Mikelll Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 pisze swój pierwszy program w asemblerze :) , który ma wyświetlić tekst w formie "wybuchu". napisałem program (tak sądze ;) ) i nie wiem gdzie mam bład w kodzie - TASM wyświela mi taki komunikat : line 0000: No END directive before EOF. tasm: Number of errors = 1z tego co wyczytałem w dokumentacji to niby na końcu brakuje komendy END, ale ona tam jest :/ tak wygląda źródło: Mode Small.CodeORG 100HStart:CALL JedenCALL DwaCALL TrzyCALL CzteryCALL PiecCALL SzescJMP SHORT KoniecKoniec:MOV AH,4CHINT21HJeden PROCMOV AL,'ZONK'INT 21HRETJeden ENDPDwa PROCMOV AL,'Z ON K'INT 21HRETDwa ENDPTrzy PROCMOV AL,'Z O N K'INT 21HRETTrzy ENDPCztery PROCMOV AL,' O N 'INT 21HRETCztery ENDPPiec PROCMOV AL,'O N'INT 21HRETPiec ENDPSzesc PROCMOV AL,' 'INT 21HRETSzesc ENDPEnd StartEND Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbaros Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 daj po END enter i bedzie gites :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...