuja sie po chwili przy 230x10 :mur: pamieci przeszly 2x memtesta 45minut bez zadnego bledu, procek mial obnizany mnoznik, zwiekszane napiecie wiec nie dovoltowanie cpu zostalo wykluczone? na chipset napiecie zostalo zwiekszone na max czyli 1.6V i ciagle nic ;( co to moze byc? w budzie z 25 stopni :mur: Na NB zloty zalman, SB owieiwa z boku wentyl 92mm, mosfety nie chlodzone ale to chyba nie konieczne przy tak niskich napieciach, gdzie szukac winowajcy? 230x6 1.7V dla pewnosci CL2.5 3-3-11 2.9V :blink: Edytowane 7 Lutego 2005 przez Pinki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devil-80 Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Mam pytanko jak ustawić pamięci(kingston 400 mhz cl3)w biosie na spd czy automatic(w soft menu 3).płyta abit nf7 ver 2.0 2 pytanko które pamięci lepsze kingston 400 mhz cl3 czy kingston 333 mhz cl 2.5?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 raczej 400 cl3. pinki l12 masz? zmien biosa, i potestuj goldmemory a nie memtestem. a ja juz 2 dzien jade na 2.3V:] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 l12 jest w biosach zmodowanych :P goldmema zatrudnie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 @ devil80 Zależy jakie: 512 czy 256 :D jak 256 to ok jak 512 to pewnie BIOS z CPC OFF będzie potrzebny => choć nowa seria Kingstonów na Samsungach nie była jeszcze sprawdzana!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devil-80 Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 2 * 256 ddr 333 cl 2.5 :) i pytanie :jak ustawić w biosie abita nf7 ver 2.0 żeby były 400 ,mogą mieć cl 3,bo niezbyt jeszcze rozgryzłem te ustawienia.pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morbider Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 mam pytanko co zmienic w ustawieniach mam bartka 2500 M puszczonego na 10x200 volt 1,525 jak zmienie mnoznik nawet o 1 czyli na 11 to sie nawet wind nie laduje zmienialem napiecia na procku nawet do 1,8 i nic pamieci są noname i mają 2,6 volt nie są w dualu może przgrzewa się coś ??? dzieki za rady pozdro dla owsa bo niedaleko biela mieszkam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 (edytowane) moze psu :?: temp cooler pasta :?: wymien paste na nb i daj cos na sb ... Edytowane 8 Lutego 2005 przez Linoge Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 (edytowane) @devil80 jak bedziesz bawił się CPU FSB/DRAM RATIO to ustawisz => będziesz widział => albo nastaw 3/3 lub 6/6 lubo cokolwiek równego prockowi. Edytowane 8 Lutego 2005 przez Hirotaro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morbider Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 moze psu :?: temp cooler pasta :?: wymien paste na nb i daj cos na sb ... 1265311[/snapback] psu to szef 360 a radiator na proc bede mial jutro a na nb podobno jest jakis plastik i trzeba go papierem sciernym zetrzec pamieci to nie powinny byc bo nie podwyzszam magistrali wiec albo sb nb proc abo nie wiem co Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devil-80 Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 procek -sempron 2400 ustawiony normalnie,czyli jakie ustawienia pamięci powninny być?z góry dziękuje za odpowiedź.Jak włączyć dual ram? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 (edytowane) Dual RAM => Slot 1 i ostatni lub 2 i ostatni. Sempron ma magistrale 166 zatem RAM na 333 => czyli SYNCHRO Z PROCKIEM. Tak jak Ci pisałem wcześniej. A gdy procek przestawisz na 200 => wtedy tak samo, bo ma być Synchro czyli stosunek 1do1 w każdej postaci. Edytowane 8 Lutego 2005 przez Hirotaro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 @Morbider nie papierem nie wiem skad sie cos takiego wziolo trzeba paste rozprowadzic na nb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 @ Linoge Koleś mówi o wygładzeniu powierzchni => bo jest wklęsła :D Ale to robią chyba tylko "nieliczni" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 cos mi sie tak nie wydaje bo raczej nie jest zbyt obeznanych w tych tematach ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devil-80 Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 aha czyli muszę poprostu przełożyć kośc do 3 lota i będzie dual:)ciekawe czy będzie coś szybciej.dzięki za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ETHNE Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 mam pytanko co daja mody Vdimm i Vdd,na co wiecej pozwalają w podronaniu do zwyklej plyty i czy warto sie w to bawic. prosze o kilka slow na ten temat z gory dziekuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekx Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 (edytowane) Mam plyte abit nf7-s v2.0 i mam taki problem ze jak wloze plyte do cdrom to mi sie puplit zamraza i nic nie dziala poki nie wyjme plyty. Cdrom mam na secondary slave, nagrywarke dvd na secondary master i jest wszystko ok. Jak zmienie we wlasciwosciach kontrolera IDE cdrom na tryb PIO to jest dobrze, ale wtedy transfer jest za wolny. Wiem ze to cos ze sterownikiem IDE. Mam zainstalowane sterowniki nForce_5.10_WinXP2K_WHQL_international. IDE jest tam w wersji 2.6 ale jak zainstaluje nforce637whql (tam IDE jest w wersji 2.7) to i tak w systemie zostaje ten stary. Sprzet jest dobry jakby co. Mam winxp. Co radzicie? Edytowane 9 Lutego 2005 przez Darekx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 i zgaduje ze masz jakis produkt lg :?: jak nie to moze zmien tasme btw masz topic i tym mobo ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 zwiekszaja max stable fsb dla ramow ... a tym samym dla mobo ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 i zgaduje ze masz jakis produkt lg :?: jak nie to moze zmien tasme btw masz topic i tym mobo ;] 1265784[/snapback] Nie trzeba zgadywac - wystarczy spojrzec na sygnatrurke :wink: A co do freezow, to tez kiedys takie cos mialem - tzn po wlozeniu plyty system dlugo "zaskakiwal" zanim rozpoznalo plyte... Nie wiem czego to jest wina, ale teraz to juz nie wystepuje... mam zainstalowane najnowsze 6.37whql Odinstaluj stare stery, uzyj driver cleanera i zainstaluj nowe stery - moze pomoze :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 a to sorry naprawde nie zauwazylem tylko dlaczego pisze ze lg to cd rom ;) badziewie ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...