Skocz do zawartości
TanneR

Czy ktoś robił przeróbkę Asusa A7V133????

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś sprawdzał czy przeróbka zasilania rdzenia płyty Asus A7V

opisana na tomshardware.com działa na płycia A7V133??

Jeśli tak to napiszcie jakie rezultaty osiągneliście ?? :) (o ile to działa)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak działa.

Jedyna różnica jest w tym, że przynajmniej na moim a7v133 jest o jeden rezystor więcej niż na zdjęciu a7v. Nie zmienia to jednak niczego, dalej na obu chodzi o dolutowanie rezystorka w to samo miejsce.

Bawiłem się troche napięciem, ale żadnych rezultatów nie podam, bo dość szybko mi się to urwało, a drugi raz męczyć się nie chciałem.

Pamiętaj tylko, że jak już zrobisz moda, to koniecznie ustawiaj napięcie zworkami, broń boże nie w biosie. Asus ma coś takiego, że gdy procesor nie wystartuje, ustawia standardowe ustawienia. Ja bawiłem się duronem 850, z napięciem standardowym 1.65. W wypadku takiej sytuacji (albo nawet resetu biosu INSem przy bootupie), bios ustawia napięcie 1.65V (czyli standardowe), tylko że po modzie zamiast 1.65V dostajesz ~2.3V (w zależności od rezystorka)... Więc pamietaj, zworki.

Miłego lutowania 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki, ze tak pozno, ale nie bylo mnie kilka dni...

Podobnie jak u przedmowcy mam jeden rezystorek wiecej niz na zdjeciu i podobnie jak u niego szybko mi sie to urwalo. Na powietrzu i na D600 poszlo chyba jakies 1134. Nie mialem wodnego, wiec nie chcialem testowac za duzo na coolerku.

O klopotach z lutowaniem pisalem juz na tym forum wczesniej.

Powodzenia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...