flasht Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 (edytowane) strona 4-5 manuala CZYTAJ!!! Solution in case of booting problem due to invalid clock setup: 1367458[/snapback] Hmmm to wszystko... znaczy nie wszystko ale czesciowo wyjasnia... ja naprawde czytalem manuala... ale tego ksiazeczkowego a nie elektronicznego ;-( Ale jak to mozliwe ze nie chce pojsc na FSB 221 nawet ??? ;-((( Edytowane 3 Kwietnia 2005 przez flasht Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 QR^2 A że niby w pfdie to masz jakoś inną zawartość ?? Pierwsze szukałem tego textu w manualu od mobo -> książeczce, za chwile skapowałem że mam przecież jego postać elektroniczną to ci wkleje co i jak, ale adobe coś nie kce textu kopiować więc napisałem gdzie tego szitu szukać... Elektroniczny nie ma prawa różnić się od zwykłego, ewent jakiś updejt dali ale napewno nie wyje. takiej info. Mamki no name? robią 440 stabilnie więc co sę dziwisz że nie wyjadą powyżej 230 na 250 miałeś posty z nimi, stabilne prime czy spi czy tak tylko ci się napisało, nie wiesz że NF7 nienawidzi noname.... Ja nie mam z tym problemów? dlaczego? Bo może mam zas BH5 które może miały robić 250 2-2-2-5 przy 3.3V, bo może mam cpu które jakoś robi 2.7GHz bez selekcji, bo moze staram się domyślić, uczyć się na swoich i innych osób błedach, bo moze dobrze chłodze cały ten szit, bo może mam inny bios qtóry mi na to pozwala, bo moze to jest oc i ja moge a ty nie :[ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 (edytowane) <CUT CUT CUT> Ehhh... nie warto... Edytowane 3 Kwietnia 2005 przez flasht Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 (edytowane) Tylko wtedy gdy mnie pewni ludzie wqrw edit: Nie warto? To zlokaj sobie dział 3-1 i 3-2 Bios setup i soft menu! Masz pecha bu u mnie przycisk wstecz działa dobrze Edytowane 4 Kwietnia 2005 przez OWIES Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Tylko wtedy gdy mnie pewni ludzie wqrw 1367510[/snapback] Trudno zorzumiec ze ja to naprawde czytalem i poprostu nie dotarlo to do mnie biorac pod uwage iz naprawde pierwszy raz sie z tym spotkalem? Tymbardziej ze Turn the system off nie jest dokladnie zdefiniowane... i wylaczenie z przycisku a nie z pradu nie resetuje ustawien... no nic nie wazne... Dzieki za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Jest to dość ogólnie napisane podobnie jak "standard settings" można zrozumieć że chodzi o standard proca czyli jego def częstotliwość a faktycznie chodz o def fsb mobo czyli 100, gdyby chcieli napisać o przycisku pewnie było by: turn the system off by pressing button... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 (edytowane) Jest to dość ogólnie napisane podobnie jak "standard settings" można zrozumieć że chodzi o standard proca czyli jego def częstotliwość a faktycznie chodz o def fsb mobo czyli 100, gdyby chcieli napisać o przycisku pewnie było by: turn the system off by pressing button... 1367514[/snapback] Duzo bardziej zrozumiale byloby "Turn the power off" ... Poza tym... poprostu juz sie czlowiek paranoikiem staje jak plyta 2 razy byla w serwisie bo bez zadnego powodu padl bios... i to nie to, ze cos zmienialem w nim... poprostu jest sobie komp wlaczony... wszystko dziala... rano wstaje, komp zawieszony... restartuje i juz nie wstaje... O tyle dobrze, ze moge zawsze poprosic, zeby mi dali nowa, ale to trwa 2 tygodnie... dlatego chcialem sie dowiedziec czy to normalne... bo chociazby to, ze dzwiek sie wylacza jak chipset jest na standardowym napieciu jest dziwne... :/ Jeszcze raz dziekuje za pomoc, Dobranoc ;-) Edytowane 4 Kwietnia 2005 przez flasht Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Jeżeli możesz dostać nową to czemu nie? W sensie świerzą, a nie bios nowy, przeflasuj go jeszcze na coś modowanego od merlina lub tratsa może wtedy mimo no namów dostaniesz coś extra [tylko flash spod dosu] No fajnie, jakkolwiek inny jesteś troche niż wszyscy uparci i leniwi ;) No pozdro jak coś to pisz ale nie kłoć się jeżeli nie bedziesz miał racji lub podstawowych zasobów wiedzy w temacie. Pozdro, good night... p.s. niech ktoś w końcu przestawi zegar na forum, przeca już 2:18 jest :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mighn Taghor Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 (edytowane) 1. A Barton 2500 to nie ma przypadkiem mnożnika x11 ???? (bo mój jak najbardziej!) - sprawdź na ustawieniach fabrycznych czyli 11x166 2. W sprawie temperaturek i speedfana, w topiku który podałeś wyczytałem o temp 1,2,3, oraz ". W speedfanie lubią pokazywać się jeszcze dwie inne fikcyjne temp: local i remote, ale one już nie zależą od winbonda I/O bo są czytane z innego miejsca" czyli local i remote, oraz druga Temp1 dalej stanowią dla mnie tajemnice :( Edytowane 4 Kwietnia 2005 przez Mighn Taghor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 owies i flasht co tam sie wkoncy stalo bo za cholere nie moge tego wywnioskowac z waszej dyskusji... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 (edytowane) 1. A Barton 2500 to nie ma przypadkiem mnożnika x11 ???? (bo mój jak najbardziej!) - sprawdź na ustawieniach fabrycznych czyli 11x166 2. W sprawie temperaturek i speedfana, w topiku który podałeś wyczytałem o temp 1,2,3, oraz ". W speedfanie lubią pokazywać się jeszcze dwie inne fikcyjne temp: local i remote, ale one już nie zależą od winbonda I/O bo są czytane z innego miejsca" czyli local i remote, oraz druga Temp1 dalej stanowią dla mnie tajemnice :( 1367527[/snapback] nf7 pokazuje tylko 2 temp cpu (malo prawdopodobna z prawdziwa wartoscia) case temp mobo w budzie gdzies pomiedzy soc a mem reszta to wymysl z wyjatkiem hdd Logan,Apr 4 2005, 02:37]owies i flasht co tam sie wkoncy stalo bo za cholere nie moge tego wywnioskowac z waszej dyskusji... 1367533[/snapback] koles mail niby kiedys 23o ale po powrocie z serwisu juz nie moze tyle ustawic .... @flasht czyz nie mialem racji ? imo pozostaje : -wylaczyc "procenty" !! -magicznego masz tego proca oraz pamieci ze chodzily przy takim napieciu (nie wierze ze jakies noname 400 potrafi dzialac na fsb 230 z takimi timingami && vdim :] ) - poprawic chlodzenie - pobawic sie slotami - inny psu - obejrzec dokladnie mobo czy nie ma jakis uszkodzen sadzac po Twojej znajomosci tematu moze troche szacunku dla innych bo za nie dlugo nikt Ci nie bedzie chcial pomoc btw po 1 11x23o ponad 2.5g nie wierze by jakis procek smigal na takim napieciu z takim vcore szczegolnie jak na starcie ma cos 1.65 po 2 masz 1g a jak wiadomo nf ma problem z 2x512 nie ma szans by mobo dzialalo z takimi ustawieniami ! i jest malo prawdopodobne by kiedykolwiek dzialalo !! Edytowane 4 Kwietnia 2005 przez Linoge Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 @flasht czyz nie mialem racji ? Miales racje, jednak poprostu to, ze napisales ze "niektore plyty..." ... nie bylem pewien czy wiesz ze w TEJ plycie tak jest, czy poprostu zgadujesz ze w tym przypadku moze tak byc... Wiec oczywiscie zwracam honor i przepraszam. A jesli chodzi o pamieci ... tez mnie to zdziwilo, ze dzialaly na takim malym napieciu i tak wysokich taktowaniach ... pamietam ze sprawdzalem 24h memtest'em spod dosa... Moze warto zaznaczyc ze to nie byly zadne elixiry ani nic w tym stylu... Ale co do procesora to napiecie oczywiscie bylo wyzsze a screeny ktore zamiescilem mialy na celu pokazanie o co mi chodzi, a nie dokladnej konfiguracji ;-) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 wiekszosc nowych plyta ma taka ceche teraz .... najgorzej jak sie trafi tak pomiedzy stable and unstalbe i mobo wlasnie nie wstaje trzeba sie schylac zwora potem ustawiac wszystko od nowa choc czasami jeszcze insert pomoga ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilu Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Co myslicie o TAKIM errorze? Pojawia sie niezaleznie od napiec, timingow, biosow dokladnie od FSB 237. Testowalem biosy z CPC on i off. Bez zmian. Jesli chodzi o konfiguracje biosa to cpu interface enable, apic off, * cacheable off, * spread * off, termal throttling off, disconnect function off, no i powylaczane zbedne porty, sieciowka. Na nb mam na razie standardowe chlodzenie, chociaz watpie zeby bylo to przyczyna wywalania ladowania dokladnie na fsb 237, jak w zegarku. Buda otwarta, dodatkowo powiewaja w srodku 2 wentyle 8x8. I jeszcze 1 pytanko, do czego sluzy opcja EXT-P2P's Discard Time? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 @ wilu Ta opcja służy do zabawy z Dyskami S-ATA => jest związana z czasem dostępu do dysku itp. Jak jest za niska to pojawiają się problemy z odczytem i zapisem dysku a w końcu system sie wali... Przy problemach zaleca się 1ms a przy braku 30us. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 dokladnie tak jak kolega powiedzial wyzej natomiast taki error to standard cos nie wydala mobo mem cpu .... gdybanie ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Ten Error kojarzy mi się najbardziej z Pamięciami => takie widywalem na kompach gdzie RAM nie wytrzymywał ustawień. Ale tam nie kręciłem proca (serwis :D ) tylko szlifowałem podstawowe ustawienia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Linoge, a czy on przypadkiem nie miał coś z 250, a cpu to chyba unlock jest skoro pisał że daje 9x230... btw o co chodzi z wyłączeniem %? Hirotaro, ja tam jade na najniższym, chyba 3.6 ale nie widze rożnicy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 (edytowane) ... no i jednak ta plyta jest jakas trefna ... Komputer dzialal 3 godziny... zwis... restarcik i syrena ze cos jest nie-tak z ramem... wyjalem jedna kosc, komp sie odpala... zamienilem wiec kosci, zeby sprawdzic czy to ram poszedl... ale komp nadal sie odpala... wsadzilem ta druga kosc do slotu tej pierwszej - nie dziala... a wiec wsadzilem ja do tego drugiego slotu... dziala... wyglada na to, iz poszedl jeden slot pamieci? :-/ Cos mi sie wydaje ze tak czy siak bede musial poczekac te 2 tygodnie, zeby wziac sobie nowa plyte... A moze to cos innego? No ale niby co... teraz dziala juz 8 godzin normalnie... Pamieci sa w slotach 1 i 2 a nie 1 i 3... @OWIES: to 250 to nie jestem pewien czy nie bylo u kuzyna na zupelnie innym kompie... ale 9x230 na 100% u mnie. @Hirotaro: u mnie TEN blad wyskakiwal zarowno w przypadku przesadzonych ustawien CPU jak i pamieci... Edytowane 4 Kwietnia 2005 przez flasht Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 @ Owies Mówisz o tym P2P??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 ciekawi mnie jak można nie pamiętać czy sie zrobiło 250 u siebie czy może jednak u kuzyna na "zupełnie innym kompie"... szczególnie jeśli wcześniej szło się w zaparte że sie działało na takich ustawieniach u siebie... mniejsza z tym jak dla mnie to odkąd śledzę dyskusje dot. twojego problemu flasht to wydaje mi sięze wskazuje to na to ze pamiątki nie wyrabiają, szczególnie jeszcze ze są to naname, takie nie save'owanie biosu jest właśnie dużym n iebespieczeństwem wtedy gdy zapodamy za ostre ustawienia dla mem, jeśli masz możliwość to przed jazdą na serwis z mobo sprawdź jakieślepsze pamięci i zobacz co wtedy będziesz mógł osiągnąć. albo sprawdź swoje pamięci memtestem na standardowych ustawieniach lub na tych co ci chodzą niby stabilnie. dodam jeszcze ze wartoby sprawdzić je potem jeszcze goldmemem. są często sytuacje ze jeden chodzi a drugi sie sypie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 ciekawi mnie jak można nie pamiętać czy sie zrobiło 250 u siebie czy może jednak u kuzyna na "zupełnie innym kompie"... szczególnie jeśli wcześniej szło się w zaparte że sie działało na takich ustawieniach u siebie... Nie szedlem w zaparte apropo fsb 250... gdzies tam dodalem ze nawet na 250 chodzilo, ale teraz jak sie zastanawiam to nie jestem pewien i nie wiem co w tym dziwnego jak to rok temu bylo...? Biorac pod uwage, iz w miedzy czasie byly u mnie 4 inne komputery... to naprawde nic w tym dziwnego nie ma, ze sie nie pamieta takich [ciach!]l... A to ze przez pol roku komp chodzil na 9x230 to jednak trudno zapomniec... mniejsza z tym jak dla mnie to odkąd śledzę dyskusje dot. twojego problemu flasht to wydaje mi sięze wskazuje to na to ze pamiątki nie wyrabiają, szczególnie jeszcze ze są to naname, takie nie save'owanie biosu jest właśnie dużym n iebespieczeństwem wtedy gdy zapodamy za ostre ustawienia dla mem, jeśli masz możliwość to przed jazdą na serwis z mobo sprawdź jakieślepsze pamięci i zobacz co wtedy będziesz mógł osiągnąć. albo sprawdź swoje pamięci memtestem na standardowych ustawieniach lub na tych co ci chodzą niby stabilnie. dodam jeszcze ze wartoby sprawdzić je potem jeszcze goldmemem. są często sytuacje ze jeden chodzi a drugi sie sypie. 1368412[/snapback] Jak juz pisalem, pamieci byly testowane memtestem przez 24h na tych ustawieniach i goldmem (z tego co sie orientuje) moze sie schowac. Ale zostawmy juz to... teraz jest inny problem... ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 ok " pamietam ze sprawdzalem 24h memtest'em spod dosa..." z tego zdania nie wynika kiedy to robiłeś, (a może robiłęś to u kuzyna?...) a mi chodziło żebyś zrobił to teraz - wtedy to sie nie działo, teraz siędzieje. motyw jest taki że ramki mogą paść w każdej chwili, fakt ze to noname jeszcze bardziej zwiększa tą możliwość, więc sprawdź je teraz. bo chyba to dot. tego nowego problemu. aby sięprzekonać czy padł jeden ze slotów mógłbyś wsadzić do niego inną kość ramców, może jakiśznajomek ma coś fajnego. co do tego co sięprzy czym chowa to ja nie wiem, wiem za to że nieraz memtest nie wyłapuje niestabilności pamięci a goldmem tak, więc użycie tych 2 progsów zwieksza Twoją szansę poprawnej diagnozy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 (edytowane) ok " pamietam ze sprawdzalem 24h memtest'em spod dosa..." z tego zdania nie wynika kiedy to robiłeś, (a może robiłęś to u kuzyna?...) a mi chodziło żebyś zrobił to teraz - wtedy to sie nie działo, teraz siędzieje. motyw jest taki że ramki mogą paść w każdej chwili, fakt ze to noname jeszcze bardziej zwiększa tą możliwość, więc sprawdź je teraz. bo chyba to dot. tego nowego problemu. aby sięprzekonać czy padł jeden ze slotów mógłbyś wsadzić do niego inną kość ramców, może jakiśznajomek ma coś fajnego. co do tego co sięprzy czym chowa to ja nie wiem, wiem za to że nieraz memtest nie wyłapuje niestabilności pamięci a goldmem tak, więc użycie tych 2 progsów zwieksza Twoją szansę poprawnej diagnozy. 1368501[/snapback] No ale caly ten temat dot tego ze ja juz nie moge w ogole ustawic takich fsb ;-((( To nie ma szans na to ze to teraz sprawdze... A memtesta robilem na 100% u siebie bo to bylo odrazu po kupnie pamieci ;-)... a jesli chodzi o slota... to przeciez mam 2 kosci... i problem wystepuje tylko wtedy kiedy ktorakolwiek z nich jest w 3 slocie... Dodam ze wczesniej nigdy nie wystepowal. Coraz bardziej zaczymam sie przekonywac do tego, ze jednak to nie jest ta sama plyta co wczesniej... bo chyba pamieci nie zmieniaja swoich wlasciwosci z wiekiem?... Edytowane 4 Kwietnia 2005 przez flasht Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Ale tak czy siak możesz zrobić test na Poedstawowych ustawieniach. Jak coś jest nie tak z RAMkami to pewnie wyjdzie :D Albo dojedź do najwyższego "stabilnego" jakiego teraz możesz i wtedy zrób test... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Pamięci mogą zmienić swoje wartości z weikiem. A poza tym. MOże dotknąłeś w niewłaśćiwym czasi( Miałeś za dużo elektornów) :) . T omoże się wydać smieszne, ale prawdziwe. Może coś takiego było i zmieniły swojje możliwości?Hmm?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 dokładnie, dlatego powtarzam - zrób teraz te testy, daj im polecieć pare dobrych godzin na jednym i na drugim progsie i sie przekonasz a nie bedziemy pie@#$lić. pozatym to co panowie mówią o "zmianie właściwości" pamięci to święta prawda - skoro człowiek odczuwa napięcia tak ok. od 60v w górę (chyba ze ktoś jeżykiem baterie liże:D) to jak pójdzie na pamięci takie małe wyłądowanie którego możesz nawet nie poczuć typu 30v to moze być groobo pozatym mogą się walnoć jakieś kostki i już są błędy przecie NF7 wogóle bardzo słabo toleruje noname, jak działająto jest dobrze, jak działająw dualu to juz wogóle cool. a u ciebie niedziałają jak dasz 3 slot i jakiś inny - czyli tryb dual - więc moze pamiątki w singlu (1 i 2) jakoś ciągną, a jak im dasz dual to się od razu sypią. tak to se mozemy gdybać - musisz zrobić testy - bedzie wiadomo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 dokładnie, dlatego powtarzam - zrób teraz te testy, daj im polecieć pare dobrych godzin na jednym i na drugim progsie i sie przekonasz a nie bedziemy pie@#$lić. pozatym to co panowie mówią o "zmianie właściwości" pamięci to święta prawda - skoro człowiek odczuwa napięcia tak ok. od 60v w górę (chyba ze ktoś jeżykiem baterie liże:D) to jak pójdzie na pamięci takie małe wyłądowanie którego możesz nawet nie poczuć typu 30v to moze być groobo pozatym mogą się walnoć jakieś kostki i już są błędy przecie NF7 wogóle bardzo słabo toleruje noname, jak działająto jest dobrze, jak działająw dualu to juz wogóle cool. a u ciebie niedziałają jak dasz 3 slot i jakiś inny - czyli tryb dual - więc moze pamiątki w singlu (1 i 2) jakoś ciągną, a jak im dasz dual to się od razu sypią. tak to se mozemy gdybać - musisz zrobić testy - bedzie wiadomo 1368633[/snapback] I tu sie mylisz bo one nadal dzialaja w dualu. Przez 1.5 roku dzialaly w dualu na bankach 1 i 3 ... teraz (moim zdaniem) bank 3 sie sypna i dzialaja w dualu w bankach 1 i 2. Sprobuje testnac goldmem'em jak bede mial czas... tej nocy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 ->Hirotaro tak, ta opcja co ma max wart 1ms, ja jade nonstop na 3.6us :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 @ Owies A notka z boku po prawej wyraźnie mówi => aby nie smashnąc danych na S-ATA dysku :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...