Skocz do zawartości
ArturBoss

@ Durona 800 na ABIT KT7 RAID

Rekomendowane odpowiedzi

...faktycznie.Podnioslem o 0,05V i jak narazie nic mu sie nie dzieje,ale zobaczymy.Czy do każdego podkręcenia procka powinienem postawić nowy system,bo słyszałem takie głosy?

Te głosy to totalna bzdura. A spróbuj go jeszcze na 9x133 puścić i może się to też jeszcze udać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja juz wszystko posprawdzalem.

na 7x133 nie wstaje (napiecie rozne)

na 8.5x110 (935) chodzi stabilnie (napiecie 1.7V)

na 8.5x112 (952) j.w.(napiecie 1.7V- 1.8)

tylko winda 98 cosik niestabilna byla tzn zwalnialo mi prace strasznie ale w biosie deafult wgralem i wszystko oki aha a pod XP dzwiek mi znieksztalcalo. czy ma to zwiazek z tym ze PCI dzialalo na 37 Mhz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja juz wszystko posprawdzalem.  

na 7x133 nie wstaje (napiecie rozne)  

na 8.5x110 (935) chodzi stabilnie (napiecie 1.7V)  

na 8.5x112 (952) j.w.(napiecie 1.7V- 1.  

tylko winda 98 cosik niestabilna byla tzn zwalnialo mi prace strasznie ale w biosie deafult wgralem i wszystko oki aha a pod XP dzwiek mi znieksztalcalo. czy ma to zwiazek z tym ze PCI dzialalo na 37 Mhz?

CZłowieku. Mój Dureń chyba zaczął odgapiać od twojego :( Już nie chce zbytnio chodzić na 133x8, ale o tym w nowym temeciku(niekoniecznie dziś). U ciebie jest "dość" dziwnie. Próbowałeś np. 9x110?? 990 tio całkiem fajny wynik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No a ja mam takie małe pytanko.Mam durnia900,płyte Solteka.Zamalowałem mostki L1 i moge zmieniac sobie mnożnik,prawda?Tylko czy moge dac sobie fsb 133?To nie szkodzi prockowi skoro podają ze fsb durnia to 100?Pusciłem go na 11x100 i chodzi ok.Zero problemów.Tak wiec moge dać np,8x133? Jak ktos moze to niech pomoże... :oops:

Oczywiście że możesz dać. Ja przy odpowiednio niskim mnożniku dawałem 166 i nie było żadnych problemów...

wlasnie o to chodzi ze np. przy 9x100 to spox lazi temp.jest ok 40 stopni chyba ze ciezko pracuje to wznosi sie na 50 ale jest stabilny . przy szynie 133 w ogole sie nie wlacza ale wiecej poweim jak sproboje 110x8.5

A twój powinien bez najmniejszych kłopotów chodzić na fsb 133, no chyba że twoja płyta na to nei pozwala, lub masz baardzo słabiutkie pamiątki lub zasilacz mówi dość. Więc jak się tylko da to zamiast 110x8.5 lepiej puścić jakies 7x133

Ja tam swojego Durona 800 puscilem na 933 (FSB 133). Zero problema. Co ciekawe, mam dwa moduly (133 i 100) i oba zataktowalem na 133 + 4-drozny dostep, ostre timingi itp. Dziala :) W porownaniu do pierwotnego ustawienia w BIOSie przepustowosc pamieci po takich paru zabiegach wzrosła wg SiSoftSandry o ponad 70% !!!

PS. Temp na procku dochodzi do 50 stopni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CZłowieku. Mój Dureń chyba zaczął odgapiać od twojego :( Już nie chce zbytnio chodzić na 133x8, ale o tym w nowym temeciku(niekoniecznie dziś). U ciebie jest "dość" dziwnie. Próbowałeś np. 9x110?? 990 tio całkiem fajny wynik.

Ja miałem coś podobnego u siebiue jak miałem duronka.

Na 9.5*100 chodził bez problemu, natomiast jak dawałem 7.5*133 to już były krzaki mimo podnoszenia napięcia.

Skończyło się tak że w końcu o/c przestał mu sie podobać

:?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...