Skocz do zawartości
Madness

DFI LanParty NF4 (wszystkie modele)

Rekomendowane odpowiedzi

Przy kreceniu A64 mozna sobie ladnie Winde rozczlapac

1287770[/snapback]

dlatego ghostm ghost i jeszcze raz ghost - po ostatnich walkach musiałem też odtwarzać winde - żęby było ciekawiej to okazało się że obraz ghosta miałem i nie mam bo jakimś cudem miał 4kb ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy kreceniu A64 mozna sobie ladnie Winde rozczlapac, nie to co na intelu albo sie komp odpala, albo sie wiesza winda

a tu blue screany i.t.p

1287770[/snapback]

Inne rozwiazanie to dwie partycje sytemowe. Jedna to testowania OC i benchmarkow (sam OS i potrzebne narzedzia do OC i benchmarki), a druga do codziennego uzytku.... Jezeli ta pierwsza Ci sie zwali i nie masz ghosta, to odtworzenie jej zajmie ci gora 90min ;) Edytowane przez bachus_anonymous

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiecie moze gdzie zakupie kosc biosu do dfi Utra-d.Naprawde nie mam pojecia czemu te biosy fo flaszowaniu sie tak zachowuja.Moze zmiana kosci z zaprogramowanym biosem rozwiaze moj problem.Bo na tym biosie co mam nic nie mozna zrobic!!!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PITer, teraz dopiero zauważyłem - kto Cię tak skrzywdził tym prockiem? :sad:

1288106[/snapback]

Te osoby ktore podawaly sie za oficjalnych dystrybutorow DFI NF4... oni podali linka do aukcji swoich plyt i sprzedajacy jest ten sam co na aukcji, ktora podal PITer z procesorem...jak widac nie tylko jego wyrolowali (watek o A64)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PITer, teraz dopiero zauważyłem - kto Cię tak skrzywdził tym prockiem? :sad:

1288106[/snapback]

Firma AMASOFT której zaplacilem za selekcje 20zł otrzymalem wyselekcjonowyany procesor który chodzi bez problemu na 1.4v na 2100Mhz, jak ktos jest zainteresowany to podaje namiary:

500548588

GG:1907484

Goraca polecam!!!!!!!!!!!!! Sprzedajce swoje super sie krecace A64 i kupcie 3000+ w firmia AMASOFT które biegaja na 2600Mhz 1.38v !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Edytowane przez PITer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te osoby ktore podawaly sie za oficjalnych dystrybutorow DFI NF4... oni podali linka do aukcji swoich plyt i sprzedajacy jest ten sam co na aukcji, ktora podal PITer z procesorem...jak widac nie tylko jego wyrolowali (watek o A64)

1288125[/snapback]

Możesz zarzucić linkiem?

Niezła historia. A już miałem od nich kupować selekcjonowanego proca ..... :?

Firma AMASOFT której zaplacilem za selekcje 20zł otrzymalem wyselekcjonowyany procesor który chodzi bez problemu na 1.4v na 2100Mhz, jak ktos jest zainteresowany to podaje  namiary:

500548588

GG:1907484

Goraca polecam!!!!!!!!!!!!! Sprzedajce swoje super sie krecace A64 i kupcie 3000+ w firmia AMASOFT które biegaja na 2600Mhz 1.38v !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1288138[/snapback]

Chyba panowie z AMASOFT powinni co-nieco wytłumaczyć ....

I to nie poprzez PW ale wszem i wobec na forum ....

Edytowane przez AndyN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na płycie od DFI masz program „ITE Smart Guardian” brzydki jak cholera ale prawdę ci powie. Ja za pomocą jego ustawiłem sobie MBM i jest dobrze, no i jak dobrze pójdzie to dziś wpakuję niebieskiego zalamana na NF4 bo już mam dość tego „huku” ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mardok

Zainstalowałem Smart Guardiana i okazałosię że i ITE i Speedfan pokazują dobre temp a wolę SpeedFana :)

U mnie po przełożeniu grafy w dolny slot bez przekładania zworek idzie jako PCI-E 8x

Tak wogóle to ot "coś" czym jest posmarowane orginalne chłodzenie DFI to porażka.........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko odnośnie RAID0. Tak się zastanawiam czy po przesiadce z ASUSA na którym miałem złożonego raida nie strace danych z dysków??

Płytka czeka, proc dzisiej a grafa to chyba stara na pci natrazie aż w koncu będe wiedziałjakiej firmy radzia XL :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mardok

Nie wiedziałem ja też korzystam z tego co ty tylko mnie zastanawia czy na innych dam radę wyciągnąć więcej niż 9x278 , HTT x3 , pamiątki na 166 ????

Chyba że mój Winch więcej nie pociągnie......... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Czy ktos moze wyjasnic mi roznice miedzy tymi dwoma plytkami:

LANPARTY UT nF4 Ultra-D vs. LANPARTY UT nF4 SLI-D

Wiem, ze roznia sie chipsetem i SATA ale na obu mozna montowac dwie grafy, wiec czemu wersja SLI jest drozsza? :mur:

Inaczej: czym roznia sie dwie grafy w SLI i bez SLI. I czy mozna na tych plytach tylko z jedna grafa ruszyc, bo na dwie mnie nie stac :cry:

Edytowane przez boryna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@boryna:

Bo Ultra-D NIE obsługuje SLI można ją zmordować aby to „umiała” co nie zmienia faktu że „domyślnie” tego NIE obsługuje. No i Ultra-D nie ma jeszcze mostka do łączenia kart.

Edytowane przez Mardok =:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)+Feb 21 2005, 15:35-->

CYTAT(Mardok =:) @ Feb 21 2005, 15:35)
@boryna:

Bo Ultra-D NIE obsługuje SLI można ją zmordować aby to ?umiała? co nie zmienia faktu że ?domyślnie? tego NIE obsługuje.

1289387[/snapback]

No dobra ale jaka jest roznica miedzy SLI a NIE SLI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh :/ SLI to sobie możesz wsadzić np.: 2x 6600 i będzie działać jako jedna grafika a w „nie SLI” możesz sobie na upartego wsadzić 2x grafika „na raz” ale i tak będzie działać tylko jedna. Nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)+Feb 21 2005, 15:39-->

CYTAT(Mardok =:) @ Feb 21 2005, 15:39)
Eh :/ SLI to sobie możesz wsadzić np.: 2x 6600 i będzie działać jako jedna grafika a w ?nie SLI? możesz sobie na upartego wsadzić 2x grafika ?na raz? ale i tak będzie działać tylko jedna. Nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć?

1289397[/snapback]

OK. Na stronce DFI jest taki zdanko: "DXG(Dual Xpress Graphics) supported" dotyczace tej plytki (wersji bez SLI). To po co wlasciwie sa na niej dwa sloty na grafe jak jednorazowo moze dzialac tylko jedna?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK. Na stronce DFI jest taki zdanko: "DXG(Dual Xpress Graphics) supported" dotyczace tej plytki (wersji bez SLI). To po co wlasciwie sa na niej dwa sloty na grafe jak jednorazowo moze dzialac tylko jedna?

1289406[/snapback]

bo np. cześć gier lepiej działa na NV a cześć lepiej na ATI - kupujesz 2 grafy np. X800XL i 6800GT wrzucasz do płyty i odpalasz sobie gre raz na jednej raz drugiej :lol: Edytowane przez Raptor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...