Stanki82 Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Jaka temperatura powninna być w stresie na PWM???Co to w ogole jest za temperatura? Jezeli po 1h grania w CoD UO mam 72 PWM. Procka okolo 65 o budy 34. W IDLE PWM 45 CPU 46 Sys 32 Płyta Abit, P4 3.0GHZ BOX,Radeon 9800 RAM 1G 400 w odudowie jest ten tunel na procka i jeden wiatrak z tylu wydmuciach!acy powietrze? co proponujecie jezeli wydaje sie wam ze temp jest za wysoka na moich elementach??? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 wtf is PWM? czym ty mierzysz temperature??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanki82 Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Nie Wtf to nie to co PWM? Nie wiem co to jest Wtf. Temperature mierze programikiem AbitEQ. I tam mam wszystkie te 3 temperatury i predkosci obrotowe wiatraczkow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltana Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 heheheeh...eh, dawno się tak nie uśmiałem... WtF to... What the Fuck, inaczej: cóż to k... jest?? 65'C procek: troszku duzo, ale nie tragicznie. Zainwestowałbym w lepszy cooler na proca i dodatkowy cooler chłodzący budę. A to dlatego że Abit zaniża temp. i z 65 realnie może być 75'C nawet, a to juz jest niebezpieczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin18 Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 heheheeh...eh, dawno się tak nie uśmiałem... WtF to... What the Fuck, inaczej: cóż to k... jest?? 65'C procek: troszku duzo, ale nie tragicznie. Zainwestowałbym w lepszy cooler na proca i dodatkowy cooler chłodzący budę. A to dlatego że Abit zaniża temp. i z 65 realnie może być 75'C nawet, a to juz jest niebezpieczne. Akurat to Abit zawyża temp o jakieś 10*C. Zaniża to ASUS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltana Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 Ja pracowałem na Abicie SL-2, który podawał że na boxowym coolerze Thorton 2000+ ma 43'C w stresie. To bzdura. Ale: być może to zależy od płyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivam Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 Ja pracowałem na Abicie SL-2, który podawał że na boxowym coolerze Thorton 2000+ ma 43'C w stresie. To bzdura. Ale: być może to zależy od płyty Mój Gigabyte GA-7VAX pokazuje, że mój Thorton 2000+ na coolerze Spire WhisperRock IV ma 53*C w IDLE. To jest dopiero bzdura. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian90 Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Jestem tu nowyi tu moj pierwszy post wiec prosze o wyrozumialosc. Od kilku dni moj procesor (Athlon 2200XP) osiaga temperature 80*C-90*C :cry: . Co powinienem zrobic??? Nowy cooler :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_del Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Jestem tu nowyi tu moj pierwszy post wiec prosze o wyrozumialosc. Od kilku dni moj procesor (Athlon 2200XP) osiaga temperature 80*C-90*C :cry: . Co powinienem zrobic??? Nowy cooler :?:jak ci sie udaje pracowac na kompie przy takiej temp procka? nie masz zwiechow co chwile? nie napisales jakiego coolera uzywasz, wiec trudno jest cos doradzac w tym zakresie. sprawdz przede wszystkim, czy cooler dobrze siedzi na procu - czy jest stabilny, rownomiernie dolega do jadra proca i czy jest dobrze docisniety. byc moze cooler byl wyposazony standardowo w plasteline zamiast pasty termoprzewodzacej, co moze podnosic temp przy splabym docisku? byc moze cooler jest w koncu za slaby - kreci sie zbyt wolno bo mial byc cichy, lecz nie daje rady schlodzic proca. ja polecam coolery Arctic Cooling. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 PWM - temperatura układów zasilajacych procesor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHysiek Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Takie czarne kostki między socketem a gniazdami na tylnej blaszce ATX. Co do temperatury to AN7 odczytuje prosto z diody wewnętrznej procka więc to są temperatury w 100% realne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...