Hipo Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 No Faker, wszystko robione zgodnie z instrukcją :? widać dużo musi zależeć od jakości poszczególnych komponentów użytych do budowy konkretnego egzemplarza mobo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 No Faker, wszystko robione zgodnie z instrukcją :? widać dużo musi zależeć od jakości poszczególnych komponentów użytych do budowy konkretnego egzemplarza mobo 1261862[/snapback] no way! To jest akorat ez znaczenia, robiony mod był na mobo z roznych kategori wiekowych i all ok było... Coś podejżanie partolicie ;> Chyba że poprostu wszyscy chcecie mieć w kompie komponenty które przeszły przez nasze łapki :D jako talizman albo co :lol: ...może powinniśmy wypościć jakąś limitowaną serię albo co B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Znaczy sie jeśli Świder na coś spojrzał to wiecej niz pewne ze to sie sfakuje na czasie .... :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 No tak, Świder - pierwszy jaracz rzeczypospolitej polskiej :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 To juz wiem czemu dioda sie zjarała :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 (edytowane) Tak :D to z pewnością jakieś prześladowanie, wyszyscy którzy zadają się z ww osobą wcześniej czy poźniej doznają zjarania pewnej ilości sprzętu z niewyjaśnionych przyczyn :lol: Ten Faker to magic jakiś jest :D Edit: u mnie kilka diodek też się wala, a ostatnio chyba kilka odkorzać wsysnoł :? Tu się nawet jedna na fote wkradła, btw ten ramik do wzięcia jest :D Edytowane 12 Lutego 2005 przez OWIES Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 wow, bardzo ciekawy sposob na robienie fot :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 (edytowane) Do ludzi ktorum padły diody: Czy przypadkiem nie robiliście tego Świdrowego triku na Vtt? (dzieki ktoremu mod Vtt nie był niepotrzebny) ->RaVeN155 Wpadłem na to wtedy gdy zlokałem, że jeden z moich Hdd ma cache na BH6 Edytowane 12 Lutego 2005 przez OWIES Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Do ludzi ktorum padły diody: Czy przypadkiem nie robiliście tego Świdrowego triku na Vtt? (dzieki ktoremu mod Vtt nie był niepotrzebny) Nom... :> Do wszystkich którym padła dioda: można ją zastąpić normalną diodą shottkiego z sklepu elektronicznego... przynajmniej takie coś u mnie działa :> ...ale mam inny problem: regulacja vdimm sie skiełbasiła.... nawet po zdjęciu moda ani drgnie, mimo iż przed było ok :unsure: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Dobra to nei robić już tego triku bo to neibezpieczne widocznie jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 qrde... nawet trick z potem nie działa :/ Teraz nawet przy dowolnych ustawieniach w biosie, vdimm ani drgnie (2,6V) :? ...coś czuję że dolny vdimm jest za to odpowiedzialny, ale pewności nie mam. Czy ktoś może wie co może być tego przyczyną? bo mnie powoli... Przedtem w dualu przy 3,1V mogłem tak: a teraz... :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Jak dolnego zjarałem to mobo nie wstawało, a napięcie na górnym było ok, ale co u ciebie padło? Masz pota bankowo dobrze wsadzonego? może jest walnięty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Dolny jest przyjarany, różne kombinacje z nim robiłem, wstawiałem innego pota i to samo, ale jeszcze sprawdze, wątpie aby to była jego wina? Dlatego że teraz bez moda mam 2,6V niezależnie od ustawień w biosie :/ tak więc jeśli już to nie pomaga to pot nic tu nie da, tak mi sie wydaje, tylko dlaczego tak jest :?: Próbowałem jeszcze inaczej: wstawiłem dwie diody tak aby uzyskać 3,8V (mniej zresztą nie dalo rady) i po podpieciu gołej mobo tyle było... ale gdy wsio złożyłem i odpaliłem miałem ~~3,2V :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 (edytowane) Masz diody z elektronika o ile dobrze pamiętam, może są słabsze poprostu albo co? Jeżeli masz dolnego to probuj, a pewnie nei masz :> i tradycyjnie czekamy na support :] Można by zamienić Vtt z vdimm of coz dolne bo są idento, ale nie wiem czy to coś da, pozatym jest cziężkie dojście do Vtt, Świder mowi że gdzieś na stanie jeszcze wala się jeden z mojej mobo bez 1 nożki niestety ;) Edytowane 12 Lutego 2005 przez OWIES Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 U mnie jak dioda siadła to własnie miałem 2,6 na memkach bo tyle przepuszczała, też miałem trick z vtt tylko ze mam nóżki mosfeta bo sie urwała sama ... :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quarantino Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 mnie ochotka wzieła na moda :D nowe mobo miałem nie ruszac... musze jeszcze swoje wc złożyć i ramy nowe kupić bo te dupne (choć na 340mhz chodzą), i jest jeszcze problem bo niemam zabardzo doświadczenia (robiłem tylko vmody na rivce) pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 No to w takim wypadku opcja dla początkujących ;) Albo 5V tylko do diody... co pozostawia nam regulacje 2.6-2.9V tylko, że zasilane z 5V... lub dawny 3in1 mod... obecnie tylko jeden kabelek :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Albo 5V tylko do diody... co pozostawia nam regulacje 2.6-2.9V tylko, że zasilane z 5V... lub dawny 3in1 mod... obecnie tylko jeden kabelek :P 1273729[/snapback] No to ja nie kapuje, Jak dajesz 5V a diode to i tak musisz odciąć 3.3V z dolnego Vdima do zasiłka nei wytrzyma tego, przykład -> twój szef... 3in1 Jak tylko jeden kabel, a Vtt to co, przy twoim tricu prawdopodobnie palą się te diody więc odpada... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 No tak.. zapomniałem... dolny vdimm :D A mój chief... hmm coś takiego... tylko nie pamiętam do której strony diody był wtedy podłączony i jak :D Jakaś kombinacja była... no i chief poszedł się paśc... I co do trika.. dlatego edytowałem 1szy post :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Dla początkujacych, mających winbondy albo ocz vx jednak mod 3in1 jest narazie najbezpieczniejsczy ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 W chwili obecnej to raczej powinien się nazywać 1in1 :P Bo tylko jeden kabel wystarcza... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 W chwili obecnej to raczej powinien się nazywać 1in1 :P Bo tylko jeden kabel wystarcza... 1276863[/snapback] Faker co Ty bredzisz :?: Przecież samo podpięcie 3,3 do zasilania memek to nie wszytko, vtt przecież nie będzie sie skalować tylko stanie na 1,45V. Vdd boost można sobie podarować ale to ciągle pozstają dwa kable a nie jeden .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 A próbowałeś jeden kabel :> I to akurat Ty bredzisz :P Bo jak masz tylko do 3.3 to vtt się samo skaluje bez pomocy kabla... Sam tak mam... miałem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 No to ciekawe bo u mnie sie nie skalowało, tak samo jak przywalenie samego kabla bez zasilania 3,3 rail nic nie dało i też sie nie skalowało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 To proste, Świder tak fakuje że już sam myli sie w zeznaniach ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 No comment ....;) Wszystko jasne :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=47015 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 (edytowane) To sie nazywa ektremalnie podkręcanie :D Edytowane 17 Lutego 2005 przez Hipo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 hehe, od razu wiedziałem że DFI wymięknie... :twisted2: to była tylko kwesta czasu ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 JA miałem kiedys 6250 czy coś takiego, przy niedowoltownaym vdd i 11x230 (chyba). Niestety fotkownicy jeszcze nie miałem :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...