kicol Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 (edytowane) Wracając do temperatur - u mnie zuważyłem jedną rzecz; po pierwszym odpaleniu kompa temperatury pokazywane przez MBM są generalnie za wysokie. Po graniu nie wracają do odpowiedniego poziomu czyli ok 45 stopni (przynajmniej u mnie). Po restarcie MBM zaczyna pokazywać poprawne tempy - wiem to ponieważ mam aerocool gate watch a ponoć czujniki w tym regulatorze są bardzo dobrze wykalibrowane i generalnie temperatury się zgadzają. :D Edytowane 14 Lutego 2005 przez kicol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Oj na NF7 nie masz co mówić o poprawnych temperaturach :D Ona pokazuje jak lubi, a "poprawną" tzn. najbliższą prawdy rzeczywiście po restarcie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 po restarcie pokazuje inna a to czy blizsza to wiedza tylko najmlodsi gorale Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Ja testowałem wiedząc jaka jest temperatura => najpierw na A7V600 a potem termometrem (pewnym fajnym spesializdycznym :D ) a stąd mam porównanie (oczywiście pewnie każda MoBo ma swoje jednak odchyły...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tahion Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Moze mnie ktos zjedzie za to pytanie ale trodno , juz sam nie wiem co robic SPowodu straty poprzedniego sprzetu bylem zmuszony do zaqpow, stalem sie posiadaczem Semprona 2500+ i plyty FIC :P na KT600 , Czy waszym zdaniem jest sens kupowania tej przecudnej plytki , mam pewne watpliowsci czy poprostu nie jest juz to koniec jej ery i kupno nie jest zbyt sensowne , rozwiejcie moje watpliwosci lub potwierdzcie . Moj bol w wym ze za tak kase mozna juz cos pod 939 kupic , a ja tu inwestuje w przeszlosc , z drogiej strony stac bedzie mnie na to zeby zlozyc cos na 64bitowym procku dopiero kolo maja . HELP !!!! Jak myslicie czy ceny tej plyty spadna w przeciagu najblirzszych miesiecy znacznie , Wie ktos ile ta plyta kosztowala rok temy (tak z ciekawosci ..) Bardzo chcial bym to miec ale nie wiem czy ma to sens ekonomiczny (tzn kupowanie jakiego koolwiek sprzetu elektornicznego nie ma .. no ale juz pomijajac ten fakt :) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 zalezy do czego ci komputer jezeli starczaa ci teraz to lepiej poczekac i kupic 64bity Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erOl Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 Siemka.... Mozna skads sciagnac nowsza wersje nvidia nforce chipset driver dla NF7!!?? Dolaczona wersja na plycie to 4.20 Na stronie Abita nie znalazlem , wygooglac tez mi sie nie udalo....!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soyo2 Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 Stery 5.10 na stronie nVidii. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 na emule widzialem 6.39 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 na emule widzialem 6.39 1278549[/snapback] pirackie?? :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 (edytowane) no wlasnie nie wiem co to jest, nie instalowalem, moze Wy mi powiecie co sciagnalem? zainstalowane mam 5.10, narazie nie zmieniam, bo nie mam problemow PS widze za masz matroxa - jak sie sprawuje? duzo lepszy obraz? pytam bo mamy podobne monitory i mnie to zastanawia Edytowane 15 Lutego 2005 przez fipa15 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 pirackie?? :blink: 1278709[/snapback] chyba miales na mysli unofficial made by xxx ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 (edytowane) PS widze za masz matroxa - jak sie sprawuje? duzo lepszy obraz? pytam bo mamy podobne monitory i mnie to zastanawia 1278744[/snapback] pomiędzy 4ti a matroxem jest kolosalna różnica, po prostu inna klasa obraz jest ostry jak żyleta nawet na tym pseudomonitorze;] ale do gier to sie nie nadaje;] wydajnosć w okolicach radka 8500 Edytowane 15 Lutego 2005 przez Gość Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tahion Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 Wiem ze to bylo pewnie juz milion razy ale niestety szukajka nie dziala za dobrze a ilosc postow jest ogromna tu jak i w sterym topicu , czy oplaca sie doplacac do AN7 zamiast NF7SL?? Nie wiem czy to pytanie nie powinno byc w poczatkujacy co kupic , ale wsumie tu tez pasuje pozatym temu postowi juz nic nie zaszkodzi :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 pytanie tutaj nie pasuje bo to topic o nf7 "czy oplaca sie doplacac do AN7 zamiast NF7SL??" wiec wiekszosc osob powie NIE bylo steki razy szykajka nie gryzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tahion Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 zebym sam musial siebie cytowac Wiem ze to bylo pewnie juz milion razy ale niestety szukajka nie dziala za dobrze a ilosc postow jest ogromna tu jak i w sterym topicu , czy oplaca sie doplacac do AN7 zamiast NF7SL?? Nie wiem czy to pytanie nie powinno byc w poczatkujacy co kupic , ale wsumie tu tez pasuje pozatym temu postowi juz nic nie zaszkodzi icon_razz.gif Linoge , chcesz sobie posty ponabijac czy co ... nie lubie ludzi ktorzy za poprawiaja sobie samopoczucie porawiajac innnych ... NC .. A z ta szukajka robi sie nudne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 Ty chyba nie rozumiesz mojej wypowiedzi ... po czesci odpowiedzialem na Twoje pytanie i mowie ze ono tutaj nie pasuje nie jest czescia tego topicu ... czemu cytujesz sam siebie :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 nudne nudne i ciagle nie dociera... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 No właśnie. A co do AN7 to bym potestował => choć słyszałem, że mniej stabiilna niż NF7 (ale nikt mi nie chce dać do testów :( ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 (edytowane) Ci ludze sa jacy dziwni napisac mu ze sie NIE oplaca to nie moze tego strawic no nie wiem mam mu teatrzyk o tym przedstawic :?: czy jak :?: no moze Hudy ma inne zdanie ale za nim jest trudno nadarzyc ... btw mniej biosow i modow i jeszcze nie widziale zadnego rekordu na an7 zawsze nf7 :) no prawie zawsze ;) Edytowane 15 Lutego 2005 przez Linoge Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 Mod na 3cią temp zakończony sukcesem :D Foty bedą jak świder wroci od qmpla, bo nie chce mu w kompie dlobać bo .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roonek Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 HEj :) Mam problem posiadam obudowe PHOENIX w ktorej mam z przodu wejscia do sluchawek i mikrofonu... bardzo zalezy mi na uruchomieniu tych wejsc. Mam 2 razy po 3 kabelki - > mic-in L . mic-in P , gnd oraz r-out l-out i gnd i teraz pytanie gdzie to podlaczyc na plycie NF7-s zeby ladnie dzialalo.... z tego co tu przeczytalem to wydaje mi sie ze trzeba udezyc w EPIO2 -ale po pierwsze kabelki sa za krotkie ... po drogie - mam zworki na FRONT Right (pin 5 6 ) oraz FRONT left (9 i 10) jezeli zdejme zworke - to wtedy nie dzialaja mi wszystkie głosniki jakie mam creative (5+1) :((( J41/J42 ? -> moze to jest rozwiazanie ? pisze cos o MIC/earphone connectors .... mam nadzieje ze ktos juz sobie poradzil z tym probleme i mnie poratuje :) pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicol Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 po restarcie pokazuje inna a to czy blizsza to wiedza tylko najmlodsi gorale 1277447[/snapback] Właśnie wtedy pokazuje naprawdę dokładnie :icon_exclaim: Bardzo blisko jądra proca mam podpięty czujnik temperatury z regulatora i jest co najwyżej jeden stopień różnicy w odczytach. Jestem tego pewien bo dosyć uważnie obserwuję odczyty już od dłuższego czasu :twisted2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 no ale nie kazde mobo jest takie samo ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 ->kicol Każda mobo jest inna... masz fuksa i tyle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 @ roonek A jest Ci niezbędne to??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roonek Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 pewnie ze jest mi niezbedne :]] za kazdym razem jak chce podlaczyc sluchawki do skype musze odsuwac kompa :( -troche to meczące.... pozdrawiam... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 (edytowane) No to jak za krótkie przewody, to już problem obudowy, że jakoś bez pomyślunku zrobiona... Poza tym nie możesz mieć podłączonych słuchawek do głośników??? Ja mam wyjście w zestawie... Edytowane 17 Lutego 2005 przez Hirotaro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roonek Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 No to jak za krótkie przewody, to już problem obudowy, że jakoś bez pomyślunku zrobiona... Poza tym nie możesz mieć podłączonych słuchawek do głośników??? Ja mam wyjście w zestawie... No w zasadzie to mam przy tym pokrentle do zglasniania i do basów ... wejscie na sluchawki -ale wtedy jest problem z podlaczeniem mikrofonu - i musze kombinowac... chcialem bardzo podlaczyc te dwa wyjscia... -zwlaszcza ze nie tylko u mnie musze takie cos zrobic - wiec dla glosnikow 5+1 - nie da rady tak podalczyc zeby wszystkie dzialaly ?? :// czyli rozumiem ze tylko pod EPIO2 mozna podlaczyc?? to do czego w takim razie jest J41/J42 ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 No w zasadzie to mam przy tym pokrentle do zglasniania i do basów ... wejscie na sluchawki -ale wtedy jest problem z podlaczeniem mikrofonu - i musze kombinowac... chcialem bardzo podlaczyc te dwa wyjscia... -zwlaszcza ze nie tylko u mnie musze takie cos zrobic - wiec dla glosnikow 5+1 - nie da rady tak podalczyc zeby wszystkie dzialaly ?? :// czyli rozumiem ze tylko pod EPIO2 mozna podlaczyc?? to do czego w takim razie jest J41/J42 ?? 1281456[/snapback] "This header is reserverved for connections to the ABIT MEDIA XP product. The MEDIA XP can provide a total solution for the font panel connections. ...... MIC/Earphone connectors,........ For detailed information of...... see its user`s......" Reasumując, proponuje zassać instrukcje do tego ustrojstwa i poczytać. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...