PiotrekT Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Witam, mam taki problem, komputer mi się wiesz przy grach lub całkowicie się restaruje. Wyskauje przważnie taki błąd: "Instrukcja spod "0xffffffff" odwołuje się do pamięci pod adresem "0xffffffff". Pamięć nie może być "read". Klikniej OK" Zminiałem pamięc, kartę graficzną i nic nie pomagało wciąż to samo. Mam, Atholna 2000+ XP, płytę gigabyte GA-7DXE (bios F6a), pamięć 2x po 256, dysk matroxa 60, karta grafiki GeFroce 4 MX 440 64 mb. P.S. Temperatura procesora podaczs normalnego użytkowania 49* C a przy grach 54/55* C. Dzięki za pomoc i sugestie[/img] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 proponowalbym na poczatek ad-aware + antywirus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskan Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Pokombinuj z przełożeniem jednej z pamięci do innego slotu. Mi, co prawda na Abicie, pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekT Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 proponowalbym na poczatek ad-aware + antywirus.Już dawno zrobione, MKS_2005 non stop działa. Pokombinuj z przełożeniem jednej z pamięci do innego slotu. Mi, co prawda na Abicie, pomogło.Takie triki też robiłem, próbowałem raz 1 kości potem na 2...i w różnych slotach. Memtest nie wykrył błędów pamięci po 4 godz 23 min. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogdan Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Czasami warto sprawdzić jeszcze jakimś innym antyvirem :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 probowales reinstalowac system? w 90% ten problem to byc moze wina zasyfionego windowsa. reinstalka cie chyba nie zbawi a moze duzo pomoc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekT Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 probowales reinstalowac system? w 90% ten problem to byc moze wina zasyfionego windowsa. reinstalka cie chyba nie zbawi a moze duzo pomoc :DRobiłem 2 tyg temu, przedtem to samo było ;( Czasami warto sprawdzić jeszcze jakimś innym antyviremMKS mam od 3/4 dni a wcześniej miałem Nortona Corporate również nic nie wyrywał. Zrobilem także skanerem z Pandy przez WWW nadal to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Kliknij a wyskoczy pajacyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 proponowalbym na poczatek ad-aware + antywirus.Już dawno zrobione, MKS_2005 non stop działa. MKS rulez !! Mi przepuścił każdego robaka... sassera, blastera... wiry puszcza jak przez dziórawe sito... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcolm28 Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 jeszcze jedno zasadnicze pyt. Jaki masz zasilacz bo jesli jakiegos codeshita 300 lub 350 to sie nie dziw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterrro Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Wiecie co... Ja też teraz tak mam, to zn. nie do końca, bo mi sie taki cuś włącza tylko przy uruchomieniu kompa, pamięci są w porządku, gry idą normalnie tylko komp sie bardzo długo włącza... A moge także napisać dlaczego sie tak robi, otóż przez przypadek wszedłem na stonę oke-jaworzno.visit.kiss-me.pl (wpisałem w google oke jaworzno, i w znalezionych znalazłem to ustrojstwo i przez przypadek wszedłem). Po wejściu na tą stronę moja Panda wykryła 2 virusy i 1 dialer a komp dzałał z szybkością commodore. Zorintowałm sie w sytułacji, i okazało sie ze mam uruchomionych z 20x iexplore.exe. Co mam zrobić z tym fantem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskan Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 @Piterro Krok pierwszy. Potraktuj dysk Ad-aware, Spybot, HiJack (jakoś tak się pisze te nazwy, nie mamgłowy do ich spamiętania he). Jest to podstawa od której powinieneś zacząć, czyli szukanie wszelkiej maści [ciach] które może u ciebie siedzieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skycat Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 hej co do problemu piotrka czy to nie beda pamieci timingow badz napiecie na nich, kiedy podkrecam fsb 166@210 to w warcrafcie 3 wywala mi ten sam blad trzeba chyba poszukac dobrego kompromisu.pa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwistak Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Mialem cos podobnego ostani ze 2 dni temu. Format i zmniejszenie FSB pomoglo juz nie wyskakuje nic. Chodzi stable Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekT Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Problem tkwił w płycie głównej. Po wyminanie wszystko działa bez problemów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...