PITer Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 Przy kreceniu A64 mozna sobie ladnie Winde rozczlapac, nie to co na intelu albo sie komp odpala, albo sie wiesza winda a tu blue screany i.t.p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 Przy kreceniu A64 mozna sobie ladnie Winde rozczlapac 1287770[/snapback] dlatego ghostm ghost i jeszcze raz ghost - po ostatnich walkach musiałem też odtwarzać winde - żęby było ciekawiej to okazało się że obraz ghosta miałem i nie mam bo jakimś cudem miał 4kb ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 (edytowane) Przy kreceniu A64 mozna sobie ladnie Winde rozczlapac, nie to co na intelu albo sie komp odpala, albo sie wiesza winda a tu blue screany i.t.p 1287770[/snapback] Inne rozwiazanie to dwie partycje sytemowe. Jedna to testowania OC i benchmarkow (sam OS i potrzebne narzedzia do OC i benchmarki), a druga do codziennego uzytku.... Jezeli ta pierwsza Ci sie zwali i nie masz ghosta, to odtworzenie jej zajmie ci gora 90min ;) Edytowane 20 Lutego 2005 przez bachus_anonymous Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba1978 Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 Nie wiecie moze gdzie zakupie kosc biosu do dfi Utra-d.Naprawde nie mam pojecia czemu te biosy fo flaszowaniu sie tak zachowuja.Moze zmiana kosci z zaprogramowanym biosem rozwiaze moj problem.Bo na tym biosie co mam nic nie mozna zrobic!!!!!!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 PITer, teraz dopiero zauważyłem - kto Cię tak skrzywdził tym prockiem? :sad: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haszek Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 PITer, teraz dopiero zauważyłem - kto Cię tak skrzywdził tym prockiem? :sad: 1288106[/snapback] Te osoby ktore podawaly sie za oficjalnych dystrybutorow DFI NF4... oni podali linka do aukcji swoich plyt i sprzedajacy jest ten sam co na aukcji, ktora podal PITer z procesorem...jak widac nie tylko jego wyrolowali (watek o A64) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 (edytowane) PITer, teraz dopiero zauważyłem - kto Cię tak skrzywdził tym prockiem? :sad: 1288106[/snapback] Firma AMASOFT której zaplacilem za selekcje 20zł otrzymalem wyselekcjonowyany procesor który chodzi bez problemu na 1.4v na 2100Mhz, jak ktos jest zainteresowany to podaje namiary: 500548588 GG:1907484 Goraca polecam!!!!!!!!!!!!! Sprzedajce swoje super sie krecace A64 i kupcie 3000+ w firmia AMASOFT które biegaja na 2600Mhz 1.38v !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Edytowane 20 Lutego 2005 przez PITer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubotka Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 @Mardok Ależ to żadne czepianie ;) Masz rację jak dmucha to nie pasywne ale przynajmniej o połowę cichsze niż ten orginalny na NB a przynajmniej za 25 zeta mam Nexusa 17,6 DB :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 (edytowane) Te osoby ktore podawaly sie za oficjalnych dystrybutorow DFI NF4... oni podali linka do aukcji swoich plyt i sprzedajacy jest ten sam co na aukcji, ktora podal PITer z procesorem...jak widac nie tylko jego wyrolowali (watek o A64) 1288125[/snapback] Możesz zarzucić linkiem? Niezła historia. A już miałem od nich kupować selekcjonowanego proca ..... :? Firma AMASOFT której zaplacilem za selekcje 20zł otrzymalem wyselekcjonowyany procesor który chodzi bez problemu na 1.4v na 2100Mhz, jak ktos jest zainteresowany to podaje namiary: 500548588 GG:1907484 Goraca polecam!!!!!!!!!!!!! Sprzedajce swoje super sie krecace A64 i kupcie 3000+ w firmia AMASOFT które biegaja na 2600Mhz 1.38v !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1288138[/snapback] Chyba panowie z AMASOFT powinni co-nieco wytłumaczyć .... I to nie poprzez PW ale wszem i wobec na forum .... Edytowane 20 Lutego 2005 przez AndyN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haszek Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 winchester krol oc ...w tym watku. Moze jak sie sprawa wyjasni to bedzie warto jeszcze kupic u nich te procki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubotka Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 Panowie Powiedzcie jakimi progsami mierzycie temp. na procku i NB ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomo_78 Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 kubotka np SMARTGUARDIAN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubotka Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 @Tomo Ja mam speedfana ale na nim mam inne temp niż na np.evereście więc szłu dostaję :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Na płycie od DFI masz program „ITE Smart Guardian” brzydki jak cholera ale prawdę ci powie. Ja za pomocą jego ustawiłem sobie MBM i jest dobrze, no i jak dobrze pójdzie to dziś wpakuję niebieskiego zalamana na NF4 bo już mam dość tego „huku” ;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubotka Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 @Mardok Zainstalowałem Smart Guardiana i okazałosię że i ITE i Speedfan pokazują dobre temp a wolę SpeedFana :) U mnie po przełożeniu grafy w dolny slot bez przekładania zworek idzie jako PCI-E 8x Tak wogóle to ot "coś" czym jest posmarowane orginalne chłodzenie DFI to porażka......... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Eh to nie tylko problem DFI jeszcze nie miałem mobo która miał by czymś porządnym posmarowany „NB” :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulv Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Mam pytanko odnośnie RAID0. Tak się zastanawiam czy po przesiadce z ASUSA na którym miałem złożonego raida nie strace danych z dysków?? Płytka czeka, proc dzisiej a grafa to chyba stara na pci natrazie aż w koncu będe wiedziałjakiej firmy radzia XL :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubotka Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 @Mardok Z jakiego Biosu obecnie korzystasz?? Ja mam ten z Memtestem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 @kubotka: Z MemTest-em obecnie są już 3 a ja korzystam z tego pierwszego czyli 02/09/05. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Mam pytanko odnośnie RAID0. Tak się zastanawiam czy po przesiadce z ASUSA na którym miałem złożonego raida nie strace danych z dysków?? To samo zagadnienie i mnie nurtuje .... Wie ktoś jak to jest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubotka Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 @Mardok Nie wiedziałem ja też korzystam z tego co ty tylko mnie zastanawia czy na innych dam radę wyciągnąć więcej niż 9x278 , HTT x3 , pamiątki na 166 ???? Chyba że mój Winch więcej nie pociągnie......... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 @kubotka: DFI nie robi z tym w ogóle problemu ja od tak sobie z biegu mam teraz 8x325 166 oraz x3 wiec bios „umie”. Może to twój ram robi problemy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubotka Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 @Mardok Całkiem możliwe jeszcze pokombinuję i zobaczymy :) Co dziwne na HTT x4 i x5 też chodzi bez problemów ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 @kubotka: No wybacz ale jak ty sobie wyobrażasz HTT 325 i mnożnik dla niego x4 a co dopiero x5 ? Bo to raczej nie wykonalne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boryna Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 (edytowane) Witam Czy ktos moze wyjasnic mi roznice miedzy tymi dwoma plytkami: LANPARTY UT nF4 Ultra-D vs. LANPARTY UT nF4 SLI-D Wiem, ze roznia sie chipsetem i SATA ale na obu mozna montowac dwie grafy, wiec czemu wersja SLI jest drozsza? :mur: Inaczej: czym roznia sie dwie grafy w SLI i bez SLI. I czy mozna na tych plytach tylko z jedna grafa ruszyc, bo na dwie mnie nie stac :cry: Edytowane 21 Lutego 2005 przez boryna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 (edytowane) @boryna: Bo Ultra-D NIE obsługuje SLI można ją zmordować aby to „umiała” co nie zmienia faktu że „domyślnie” tego NIE obsługuje. No i Ultra-D nie ma jeszcze mostka do łączenia kart. Edytowane 21 Lutego 2005 przez Mardok =:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boryna Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 :)+Feb 21 2005, 15:35--> CYTAT(Mardok =:) @ Feb 21 2005, 15:35) @boryna: Bo Ultra-D NIE obsługuje SLI można ją zmordować aby to ?umiała? co nie zmienia faktu że ?domyślnie? tego NIE obsługuje. 1289387[/snapback] No dobra ale jaka jest roznica miedzy SLI a NIE SLI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Eh :/ SLI to sobie możesz wsadzić np.: 2x 6600 i będzie działać jako jedna grafika a w „nie SLI” możesz sobie na upartego wsadzić 2x grafika „na raz” ale i tak będzie działać tylko jedna. Nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boryna Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 :)+Feb 21 2005, 15:39--> CYTAT(Mardok =:) @ Feb 21 2005, 15:39) Eh :/ SLI to sobie możesz wsadzić np.: 2x 6600 i będzie działać jako jedna grafika a w ?nie SLI? możesz sobie na upartego wsadzić 2x grafika ?na raz? ale i tak będzie działać tylko jedna. Nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć? 1289397[/snapback] OK. Na stronce DFI jest taki zdanko: "DXG(Dual Xpress Graphics) supported" dotyczace tej plytki (wersji bez SLI). To po co wlasciwie sa na niej dwa sloty na grafe jak jednorazowo moze dzialac tylko jedna? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 (edytowane) OK. Na stronce DFI jest taki zdanko: "DXG(Dual Xpress Graphics) supported" dotyczace tej plytki (wersji bez SLI). To po co wlasciwie sa na niej dwa sloty na grafe jak jednorazowo moze dzialac tylko jedna? 1289406[/snapback] bo np. cześć gier lepiej działa na NV a cześć lepiej na ATI - kupujesz 2 grafy np. X800XL i 6800GT wrzucasz do płyty i odpalasz sobie gre raz na jednej raz drugiej :lol: Edytowane 21 Lutego 2005 przez Raptor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...