Skocz do zawartości
McBenner

Proc + MoBo + Grafika + Ram +Zasilacz

Rekomendowane odpowiedzi

No i jeszcze wiatraczek. To wszystko ma kosztowac gora 1700 zl. To jest gorna granica. Co polecacie. Ogolny pomysl mam, tylko nie wiem jaka grafe do tego dac. Myslalem o athlonie 2500+ abicie nf7sl, 2x256 kingston 400 mhz, pentagramie qc80 i co do grafiki to nie wiem. Ale chyba gecube 9550 ver. 1.2. A zasilacz to modecom 300W.

Jaka wasza opinia o czyms takim?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i jeszcze wiatraczek. To wszystko ma kosztowac gora 1700 zl. To jest gorna granica. Co polecacie. Ogolny pomysl mam, tylko nie wiem jaka grafe do tego dac. Myslalem o athlonie 2500+ abicie nf7sl, 2x256 kingston 400 mhz, pentagramie qc80 i co do grafiki to nie wiem. Ale chyba gecube 9550 ver. 1.2. A zasilacz to modecom 300W.

Jaka wasza opinia o czyms takim?

Proc - Ok, ale lepsza wersja Mobile

Mobo - dałbym na razie sobie spokój z nową płytą

Grafa - GeCube 9550 XT

RAM - Hynix D43

Zasilacz - ModeCom 350 GTF lub Chieftec 360 W pasywne PFC ~135 zł lub Chieftec 360-302DF ~190 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ASUS płyta gł. A8V Deluxe s939 ~450zł

Procesor AMD Athlon64 3000+ BOX 512KB/1.8GHz/S-939 ~660zl

zasilacz Tagan, NeoTec, Chieftec ok400W ~300zl

512 Hynix D43 ~250zl

Radeon 9550 od 250 do 400zl ...

w sumie troszke wiecej niz przewidywales ale nie ma sensu pakowac sie teraz w ATLONA XP jak musisz zmienic wszystko co masz ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry nie wyrazilem sie jasno. Nie chodzi o mojego kompa, a o kompa kolegi. Jesli chodzi o nowego athlona to mysle ze jego cena jest zbyt wygorowana zeby byl mnie stac. Zaciekawilo mnie co napisaliscie z tymi pamieciami. Dlaczego akurat te hynixy? Jak z ich dostepnoscia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry nie wyrazilem sie jasno. Nie chodzi o mojego kompa, a o kompa kolegi. Jesli chodzi o nowego athlona to mysle ze jego cena jest zbyt wygorowana zeby byl mnie stac. Zaciekawilo mnie co napisaliscie z tymi pamieciami. Dlaczego akurat te hynixy? Jak z ich dostepnoscia?

W takim razie zaproponowane przez Ciebie mobo jest OK! :) A co do RAM'u to te Hynixy są znakomite do OC. Cycle Latency mają identyczny czyli CL3, ale kości D43 wykorzystywane są także do produkcji szybszych modeli (np. Geil, Corsair) co daje możliwość dużego podkręcenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co sie orientuje CL3 to kiepsko. Dobre sa rame CL2, czy sie myle?

CL2 może i są dobre, ale znajdź dobre DDR PC3200 z CL2 w ludzkiej cenie. Hynixy mogą bez problemu pracować z CL2,5 a i CL2 nie powinno im sprawiać problemu (tak przypuszczam, bo posiadam tylko Kingstony :wink:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mi sie wydaje ze do ~215Mhz FSB hynixy chodza na cl2-3-3-6 (a nawet jestem pewien) @ 2.7V

miedzy innymi u mnie a niektore pamieci potrafia dojechac na FSB ~280

juz z gorszymi timingami ale to zalezy od tego ile im kto da na Vdimm

ogolnie HYNIX = niezle timingi przy FSB ~200 (2-3-3-6) prawie kazde ida na 250 przy CL3 ale jak za taka cene = sa swietne :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi