TanneR Opublikowano 1 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2002 Czy ktoś sprawdzał czy przeróbka zasilania rdzenia płyty Asus A7V opisana na tomshardware.com działa na płycia A7V133?? Jeśli tak to napiszcie jakie rezultaty osiągneliście ?? :) (o ile to działa) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 Tak działa. Jedyna różnica jest w tym, że przynajmniej na moim a7v133 jest o jeden rezystor więcej niż na zdjęciu a7v. Nie zmienia to jednak niczego, dalej na obu chodzi o dolutowanie rezystorka w to samo miejsce. Bawiłem się troche napięciem, ale żadnych rezultatów nie podam, bo dość szybko mi się to urwało, a drugi raz męczyć się nie chciałem. Pamiętaj tylko, że jak już zrobisz moda, to koniecznie ustawiaj napięcie zworkami, broń boże nie w biosie. Asus ma coś takiego, że gdy procesor nie wystartuje, ustawia standardowe ustawienia. Ja bawiłem się duronem 850, z napięciem standardowym 1.65. W wypadku takiej sytuacji (albo nawet resetu biosu INSem przy bootupie), bios ustawia napięcie 1.65V (czyli standardowe), tylko że po modzie zamiast 1.65V dostajesz ~2.3V (w zależności od rezystorka)... Więc pamietaj, zworki. Miłego lutowania 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 Sorki, ze tak pozno, ale nie bylo mnie kilka dni... Podobnie jak u przedmowcy mam jeden rezystorek wiecej niz na zdjeciu i podobnie jak u niego szybko mi sie to urwalo. Na powietrzu i na D600 poszlo chyba jakies 1134. Nie mialem wodnego, wiec nie chcialem testowac za duzo na coolerku. O klopotach z lutowaniem pisalem juz na tym forum wczesniej. Powodzenia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...