Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra :

6) nie umożliwiać korzystania z Usługi innym podmiotom poza Lokalem bez zgody TP S.A.,

i w cenniku :)

7.

Udostępnienie Usługi Neostrada Plus  poza Lokal bez zgody TP S.A.

Trzykrotność miesięcznej opłaty abonamentowej, za każde połączenie i za każdy rozpoczęty miesiąc takiego połączenia.

Pomyśle raczej o DSL jest troche droższy ale mam stały nr ip i td. zaraz poczytam regulamin.

Ja nie widze problemu:

robisz serwer i udostepniasz internet kolegom, jakby chciala przyjsc kontrola to wylaczasz udostepnianie internetu na ip kolegi, czyscisz logi i mowisz ze koledze tylko udostepniasz siec lokalna a nie internet. sprawa prosta zwazywszy ze jesli beda chcieli przyjsc na kontrole to musza cie o tym poinformowac 7 dni wczesniej (regulamin).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jak udowodnia mi, że za NAT-em jest więcej niż jeden komputer?? To, że ruch będzie większy możesz jeszcze wytłumaczyć.

Naglowkach, po portach zwrotnych, dzialanie kilku kopii programow i wszystkie korzystajace z netu, przykladem moze byc icq/gg/p2p i inne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jak udowodnia mi, że za NAT-em jest więcej niż jeden komputer?? To, że ruch będzie większy możesz jeszcze wytłumaczyć.

Naglowkach, po portach zwrotnych, dzialanie kilku kopii programow i wszystkie korzystajace z netu, przykladem moze byc icq/gg/p2p i inne.
Windows XP albo linux i możesz odpalić wiele gg icq i podobnych. Na squid możesz nadpisywać rodzaj przeglądarki i systemu. Więcej się nie znam po czym można jeszcze udowodnić ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak przyjdzie Urzad Skarbowy to juz sie nie wywiniesz ... bo prowadzisz firme bez zezwolen. Jestes ISP i nie placisz podatku, a US nie musi sie zapowiadac :P

Nie prowadze działalności - nie mam kożyści z utwożonej sieci (nawet nie musze kombinować). Poprostu sieć zbudowałem w "czynie społecznym".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Windows XP albo linux i możesz odpalić wiele gg icq i podobnych. Na squid możesz nadpisywać rodzaj przeglądarki i systemu. Więcej się nie znam po czym można jeszcze udowodnić ??

Na kazdym systemie mozna odpalic wiele gg i icq podobnych ale kto ma x kopii odpalonych? :) Zgadzam sie ze zfalszowac przegladarke system itd mozna. Tak moge, naglowki i porty zwrotne i jeszcze troche. Ale nie twierdze ze jest to tak analizowane (zaprzeczyc tez nie moge :>)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na kazdym systemie mozna odpalic wiele gg i icq podobnych ale kto ma x kopii odpalonych? :) Zgadzam sie ze zfalszowac przegladarke system itd mozna. Tak moge, naglowki i porty zwrotne i jeszcze troche. Ale nie twierdze ze jest to tak analizowane (zaprzeczyc tez nie moge :>)

No więc w ten sposób nie można udowodnić :)

Jednak i tak pomyśle o dsl-u.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde zawsze bronilem na tym forum tpsa ale mnie w <span style="color:red;">[ciach!]</span>ili !

przez pol roku nie zmienili ani razu (neostrada) ip !

A od kiedy pojawila sie nowa oferta to zmieniaja codziennie ! zebysmy wzieli dsl ! kurde co za firma prostacka ! tak czlowieka denerwowac !

btw i tak wezmiemy tego dsla bo jest o 120 zl tanszy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MODERATORZY !!!

OBUDZCIE SIE, KLNA JAK NIENORMALNI !!!

Czlowieku wez sie uspokuj ! Ile ty masz lat 80 ?ze robisz z igly widly ?

A co ma do tego wiek ?

Mam ochote czytac to forum ale jak widze jak go gnojki po 15 lat zanieczyszczaja wulgaryzmami to sie wszystkiego odechciewa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Starzy ludzie sa zdemeciali i upierdliwi :) Czepilascy itd :)

to ze ptaku666 i ja przeklnelismy to nie powod zeby wznosic jakis raban :)

Kazdemu sie zdayc moze !

Pytanie czy Ty nie byl bys wkurzony jka by tp.sa robila Tobie takie numerki jak mnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie czy Ty nie byl bys wkurzony jka by tp.sa robila Tobie takie numerki jak mnie :)

Dobrze ze dodales ":)" bo przeciez wedlug umowy to normalne ze jest dynamiczny ;)

Wiem jaka jest umowa !

Ale jezeli nie zmieniaja przez pol roku i nagle jak wchodzi nowa oferta zaczynaja zmieniac to troche buraczane ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem jaka jest umowa ! 

Ale jezeli nie zmieniaja przez pol roku i nagle jak wchodzi nowa oferta zaczynaja zmieniac to troche buraczane ?

Mnie to nie dziwi, pozatym poszukaj mojego posta o przeciwdzialaniu zmianie ip i pokaz bratu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...nie można udowodnić :)

Jednak i tak pomyśle o dsl-u.

co to kurde felek jest to dsl?

Taka lepsza neostrada i tansze od starej neostrady ale drozsze od nowej !

Poszukaj infa na stronach tpsa :)

Btw beznadziejna nazwa :)

wszczegulnosci jak to ADSL :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak by to powiedziec :) nie znalazlem :) To chyba nie moj dzien ! ide sie polozyc :)

Bo chyba wyszukiwarka nie dziala u mnie zawsze jest ze nie znaleziono postow.

Ta wyszukiwarka dziala ale nie szuka tego co trzeba ! toszto takie goowno :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mozna podkrecic SDI a dlaczego ?

dlatego ze na centrali jest ustawione na stale 115,5 kbit/s to jest ok 11 kb/s i nie ma co marzyc aby bylo wiecej bo nie bedzie , poprostu pólka od SDI nie przepusci wiecej niz 115,5 kbit/s i KONIEC.

Ja tam nie wiem... ale Telekomuna napisala: "Komunikacja pomiędzy terminalem a urządzeniem dostępowym odbywa się z szybkością 160 kbit/s z kodowaniem 2B1Q. " (http://www.tpsa.pl/dom/sdi/sdi_08.php?menu=b - drugie zdanie :) ) z czego na moje wynika, ze abonencki terminal przesyla dane do polki w centrali z predkoscia 160kbit/s... :lol: wiec moze jednak da sie cos wiecen wycisnac z sdi... Tylko ta przepustowosc portu szeregowego... :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie. Transfer pomiędzy HiS'em a centralą wynosi 160kb/s. A 115 kb/s jest dla tego, że to ograniczenie portu szeregowego. Więc jeśli by zwiększyć przepustowość LPT'a to można by wycisnąć te 160kb/s :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...