Skocz do zawartości
Pretorian

Czy da się wgrać nowy bios do k.Graficznej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !!!

:? wczoraj wpadłem na pomysł aby podkręcić sobie karte przez biosa.

HE wszystko było oki dopuki wklepałem (karta Winfast GF2Ti 64DDR

250/400) 270/470 i wszystko powinno hulać sprawdzałem power stripem.

W biosie zmieniłem tylko core i memory.Kiedy zrestartowałem kompa zamiast normalnie pojawiła sie jakaś mega czcionka i jakieś paski i tyle

karta chyba działa ale widać jakieś artefakty. :roll: :roll:

Może ktoś wie co moge z tym fantem zrobić

karta jest na gwarancji?????

DZięki :P :P :P :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapisz program flaszujacy i stary bios na dyskietce.Odpal kompa z dyskietki i bez ekranu z klawiatury wpisz stary bios.Jeżeli nie masz innej karty to przećwicz na innym kompie.

pozdr

tyrion

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw załatw sprawną kartę graficzną. Wsadź ją do kompa, ściągnij bios do twojej karty z http://www.nvidia.pl/download.html?BIOSy tak odszukaj bios do Twojej karty (sm-brak wyjścia, ph-wyjście na układzie philips, ch-wyjście na układzie chronotel, bt-wyjście na układzie chronotel/bt ). Ściągnij z tej samej stronki program NVFlash. Zgraj bios i program na dyskietkę startową ( jeśli nie będzie miejsca usuń pliki związane z obsługą cd ). Teraz wyciągnij dobrą kartę i wsadź tą z zepsutym biosem. Wsadź dyskietkę startową do kompa. Odpal kompa.

Teraz ważny moment !

Na wyczucie musisz wybrać z menu startowego rozruch minimalny. Wpisać polecenie nvflash -f nazwabiosu. Oznaką programowania jest piszczenie w kompie i mruganie lampek klawiatury. Operacja trwa około 30 sekund. Zrestuj kompa i powinno chodzić !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8) ...

a ja jestem uparty :) po co wpisywać na "ślepo"

1. format a: /s

2. odpowiedni wpis w autoexec.bat

eg. c:biosnvflash -f plikzbiosem.bin

poczekać niech pomruga klawiatura i reset :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...