Pretorian Opublikowano 1 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2002 Witam !!! :? wczoraj wpadłem na pomysł aby podkręcić sobie karte przez biosa. HE wszystko było oki dopuki wklepałem (karta Winfast GF2Ti 64DDR 250/400) 270/470 i wszystko powinno hulać sprawdzałem power stripem. W biosie zmieniłem tylko core i memory.Kiedy zrestartowałem kompa zamiast normalnie pojawiła sie jakaś mega czcionka i jakieś paski i tyle karta chyba działa ale widać jakieś artefakty. :roll: :roll: Może ktoś wie co moge z tym fantem zrobić karta jest na gwarancji????? DZięki :P :P :P :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_maniak Opublikowano 1 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2002 jesli cos widac to wgraj oryginalny bios, jesli nie to zalatw programik który ładuje bios do karty z dysku i wtedy pokombinuj, nie pamietam jak on sie nazywa ale ktos na forum napewno go ma albo jakis adres Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 1 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2002 jak mam go wgrać z dysku jak na ekranie widze tylko jakieś paski ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyrion Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 Zapisz program flaszujacy i stary bios na dyskietce.Odpal kompa z dyskietki i bez ekranu z klawiatury wpisz stary bios.Jeżeli nie masz innej karty to przećwicz na innym kompie. pozdr tyrion Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 8) ... a może tak odpowiedni wpisik w autoexec.bat i niech się flasciach!e :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 Najpierw załatw sprawną kartę graficzną. Wsadź ją do kompa, ściągnij bios do twojej karty z http://www.nvidia.pl/download.html?BIOSy tak odszukaj bios do Twojej karty (sm-brak wyjścia, ph-wyjście na układzie philips, ch-wyjście na układzie chronotel, bt-wyjście na układzie chronotel/bt ). Ściągnij z tej samej stronki program NVFlash. Zgraj bios i program na dyskietkę startową ( jeśli nie będzie miejsca usuń pliki związane z obsługą cd ). Teraz wyciągnij dobrą kartę i wsadź tą z zepsutym biosem. Wsadź dyskietkę startową do kompa. Odpal kompa. Teraz ważny moment ! Na wyczucie musisz wybrać z menu startowego rozruch minimalny. Wpisać polecenie nvflash -f nazwabiosu. Oznaką programowania jest piszczenie w kompie i mruganie lampek klawiatury. Operacja trwa około 30 sekund. Zrestuj kompa i powinno chodzić ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 8) ... a ja jestem uparty :) po co wpisywać na "ślepo" 1. format a: /s 2. odpowiedni wpis w autoexec.bat eg. c:biosnvflash -f plikzbiosem.bin poczekać niech pomruga klawiatura i reset :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...