hancock Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 kurcze niewiem co jest nietak! kumpel zainstalowal mdk - podczas instalki było wszystko ok - mysz dzialala!(myszPS/2>>przejsciówka na>>port szeregowy - stary komp ;]) ale po restarcie - juz nie :( podejzewam ze mam edytowac /etc/X11/XF86Config i zmienic protokół - tylko co wpisac(nieedytowalem jeszcze tego configa-jeszcze go nawet niewidzialem) wiecie jak mi pomóc? EDIT: chyba znalazlem: nalezy zmienic w configu protokol z "MouseManPlusPS/2" na "microsoft" jezeli sie myle - to wyprowadzcie mnie z bledu 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Ja zazwyczaj ustawiam protokol na IMPS/2 i dodaje opcje ZAxisMapping, aby moc uzywac rolki. Szczegoly w manualu mouse(4). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hancock Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Ja zazwyczaj ustawiam protokol na IMPS/2 i dodaje opcje ZAxisMapping, aby moc uzywac rolki. Szczegoly w manualu mouse(4). powstal nastepny problem - jak juz wyedytuje plik edytorem - to niemoge zapisać zmian ! wyskakuje komunikat ze nimozna zmienic pliku! wtf? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Edytujesz go jako root? Moze plik nie ma ustawionego atrybutu write (mozna to zmienic chmod). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hancock Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Edytujesz go jako root? Moze plik nie ma ustawionego atrybutu write (mozna to zmienic chmod). tak - jako root ! apropos chmod - jak tego uzyc ? update: pracuje w srodowisku graficznym KDE 3.2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Jak uzywac chmod? man chmod ls -al /etc/X11/XF86Config pokaze Ci uprawnienia do pliku konfiguracyjnego (jesli tak sie wlasnie nazywa). W vi wystarczy wklepac :w! i po sprawie. Nie wiem, jak to sie robi w KDE :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 [ot] bigfan, jesteś złośliwy ;]]] Z cyklu jak najszybciej wygenerować losowy ciąg znaków? - dać nowemu userowi vi i kazać z niego wyjść ;] [/ot] Wypada też mieć w kompilowane w jajko obsługę bus mouse z tego co pamiętam ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...