kwiato6665 Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 mam celka1.7 na abicie be7 1.czy to prawda ze na abitach dobrze sie kreci te procki??? 2.ile mozna wycisnac z tego procka o ile zaloze mu dobrego coolera i zasilacz 350 modecoma??? 3.czy jak podniose mu tylko na piecie w biose to cos da?? 4.o ile mozna podniesc mu napieci podtym linkiem jest fotka mojej plyty: http://www.abit-poland.com/prod_show_photo...0.jpg&model=BE7 prosze o kilka sensownych rad. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Na ten zasilacz to ja bym specjalnie nieliczył :D:D:D To niejest najleprzy zasilacz do krecenia choć niejest zły, mocny sprzet bez problemu pociągnie ale niezadobre ma napięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damis22 Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Nom ja za bardzo nie znam sie na podkręcaniu i zmianą napieć tak też narazie jeszcze z tym nie kombinuje.Ale powiem ci że mam zwykły zasilacz 350v pod p4 płyte Gigabyte GA-8I865P-G Intel 865P-G i procka Celeron D335 2.80 GHz. Nic nie zmieniałem z napieciami choc ta płyta obsługuje to wszystko w biosie i podkreciłem tego celka do 3500 bez problemu. A z tego co widze to jeszcze duuuzo mozna ale nie ryzykuje :) I tak jak wspomniałem że zadna zmiana napiec nie wchodziła tu w gre.No i zasilacz najzwyklejszy i wszystko chodzi bardzo stabilnie ,bez jakichkolwiek zwiechów itp.Aaaa i chłodzenie proca boxowe :) Czyli wentyl od producenta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 ad. 1. duzo zalezy od procesora, serii itp. ad. 2. co my wróżka? zalezy na jakim jest rdzeniu, jaka seria (jeden kreci się super a drugi wogóle nie chce "współpracować") ad. 3. "....tylko na piecie..." - Nie jeśli podniesiesz tylko napięcie to to nic nie da (a jednak da, bedzie sie bardziej grzał) ad. 4. o ile chcesz pod warunkiem ze zdołasz go schłodzić i wytrzyma to. ....fajna fotka płyty tylko....po co? A nie lepiej najpierw zajrzeć do FAQ :?: :?: :?: :!: :!: :!: na początek polecam Podkręcamy...zaczynamy (dla mocno początkujących) a to na zapas JAK ODBLOKOWAĆ MNOŻNIK W PROCESORACH INTEL'A Ps. następnym razem najpierw poszukaj w necie, FAQ a dopiero jak bedziesz miał problem załóż tapic :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Identyczne tematy już były :!: Ja go kiedyś miałem i już to pisałem że to gra nie warta świeczki,da się go podciągnąć w POST nawet do 2.4 (codeshit 300 :lol: )działał stabilnie w win na 2.25 ale co to daje????? :?: nieco szybsze kodowanie, w grach szybciej o 10 %?lepiej go opylić za wczasu....i zamienić na pentium 4 HT :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 andrewthx zauważ ze nie każdy ma tyle $$ zeby kupić PIV i dla niego nawet "te" 10% więcej to sukces. a nowy kolega dopiero się uczy, wieć lepiej się uczyć na czymś takim niż na wypasionym PIV i w razie błędu bey-bey CPU no nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geodeta Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 miałem kiedys takiego procka jak ty. przy napięciu na 1.850v szedł w najleprzym razie na 2.2ghz. o ile wiem to jego górna granica to cos koło 2.3ghz. a co do podnoszenia napięcia powiem ci tyle że u mnie chodził bez problemowo na 1.85v. trzeba tylko pilnowac żeby sie nie przegrzał! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 jak ktoś chce kupić sobie chociaż procesor za 600 pare zet -cena opylenia cel 1.7 co da poniżej 500 zet ,to gdy się zmotywuje,swoje osiągnie.O aspekcie finansowym można mówić przy zakupach od 1 kzł wzwyż,ale te 5 stów każdy może zarobić chyba? Abstraciach!ąc,tak więc ten procesor to pomyłka,szczególnie jeśli chodzi o 3d. Takie są moje z nim doświadczenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...