thebruno Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Witam! Mam taką konfuracje jak w temacie czyli Soltek SL-75KAV + DURON 1200@???. Szyna procka ustawiona jest na 100MHz. Jak myslicie czy daloby sie ustawic 133?? Wtedy bylby to Duron 1600. Czy komp w ogole ruszy?? I czy chlodzenie obecne starczy - przy pelnym obciazeniu nie przekracza mi teraz 50-53 C, w normalnej pracy jest 46-48C, a limit jest chyba 90 To spory zapas?? Jesli tak nie da rady to do ilu by go mozna krecic magistrala?? w 1300 chodzil mi OK - probowac dalej?? Z gory dzieki za opinie BRUNO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Chlodzenie bedzie za slabe raczje, 53C to dla Duraka Morgana juz dosc duzo... :mrgreen: fsb 133, to pownno lyknac, tylko pytanie na jakim voltazu dla jadra... :) ;) 90 C to jest graniczna temperatura w ktorej zaczyna sie topic obudowa, proc to juz dawno nie bedzie dzialal przy takiej temperaturze :P :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 załóż jakieś lepsze chłodzenie i kręć powoli podnosząc v-core tylko uważaj na temperature jest troche za wysoka. widze ze to moze się przydać Podkręcamy...zaczynamy (dla mocno początkujących) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zapomnij o FSB 133 i 1600 MHz na procku. Wyjątkowo udane egzemplarze kręciły się na 1,5 GHz. Przeciętnie to coś koło 1,35 - 1,4 GHz. Natomiat co do pdkręcania magistralą od 100 MHz w górę, możesz spokojnie próbować dalej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomson2004 Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zapomnij o FSB 133 i 1600 MHz na procku. Wyjątkowo udane egzemplarze kręciły się na 1,5 GHz. Przeciętnie to coś koło 1,35 - 1,4 GHz. Natomiat co do pdkręcania magistralą od 100 MHz w górę, możesz spokojnie próbować dalej.Akurat tu się z kolegą n ie zgodze, mój koles ma ten procesor i idzie spokojnie na 1600mhz ale jego przed podkręceniem osiągał w stresie jakies 46 stopni max, radze tylko wymienić wentylatorek na troche lepszy i zaczynaj kręcić zawsze jak nie wystartuje to wyciągniesz bateryjke:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Coś nie bardzo wierzę w to 1600 na Morganie, musiałby być wysoki vcore i raczej wc. Ja radzę zmniejszyć mnożnik i ustawić fsb 133, tak powinno udać się uzyskać 1333 - 1400. Temp za duża, jak podniesiesz vcore jeszcze wzrośnie, musisz poprawić chłodzenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 ...Akurat tu się z kolegą n ie zgodze, mój koles ma ten procesor i idzie spokojnie na 1600mhz ale jego przed podkręceniem osiągał w stresie jakies 46 stopni max, radze tylko wymienić wentylatorek na troche lepszy i zaczynaj kręcić zawsze jak nie wystartuje to wyciągniesz bateryjke:) Pierwsze słyszę, żeby Morgan poszedł na AC na 1,6 GHz. Nie chce mi się wierzyć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Witam! Mam taką konfuracje jak w temacie czyli Soltek SL-75KAV + DURON 1200@???. Szyna procka ustawiona jest na 100MHz. Jak myslicie czy daloby sie ustawic 133?? Wtedy bylby to Duron 1600. Czy komp w ogole ruszy?? I czy chlodzenie obecne starczy - przy pelnym obciazeniu nie przekracza mi teraz 50-53 C, w normalnej pracy jest 46-48C, a limit jest chyba 90 To spory zapas?? Jesli tak nie da rady to do ilu by go mozna krecic magistrala?? w 1300 chodzil mi OK - probowac dalej?? Z gory dzieki za opinie BRUNO Moze najpierw nastaw 124MHz jumperkami na plycie, a dopiero pozniej kombinuj z wyzszymi FSB... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 zminiejszyc mnoznik o 1 jak nie pojdzie ;) wydajnosc bedzie na pewno wieksza jak przy fsb100 ps ehh, ile ja przezylem z ta plyta ¬_¬ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...