relax Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Cześć , Mam problem z ustawieniem trybu pracy AGP X8 w moim systemie. Chipset i karta bez problemu obsługują ten tryb , jednak w panelu kontrolnym nvidia w zakładce AGP pokazuje mi się coś takiego : możliwości chipsetu - X8 , możliwości karty - X8 , możliwości systemu - X2 !!!. Nie wiem dlaczego , karta domyślnie chodzi w trybie X8 i chipset też (odczyty z Aidy i Sandry pokazują bieżącą szybkość AGP x 8). Pytanie - dlaczego możliwości systemu to AGP X2 ??? Dodam że w biosie nie ma żadnych ustawień dot. prędkości AGP , jest tylko AGP aperture size ale to inna bajka i nie ma chyba wpływu na szybkość AGP. Czy w takim razie karta jest spowalniana przez system do prędkości X2 - a jeżeli tak to jak to przestawić w windows ??? Z góry dziękuję za pomoc ! Mój sprzęt to Celeron D 2,53@3154 ; płyta MSI 6728 NEO2-PFS PLATINUM (bios najnowszy jaki jest v3.A) , FX 5220 ULTIMATE PROLINK , 256 MB RAM , Win XP pro SP2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 i co wydajność jest mniejsza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...