Linoge Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 no to masz duzo za duzo nie przekraczaj 50* co do temp szukam cienkiego przewodu do dallasow i nie moge znalez ;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morbider Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 przesmarowalem nb !! podkrecilem na mnozniku 11x200 wszystko stabilne ale temperaturki mnie troche przerazają na procku w spoczynku 50 w stresie 55 ale jakies ACPI strasznie mi skoczylo na 50 stopni mam puszczony wentylek na sb i jeszcze dwa w obudowie czego to jest temperaturka to ACPI? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Właśnie dobre pytanie, jest jeszze jedna LM75 co to?? WIem tylko tyle ze to jedna z tych temperatur z kosmosu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 (edytowane) A czym mierzysz tą temp bo chyba niczego. Ta mobo ma dwa czujniki, pierwszy pod CPU, drugi jest niedaleko pamięci RAM. Po szczegóły zapraszam do manuala. Wszystkie inne temp podawane przez programy (nie dotyczy np temp HDD ze SMARTa) są wyssane z palca. Dlatego od zawsze używam Winbond Hardware Doctor (niestety na nowych płytkach już go nie dołączają tylko jest jakiś kolorowy badziewny programik) do pomiaru napięć, temperatur i obrotów wiatraków. Wszystko przejrzyste i czytelne. Żadnych kolorowych wodotrysków. Pozdrawiam! Sorki za OT. Edytowane 13 Lutego 2005 przez ajsi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Tyle wiem :D Nie jestem lamka. Przed chwila czytalem All Extreme i tam było ze te -48c to jednak gdzieś jest, więc chciałem sie spytać czy jest takim myk z iresztą tych dwóch tempów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ETHNE Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Witam mam mały problem. Posiadam Abita nf7 i procesor Athlon Barton 2600 XP M Moja płyta odpala go Jako UNKNOWN CPU TYPE maksymalnie na ustawieniach 133x13,5 czyli 1800MHz a powinno byc wiecej.poradzcie mi co mam zrobić.z góry dziekuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Sflashuj BIOS do njanowszego :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Tyle wiem :D Nie jestem lamka. Przed chwila czytalem All Extreme i tam było ze te -48c to jednak gdzieś jest, więc chciałem sie spytać czy jest takim myk z iresztą tych dwóch tempów. 1274601[/snapback] Winbond jest w stanie czytać 3tempy, 1 i 2 to CPU i system a 3ci jest nie wykożystany i wyświetlany jako -48`C a . Te odczyty z LM75 to jest zagadka, nie wiem skąd to sie bierze tymbardziej że raz są wyświetlane a innym razem nie :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ETHNE Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 (edytowane) A ten Mod L12 nie pomoze bo ten procek ma chyba fsb 133(Barton 2600 XP M).Nie wydaje mi sie zeby flash cos tu pomógl bo ta plyta posiada fsb-sense.Licze na lepsza porade Edytowane 13 Lutego 2005 przez ETHNE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 a my liczymy na to ze poczytasz faq i caly ten topic, bo nam sie nie chce po raz n-ty pisac podstaw. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 za jakiś czas sie zwami rozstane bo zamieniam nf7 na abitka an7 :) aha , l12 mody są na wszystkie procki : http://www.geocities.com/trats102002/nf7sFsbsense.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morbider Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 do pomiaru używam speedfan 4.2 a odczyt z biosu zaraz po restarcie to 47 cpu i 31 system czyli wnioskuje z waszych wypowiedzi że programowypomiar to jest czyste sciene fiction z tymi temperaturkami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 tak. hudy kupujesz swoja stara an7 czy nowa? zebys sie nie zdziwil ze juz nie ma fsb 260... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loobek Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 za jakiś czas sie zwami rozstane bo zamieniam nf7 na abitka an7 :) aha , l12 mody są na wszystkie procki : 1274794[/snapback] :lol: ty czsami juz an7 nie miales :razz: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 miałem :D , ale brakuje mi tej wypaśnej płytki , kupuje nową :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 eh i znowu ten mieszacz ... ile razy on juz zmienial sprzet i jakiego to on nie mial miec dal bys se facet siana juz ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 miałem mieć 64 bitowca , to fakt , jednak sie troche przeliczyłem :mur: wolałbym nie pisać dlaczego bo to sprawa nie na forum :) więc pozostaje pytanie : abit an7 czy dfi infinity ??? :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 pytanie jest troche inne, wiesz gdzie w nowym forum jes link do szukajki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 owszem wiem , jednak jest dużo na korzyć an7 i dużo na korzyść infinity :) ale chyba jednak wezme abita an7 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erOl Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Siemka znowu:] Chcialem dzisaj zmienic bios na najnowszy w abit-cie za pomoca dolaczonego flashmenu... i tu sie pojawia problem tego typu ze ja mam wersje 1.35 i po odpaleniu update-u wyskakuje komunikat ze mam za stara wersje...Wchodze na strone Abita a tam najnowsza wersja do sciagniecia to 1.33 na ktorym upadate tez nie idze...... I zonk :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 tutaj masz linka : http://www2.abit.com.tw/page/en/download/d...B&pSOCKET_TYPE= ja też sie dużo naszukałem zanim znalazłem najnowszą wersje :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 j.h.h-> jak zależy Ci na FSB... to infinity... ja bym na Twoim miejscu spróbował jednak czegoś nowego :> No chyba, że na proca dajesz ponad 2V... to wtedy moda byłoby trzeba... (na dfi) Wybór nalezy do Ciebie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 sam nie wiem co brać , bo jak tak patrze na tego dfi infinity to wygląda kiepsko : małe mosfety , i kondenstatory . na forum pcp pisze że są problemy z sound stormem ( kolejność gniazd sie gubi) , i problemy z biosem (jego częste pady ) sam nie wiem :) , aha , gdize w krakowie są dfi infinity ??? :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erOl Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 tutaj masz linka : [url=http://www2.abit.com.tw/page/en/download/download_detail.php? Thx... Wiem ze truje dupe :] ale jeszcze chcialem sie dowiedziec o dzwiek zintegrowany na plycie... Minaowicie tnie sie w niektorych aplikacjach gry, filmy itp Wplywa to odrazu na plynnosc tego co sie na ekranie wyswietla!! Zastanawialem sie czy wersja Windy moze miec tu wplyw!!?? Musialem zainstaowac Millenium bo nie wiem gdzie mam plytke od Xp!! Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 ja tam uważam że windows ME to syf , nie spotkałem jesze osoby której ten windows działa dobrze ........, a co trucia [gluteus maximus] to spoko bo jak ja kupiłem abita to mineło dobre pare dni zanim załapałem że gdzieś jest na najnowsza wersja :) pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 A ja potrafiłem ustawić ME u działało bez zarzutu => możesz zapytać ludzi, którym robiłem kompy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 wierze w to , ale chodzi oto że musiałeś ustawić :D a ja nie lubie pieprzenia kotka za pomocą młotka :lol: i lubie jak wgrywam i działa , tak jak np. xp :) pozdro :razz: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Infinity kupujesz za 340 w PCP, dalej nie patrzylem bo nie chce mis eigrzebac po EG Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yyy Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 kupłem sobie niedawno przejściówke USB -> IDE no i na tej płycie ( sprawdzałem jeszcze na gigabyte i chinatech i bylo ok ) zeby mi wykrywal urzadzenie musze odlaczyc kabel od portu i znowy go podlaczyc ... po wylaczeniu komputera znowy urzadzenia "nie ma" i terzeba odlaczac kabel :( . Mial moze juz ktos taki problem ? :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 XP też jak się wgra, to działa jak KUPA czy ten wspaniały GLUTEUS MAXIMUS... Każdego Wina trzeba ustawiać => na mojej starej 166MMX działó wszystko o 32% szybciej niż na 233kolegi... A wszystko spowodowane ustawieniami... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...