j.h.hudy Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 kolega ma płytke abit nf7s (chyba) i po 3 miesiącach pracy na fsb 230 on nagle odpadł... ale jedna uwaga : klej został zrobiony inaczej jak w instrukcji , tam pisze zę jeden skłądanik na SB a drugi na radiator i przyłożyć , a on wylał 2 skłądniki na SB i wymieszał i wtedy przyłożył radiator........ teraz to dał na super glue , ale czy tak może być i czemu tak sie stało 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 a nie lepiej na taśmę termoprzewodzącą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Ten klej jest do d...! Mi tez kiedys odpadl. Polecam przykleic na tasme termoprzewodzaca! Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter_oa Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 znaczy sie.. posmarował radiator superglutem i przykleił? 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 W sumie nigdy nie ma pewości. Kumplowi odpadł radiator, taki mały aluminiowy przyklejony do pamięci GF4 za pomocą Thermopoxa... teraz to już nie wiem czym kleić. @dexter_oa - na rogi nakładasz po kropelce kleju a na środek odrobinę pasty. Nie ma wtedy problemu z oderwaniem radiatora i wyczyszczeniem kości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter_oa Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 tak, znam ten sposób, ale myślałem, że kolega nie zna :) a swoją drogą.. imo najlepiej przyczepiać radiatory na kołeczki mocujące.. jeżeli tylko są ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 tak , posmarował super glue i przyłożył , jak myślicie , dobre to będzie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Jeżeli pomiedzy radiatorem a Sb jest tylko super glue to jest to bardzo złe rozwiazanie, super glue bardzo słabo przewodzi ciepło jest ilzolatorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 ehehehheh kolega dał sporo tego super gluta (dał kropelke , potem odkleił bo było krzywo i dał ponownie kropelke bez wytarcia starej warstwy) hehe , mógł dać thermopoxa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltana Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Mam na thermopoxa przylepionego SB 47 na mostku północnym...myslę że prędzej złamałbym płyte wpół nic go odkleił. Sprzedaje się sporo thermopoxów przeterminowanych, np. na Allegro, niejaka Zosia czy jak jej tam. I to może być przyczyną tego że klej nie klei. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurasjo Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 ja używam taśmy dwustronnej i jestem happy. mam tak przyklejony radiator na sb i na pamiątkach karty graficznej i pięknie się nagrzewa więc chyba jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...