Axcel Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 Ja navet gdybym miał taką mozliwość zmiany z 40GB na 60GB to bym zrezygnował. Nie jestem przekonany do stabilności i długości działania takiego HDD. A wogóle to nie można zaglądać do wnętrza dysku - jest tam podobno próżnia czyli sytuacja taka jak z żarówką, druga sprawa to , że wystarczy najmniejsza odrobinka kurzu i wiadomo co się stanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo's Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 Weź tzw. talerzówkę od traktora, będziesz mniał tyle talerzy ile zechcesz. A talerze będą tak wirować aż odfruniesz........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 Ja navet gdybym miał taką mozliwość zmiany z 40GB na 60GB to bym zrezygnował. Nie jestem przekonany do stabilności i długości działania takiego HDD. A wogóle to nie można zaglądać do wnętrza dysku - jest tam podobno próżnia czyli sytuacja taka jak z żarówką, druga sprawa to , że wystarczy najmniejsza odrobinka kurzu i wiadomo co się stanie. eee jaka próznia - po cholere dyski mają taki otworek (zazwyczaj na górze u mnie w baraku to nie wiem nawet)? żeby sie cisnienie wyrówywało. yogi - to jak wyjaśnisz to że mi sie 15gigca zrobiło - 2/3 dysku to firmowe bad sectory? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 Ten topic zakrawa na parodię :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 A wogóle to nie można zaglądać do wnętrza dysku - jest tam podobno próżnia czyli sytuacja taka jak z żarówką,.Od kiedy w zarowce jest proznia?!?! I od kiedy w dyskach? One sa hermetycznie zamkniete,zeby do srodka nie dostal sie kurz. To wcale nie znaczy, ze tam jest proznia! BTW: proznia w HDD to bylaby czysta glupota - bylaby bardzo duza roznica miedzy wnetrzem a otoczeniem i jakakolwiek nieszczelnosc spowodowalaby "zassanie" powietrza z zewnatrz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKa11 Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 Kiedyś był przypadek w hdd quantuma że dyski o pojemnosci np 20 GB dla niższej ceny sprzedawali jako 10 ze zmienionym firmware - i to akurat dawało sie zmienić - ale to był pojedynczy model dysku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 teraz producenci nierobia takich "przekretow" bo za sprytni sa ludzie ( forum ) 8O :D :P :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 Może dziwne porównanie, ale ..... Pamiętacie jak kiedyś się formatowało dyskietki 5.25` 1.2Mb na 1.5-1.8Mb ?? Może właśnie o to chodzi temu koledze tylko, że z dyskiem. Uświadomcie mnie dlaczego taka operacja jest niemożliwa, bo z mojego punktu widzenia nie stanowi to problemu, acz przyczynia się do obniżenia wydajności, oraz zwiększa ryzyka utraty danych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 jak już ktoś pisał ale nie do końca prawdę. różnice między np 20,40 a 60 gb w baraqudach np są zerowe poza tym że wycinane są fizycznie głowice. jeśli dysk ma być 20 to będzie mimo tego że ma trzy tależe a tylko 1 z nich działa. jak ma być 40 to wycinamy 1 parę głowic i działają 2 tależe a jak 60 to zostawiamy normalnie. producentom nie opłaca się zmieniać linii produkcyjnej a wycięcie głowic jest najekonomiczniejsze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 A ja bez problemu z 2 gb zrobilem 15 :lol: :lol: Kupilem nowy dysk 13 gb i O/C dysku jest, nie ??? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 yogi - to jak wyjaśnisz to że mi sie 15gigca zrobiło - 2/3 dysku to firmowe bad sectory? Hmmm.......tego to już qrde nie wiem, jakąś dziwną schizę widocznie miał ten dysk :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 Ten topic zakrawa na parodię :roll: Zgadzam sie z Toba :) dlatego zmieniamy miejsce dyskusji :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macho Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 Ten topic zakrawa na parodię :roll: Zgadzam sie z Toba :) dlatego zmieniamy miejsce dyskusji :o tez sie zgadzam!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 Ten topic zakrawa na parodię :roll: Bo mudno na tym forum :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 Kiedyś był przypadek w hdd quantuma że dyski o pojemnosci np 20 GB dla niższej ceny sprzedawali jako 10 ze zmienionym firmware - i to akurat dawało sie zmienić - ale to był pojedynczy model dysku...I o to chodzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 A ja podkręciłem myszkę optyczną i zamątowałem głosowe sterowanie, pozatym moja drukarka drukuje szybciej po zwiększeniu napięcia, podkręciłem też klawiature dla samej satysfakcji, aha zapomniałem o głośnikach które teraz mogą sie równać z BOSE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 A ja podkręciłem myszkę optyczną i zamątowałem głosowe sterowanie, pozatym moja drukarka drukuje szybciej po zwiększeniu napięcia, podkręciłem też klawiature dla samej satysfakcji, aha zapomniałem o głośnikach które teraz mogą sie równać z BOSE. eeee, chyba jeszcze zapomniales stuningowac gniazdko na prad 50A, bo to wszystko tyle pradu zre....... 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...