epoxer Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 ale tu chyba chodzi o 1T w 1:1 :P 1251992[/snapback] Dokładnie tak, a na potwierdzenie ... "We have squeaked by the 300 CPU clock frequency (DDR600) in the past, but it always required a 2T command rate. This time, we reached an astounding 318 (DDR636) at 1T, at the rather aggressive memory timings of 2.5-4-3-7 with our standard OCZ PC3200 Platinum Rev.2, which is based on Samsung TCCD chips. This is the highest DDR speed that we have ever reached with this memory or any other double-sided DDR memory." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Na DFI z nf3 zrobilem 303 w jednym chipie...Na tej plytcce licze ze osiagne wiecej :) Zobaczymy jak zestawik bedzie gotowy... Pozatym, zauwazcie ze jest roznica w wydajnosci pamieci z 295 na 318.... 28 mhz tylko dlatego ze inna plyta...nie sadzisz ze to jest roznica ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Na DFI z nf3 zrobilem 303 w jednym chipie...Na tej plytcce licze ze osiagne wiecej :) Zobaczymy jak zestawik bedzie gotowy... Pozatym, zauwazcie ze jest roznica w wydajnosci pamieci z 295 na 318.... 28 mhz tylko dlatego ze inna plyta...nie sadzisz ze to jest roznica ?? 1252118[/snapback] Też liczę na większe oc RAM niż na NF2 - ze wstępnych testów Bigtoe z firmy OCZ na NF4 jest spory zysk w MHz. Myślę też że z CPU maxa mozna właśnie wydusić na DFI i prawdopodobnie na Epoxie. Osoby które pytały czy jest gniazdo COM w DFI NF4: "Yes, this board supports one COM Port only. If it is necessary to use COM Port, please purchase one back kit and insert it into motherboard. COM Port will be started using, please refer to the illustration below for detailed COM Port position." LINK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 @kubotka: Ja właśnie odebrałem swojego Szefa. I zgadnij, na co jeszcze czekam… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubotka Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 @Mardok Hmmmm.....zastanówmy się .... ;-) Ale ja już nie mogę bo mnie nerwy zżerają...... :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woocash_lp Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 A czy jeste jeszcze jedna sztuka sli-d bądż sli-dr ? Aaa i co z tymi fotkami ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nereidin Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Spoko kiedys musz przyjsc :D @woocash_lp Zapytaj sie dszywala. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Rozmawiałem z dszywala i powiedział że mobo będą na 100% do końca tygodnia, tak wiec nie pozostaje nam nic innego jak czekać… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razel Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 no, zamowilem sobie Pentagram Freezone QVC-100 Cu i teraz dopiero zaczelem sie zastanawiac czy aby on mi pozwoli jeszcze jakas gfx zamonowac na DFI czy tez nie :D jak obstawiacie Panowie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubotka Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 @Mardok Mi też to potwierdził powiedział że jutro wysyła ...... zobaczymy..... hehe!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomo_78 Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Gdyby ktoś był zainteresowany to znalazłem takie coś: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=41193793 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woocash_lp Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 ehhh, gdyby to było sli-d ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Wof już na allegro są no to się zaczyna ;) Ja chce już swoja w domq !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomo_78 Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 (edytowane) woocash - na stronie AnandTech napisano: We also tried modifying an Ultra to SLI with an ordinary #2 pencil. It worked perfectly, and with there being so much room around the set of resistor pads, you don't have to be that neat. If you close the pads, you have converted the Ultra to SLI :) :) :) - "Skoro nie widać różnicy to po co przepłacać" - he he he - chipset NF4 Ultra nie różni się niczym od NF4 SLI wg AnandTech a mod jest dziecinnie prosty :) Edytowane 2 Lutego 2005 przez Tomo_78 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 (edytowane) widze że wokół mnie robi sie gorąco..... Aukcja na allegro jutro będzie zdjęta, to tylko tak żeby wysledzic rynek. Chcieliśmy sprawdzić czy znajdziemy nabywcę na 3 partię płyt. I tak chwilowo p[łyt zabrakło, i dla ewentualnych nabywców mogły byc dopiero w piątek w następnym tygodniu. W sobotę po płyte przyjeźdzą raptor więc zobaczy na własne oczy i zda wam relację na forum. Mardok i inni dostana swoje mobo kurierem w sobotę. Ludzie pamietajcie, jak wpłacacie mi pieniądze na konto podajcie swoje dane model płyty i numer tel;efobu bądź mail w TYTULE! Jak dostaje kilkanaście przelewów, ciężko sie połapać!i również stąd niektóre opóźnienia! Niedługo będzie aukcja na allegro, z wszystkimi rodzajami płyt. AHA co do przerobienia płyty Ultra na SLI to każdemu to prawie każdemu to mówiłem że jest taka mozliwość. ale większośc upierało się że Ultra to inny chipset i że wydajnośc jest duzo niższa :lol: :lol: Edytowane 2 Lutego 2005 przez dszywala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Nie zapomnij o mnie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Jak to w końcu jest? To są już oficjalne sklepówki czy jakieś prerelasowe? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 OK wszystko już obgadane i załatwione. Wynikło małe nieporozumienie wzwiązku z tą aukcja na allegro, pewne sprawy były niedogadane troche z mojej winy, ale teraz wszystko juz jest klarowne. Wszystkie terminy (sobota) aktualne. W razie gdybyście mieli co domnie wątpliwości, możecie zadzwonić bezpośrednio do dystrybutora i zapytać omnie. Adam 500548588 Płyty zgodnie z wcześniejzymi ustaleniami będę miał nadal jak wczesniej wszystkie modele: SLI-D SLI-DR i Ultra-D Co do mojej wiarygodności to wiem że torche ja naderwałem, ale w sobotę potwierdzi moja uczciwość towar który otrzymają wszyscy któzy wpłacili juz pieniądze na konto. w razie pytań podaje telefon domowy domnie (12)3869062 gg 3327594 dszywala@interia.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 No mam nadzieję, że dszywala i o mojej rezerwacji nie zapomniałeś.... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 nie ma jak ograniczenie clockgena :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 @Raptor: Mamo… Raptor nie pokazuj mi takich fot bo już nie mogę wytrzymać jak patrzę na fote i myślę że all cześć leżą na półce i się marnują bo nie mam Mobo ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Masakra! :shock: Ciekaw jestem ile tak pracująca płyta pociągnie.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 @Hanu: Dla screena na pewno pociagnie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladzio Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 So Nice :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 orzesz ku...... no to mnie zagięło, ja wiedziałem że te mobo będą the best na rynku.... ale nie spodziewałem się że aż tak.... :wow: Aha no i wiecie, nie spodziewajcie sie może niewiadomo czego po tej mobo, bo później może być rozczarowanie jak procek tyle nie pociągnie albo coś.... Dajcie więcej luzu...... pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ediee Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 dszywala duzo prawdy jest w twoich słowach... wszyscy mysla, ze sobie kupia dfi i juz 3000mhz dla proca stoi otworem, a moga byc pozniej rozczarowani... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 dszywala duzo prawdy jest w twoich słowach... wszyscy mysla, ze sobie kupia dfi i juz 3000mhz dla proca stoi otworem, a moga byc pozniej rozczarowani... 1254908[/snapback] DFI to dobra plyta ale na AC to 2,7 to raczej max , chyba ze jakis xp-90 z tornadem i zimowe powietrze. Moj zalmanek nie starcza na dlugo bez otwartego okna :mur: WC to niestety optymalne rozwiazanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Bosz… co ty mówisz jakie 3000MHz… ludzie kupują DFI bo chcą DFI a nie 3000MHz… a jak ktoś już naprawdę chce te 3GHz to niech sobie jeszcze FC kupi i już… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ediee Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 nie, nei tylko bo przewaznie o oc mysla, nie mów ze nie myslisz i lcza na nie wiadomo ile, a zawsze to moze byc wina czegos innego... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 (edytowane) @ediee: Jak byś czytał cały temat to byś wiedział że mi się marzy 2,5GHz a nie 3GHz i nie potrzeba mi więcej. A DFI biorę tylko dlatego ze po pierwsze mam sentyment do tej firmy i najnormalniej w świecie mi się podoba a że ma ogromne możliwości O/C to już inna sprawa ;) Poza tym po zachodnich fora parząc wiadomo już, co mobo potrafi i nie ma za bardzo co się spodziewać bo większość niewiadomych została już wyjaśniona. A cała reszta okaże się w praniu… Edytowane 3 Lutego 2005 przez Mardok =:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...