MicJes Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Ktorys z uzytkownikow ma dysk 80GB@120GB. Czy w ogole to jest mozliwe, a jesli tak to jak??? Mam IBM Vancouver 40Gb, 7200rpm, 2Mb cache Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 ROTFL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Cytat ROTFL Ja tylko stwierdzam fakty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 buahaahahah na samą logike jak można podkręcić z 80 giga na 120 zastanów sie co piszesz, a tamten gosc to se jaja robi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 no chyba ze skompresowal dysk pod winda , ale w dtedy dysk traci uzo na wydajnosci , i uzycie procka jest wieksze , Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Cytat Ktorys z uzytkownikow ma dysk 80GB@120GB. Czy w ogole to jest mozliwe, a jesli tak to jak??? Mam IBM Vancouver 40Gb, 7200rpm, 2Mb cache ja mam 80gb a podkręciłem go bez zwisów na 160gb-i nawet nie zmieniałem napięcia :lol: :lol: :lol: :lol: ps.bubuahahahaha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Ja wiem! Wystarczy rozkręcić dysk i dołożyć talerz (taki kuchenny) :lol: :lol: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Bartezjusz te dyski chodzą też na 180 tylko zwiększ napięcie o 5%. Wystarczy w IE wpisać "more disc" Cd-rom mam teraz 90 wystarczyło tylko klucz w rejestrze zmienić. buahahahaha O ludzie !!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RusH Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 wy to wysmiewacie a to JEST mozliwe tak samo jak jest mozliwe przyspieszanie nagrywarek :) WD wsadza w swoje dyski np 60GBtowe po 2 talesze 40GB i z 60 mozna zrobic 80 firmwarem .. tylko ze jescze sie nie spotkalem z nikim kto by tego dokonal :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 Cytat wy to wysmiewacie a to JEST mozliwe tak samo jak jest mozliwe przyspieszanie nagrywarek :) WD wsadza w swoje dyski np 60GBtowe po 2 talesze 40GB i z 60 mozna zrobic 80 firmwarem .. tylko ze jescze sie nie spotkalem z nikim kto by tego dokonal :P Ciekawe dlaczego :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 o qfa rasz witaj :PPPPPPPPPPPP hyhy dawno cie nie widzialem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweu Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 Tylko żebyś se nie podkręcił z 40GB na 80MB :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 Hehe, smieszne, chociaz moze i RusH ma racje, hm a z tymi nagrywarkami to jest mozliwe, nawet niedawno ktos to robil na #tweak(btw to zapraszam) wystarczy zmienic bios w nagrywarce i cos tam jeszcze zrobic, nie pamietam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 Cytat Hehe, smieszne, chociaz moze i RusH ma racje, hm a z tymi nagrywarkami to jest mozliwe, nawet niedawno ktos to robil na #tweak(btw to zapraszam) wystarczy zmienic bios w nagrywarce i cos tam jeszcze zrobic, nie pamietam. bios only ;) a z tymi talerzami, to prawda, ale nmie znam proramu do zmiany firmware w dyziach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 Ja mam pytanko a slyszeliscie o monitorach 17" Sony??? Ja gdzies czytalem ze japonce przekrecili je na 21" i jakosc obrazu jest lepsiejsza:):):):):):):):):)::):):):)hehehehehehe LUDZIE opanujcie sie z tym kreceniem:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 teoretycznie mozna byloby zwiekszyc pojemnosc HDD - ale tylko w przypadku nieparzystej ilosci glowic - jak wiadomo np typowy HDD 60GB (z "talerzami" 40GB - tzn po 20GB na strone) ma niewykozystana 1 strone drugiego "talerza" - wystarczy tylko dorzucic ramie z glowica i mamy O/C HDD PS jak ktos zrobi taka sztuczke niech sie podzieli doswiadczeniami :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ashgan Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 A ja chce z mojej Barracudy 7200 zrobic 10000rpm pewnie sie da :) =lol= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mic_s Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 Oczywiście, że można podkręcić twardziela: taką operację trzeba robić w czystym dosie. Po prostu wpisujesz komendę: I_want_more_free_space_XX gdzie XX to ilość gigabajtów o jaką chcesz powiększyć dysk. PS. Super LOL :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 ciekawe rzeczy gadacie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 Cytat A ja chce z mojej Barracudy 7200 zrobic 10000rpm pewnie sie da :) =lol= W czym problem ? Zasil go 24V i juz masz ponad 10,000 :D Tylko podobno trzeba dodatkowo dociazac HDD (8kg olowiu) i peltem chlodzic :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RusH Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 Cytat teoretycznie mozna byloby zwiekszyc pojemnosc HDD - ale tylko w przypadku nieparzystej ilosci glowic - jak wiadomo np typowy HDD 60GB (z "talerzami" 40GB - tzn po 20GB na strone) ma niewykozystana 1 strone drugiego "talerza" - wystarczy tylko dorzucic ramie z glowica i mamy O/C HDD PS jak ktos zrobi taka sztuczke niech sie podzieli doswiadczeniami :lol: prawie dobrze kombinujesz .. tyle ze producentom sie nie oplaca produkowac rozniacych sie bebechuf .. srodek jest TEN SAM .. tylko sie ruszna firmwarem , bylo o tym glosno kiedy IBM zapowiedzial wprowadzenie talesza 20GB i modelu 30GB .. niestety nikt nie zglebil tematu jeszcze co do nagrywarek to mozna juz od roku tak robic w rusznych modelach .. nawet stare mitsumi x2 dalo sie na x6 chyba upgrejdnac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 A czy wydajność się zwiększy po 7200@10000 rpm, bo hałas napevno :) ? Mój qumpel uparcie twierdzi, że jego monitorek mimo iż max. wyświetla 1024x768 pikseli to potrafi podwoić tą liczbe (technologia rozczepialnego pixela, czy jak?) ROTFL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 hmm wydaje mi sie że jest to nawet możliwe - w starym partition magicu podajże 3.0 abo 5.0 (DOS) jest taka opcja startu programu, żeby aktywował ukryte sectory... ja tak zrobiłem i dopuki nie wyczyściłem biosu/fdiskiem go jeszcze, to z dysku Quantum 4,3 mi sie zrobił 12 abo 15giga... niestety wogule nie działał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 Kolejny overclocker fantasta :D Najlepiej wrzuccie to na laczke obok tego co chcial z karty "noname' zrobic "firmowke " ehh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 Jesli to mozliwe to ze swojego Maxtorka 40 moge zrobic 60 :) bo chyba tajue talerze wpycha w dyski Maxtor, jesli ktos wyczai sposob w jaki mozna to zrobic to niech napisze na forum :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 Cytat Mój qumpel uparcie twierdzi, że jego monitorek mimo iż max. wyświetla 1024x768 pikseli to potrafi podwoić tą liczbe (technologia rozczepialnego pixela, czy jak?) ROTFL Poprostu odinstalowal monitor pod winda ja w ten sposob moge uzyskac rozdzialke 2100 na ilestam a normalnie max jaka da sie ustawic to 1600X1200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 Cytat ........jest taka opcja startu programu, żeby aktywował ukryte sectory........... Co do tych ukrytych sektorów, to one są.....ale niestety nie nadają sie raczej do użycia.....Są one wykluczone z użycia przez producenta dysku, ponieważ materiał magnetyczny talerza ma jakieś wady itd.... i właśnie w miejscach z wadami producent wrzucił nieużywalne sektory.....Co by biedni userzy nie mieli zażaleń. Ale namieszałem chyba :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 U mnie od kąd mam dętki 40.xx to moge ustawić rozdziałke 2048x1536. Jednak mój qumpel twierdzi, że fizycznie mu wyświtla taką rozdzielczość, a to tylko "emulacja" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 Cytat A ja chce z mojej Barracudy 7200 zrobic 10000rpm pewnie sie da :) =lol= Czemu by nie probowac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 Cytat Cytat teoretycznie mozna byloby zwiekszyc pojemnosc HDD - ale tylko w przypadku nieparzystej ilosci glowic - jak wiadomo np typowy HDD 60GB (z "talerzami" 40GB - tzn po 20GB na strone) ma niewykozystana 1 strone drugiego "talerza" - wystarczy tylko dorzucic ramie z glowica i mamy O/C HDD PS jak ktos zrobi taka sztuczke niech sie podzieli doswiadczeniami :lol: prawie dobrze kombinujesz .. tyle ze producentom sie nie oplaca produkowac rozniacych sie bebechuf .. srodek jest TEN SAM .. tylko sie ruszna firmwarem , bylo o tym glosno kiedy IBM zapowiedzial wprowadzenie talesza 20GB i modelu 30GB .. niestety nikt nie zglebil tematu jeszcze co do nagrywarek to mozna juz od roku tak robic w rusznych modelach .. nawet stare mitsumi x2 dalo sie na x6 chyba upgrejdnac Ja mam 40GB wiec nic z tego(2x20GB). Ale jak sie jaki dobry elektronik do tego dorwie to moze cos wymysli... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...