RaV[666] Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Dyski zewnetrzne maja zazwyczaj złacza USB lub firewire a nie SATA. Natomiast mi bynajmniej niechodzi o podlaczanie dyskow zewnetrznych tylko standardowych (kumpel np wpada z dyskiem w miare czesto zeby mu cos przegrac). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 (edytowane) Mam problem z dzwiekiem. Sprawdzilem stery najnowsze od nvidi ze stronki oraz te dolaczane do plyty. Slychac takie piski i trzaski i bardzo slabo znieksztalcony dzwiek. Sprzet narazie nie krecony. Moze to jakis banalny problem ale nie moge dojsc o co chodzi. Update Sprawa rozwiazana. Edytowane 8 Kwietnia 2005 przez RuDi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 (edytowane) 3Dyski zewnetrzne maja zazwyczaj złacza USB lub firewire a nie SATA.sa tez zewnetrzne sata, zreszta na wczesniejszej fotce bylo to widac... Edytowane 8 Kwietnia 2005 przez Sulaco Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobsipl Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Nadal mam problem z hynixsami co za cholerne pamieci. kupiłem z allegro i gość zarzekał sie ze na luzniejszych tymingach ida 250. Na płycie kumpla tez góra 220. Obecnie biegam na 285 x 9 co daje 2565 mhz procek z dzielnikiem na pamieci 120 i z innym nie chce mi zabotować. Ile one maja efektywnie bo zdaje misie ze nie ida nawet 400 mhz. Niwiem co robić :mur: :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Nadal mam problem z hynixsami co za cholerne pamieci. kupiłem z allegro i gość zarzekał sie ze na luzniejszych tymingach ida 250. Na płycie kumpla tez góra 220. Obecnie biegam na 285 x 9 co daje 2565 mhz procek z dzielnikiem na pamieci 120 i z innym nie chce mi zabotować. Ile one maja efektywnie bo zdaje misie ze nie ida nawet 400 mhz. Niwiem co robić :mur: :oops: 1376388[/snapback] No właśnie coś mi się zdaje, że DFI nie lubi hynixów :/ u Maka płyta na Hynixach w ogóle nie wstaje w dualu, a na P4C800 leca w dualu na 250Mhz... Trzeba przyznać, że jest dość wybredna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themOn Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 @RaV[666] w tym shocie chodzilo wlasnie o to co zdarzyl wytlumaczyc Ci kolega @Hipo czyli "...mają swoje własne zasilacze..." i to powinno rozwiac twoje watpliwosci co do wtyku POWER :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 (edytowane) @wrobsipl Glupio zle wiesci przynosic, dobrze ci sie zdaje, dokladnie 175.... @wozaq Wlasnie spojzalem na chipka...moj to ALC850 i dziala swietnie :) W biosie jest mozliwosc wylaczenia go. Nie musze pytac czy wlozyles dzwiekowke, co ?? :) Jaki chip nie ma znaczenia, przeciez o to wlasnie DFI chodzilo, zeby jeszcze na nas kase zarobic wypuszczajac osobno dziwiekowki (SBL2.0 etc)...ale dlaczego twoja nie dziala to nie wiem... @RuDi Przyznaj sie co bylo... ;) @themOn Poscik wyzej niz Hipo pisze o tym samym ja.... Koniec OT Edytowane 9 Kwietnia 2005 przez Zulusman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 No właśnie coś mi się zdaje, że DFI nie lubi hynixów :/ u Maka płyta na Hynixach w ogóle nie wstaje w dualu, a na P4C800 leca w dualu na 250Mhz... Trzeba przyznać, że jest dość wybredna. 1376532[/snapback] U mnie smigaja zwykle hynixy d43 w tej chwili na 260Mhz 2.5-4-3-7 a potrafia nawet 295Mhz 2.5-4-4-8 na biosach 0209, 0310, 0331 wiec radze sprawdzic jeszcze z biosami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themOn Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Witam! W srode zakupilem ta nf4 sli-dr na allegro ze Szczecina za 550zl i zapewniam ze to nie jest zadna sciema. Jednak jest mam pewien problem, mianowicie: Wszedzie, na stronie DFI i innych jest podane ze Karajan powinien miec chip Realteka ALC850, natomiast z ta plyta dostalem chip ALC880 (wiem ze jest lepszy :) ) Chodzi o to ze dzwiekowka nie dziala, winda jej nie wykrywa, w biosie jest wlaczona, zadnych innych konfliktow ze sprzetem nie ma :mur: . DFI pisze ze powinien byc ALC850, tu daja ALC880, nie wiem czy w tym tkwi problem... Wiec sie pytam: 1)Dziala wam ten dzwiek na plycie? 2)Jaki chip Realteka macie? Jesli ktos ma na ALC880 i mu dzwiek dziala to bylbym wdzieczny za info. 1376551[/snapback] Cos mi sie wydaje ze dostales przez pomylke Karajan-a od LANPARTY 925X-T2 (do tych plyt dodawany jest wlasnie na ALC880) http://www.dfi.com.tw/Upload/Driver/RTL_HDwdm_r1171.zip tu jest driver pod winde, ale skoro w windzie nie wykrywa Ci w ogole tego to bedzie kicha :sad: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Blue, jakbys mogl napisac na jakim Realteku dostales karajana i sprawdzic czy ci dziala. W koncu qpiles z tego samego zrodla wiec mailbym porownanie. Swoja droga jak patrze w necie to tylko DFI na 925 pod P4 maja ALC880... :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 W takim razie, w biosie wszsytko ok, tlyko stery masz nie pod ten chip co trzeba...poszukaj na stronce od Krajana czy skads znajdz sterki do ALC880 i sprawdz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 W takim razie, w biosie wszsytko ok, tlyko stery masz nie pod ten chip co trzeba...poszukaj na stronce od Krajana czy skads znajdz sterki do ALC880 i sprawdz. Stery nic nie daja, co mi po nich skoro winda nwet jej nie widzi. Tak przy okazji gdzie w tym zagmatwanym biosie zmienia sie 1T i 2T dla RAMU? :rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Też mi kiedyś windows nie wykrywał dźwiękówki, ale na nowszym biosie wszystko wróciło do normy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 a ja wyjasnilem cala sprawe z PCP i moja DFI , wyszlo na to ze druga plyte mi wyslali tylko ze poczta cos namieszala i plyta wrocila do PCP , w pon ja wysaja do mnie i we wtorek ma byc :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 a ja wyjasnilem cala sprawe z PCP i moja DFI , wyszlo na to ze druga plyte mi wyslali tylko ze poczta cos namieszala i plyta wrocila do PCP , w pon ja wysaja do mnie i we wtorek ma byc :] 1377928[/snapback] A od kiedy PCP pocztą wysyła a nie kurierem ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Od zawsze jak tak zaznaczysz podczas kupna ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 nie wiem od kiedy ale na stronie poczas zakupu masz do wyboru kurier lub poczta , wszystko pisze na stronie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobsipl Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 jeszcze krótkie pytanie tylko prosze bez linczu jaki bios musiałbym zapodac pod te hynixsy ? zeby to jakos biegalo pozatym gdzie sprawdzic jaki mam bios. Ponadto mam kłopotuy z dzielnikami tzn tylko na 120 chodzi na innym niewstaje nawet przy niskim fsb :mad: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 jeszcze krótkie pytanie tylko prosze bez linczu jaki bios musiałbym zapodac pod te hynixsy ? zeby to jakos biegalo pozatym gdzie sprawdzic jaki mam bios. Ponadto mam kłopotuy z dzielnikami tzn tylko na 120 chodzi na innym niewstaje nawet przy niskim fsb :mad: 1378532[/snapback] Zapodaj ostatni oficjalny ze strony dfi z 10.03.2005 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Sprawa wyglada nastepujaco :) Poskladalem sprzeta i zabieram sie za @oc. Pamieci ktore posiadam to Geile UltraX 550 ( podobno na samsungach TCCD) wiec mysle sobie ze 300 HTT i mem 1:1, a tu niestety porazka :/ Co prawda odpala sie wszystko ale super pi juz sie krzaczy. Przegladnolem pare forum na necie pospisywalem ustawienia dla TCCD i zabralem sie za ustawienia. I co ?? Dalej porazka :/ Najbardziej "stabilne" ustawienia dla pamieci przy 300MHz to 3-4-4-8 reszta na auto. Kurcze co jest DFi nie lubi tych Geili ?? Moze panowie jakis konkretny bios zapropnujecie lub jakas podpowiedz bo mnie juz rece opadaja :mur: Narazie jade 285x9 i pamiatki 2,5-4-3-7 2,7V stabilnie. Aha odrazu sie odezwiecie ze zasilacz :D Antec TC 550 Chlodzenie CPu X2p temp stres 38 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobsipl Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 tzn zgodnie z instrukcja na stronie bo tam cosik jest ale po angielsku czyli sciagam ostatni bios rozpakowuje go na dyskietke i w trybie msdos odpalam pilk exe tak ? i samo sie zrobi ? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 @RuDi DFI wyjatkowo nie lubi sie z tymi geilami... Ja mam identyczne pamieci, tylko ze 3200UltraX i max co wyciskam na nich to 280 3-4-4-11. Zmiana biosu nie pomaga. Zaopatrzylem sie zatem w cos z BH i jestem kontent...chce 1 GB - daje geile, chce bencha zrobic - KHX. Sam chcialem kupic TC, ale przeciez na DFI mozesz sobie na plycie zrobic do 4Vmem, wiec kontrola nie jest potrzebna, a reszta napiec i tak jest idealna, wiec podciaganie nie jest chyba potrzebne :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 plyta dalej sobie leży na półce...w poniedzialek dostane procek z 2005 :-| niewiem jak będzie sie krecil ale za duzo sie nie spodziewam, (mam 3200+ z 51tyg.) ale niestety musze go sprzedac ,tak sie umowilem z kupujacym ze bierze AV8 + 3200+ ... no i dostane tez chiefteca460w powinien starczyc i czekam na odpowiedz w sprawie gf6800gt moze dostane po taniu 2x6800gt ...chieftec460w powinien sobie poradzic... pamieci mam twistery533 niewiem jakie maks. napiecie moge dla nich dac... a dzwiek jest...ALC880 ale raczej go uzywac nie bede bo mam audigy2zs Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 @RuDi DFI wyjatkowo nie lubi sie z tymi geilami... Ja mam identyczne pamieci, tylko ze 3200UltraX i max co wyciskam na nich to 280 3-4-4-11. Zmiana biosu nie pomaga. Zaopatrzylem sie zatem w cos z BH i jestem kontent...chce 1 GB - daje geile, chce bencha zrobic - KHX. Sam chcialem kupic TC, ale przeciez na DFI mozesz sobie na plycie zrobic do 4Vmem, wiec kontrola nie jest potrzebna, a reszta napiec i tak jest idealna, wiec podciaganie nie jest chyba potrzebne :) 1379082[/snapback] He nie pocieszyles mnie zabardzo. Narazie trzeba wiec bedzie zostac przy 285MHz. A nie wiem czy wiesz ale ultrax 3200 nie tylko na TCCD wychodza/wychodzily ale rowniez i na bh5 (skad oni je jeszcze biora??) na ten temat na forum geila topic jest. Co do TC to mam go juz chwile i nawet nie myslalem ze DFi dowali 4V na memki :) jak go bralem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobsipl Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Powiem tak na oryginalnym biosie moje hynixsy d-43 szły góra 215 x 2 (230)Mhz po zmianie na najnowszy chyba 10.03.2005 pamieci zeby nie powiedziec oszalały ale w koncu cos zaczeło sie dziac.Teraz chodza 240 x 2 (480) :) Mhz narazie :wink: i to wszystko na napieciu orginalnym 2.6 v, przedtem nawet 3.1 v ich nie ruszyło pierwszy raz w życiu(a miałem kilka platform) spotykam sie z taki ewenementem. DFI powinno sie zastanowic nad czasem wpuszczania swych produktów na rynek z niedopracowanym biosem. Ale co tam ile mozecie wydusic stabilnie fsb u mnie tak w miare 325 x 8. Słyszałem ze dfi ma różne potencjały oc jedne stabilnie ponad 300 ine ledwo 250 :unsure: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 @yotomeczek Gdzie dorwałeś ten piękny radiator na NB? Jakiś namiar... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziku Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Sprawa wyglada nastepujaco :) Poskladalem sprzeta i zabieram sie za @oc. Pamieci ktore posiadam to Geile UltraX 550 ( podobno na samsungach TCCD) wiec mysle sobie ze 300 HTT i mem 1:1, a tu niestety porazka :/ Co prawda odpala sie wszystko ale super pi juz sie krzaczy. Przegladnolem pare forum na necie pospisywalem ustawienia dla TCCD i zabralem sie za ustawienia. I co ?? Dalej porazka :/ Najbardziej "stabilne" ustawienia dla pamieci przy 300MHz to 3-4-4-8 reszta na auto. Kurcze co jest DFi nie lubi tych Geili ?? Moze panowie jakis konkretny bios zapropnujecie lub jakas podpowiedz bo mnie juz rece opadaja :mur: Narazie jade 285x9 i pamiatki 2,5-4-3-7 2,7V stabilnie. Aha odrazu sie odezwiecie ze zasilacz :D Antec TC 550 Chlodzenie CPu X2p temp stres 38 1378996[/snapback] Pokombinuj z timingami pobocznymi. Ja tez niewiele moglem wycisnac ze swoich na cl2,5 bez grzebania w nich. Ale po zmianach SuperPI16M przechodze na 314Mhz 2,5-4-3-6-1T 3,0V. Powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 (edytowane) @yotomeczek Gdzie dorwałeś ten piękny radiator na NB? Jakiś namiar... 1379211[/snapback] z jakegoś starego matroxa ... sprzedają takie na AGP .. x1 (czyli bezużyteczne :P ) Edytowane 10 Kwietnia 2005 przez yotomeczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 285MHz. A nie wiem czy wiesz ale ultrax 3200 nie tylko na TCCD wychodza/wychodzily ale rowniez i na bh5 (skad oni je jeszcze biora??) na ten temat na forum geila topic jest. Czy możesz podesłac linka do w.w wieści ? nie chcę zrywać radiatorów, a troche mnie to przeraziło.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobsipl Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 wszystko jest na nowym ok ale kłopoty z dzielnikami zostały tzn na 200 fsb ram idzie 260 natomiast na dzielnikach juz takich czestotliwosci nie osiagam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...