Linoge Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 te optymalizowane do Duala 1388546[/snapback] no a optymalizacja polega na kilku zlotych wiecej do duala nie trzeba 2 identycznych kosci ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mighn Taghor Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 (edytowane) 1. na CL2.5 idą świetnie - full stabilnie. 2. czy producent gdziekolwiek się przyznaje jakie maksymalne obciążenie można zafundować płycie (NF7 oczywiscie) na złączu wentylatora? Edytowane 14 Kwietnia 2005 przez Mighn Taghor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 linoge za te pare zl dodaja zooptymalizowane pudeleczko na ram, do zywklego pudeleczka nie wlozysz 2 kosci ram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 linoge za te pare zl dodaja zooptymalizowane pudeleczko na ram, do zywklego pudeleczka nie wlozysz 2 kosci ram. 1389125[/snapback] heheh dobre :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 jeśli chodzi o obciążenia dla cpufan na płycie to ja osobiście to co podłączałem tam najmocniejszego to był silentcat92 - 2,16[w]; 0,18[A], pamiętam że bodajrze owies odpowiadał juz na to pytanie w tym topicu albo w all extreme about nf7, przeszukałem je ale cholerka nie mogłem znaleść... moze tobie sięuda co do dobieranie pamięci do duala - to najczęściej chyba sprowadza się do to pakowania w podwójne pudełeczko pamięci z kolejnymi numerami seryjnymi - zwiększa to szanse że obie kostki będąmiały podobne możliwości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 (edytowane) producent nigdzie tego nie podaje ale mysle ze spokojnie mozna jechac do o.5A (2-3 wentyle 80 ) Edytowane 15 Kwietnia 2005 przez Linoge Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacko Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 1. na CL2.5 idą świetnie - full stabilnie. Przy nominalnym napięciu ? Ja musiałem swoje puścić na 2,8V aby chodziły stabilnie. Mam kości ELPIDA. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 A ja zapytam o (chyba) dosyć dziwną rzecz. Mianowicie, co prócz SB i mosfetów Vcore przydałoby się obkleić.Bo widzicie jadę tylko na 230FSB, i organoleptycznie rzecz biorąc(macałem sobie dziś ABITka :lol: ) mam większość rzeczy chłodne. Jednakże ja wolałbym dać tam po kawałku aluminium i pytam co jeszcez można obkleić ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 (edytowane) +scalak pod 1 slotem ramu z prawej Edytowane 15 Kwietnia 2005 przez Linoge Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Dzieki Linoge. B otak sobei patrze macam i stwierdziłem, ze wszystko chłodne i nie mogłem zdecydować co zapisać do chłodzenia. Właśnie patrze na sterte radiatorów z chipsetów itd. potne je jutro. A jeszcze( niech się wypowiedzą osoby z 3.3v na ramie) jak bardoz się grzeeje ta cała (nie wiem jak to nazwać- "sekcja") prądowa od ramów? chodzi mi o te małę pieprzniki prócz feta i tego scalaczka) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 u mnie sie grzeje na fecie jest al ale najbardziej grzeje sie wlasnie to male gofno ktore jest pomiedzi otworem na srubke a kondenstaromi pod slotami z prawej i wiele ludzi wlasnie z tego co pamietam zalecalo jego chlodzenie szczegolenie dla vmem >3V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 (edytowane) uncle No było niedawno o max mocy dla fan con... :| Nawet nie same ścieżki ale Winbond I/o tego nie zdzierzy. 5W max 1322338[/snapback] strona 32 ;) jak bardoz się grzeeje ta cała (nie wiem jak to nazwać- "sekcja") prądowa od ramów? chodzi mi o te małę pieprzniki prócz feta i tego scalaczka) 1391464[/snapback] Ogólnie jest tak, im więcej slotów zajętych, im wyższe napięcia od najcieplejszego: górny Vtt, górny Vdimm, dolny Vdimm, dolny Vtt. Jak sekcja dostaje zasilanie z 5V of coz jeszcze cieplej :D Warto chłodzić ponieważ zbyt wysoka tempa na tych fetach powoduje pogorszenie ich parametrów, przez co dają z siebie mniej niż powinny i tracimy stabilność napięć a co za tym idzie stabilność ramu. Btw, w tych malutkich 8pinowych sa aż dwa fety więc ;) edit: Ja radiatorowałem wszystko co pod łapki weszło, kiedyś moze opisze dokładnie :] moja mobo :] Edytowane 16 Kwietnia 2005 przez OWIES Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 nawet lan i sound'a :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Biorąc przykład z fotki OWSA, kiedy tylko przyjdę do domu, ma ręka uświadczy zimnego dotyku brzeszczota :twisted: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 musicie nie lubic swoich rak :D ja uzywam tzw pilki do metalu albo katowki ale samym brzeszczotem mozna sie niezle pokaleczyc ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 (edytowane) moje dzieło to tylko brzeszczot ;) i pilnik łapki... faktycznie nie ciekawie wyglądały ale warto było :) just cool`em all ...czy coś takiego :lol: Edytowane 16 Kwietnia 2005 przez OWIES Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 @OWIES nice :] te radiatory są z jakiegoś starego ustrojstwa na cpu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 heh no właśnie - szukająć o max mocy fan connector dotarłem do bodajże 38 czy 39, dalej zwątpiłem czy mi sięto nie przyśniło:D dzięki za sibie i za kolege który o to pytał cholera też bede musiał obradaitorowac sekcje od ramców a np pozostałe fety - od vga i są jeszcze jakieś przy pci i przy baterii - tam raczej nie ma poco zapodawać, chyba że dla picu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 (edytowane) Tak, kiedyś na giełdzie w Kraku obok hali dorwałem u gościa ze szrotem 4ry idento pod pentiawe I te małe za ~1zł szt, a wysokie to z kolei fragmenty radiatora z Cwelerona ~300... jakiegoś z kompa HP Do tego przymierzałem się kilka razy bo troche szkoda było pociąć. Spoko, też nie wiedziałem dokładnie gdzie to jest. No może i dla picu, ale teraz jakoś ładnie całość się prezentuje... ten od napięcia pci jest u mnie letni... Edytowane 16 Kwietnia 2005 przez OWIES Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 no fakt - cała obradiatorowana bedzie wyglądała jakby tak z fabryki wyjechała, a przecież radiatorki nie zaszkodzą btw na końcu ostatniego posta miał być znak zapytania, jego brak zmienił trochę wyraz mojej wypowiedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Jutro jadę na giełde. BTW OWIES, nie wiem czy widziałeś kiedyś, ale była taka babka swego czasu co sprzedawałą PAPST'y po śmiesznie niskich cenach. To było po prawej stronie hali(teraz jest tam jakiś dziwny remont) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 (edytowane) uncle ;) Mnie udało się wyrwać 6xdelta120 za 45zyla :lol: i raz delte120 ze stali za 10zł :D No jest remont, ta babka miała zawse dużo różnego szitu ala "nie sprawdzane" :] dawno już nie byłem tam, bardzo dawno nie miałem kasy coby jechać coś zaqpić :| Edytowane 16 Kwietnia 2005 przez OWIES Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luckyls Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Padla mi dzisiaj plyta i mam zamniar zmiec na nf7. Chcialbym sie tylko dowiedziec czy rzeczywiscie na nf7 jest kiepski dzwieki, którego nie da sie sluchac i nalezy rozwazyc zakup nf7-s lub nf7-sl. Prosze o konkretna odpowiedz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Nie, bo i NF7 i wer "S" czy "SL" na wyjścia analogowe używa tego samego kodeka ALC 650. Fakt, S i SL mają sound storm, ale można go poczuć dopiero na złączy cyfrowym. Gófno, sam w to nie wierze... ale każdy ci tak powie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 (edytowane) n7-sl najlepszy stosunek cena/power sata ss itd bez 2 zdan ;] ten kodek maja taki sam zreszta jak wieksza czesc kart muzycznych z tym tylko ze ss ma sprzetowe mixowanie dziwieku i nie rzre tak proca jak "zwykle dzwiekowki" ogolnie rzecz biorac posiada wieksza skale mozliwosc Edytowane 16 Kwietnia 2005 przez Linoge Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 i pewnie technicznie mcp i mcpt to to samo, a unlock ss można by przeprowadzić za pomoća kilku pierdółek... był by fajny mod :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 owies lepiej skoncz co zaczales, bo my tu czekamy na odczyt z diody. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 (edytowane) tak tylko spekuluje, co do odczytu, dowiedziałem się że w okolicy nie dostane scalaka :/ btw. znalazłem ten site, chetnie zrobił bym wcześniej moda na fety a przy okazji na temp... ale inni się ociagają :| edit: tzn chodzi o to ze prawdopodobnie jeżeli uda się podłączyć diode cpu do winbonda to i tak nikt tego nie zrobi bo wszyscy psioczycie na tempy mobo a z dostaniem osobnego sterownika jest jak widzicie mały problem. Można by zrobić akcje na coś bardziej przyszłościowego... nie wiem czy na nowych mobo dalej jest wyprowadzona I2C (SmBus)... wtedy można zorganizować kupo układu obsługującego np 4ry tempy jeden kanał dla cpu, a inne wedle uznania... to miało by sens... Edytowane 17 Kwietnia 2005 przez OWIES Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 (edytowane) no ale wedlug tego arta nie trzeba nic wiecej niz to 6667 ? jak na mobo smbus to chyba nie powinno byc innych problemow ? jesli mozna to dostac w maximie to zapewne maja jakies ekwiwalenty ktore mozna dostac jako sample ? Edytowane 17 Kwietnia 2005 przez Linoge Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 mam takie pytanie powiedzcie mi czy opłaca mi się kupic płyte ABIT NF 7 ,a sprzedać moją KT 600 delta sr?? CZekałem dośc dług czas ale ceny abitów na SOCKET A nie spadły 212 zł około ABIT NF 7 by kosztował . Najbardziej denerwuje mnie fakt że mam bardzo słabą wydajność np jeśli chodzi o 3dmark 2001 który w dużym znaczeniu bierze pdo uwage reszte sprzetu nei tylko grafe,kupiłem jakieś 3 miechy temu HYBIXY które podobno superowo się kręcą od Gutexa z allegro ale niestety nie moge sprawdzić ich prawdziwych możliwośći bo najprawdopodobniej mnie płyta ogranicza. Powiedzcie mi z własnego doświadczenia czy ABIT NF 7 jest dobrym wyborem w podkręcaniu ja myśle ze tak ,na temat mojej KT 600 usłyszałem że to bezndzieja w podkręcaniu ,keidyś ktoś na forum napisał ze max fsb to 220 a ja doszedłem do 210 ale niestabilnie teraz jade na 200.CZy ABIT NF 7 rozwiąze moje problemy i pozwoli tym hynica pokazać swoje możliwosci ? pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...