Skocz do zawartości
turtles5

DFI S939 z AGP

Rekomendowane odpowiedzi

W piatek z ciekawosci napisalem mail do DFI. Oto co otrzymalem:

Dear Sirs,

Thanks for your email. Yes, we will have nF3 Ultra soltuion in Jan.

Best regards,

Greta Kuo

Sales Manager

Tel: 886-2-26942986 ext. 659

Fax: 886-2-26943221/26943226

msn: greta@dfi.com.tw <mailto:greta@dfi.com.tw>

web: www.dfi.com <http://www.dfi.com>

Dedicate, Focus, Inspire

-----Original Message-----

From: turtles@toya.net.pl [mailto:turtles@toya.net.pl]

Sent: Saturday, December 11, 2004 12:32 AM

To: sales@dfi.com.tw

Subject: dfi motherboard based on nForce3 Ultra

Dear DFI,

Personally, I regard your motherboards as the best on the market.

I currently own the Lanparty NFII Ultra B. I am very happy with

it but I'm thinking about switching to A64 S939. I'd like also to

buy a DFI product. The only one that suits me is the incoming

LanParty based on the nForce4. But I own an agp X800XT and I

don't want to change it just because I change the mobo. So the

product of my dreams is DFI Lanparty based on nForce3 Ultra with

AGP (in fact nForce4 is the very same nForce3 but with pci-e).

Are you going to make such a product? If not, please think about

it.

--

Best regards

Łukasz Jankowski mailto:turtles@toya.net.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W piatek z ciekawosci napisalem mail do DFI. Oto co otrzymalem:

Dear Sirs,

Thanks for your email. Yes, we will have nF3 Ultra soltuion in Jan.

...

mailto:turtles@toya.net.pl

No to cool - już się miałem przymierzać do MSI Neo2 :lol: Spokojnie poczekam do stycznia 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie no ale ja dopiero będę zmieniał grafikę i jak już zmieniać to myślałem ze sobie kupię tego NF4 bo w końcu różnica miedzy AGP a PCI-E nie jest aż taka wielka, wiec może ktoś wie kiedy będzie DFI na NF4 ? Tak tylko pytam bo jakoś nie mogę znaleźć żadnego info na ten temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znalazlem podobna informacje gdzies w necie wczoraj....

DFI planuje wypuszczenie trzech plyt w okresie czasu od polowy grudnia 2004 do stycznia 2005:

DFI Lanparty UT NF3 Ultra D

DFI Lanparty UT NF4 Ultra D

DFI Lanparty SLI-D

wyglada na to, ze po premierze na Computex 2004 ponad pol roku temu, DFI w koncu postanowilo wypuscic plytke NF3 S939. ale poczekajmy jeszcze do oficjalnych informacji od DFI :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bachus_anonymous:

No człowieku choć ty jeden ratujesz moje samopoczucie ;) Już myślałem że na MSI (bez uraz dla posiadaczy) skończę :D

Czasu jeszcze mam, zakupy planuję na koniec stycznia początek lutego jakoś tak, pewnie nie będzie jeszcze tych MoBo w Polsce, eh to się okaże ale przynajmniej coś zaczyna wychodzić… WREŚCIE!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bachus_anonymous:

No człowieku choć ty jeden ratujesz moje samopoczucie ;) Już myślałem że na MSI (bez uraz dla posiadaczy) skończę :D

uwierz mi, Neo2 nie jest taka zla jak ja wielu maluje... :) http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=1165515#1165515

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bachus_anonymous:

uwierz mi, Neo2 nie jest taka zla jak ja wielu maluje... :)http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=1165515#1165515

Ale też niczym szczególnym się nie wybija ...

Ludki ją łykają - BO NIE MA szczególnie dużego wyboru w S939 ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bachus_anonymous:

uwierz mi, Neo2 nie jest taka zla jak ja wielu maluje... :)http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=1165515#1165515

Ale też niczym szczególnym się nie wybija ...

Ludki ją łykają - BO NIE MA szczególnie dużego wyboru w S939 ...

to prawda.... dlatego tak naprawde jezeli nie pojawi sie nic nowego poza DFI Lanparty NF3 Ultra-D (zakladajac, ze przesiadka na PCI-e nie wchodzi w rachube) beda tak naprawde jedynie dwie opcje godne uwagi na NF3 Ultra S939: DFI i MSI.

DFI bedzie zapewne lepszym wyborem (jezeli sie pojawi) ze wzgledu na dodatkowe atuty, jak lepszy dzwiek, zapewne bardziej rozbudowany BIOS pod wzgledem napiec, dzielnikow i timingow pamieci.

czy bedzie zapewniac lepsze wyniki w OC to czas pokaze. nie spodziewalbym sie jakies kolosalnej roznicy jezeli w ogole. Neo2 robi 340HTT swobodnie, a to wystarczy spokojnie, nawet dla tych z mnoznikiem x9. poza tym pokazcie mi pamieci ktore pojda STABILNIE wyzej niz DDR660 1T bez dzielnika, "1:1" :) dla posiadaczy pamieci nie wymagajacych wielkiego napiecia jak TCCD nawet Neo2 wystarczy do OCerskich przygod. do BH-5 juz bedzie potrzebny albo voltmod albo Booster. dlatego w takim przypadku DFI moze byc lepszym wyjsciem

jezeli pojawi sie ta plyta w przyszlym roku, zapewne nie wahalbym sie przed jej zakupem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i oto mi chodzi. I tak musze zmienić grafikę bo jak widać w moim opisie nie jest ona „pierwszej młodości” wiec nawet bym już poświęcił te 100zł (max) różnicy na to PCI-E choć szczerze powiem nie jestem jakoś „napalony” na PCI-E porostu grafika to u mnie najrzadziej wymieniana części bo za granie nie przepadam i jak już zmieniam to raz na długi czas. Dlatego też cały czas myślę o NF4 i tym „magicznym” PCI-E aby w przyszłości „przesiadkę” z AGP mieć już z głowy. Tylko znając życie NF4 w Polsce chyba szybko się nie pokaże (mowa o DFI) eh ale zawsze można mieć nadzieję…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AMD i IBM optymalizują swoje konstrukcje

AMD i IBM na początku przyszłego roku, zoptymalizują produkcje swoich układów 0.09 mikrona za pomocą technologii DSL (Dual Stress Liners), która pozwoli na zwiększenie efektywności tranzystorów nawet o 24%. Dzięki temu zabiegowi, układy będą mogły wytrzymywać wyższe taktowanie. Nad podobną technologią pracuje także Intel. Strained Silicon pozwala na ujednolicenie odległości pomiędzy atomami krzemu w danym tranzystorze, a przez zwiększenie jego efektywności. Masowo nowa technologia pojawi się wraz z układami 0.065 mikrona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi