Skocz do zawartości
pcmax

odżywki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jakie sa najlepesze i tanie odzywki na przyrost mięsni??? zastanawiam sie nad MAGNUM 5000 co o tym sadzicie??? chodzi mi najbardziej i sile i sylwetke

moje parametry fuziczne: wzrost 179

waga: 65kg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli magnuma nie kupowac? teraz sam nie wiem co kupic

tzn cwiczylem juz 2 lata temu ale musisalem przestac (rodzice-nie wiem co im sie stalo ale co tam). Treaz spowrotem odzyskuje forme. 2 razy w tygodniu na silke chodze juz od miesiaca:) hehehe na klate narazie wezme 85kg. moze i jest malo ale mimo mojej wagi i mojego wzrostu no i oczywiscie mlodekugo wieku (16lat) mylse ze nie jest anajgozej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale kulturysci maja inne cele niz ty(mam taka nadzieje)

i oni zdecydowali sie ciagnac to jeszcze bardzo dlugo a ty masz dopiero 16 lat wiec jeszcze moze ci sie silownia odwidziec

naprawde nie polecam ci odzywek zrobisz co zechcesz bo to towj wybur ale ja poprostu odradzam

ps. do podkreslenia miesni/budowania sylwetki nie trzeba wspomagania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi ci o odżywki, czy koks. Bo wiele osób odradza odżywki, a przecież to są w większości koncentraty białka (czy jak to się tam nazywa) zazwyczaj z serwatki lub jajek, do tego aminokwasy, witaminy, czyli rzeczy które wspomagają przyrost, zmniejszają podatność na kontuzję itp. Tak, że nie wiem co jest złego w odżywkach, oczywiście jedzenie dla jedzenia jest bez sensu i szkoda kasy, nie przesadzaj z ciężarami, bo jeszcze nie do końca masz ukształtowany kościec i możesz sobie narobić brudu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie którzy piszą "po co ci odżywki, idź na siłke i ćwicz" chyba nie mają pojęcia o czym piszą. Żeby rzeczywiście móc tak sobie pójść na siłownie, ćwiczyć i mieć efekty, trzeba mieć bardzo zrównoważoną diete, regularnie się odżywiać - słowem, trzeba mieć - dużo czasu, dużo pieniędzy i dużo chęci. Musimy liczyć dzienne zapotrzebowanie organizmu na substancje odżywcze, a następnie przygotowywać sobie odpowiednie posiłki.

Jednak nie kazdy ma czas i chęci na liczenie kalorii, tłuszczu itd. w każdym produkcie

W takim przypadku przydają się suplementy, dzięki nim możemy organizmowi łatwo i szybko dostarczyć odpowiednich składników odżywczych, a także za pomocą niektórych np. kreatyna przyśpieszyć wzrost mięśni.

Nie pytajcie mnie jednak co kupić, właśnie sam ide do sklepu się dowiedzieć :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie cwicze od teraz! cwiczylem juz dawniej tylko chcialem sie spytac ktore odzwyki! ale skoro odradzacie to nie bede btrral!

wlasnie wrocilem z silki i szybko sie najadlem! czy dobrze robie ze jem po silce???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

--------------------------                        /|  /|  |                          |                        ||__||  |       Trolle bitte       |                       /   O O__           nicht          |                      /                   füttern!        |                     /                                   |                    /   _          ----------------------                   /    |____          ||                  /     | | | |____/     ||                 /       |_|_|/   |    __||                /  /              |____| ||               /   |   | /|        |      --|               |   |   |//         |____  --|        * _    |  |_|_|_|          |     -/     *-- _-- _      //           |       /  _     \\ _ //   |        /     *  /   _ /- | -     |       |       *      ___ c_c_c_C/ C_c_c_c____________

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie cwicze od teraz! cwiczylem juz dawniej tylko chcialem sie spytac ktore odzwyki! ale skoro odradzacie to nie bede btrral!

wlasnie wrocilem z silki i szybko sie najadlem! czy dobrze robie ze jem po silce???

Pytanie roku :lol: :wink:

Nie... Lepiej jest nie jeść 2 dni, nie spać... I wypić 0.5 wódki...

Oczywiscie, że dobrze !!!

Pamiętaj... Przed treningiem i zaraz po musisz naładować organizm węglowodanami ! :)

Po treningu i po węglach pozostaje uzupełnić dietę białkiem.

Na razie jedz regularnie... Minimum 5-6 razy dziennie.

Nie sztuką jest zjeść wielki obiad i zdychać... A dobrze jest jadać często, aczkolwiek w mniejszych jednorazowo porcjach.

Nie będziesz głodny, a i nadmiar kalorii nie pójdzie w sadło...

Z odżywkami poczekaj... Zastosuj dobrą dietę... Efekty przyjdą szybko !

85 kg... O ile prawdziwe... To bardzo dobry wynik.

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiscie ze 85kg to prawda

a co do uprawiania sportu:

jestem w pierwszej 16 polski w sztafecie 4x100m (jestem na osttaniej zmienie)

skakanie w dal: 3 miejsce w makroregionie (ponadwojewodzki szcebel)

wzwyz skakalem rok temu 175 (moj record)

ja czuje sie caly dzien glodny nawet teraz co jest ze mna!?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi