Skocz do zawartości
4rch0n

Pytania dotyczące trybu dual... I skąd te zwiechy?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie...

Gdy kupuję pamięci pracujące w dualu to czy dzielą się one na A1 B1 i A2 I B2??

czy mogą współpracować pamięci oznaczone symbolem A1 (oba kawałki bromu maja naklejkę A1) w dualu????

Z góry thx za odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo właśnie mam dwa kawałki bromu a1 i jak jedzie to na dual to wiesza sie cham tak ze ja juz nic nie bede mowil...

a w instrukcji i na tym najwiekszym kawalku bromu (czyt. plyta główna) pisze że dwie szyny to A1 i A2 a inne dwie to B1 i B2 no i żeby uruchomić dual to ja muszę jedną pamięć a1 walnąc do slotu b1...

no i tymczasowo jestem uziemiony na singlu.... jutro albo w czwartek jade do serwisu ochrzanic goscia co on mi wcisnal... (naszczescie mam jescze gwar. ;P )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przestan z tymi kawalkami bromu bo cos mi sie zdaje ze ludzie cie nie rozumieja :]

a tak powaznie to sprubuj obsadzic inne sloty jezeli jeszcze nie probowales i sprawdz czy dual dziala albo np zamien kosci tzn kosc1 w slot 2 a kosc2 w slot1

jezeli ci to nie chce dzialac to mozliwe ze twoje "bromo kostki" srednio wspolpracuja z chipsetem ktory posiadasz na plycie ...

PS. co to za ram bo firmy nie widze ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tak mnie jakos z bromem naszło :P

w sumie to nie wiem jaka to firma bo ja tego nie kupowałem...

no nic powiedziałem gościaowi gdy to kupowałem że chce ram do duala... i on juz dobierał komponenty...(było to wtedy gdy robiłem powżny upgrade sprzętu... wtedy jeszcze sie nie interesowałem dokładnie co on mi tam wkłada wiredziałem tylko tyle że pIV 2.8 płyta główna asusa i 512 ram [2x 256 dual]ddr i na tym wtedy moja iwedza sie skonczyla...ale to przeszlosc :) ) no nic glownie chodzi o to ze jak on dobieral to jego wina i wlsnie dlatego jade jutro do serwisa... napisze wam jak to sie skonczy...

ps

a najsmnieszniejsze bylo to ze po miechu uzytkowania okazalo sie ze te pamieci wcale nie sa ustawione w tryb dual... a gdy je przestawile zaczela sie balanga...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no ja sie zabije ;(

ram pochodzil kilka dni a teraz znowu te zwiechy...

wszystkie glupie zwiechy zwiazane ze sterownikami karty gaficznej i plikiem win32k byly spowodowane przez ram...

Ze starym ramem komp mi siadal jak wlaczalem cpu test w 3dmarku na tym ramie komp przechodzil te testy... no ale po kilku minutach gry w hl2 albo w ogole po np. 2 godz korzystania z kompa np. explorer gg itp zwiechy i tak nadchodza... no i jestem zmuszony do pracowania znowy tymczasowo w singlu...

Co mozna z tym zrobic oprocz kupienia nowego ramu pokroju hynixa albo kingstone'a ?

Isc znowu do serwisu???????? w sumie mam liste ramowktore npaewno beda dzialac z ta plyt ale gosc pewnie niebedzie chcial mi zadnego z tej listy dac...

Lista jest tutaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie tylko próbowałem takiego banała jak restart biosu tylko wgrałem inna nowsza wersje....

MeHow

spójrz na daty...

czy byłby jakiś sens edytowania postu gdyby i tak nikt tego nie przeczytał oprócz "archeologów" bo temat zostałby zepchnięty na dół...

a co do mojego trzeciego posta to przecież napisałem WYRAŹNIE, że temat odświeżam bo spadł na duga stronę forum...

przecież jakbym napisał w edicie ze odświeżam temat to ludzie by mnie wyśmiali bo mi by to gó**o dało...

a z drugiej strony to lepiej odświeżyć temat czy napisać nowy???(automatycznie zaśmiecając forum...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CPU-Z, SisoftSandra

poza tym jak ci się komp włącza i wykrywa napędy to pogrubioną czcionka powinno byc napisane DUAL Channel Enabled

to pytanie nie jest naiwne, tylko "leniwe"... :D

pozdro

1206342[/snapback]

masz racje leniwy jestem , dzieki za odpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi