CeglA Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 A wiec sytuacja wyglada tak: Mam niebootowalnego windowsa2000pro PL .Odpalam instalatora z dyskietki idzie po kolei 1,2... przy czwartej jak to zwykle bywa pokazuje sie czarny ekran,komp mysli i nagle wywala blad STOP ,zrodlo problemu podobno jest w pliku win.dll (jest on 100% sprawny). Problwalem tez instalatora odpalic bezposrednio z plyly(I386/winnt.exe) ,ale otrzymuje komunikat ,ze dysk albo nie jest sofrmatowany,lub jest uszkodzony(100% sprawny). Zmienialem ustawienia biosu ,wyjmowalem prawie wszystko z kompa... Nie mam ani RAID ani SCSI. Co robic :?: :?: Probowalem chyba wszystkiego i jestem "lekko" poddenerwowany :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 No więc z win 2000 pro jest tak, że jeżeli nie zbootojesz kompa z CD (na którym znajduje się win 2000), to nie uda ci się go zainstalować. U mnie jest to samo. Jedyny sposób, to ustawić w Biosie start z CD i wtedy system rusza z płytki i jest OK. Jeżeli masz płytę, która tego nie umożliwia... :( to chyba ci nie pójdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Zgadza się. Ja mam podobny problem, mam płytkę niebootowalną. Mogę zainstalować tego win2000 spod win98. Jak instaluję "na czysto" z tych czterech dyskietek to w pewnym momencie (już po wczytaniu wszystkich dyskietek) wyskakuje mi komunikat że instalator nie może odnaleźć pliku z licencją lub coś takiego... Pod win98 nie ma tego problemu. Może ktoś wie co z tym zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 a mi szlo z dyskietek i z bootowalne plyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukuest Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 Przegraj plytke na dysk, a w zasadzie sam katalog i386, uruchom winnt.exe... dalej powinno pojsc, ale glowy nie dam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 Heeeeee :-) Do wina 2000 pro można utworzyć 5 dyskietek startowych i po krzyku ale musicie sami to znaleźć na waszej płytce . Ludziska to jest banalnie proste heeeeeeeeee :wink: :wink: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 najlepiej instaluj z pod wina 98 ja tak robilem juz z 5 razy:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 Robisz dyskietke starrową win98, przegrywasz tam smartdrajwa, butujesz z tej dyskietki, odpalasz smartdrajwa, wkładasz płytke z win2k wchodzisz do katalogu i386 i odpalasz plik winnt32 albo winnt (nie pamietam) i problem z głowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 Heeeeee :-) Do wina 2000 pro można utworzyć 5 dyskietek startowych i po krzyku ale musicie sami to znaleźć na waszej płytce . Ludziska to jest banalnie proste heeeeeeeeee :wink: :wink: :wink: Ja tak zrobiłem i nie działało. Robisz dyskietke starrową win98, przegrywasz tam smartdrajwa, butujesz z tej dyskietki, odpalasz smartdrajwa, wkładasz płytke z win2k wchodzisz do katalogu i386 i odpalasz plik winnt32 albo winnt (nie pamietam) i problem z głowy. W ten sposób też mi nie działało. Tylko boot z płyty umożliwia mi install. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 Heeeeee :-) Do wina 2000 pro można utworzyć 5 dyskietek startowych i po krzyku ale musicie sami to znaleźć na waszej płytce . Ludziska to jest banalnie proste heeeeeeeeee :wink: :wink: :wink: Ja tak zrobiłem i nie działało. Robisz dyskietke starrową win98, przegrywasz tam smartdrajwa, butujesz z tej dyskietki, odpalasz smartdrajwa, wkładasz płytke z win2k wchodzisz do katalogu i386 i odpalasz plik winnt32 albo winnt (nie pamietam) i problem z głowy. W ten sposób też mi nie działało. Tylko boot z płyty umożliwia mi install. Nie może w ten sposób nie działać, to musi działać, jak nie to znaczy że masz coś zrypane z instalką Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeglA Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 U mnie tez w ten sposob nie chodzilo(a kiedys instalowalem z tej samej instalki bez problemow)...w koncu jednak na moim dysku wyladowal XP SP1 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 Dziwne bo z tego co pamiętam to WIn2K tworzy 3 dyskietki nie 4 ale osobiście zawsze instaluje go spod 98 tak jest chyba szybciej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...