netes Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 A ktoś wie kiedy w Polsce będą NF4-D, nie Ultra? Bo się zastanawiam czy czekać, czy brać Ultra-D... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 netes nie czekaj bierz ultra-d Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcwolf Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Chopaki, a wiedzieliscie juz nowa plytke od DFI - Na chipsecie ATI umozliwiajacym polaczenie 2 kart w trybie Crossfire... Ciekawe czy bedzie tak dobra jak NF4... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo70 Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Jeśli się okaże tak samo dobra jak NF4, to ja byłbym bardzo zaiteresowany. 2xX850 mogło by być szybsze od SLI :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmaniaczek Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 ładna ta płytka :) ciekawe jaka cena :) i czy jest tak dobra jak sli-dr którą miałem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Rewizje mobo pokazuje CPU-Z. O ile mozna to uznac za wiarygodne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 nie mozna uznac za wiarygodne , mam A02 a pokazuje 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Tez tak myslalem. A nie chce mi sie wyciagac plyty z budy zeby sprawdzic jaka mam rewizje. Naklejka z rev. jest na skrajnym dolnym slocie PCI i tylko tam? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Zdaje się że tylko tam i ja też mam A02 a w CPU-Z też mi pisze A3 bo to chyba stepping jest NF4 a nie rewizja mobo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 (edytowane) To jest rev chipsetu.... Edytowane 31 Maja 2005 przez PITer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 @mcwolf No mobo całkiem ładnie rozplanowane: - szeroko rozstawione PCI-E, można zainstalować jakieś solidne chłodzenie na SLI; - mostek już nie koliduje z grafiką, idealnie wejdzie CAŁY niebiseki Zalmanik; Minusem jest ustawienie podstawki 939, jak zainstaluje się Freezera to ciepłe powietrze bedzie pchał w dół! Sic! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Minusem jest ustawienie podstawki 939, jak zainstaluje się Freezera to ciepłe powietrze bedzie pchał w dół! Sic! 1473645[/snapback] ...lub w górę ( w zaleznosci od montazu) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 (edytowane) Weście udało mi się przełamać mur 264MHz na div166, trochę to zajęło ale się udało ;] div180 9x300 div180 @ 3,4v -> GM 2541MB/s E-2-5-2-7-15-2-2-1-1-4128-1-E-DS-0-L7-L2-07.0-05.5-16-E-16-7-D div166 8x338 div166 @ 3,4v -> GM 2544MB/s E-2-5-2-7-15-2-2-1-2-4128-1-E-DS-0-L7-L2-08.0-05.5-16-E-16-7-D Oba ustawienia oczywiście full stable. Tylko wartość TWTR muszę ustawić na 2 powyżej 270MHz ale porównałem na 270MHz oba ustawienia czyli TWTR=1 oraz 2 i na obu był ten sam wynik czyli 2544MB/s. A teraz co ciekawe na tymingach z div180 ustawionych na div166 (pomija praktycznie zerową stabilność) wynik w GM był 2432MB/s. Eh jednak div166 nie taki straszny ;) Edytowane 31 Maja 2005 przez Mardok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmaniaczek Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 dfi acp ?? :? nowe płyty dfi i to ze złączem isa ??? http://www.dfi.com.tw/Product/xx_product_b...ARCHIVED_FLAG=G a tu fota : http://www.dfi.com.tw/Upload/Product_Picture/G4V620-Nb.jpg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 eeee mi nie wygląda na jakąś super nową..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 A po cholerę w dziale AMD i w temacie o DFI NF4 pokazujesz linka do starej mobo pod P4 478 co ?! Toż to rzeczywiście super związane z tematem :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmaniaczek Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 przepraszam :-P ps:jest już jakieś chłodzenie na to dfi normalne ?? zależy mi żeby wsadzić 2x6800 ultra i było cicho :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=64253 -ciekawa rzecz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmaniaczek Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 dosłownie wbiło mnie w ściane :mur: jak to możliwe ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_mm$[mm]_ Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 mam pytanko bo ostatnio skminilem ze do dzwieku mozna wgrywac 2 stery od realteka albo od nf kture sa lepsze;d? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmaniaczek Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 bez znaczenia... choć ja wole realteka:) ps: fajna grafa <lol>, pewnie miales lepszą ale sprzedales zeby sobie dfi kupic <lol> bo ja tak samo zrobilem:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 1474047[/snapback]Nie wiem czy dobrze to sobie przetlumaczylem. Ale czy to oznacza mniej wiecej tyle, ze po zmianie malenkiego wpisu w boot.ini mozemy dostac dodatkowe MHz? Czyli tak ma wygladac ten plik po zmianie? [boot loader]timeout=30default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS[operating systems]multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=alwaysoff /fastdetect Czy to /fastdetect tez usunac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmaniaczek Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 eee dosłowne podrkęcanie z poziomu windowsa ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 (edytowane) Hehe nie działo to. Dajcie spokój nie ma się na co napalać... Fizycznych możliwości proca nie ominiesz w sposób software'owy. dem: :P :P :P Edytowane 31 Maja 2005 przez Radek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Fizycznych możliwości proca nie ominiesz w sposób hardwareowy. 1474216[/snapback] ...ehmm, chyba softwareowy chciales napisac ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 (edytowane) Problemem jest ponoć DEP, który dodano w Windows XP SP2 i wystarczy go wyłączyć modyfikując Boot.ini więc wystarczy tylko zmienić: /noexecute=OptIn na /noexecute=AlwaysOff Napiszcie czy widzicie jakąś różnice u siebie. Osobiście mi się to troche dziwne widzi ale niektórzy piszą że jest różnica. Edytowane 31 Maja 2005 przez Megabyte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 U mnie nic nie dało - przed chwilą sprawdziłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Jak na mój gust toto „coś” ma usuwać problemy który u niektórych występują np. na X-64 że wystarczy nieznacznie podkręcić procesor ponad wartość na której był instalowany system aby „leciały” BS, mimo iż na innym systemie wszystko było OK. Tak więc „mocy” to na pewno nie doda, zresztą niby jak… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 u mnie minimalna poprawa - na 2900/1.52V prime nie robi restartów tylko się zgłasza bład jak ktoś ma x64 niech sprawdzi mnie do szału doprowadzał komunikat machine error check - pojawiający sie co 2 min - moze ten wpis powoduje że przestaje się pojawiać ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BIGOLSEN Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Jak na mój gust toto „coś” ma usuwać problemy który u niektórych występują np. na X-64 że wystarczy nieznacznie podkręcić procesor ponad wartość na której był instalowany system aby „leciały” BS, mimo iż na innym systemie wszystko było OK. Tak więc „mocy” to na pewno nie doda, zresztą niby jak… 1474276[/snapback] Dokładnie tak należy to rozumieć i to nie tylko w odniesieniu do X-64 , ale do innych platform również . Zdarza się , że z poziomu biosu przestawisz np. Bartona z szyny 166 na 200 , i system który był instalowany na szynie 166 już się nie podniesie - błąd pliku ntldr , czy jakoś tak . Pozdrawiam . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...