Skocz do zawartości
Gość NoNam3

Podkrecenie myszki??

Rekomendowane odpowiedzi

Czytalem gdzies na internecie ze da sie podkrecic myszke ze 125 Hz nawet na 500 Hz.....wie ktos jak to mozna zrobic? ( moja myszka to Razer Diamondback )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gram na IE 3.0 podlaczonej do usb ... ze 125 hz u mnie chodzi na 1000 hz, lecz tylko ta jedyna mysz wytrzymuje 1000 hz ( nie spotkalem sie jeszcze z inna, ktora wytrzyma tak wysokie ustawienia) .. do razera polecam ci zmiane na 500 hz, powinien wytrzymac. tutaj masz plik ktory musisz podmienic z juz istniejacym w C:/windows/system32/drivers/usbport.sys ... link --> www.elsnet.pl/~ferdy/usbport.zip ..

Pozdrawiam :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj widze ze nie jestem w temacie, nie wiedzialem nawet ze myszka ma Hz ;p, powiedzcie mi plz o co w tym chodzi, myszka plynniej chodzi gdy zwiekszymy Hz czy co ? Moze u siebie tez pokombinuję, mam myszke pod usb marki Typhoon (germany).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ma to sens tylko w przypadku myszek wrazliwych na np negatywna akceleracje (polecam do calej serii mx logitecha jezeli pracuje sie na 800 dpi, nie liczac modeli 510 i 1000) , poniewaz szybkie ruchy na zwyklych tanich optykach i tak predzej zaowocuja zgubieniem sie kursora niz zwolnieniem ruchu (neg akcel) wiec jak macie jakas mante, mediatecha, trusta albo inny badziew ktory jeszcze o zgrozo ma 800dpi to sobie to darujcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi