4rch0n Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Mam pytanie... Gdy kupuję pamięci pracujące w dualu to czy dzielą się one na A1 B1 i A2 I B2?? czy mogą współpracować pamięci oznaczone symbolem A1 (oba kawałki bromu maja naklejkę A1) w dualu???? Z góry thx za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 w teorji nie powinno byc z tym problemu i powinny wspolpracowac a w praktyce to trzeba przetestowac :] a skad w ogole takie pytanie ci przyszlo do glowy ?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Bo właśnie mam dwa kawałki bromu a1 i jak jedzie to na dual to wiesza sie cham tak ze ja juz nic nie bede mowil... a w instrukcji i na tym najwiekszym kawalku bromu (czyt. plyta główna) pisze że dwie szyny to A1 i A2 a inne dwie to B1 i B2 no i żeby uruchomić dual to ja muszę jedną pamięć a1 walnąc do slotu b1... no i tymczasowo jestem uziemiony na singlu.... jutro albo w czwartek jade do serwisu ochrzanic goscia co on mi wcisnal... (naszczescie mam jescze gwar. ;P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 przestan z tymi kawalkami bromu bo cos mi sie zdaje ze ludzie cie nie rozumieja :] a tak powaznie to sprubuj obsadzic inne sloty jezeli jeszcze nie probowales i sprawdz czy dual dziala albo np zamien kosci tzn kosc1 w slot 2 a kosc2 w slot1 jezeli ci to nie chce dzialac to mozliwe ze twoje "bromo kostki" srednio wspolpracuja z chipsetem ktory posiadasz na plycie ... PS. co to za ram bo firmy nie widze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 a tak mnie jakos z bromem naszło :P w sumie to nie wiem jaka to firma bo ja tego nie kupowałem... no nic powiedziałem gościaowi gdy to kupowałem że chce ram do duala... i on juz dobierał komponenty...(było to wtedy gdy robiłem powżny upgrade sprzętu... wtedy jeszcze sie nie interesowałem dokładnie co on mi tam wkłada wiredziałem tylko tyle że pIV 2.8 płyta główna asusa i 512 ram [2x 256 dual]ddr i na tym wtedy moja iwedza sie skonczyla...ale to przeszlosc :) ) no nic glownie chodzi o to ze jak on dobieral to jego wina i wlsnie dlatego jade jutro do serwisa... napisze wam jak to sie skonczy... ps a najsmnieszniejsze bylo to ze po miechu uzytkowania okazalo sie ze te pamieci wcale nie sa ustawione w tryb dual... a gdy je przestawile zaczela sie balanga... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 ehhh... wyprawa do serwisu zostala przelozona na sobote.... sila wyzsza... :( Ale w sobote... :twisted: odrazu kupie sobie radiatorki na pamiatki do karty i bedzie zabawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 NO w serwisie zostalem mile zaskoczony ;) koles wymienil moje noname na elixiry... nie wzial ani grosza... no i przynajmniej zwiech teraz nie mam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardukpl Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 ... nie wzial ani grosza... bo te elixiry to prawie to samo co noname :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 no coment... :oops: czlowiek glupi jest i sie cieszy :) ale jak sie nie kreci pamieci to chyba nie ma za bardzo roznicy... czy kupie sobie Kingston, GeIL, Twinmos, czy poprostu takie o to Elixiry... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 -=Drizzt=-: zmieniasz topic na regulaminowy szybciutko, szybciutko ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Jeśli chodzi o "mało precyzyjny" temat topic'u to juz to poprawilem... a jesli o cos innego to prosze mi powiedzec o co... Więcej się to nie powtorzy 8) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Nie no ja sie zabije ;( ram pochodzil kilka dni a teraz znowu te zwiechy... wszystkie glupie zwiechy zwiazane ze sterownikami karty gaficznej i plikiem win32k byly spowodowane przez ram... Ze starym ramem komp mi siadal jak wlaczalem cpu test w 3dmarku na tym ramie komp przechodzil te testy... no ale po kilku minutach gry w hl2 albo w ogole po np. 2 godz korzystania z kompa np. explorer gg itp zwiechy i tak nadchodza... no i jestem zmuszony do pracowania znowy tymczasowo w singlu... Co mozna z tym zrobic oprocz kupienia nowego ramu pokroju hynixa albo kingstone'a ? Isc znowu do serwisu???????? w sumie mam liste ramowktore npaewno beda dzialac z ta plyt ale gosc pewnie niebedzie chcial mi zadnego z tej listy dac... Lista jest tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 odswiezam temat... HELP !!! jakies pomysly??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 plyta walnięta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 jak to poznac??? moze i plyta ale mi sie zdaje ze to ram... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 hmmm jak to poznać? najlepiej miec kumpla z taką samą co ma dual chanela i porzyczyć do niego ram i spr czy działa! a swoją drogą próbowałeś takiego banała jak reset biosu?? często pomaga! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Drizzt nie umieszczaj posta pod postem, uzywaj funkcji EDIT / ZMIEŃ ! Oddaj chłopcom płytę do serwisu, niech oni się martwią ;) albo spróbuj z innym rarmem, bo elixir 400 to naprawde wielka kiszka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Ja nie tylko próbowałem takiego banała jak restart biosu tylko wgrałem inna nowsza wersje.... MeHow spójrz na daty... czy byłby jakiś sens edytowania postu gdyby i tak nikt tego nie przeczytał oprócz "archeologów" bo temat zostałby zepchnięty na dół... a co do mojego trzeciego posta to przecież napisałem WYRAŹNIE, że temat odświeżam bo spadł na duga stronę forum... przecież jakbym napisał w edicie ze odświeżam temat to ludzie by mnie wyśmiali bo mi by to gó**o dało... a z drugiej strony to lepiej odświeżyć temat czy napisać nowy???(automatycznie zaśmiecając forum...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD55 Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 Te twoje ramy są pewnie na tych małych kostach pamięci miałem ten sam problem gdyz moja płyta nie jest kompatybilna z nimi i twoja widocznie też ale musisz zobaczyc jakie maz kostki na ramie!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivan06 Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 sorki za naiwne pytanie , ale jak sprawdzic czy pamieci chodza w dual-u??? jakims programem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 CPU-Z, SisoftSandra poza tym jak ci się komp włącza i wykrywa napędy to pogrubioną czcionka powinno byc napisane DUAL Channel Enabled to pytanie nie jest naiwne, tylko "leniwe"... :D pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivan06 Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 CPU-Z, SisoftSandra poza tym jak ci się komp włącza i wykrywa napędy to pogrubioną czcionka powinno byc napisane DUAL Channel Enabled to pytanie nie jest naiwne, tylko "leniwe"... :D pozdro 1206342[/snapback] masz racje leniwy jestem , dzieki za odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...