batorki Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 no i masz ci los moj ostatni intel to 486SX 25Mhz (bez kolo(:))procesora) na razie jestem zapalonym AMD-kowcem ale ze wygralem plytke na frazpc.pl to mam problem do takiego zestawu trza mi wsadzic grafe na pci-ex proca lga775 i ddr2 cos trza zrobic zeby dzialalo to cudo od razu odpadaja slabe komponenty bo mam to zamiar puscic na magistrali minimum 1066Mhz cena w polsce roli nie gra bo i tak tutaj kupowal nie bede doradzcie co kupic z procow zeby sie dobrze krecilo ramy mam zamiar wziac ktore ida na przynajmniej 670Mhz grafa to minimum klasy GF 6600gt reszte posiadam z obecnego kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Wpadles! i915/925 (nie liczac i925XE) nie lubi wysokiego FSB. Z dyskiem SATA i grafa NV dojedziesz max do 250MHz. Najpierw zeswiruje ci dysk, a potem grafa bedzie ograniczac. Jesli chcesz o/c, to musisz miec dysk PATA i grafe ATI-one znosza znacznie lepiej przetaktowane PCIe od NV i jada powyzej 260MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batorki Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 pierwsza odpowiedz od goscia ktory sie na tym zna i od razu jestem zdolowany a ponoc ta plyta ciagnie do 330Mhz FSB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Nie, to nie ta. 330 to ciagnie Asus P5AD2-E. Twoja jest na i925X, a ta druga na i925XE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batorki Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 a sa jakies intele z zablokowanymi czestotliwosciami na pci pci-x (lub agp) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glob troter Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Mozna w polsce kupic P5AD2-E? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 a sa jakies intele z zablokowanymi czestotliwosciami na pci pci-x (lub agp) PCI i AGP maja zablokowane i845/865/875, PCIe nie ma zadna blokady (choć byc moze i925XE juz ma, ale nie znalazlem jednoznacznej odpowiedzi) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrox Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Lancer ma racje. Mam ASUSA P5GD2 DELUXE i dzieje sie tak jak mówił. Dysk SATA przy FSB 251 sie nie uruchamia.Pozatym Kupiłem Saphire X 800 Pro i zmodowałem na X 800xt i nikt mi nie powie że nv jest wydajniejsza od tych kart!!. Jak juz kupujesz to kup dobre chłodzenie np. XP 120. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Informatoł Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 a jakim zasilaczu ci to bangla wszystko. ile ma Amperów na 12v? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrox Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 a jakim zasilaczu ci to bangla wszystko. ile ma Amperów na 12v? 1211434[/snapback] Nie pamietam dokładnie ile mam amperów na 12V ale zasilke mam Topowera 500w. Także mocy jest napewno pod dostatkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrox Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 GLOBTROTER jeśli chodzi ci o kupno płyty P5AD2-E to jest bez problemowo dostepna ,np w sieciach hurtowni incom. Cana chuba koło 920-940 zł brutto. Ale w tej płycie oprócz chipsetu 925xe jest szereg niepotrzebnych zwykłemu smiertelnikowi rzeczy jak 2 siecówi gigowe, kontrolery raida, 8 wyjsc serial ata wi-fi itd. To robi ta cene. A nie sprzedaja okrojonych płyt!!!Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciche.kapcie Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 a to dziwne bo umnie wszystko ladnie smiga na P5AD2 PREMIUM procek mam 3.0 i spokojnie ustawiajac w biosie na fabrycznych ustawieniach idzie na 3.7 na pamiatkach 667 co do szczegolow musial bym pogrzebac :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrox Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 Może dlatego że ma chipset 925 a nie 915 a pozatym może pamieci 667mhz jakos lepiej współpracują niz takie co ja mam 533mhz.Nie mam pojecia ale to juz nie pierwszy przypadek kiedy komus sie coś wiesza na płycie z serii P5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...