Skocz do zawartości
Stanki82

Jaka temperatura?

Rekomendowane odpowiedzi

Jaka temperatura powninna być w stresie na PWM???Co to w ogole jest za temperatura? Jezeli po 1h grania w CoD UO mam 72 PWM. Procka okolo 65 o budy 34. W IDLE PWM 45 CPU 46 Sys 32

Płyta Abit, P4 3.0GHZ BOX,Radeon 9800 RAM 1G 400 w odudowie jest ten tunel na procka i jeden wiatrak z tylu wydmuciach!acy powietrze? co proponujecie jezeli wydaje sie wam ze temp jest za wysoka na moich elementach???

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heheheeh...eh, dawno się tak nie uśmiałem...

WtF to... What the Fuck, inaczej: cóż to k... jest??

65'C procek: troszku duzo, ale nie tragicznie. Zainwestowałbym w lepszy cooler na proca i dodatkowy cooler chłodzący budę. A to dlatego że Abit zaniża temp. i z 65 realnie może być 75'C nawet, a to juz jest niebezpieczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heheheeh...eh, dawno się tak nie uśmiałem...

WtF to... What the Fuck, inaczej: cóż to k... jest??

65'C procek: troszku duzo, ale nie tragicznie. Zainwestowałbym w lepszy cooler na proca i dodatkowy cooler chłodzący budę. A to dlatego że Abit zaniża temp. i z 65 realnie może być 75'C nawet, a to juz jest niebezpieczne.

Akurat to Abit zawyża temp o jakieś 10*C. Zaniża to ASUS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pracowałem na Abicie SL-2, który podawał że na boxowym coolerze Thorton 2000+ ma 43'C w stresie. To bzdura.

Ale: być może to zależy od płyty

Mój Gigabyte GA-7VAX pokazuje, że mój Thorton 2000+ na coolerze Spire WhisperRock IV ma 53*C w IDLE. To jest dopiero bzdura.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem tu nowyi tu moj pierwszy post wiec prosze o wyrozumialosc. Od kilku dni moj procesor (Athlon 2200XP) osiaga temperature 80*C-90*C :cry: . Co powinienem zrobic??? Nowy cooler :?:

jak ci sie udaje pracowac na kompie przy takiej temp procka? nie masz zwiechow co chwile?

nie napisales jakiego coolera uzywasz, wiec trudno jest cos doradzac w tym zakresie.

sprawdz przede wszystkim, czy cooler dobrze siedzi na procu - czy jest stabilny, rownomiernie dolega do jadra proca i czy jest dobrze docisniety.

byc moze cooler byl wyposazony standardowo w plasteline zamiast pasty termoprzewodzacej, co moze podnosic temp przy splabym docisku?

byc moze cooler jest w koncu za slaby - kreci sie zbyt wolno bo mial byc cichy, lecz nie daje rady schlodzic proca.

ja polecam coolery Arctic Cooling.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi