Mardok Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 (edytowane) Wałkujecie ten temat o zasiłkach i wałkujecie a i tak wyszło to, co było powiedziane na początku. DFI powinno mieć (a w zasadzie nawet musi) zasilacz 24pin z dwoma liniami +12v i koniec tematu. PS: Komuś się nie podoba to DFI nie jest jedyną mobo na NF4 ;) Np. GB łazi na zarówno na 20pin jak i na 24pin wiec wybór. ASUS podobno też, nie wiem jeszcze jak z MSI ale to się pewnie okaże na dniach (o ile już się nie okazało). Edytowane 30 Stycznia 2005 przez Mardok =:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luka_w Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 bartek_bart :lol: skoro wiesz co masz w takim razie pada na pierwsza opcje podana przezemnie :] z twojego linka wynika ze mowimy o innych zasilaczach, kropka B) twoj nie ma oznaczenia P5 jak podales wczesniej, whatever popieram opcje zakonczenia rozmow o zasilkach, bo to sie robi nudne :wink: pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_bart Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 (edytowane) bartek_bart :lol: skoro wiesz co masz w takim razie pada na pierwsza opcje podana przezemnie :] z twojego linka wynika ze mowimy o innych zasilaczach, kropka B) twoj nie ma oznaczenia P5 jak podales wczesniej, whatever popieram opcje zakonczenia rozmow o zasilkach, bo to sie robi nudne :wink: pozdro 1245821[/snapback] to ze nie ma w nazwie p5 to jeszcze nic nie znaczy! gdybys yroche poczytał o zasiłkach wiedziałbys ze ten co ja mam jest z serii p5 no ale widze ze się zajebiscie znasz :lol: :lol: :lol: wczesniejsze wersje były z serii p4 a teraz w sprzedazy oprócz p5 jest tez najnowsza seria p6 Edytowane 30 Stycznia 2005 przez bartek_bart Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luka_w Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 tak masz racje :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrus_6 Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 (edytowane) W poniedziałek będą ludzie mieli płyty od dszywali więc się przekonamy jak to jest z tą DFI a teraz to se można gdybać :D Oczywiście o ile ktoś ją podłaczy do zasilacza 20 pin z przejściówką . Edytowane 30 Stycznia 2005 przez cyrus_6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Panowie ile można wałkowąć kwestię zasilacza ?? :blink: Powiedzmy sobie jasno jeśli ktoś chce mieć DFI NF4 (wszystkie wersje) MUSI POSIADAĆ ZASILACZ z 24pin WTYCZKĄ + 4pin (oddzielnie wpinana w inne gniazdo). WSKAZANE JEST TEŻ BY ZASILACZ MIAŁ MOCNĄ LINIĘ +12V - SPORO PONAD 20A. A teraz małe OT ... na czas gdy dore płytę a zanim dorwę grafę na PCI-E (prawdopodobnie X800 12potokowiec) chciałbym compa odplaić na starej zwykłej karcie PCI i teraz pytanie ... jak to zrobić bo za cholerę monit nie odpala mi na takiej karcie (mam 2 różne - obie psrawne) - czy trzeba jakieś przerwania ręcznie ustawiać czy jak ?? Płyta testowa Abit NF7(S) 2.0. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_bart Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 tak masz racje :lol: 1246029[/snapback] szkoda mi ciebie i koncze z tobą to przekamarzanie bo mam wrażenie że rozmawiam z uczniakiem z liceum którego cała wiedza o kompach to to co wyniósł z lekcji pt informatyka :lol: i zapraszam do lektury http://www.benchmark.pl/artykuly/testy/zas...rTOP-400P5.html az sam się dziwię ze na tyle jestem głupi żeby takim lolkom jak ty udowadniać swoją rację! tu jeszcze masz scren tabliczki z mojej zasiłki jakbys miał problemy ze wyczytaniem tego w artykule http://www.benchmark.pl/artykuly/testy/zas...5/tabliczka.gif i proponuje Ci najpierw sobie trochę poczytac a dopiero potem zabierac głos i zgrywać fachowca bo jak narazie to długa droga przed tobą do tego... pozdro :lol: P.S mam nadzieje ze rozwiałem twoje wątpliwości co do tego ze moja zasiłka jest z serii P5 :lol: a jak nie to juz twój problem ale nie zabieraj głosu skoro nie wiesz o czym gadasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Powiedzmy sobie jasno jeśli ktoś chce mieć DFI NF4 (wszystkie wersje) MUSI POSIADAĆ ZASILACZ z 24pin WTYCZKĄ + 4pin (oddzielnie wpinana w inne gniazdo). WSKAZANE JEST TEŻ BY ZASILACZ MIAŁ MOCNĄ LINIĘ +12V - SPORO PONAD 20A. 1246103[/snapback] to może zamieszcze oficjalne stanowisko DFI All the new DFI NF4 based motherboards support both 20-pin and 24-pin power supplies. It is recommended that a higher wattage power supply with the 24-pin connector be used for utmost stability. Combined with the onboard power regulating components and the flexible BIOS options, these new DFI boards can deliver performance without compromising stability! i tym oto stwierdzeniem chciałbym zakończyć dyskusje o zasilaczach i DFI - reszta okaże się jak wyjdą płyty i ludzie zaczna je testować Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 amen :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 (edytowane) Zabrzmiało jak ... 20pin OK - but no stability after oc otherwise 24pin (strongly suggested) as far as you want to oc it :wink: :twisted2: Edytowane 30 Stycznia 2005 przez epoxer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Powiedzmy sobie jasno jeśli ktoś chce mieć DFI NF4 (wszystkie wersje) MUSI POSIADAĆ ZASILACZ z 24pin WTYCZKĄ + 4pin (oddzielnie wpinana w inne gniazdo). WSKAZANE JEST TEŻ BY ZASILACZ MIAŁ MOCNĄ LINIĘ +12V - SPORO PONAD 20A. albo dwie linie gdzie 12V1 ma min 16A, a w przypadku SLi min 18A :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 (edytowane) epoxer: A ustawiłeś w biosie „Boot form PCI” ? No to zasilacze mamy z głowy ;) A jutro poniedziałek i pierwsze osoby maja mieć już mobo, zobaczymy jak będzie…. Edytowane 30 Stycznia 2005 przez Mardok =:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 :)+Jan 30 2005, 18:42--> CYTAT(Mardok =:) @ Jan 30 2005, 18:42) epoxer: A ustawiłeś w biosie „Boot form PCI” ? Zakładam, że masz na myśli "initial display first: PCI" - ustawiałem, niestety nic to nie daje :sad: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luka_w Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 bartek_bart to mialem powiedziec ze nie masz racji ?? :rolleyes: bez urazy,powiedzialem juz ze rozmawiamy o 2 innych zasilkach, giza, ja mowilem o tym co ci linka zapuscilem, a ty najwidoczniej o innym, wiec w czym problem B) pozdro ps. kto powiedzial ze zaczalem liceum :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 epoxer: Hym nie miałem nigdy tego Abita, ale na DFI LP NF2 wystarczyło ustawić tą opcje i ofkorz wyciągnąć grafikę z AGP i działało. Może to od slotu PCI zależy,(choć wątpię) ale ja zawsze wkładałem do pierwszego koło AGP. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 :)+Jan 30 2005, 18:42--> CYTAT(Mardok =:) @ Jan 30 2005, 18:42) No to zasilacze mamy z głowy ;) A jutro poniedziałek i pierwsze osoby maja mieć już mobo, zobaczymy jak będzie…. 1246289[/snapback] no to czekamy na wypowiedzi pierwszych posiadaczy tego MoBo oraz o jakieś wyniki o/c a może jakiś rekordzik? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ediee Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 witaj epoxer(p) miałem podobnie z moim epoxem, nie ruszała mi jak bbyła w cpi5, do innego gniazda przełóz moze pomoze <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Hymm tak czytam i czytam o zasilaniu tej płyty i chyba doopa z moją przesiadką na a64 jak narazie, bo chciałem kupić ultrax connect, a tam nie ma 24 pinowego zasilania, a innego zasilacza nie kupie bo nie cierpie dużej ilości kabli w budzie. Fak :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Rezygnować z DFI + A64 z powodu kabli ? Heh ja wiem, że każdy powód jest dobry, ale ten jest, co najmniej „dziwny” ale to twoja sprawa… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 (edytowane) :)+Jan 30 2005, 15:21--> CYTAT(Mardok =:) @ Jan 30 2005, 15:21) Wałkujecie ten temat o zasiłkach i wałkujecie a i tak wyszło to, co było powiedziane na początku. DFI powinno mieć (a w zasadzie nawet musi) zasilacz 24pin z dwoma liniami +12v i koniec tematu. Nie koniecznie. Tagan 480W ma jedną 28A i jako jeden z niewielu dawał sobie wyśmienicie radę na testowych egzemplarzach DFI. Edytowane 31 Stycznia 2005 przez Hanu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Tutaj jest super zasilacz z 24 pinami. Szukalem w wielu sklpach i tylko tu, jest dostepny w tej chwili. Cena lpsza nawet niz na newegg.com ;) Zasilacz legenda, chyba nie trzeba opowiadac, a do tego 24 piny .... W sam raz zastapi chifa 420. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 (edytowane) Tak jak obiecałem tez podaję swoja serie procka, bo właśnie przyszedł : ADA3200IK4BI CBBID 0450GPMW @Hanu: Ja to pisałem zanim jeszcze poznaliśmy oficjalne stanowisko, DFI tak czy siak ja już płaciłem i zamówiłem szefa wiec nie ma już odwrotu. EDIT: Mały błąd był :/ Edytowane 31 Stycznia 2005 przez Mardok =:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 :)+Jan 31 2005, 13:05--> CYTAT(Mardok =:) @ Jan 31 2005, 13:05) Tak jak obiecałem tez podaję swoja serie procka, bo właśnie przyszedł : ADA3200IK4BI CBBID 0405GPMW @Hanu: Ja to pisałem zanim jeszcze poznaliśmy oficjalne stanowisko, DFI tak czy siak ja już płaciłem i zamówiłem szefa wiec nie ma już odwrotu. 1247667[/snapback] Zobaczymy co te proce warte jak wsadzimy w płyty ;) ... DFI wydało nowy bios datowany na 31.01 ... Myślę, że z zasiłką dobrze zrobiłeś - przynajmniej w razie co bedziesz miał pewność, że ona nie ogranicza oc :) PS Przetestowałem chyba wszystkie sloty ... własie poza pierwszym na PCI - jeszcze dziś powalczę. Jakbyście mieli namiary na X800 12 potokowiec w Polsce to podrzuccie linka - na razie tylko PowerColor 256MB, dual DVI, Vivo za 1250pln namierzyłem - na coś tańszego czekam :razz: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Nestety będzie małe opóźnienie z dostawą płyt. Wszystko spowodowane cholerną pocztą Polską. Od dziś wysyłka płyt, tylko KURIEREM. Mój błąd że zaufałem PP :angry: Przepraszam, obiecuje że nastepne wysyłkę będą zawsze zgodne z planem! Opóxnienie to kilka dni, teraz czekam na zwrot paczki z PP, potem wysyłam już kurierem i płytą będzie na bank w 24 godziny.! PS. od czwartku będzie płyta SLI-DR a za dwa tygodnie będę miał NF3 na AGP. pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 :)+Jan 31 2005, 13:05--> CYTAT(Mardok =:) @ Jan 31 2005, 13:05) ADA3200IK4BICBBID 0450GPMW Tak też myślałem, że 50 tydzień :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 @epoxer: Eh no wiesz „dziecko” dostało zabawki to mu się ręka trzęsła ;) A tak na serio to i tak czekam jeszcze na tytułowe DFI no i na zasilacz. Myślę, że jak wszystko pójdzie dobrze to wtorek –środa będę miał wszystko, a jak pójdzie bardzo dobrze to może nawet będzie działać ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 dszywala, Ile za tą sli-dr? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 @Cro: Podawał już kiedyś ceny, ale nie wiem czy są dalej aktualne: DFI LANparty UT nF4 Ultra-D 169,95 EUR DFI LANparty UT nf4 SLI-D 185,33 EUR DFI LANparty nF4 SLI-DR 206,66 EUR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Mardok :angry: zobacz gdzie te ceny podałem i do czego one były..... To ceny sklepów zagranicznych, podałem dla orientacji :D Tak wogóle proponuję już skończyć tą dyskusję o zasiłkach która ciągnie się przez kilka stron, do czasu kiedy pierwsza osoba otrzyma odemnie mobo. pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 No to jeszcze dszywala powiedz Nam czy to są wersje przedprodukcyjne czy sklepowe. Pytam w nawiązaniu do tego: "Odróżnienie płyty "final release" od "engineer sample" Please check the bar code sticker on the edge of the last PCI slot when you receive the board. On the bottom right of the sticker, there’ll have something like R.A00, R.AB0…to indicate the revision of the board. The R.A00 or R.AB0 stands for the revision A. that’s a final release board. If it lists R.PR22 or R.PR with different #, that’s an engineer sample. We are not allowed to sell engineer samples to customers". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...