Skocz do zawartości
PiotrekT

Błąd przy grach...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam taki problem, komputer mi się wiesz przy grach lub całkowicie się restaruje.

Wyskauje przważnie taki błąd:

"Instrukcja spod "0xffffffff" odwołuje się do pamięci pod adresem "0xffffffff". Pamięć nie może być "read". Klikniej OK"

Zminiałem pamięc, kartę graficzną i nic nie pomagało wciąż to samo.

Mam, Atholna 2000+ XP, płytę gigabyte GA-7DXE (bios F6a), pamięć 2x po 256, dysk matroxa 60, karta grafiki GeFroce 4 MX 440 64 mb.

P.S.

Temperatura procesora podaczs normalnego użytkowania 49* C a przy grach 54/55* C.

Dzięki za pomoc i sugestie[/img]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proponowalbym na poczatek ad-aware + antywirus.

Już dawno zrobione, MKS_2005 non stop działa.

Pokombinuj z przełożeniem jednej z pamięci do innego slotu. Mi, co prawda na Abicie, pomogło.

Takie triki też robiłem, próbowałem raz 1 kości potem na 2...i w różnych slotach. Memtest nie wykrył błędów pamięci po 4 godz 23 min.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

probowales reinstalowac system? w 90% ten problem to byc moze wina zasyfionego windowsa. reinstalka cie chyba nie zbawi a moze duzo pomoc :D

Robiłem 2 tyg temu, przedtem to samo było ;(

Czasami warto sprawdzić jeszcze jakimś innym antyvirem

MKS mam od 3/4 dni a wcześniej miałem Nortona Corporate również nic nie wyrywał. Zrobilem także skanerem z Pandy przez WWW nadal to samo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proponowalbym na poczatek ad-aware + antywirus.

Już dawno zrobione, MKS_2005 non stop działa.

MKS rulez !! Mi przepuścił każdego robaka... sassera, blastera... wiry puszcza jak przez dziórawe sito...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie co...

Ja też teraz tak mam, to zn. nie do końca, bo mi sie taki cuś włącza tylko przy uruchomieniu kompa, pamięci są w porządku, gry idą normalnie tylko komp sie bardzo długo włącza... A moge także napisać dlaczego sie tak robi, otóż przez przypadek wszedłem na stonę oke-jaworzno.visit.kiss-me.pl (wpisałem w google oke jaworzno, i w znalezionych znalazłem to ustrojstwo i przez przypadek wszedłem). Po wejściu na tą stronę moja Panda wykryła 2 virusy i 1 dialer a komp dzałał z szybkością commodore. Zorintowałm sie w sytułacji, i okazało sie ze mam uruchomionych z 20x iexplore.exe. Co mam zrobić z tym fantem??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Piterro

Krok pierwszy. Potraktuj dysk Ad-aware, Spybot, HiJack (jakoś tak się pisze te nazwy, nie mamgłowy do ich spamiętania he).

Jest to podstawa od której powinieneś zacząć, czyli szukanie wszelkiej maści [ciach] które może u ciebie siedzieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi