Siloss Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 (edytowane) Sorki, że się wtrynię ale czy DFI obsługuje technologia NCQ (Native Command Queuing). Czy jest sens kupowania dysku z tą technologią ?? Podziękowania dla życzliwych, którzy odpowiedzą i doradzą :) Edytowane 15 Czerwca 2005 przez Pietrek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soobaroo Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 wszystkie chipy nforce4 obsługują NCQ, w naszych dfi również SATA2, własnie testuje nowego samsunga 160gb sata2 ncq i transfery w hdtach'u o 40 mb/s większe niż na seagate barracuda 160gb sata ncq, pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belrin Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Mam problem.Nie mogę ustawić CPC Enable bo odrazu w GoldMem zaczynają sie błędy od 33 procenta.Co ciekawe nawet jak ustawie na bardzo mało wydajne ustawienia w biosie dalej jest tak samo.Z CPC Disable mogę ustawić wszystko max wydajnie i niema błędów.Próbowałem kilka nowszych biosów bez rezultatu.Zachowanie takie jest tylko w dualu 2x512,na pojedynczych kostkach problemu niema.Niemam już koncepcji.Może spotkał sie ktoś z takim przypadkiem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Czy zdarzyło sie wam żeby w trakcie testu SP2004, po czterech godzinach działania nagle komp się zresetował ?? Ostatnio mam takie jazdy... A może cos w stylu zamrozenia ekranu przy procku>2.86GHz niezależnie od Vcore ?? Coś mi się chyba DFI sypie :sad: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Chyba dfi Ci sie nie sypie, poprostu niestabilny jest. Mi sie kiedys prime wywalil po 8 godzinach. Sam nie iwem ile nalezy testowac zeby miec pewnosc ze jest stabilnie ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samael Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Siuwar - nie chcę cię martwić ale ja miałem podobne problemy i okazało się że pamięci się sypły. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 @KLMN Fajnie by było gdyby mi wyskoczył error, a nie od razu komp się resetował, Jak dla mnie to troszkę dziwne Memki mam na 100% stabilnych ustawieniach ale sprubuje jeszcze na inncy <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samael Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 ja miałem 100 % stabilne w GM, memteście, a w windzie :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 czy myślisz ze dla gskill 550 2,5-3-3-7 wrzucenie na 400 2-2-2-5 i jeszcze danie papu w postaci 2,7V może być niestabilnym ustawienie? niezależnie od procka, powyzej 2,86GHz zamraża mi sie ekran w windowsie, Sprawdzałem jak jest z ht płyty do 470MHz i wszystko było ok, przechodziło SPI :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samael Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 na moich adatach ddr600 nawet single na ustwieniach default nie byłem w stanie windy zainstalować, parę postów wcześniej zresztą o tym pisałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 siuwar bierzesz pod uwage temp procka ?? bo to moze przez nia tak masz ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Tylko że to sie dzieje również przy def Vcore i 2700MHz :mur: Jak na razie walczę bezskutecznie z biosami <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
envinya Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 wszystkie chipy nforce4 obsługują NCQ, w naszych dfi również SATA2, własnie testuje nowego samsunga 160gb sata2 ncq i transfery w hdtach'u o 40 mb/s większe niż na seagate barracuda 160gb sata ncq, pozdro 1497780[/snapback] gdzie kupiles tego samsunga ? jest cichy ? czy jest cos lepszego teraz na sata2 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 moze procek tyle nie umie ?? :wink: sprawdz czy cos ci sie nie przegrzewa , radiatorek od zasilania ramu lub jego okolice Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
envinya Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 (edytowane) szuwar ma 0517 epaw wiec to raczej nie procek bo chyba kazdy 0517 epaw chodzi stable na 2700 mh ja uwazam ze to ram bo z nim sa strasznie dziwne jazdy wez na jutro swoja jedna kosc a ja Ci przyniose swoja i zobaczysz czy sie wywala jak go na noc zostawisz Edytowane 15 Czerwca 2005 przez envinya Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 wszystkie chipy nforce4 obsługują NCQ, w naszych dfi również SATA2, własnie testuje nowego samsunga 160gb sata2 ncq i transfery w hdtach'u o 40 mb/s większe niż na seagate barracuda 160gb sata ncq, pozdro 1497780[/snapback] Zapodaj screana z HDTacha, cos misie niechce wierzyc w taki przyrost. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 @Siuwar: To samo miałem i zawsze o temp CPU chodziło. I tu nie chodziło o 50stC czy więcej ale jak tylko przekroczy mi 45-47stC na CPU z zegarem powyżej 2850MHz mam freez. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 (edytowane) Jak na razie chyba pomogła zmiana biosu na ten hellfire dedykowany pod winbondy :? Sp2004 leci już jakiś czas razem z SPI 32M i wsio przy 2700MHz i def Vcore, wcześniej niezależnie od napięcia komp strzelał fochy <_< Zostawię go na noc i rano powiem czy zmiana biosu ( z N4D510-3 ) rzeczywiście pomogła, jutro sprawdzę czy ciągle bariera 2,86GHz jest nie do przełamania ostatnimi czasy na mojej mobo :? A i jeszcze jedno, komp wsześniej przechodził całego 3d marka 2003, i przy powrocie do windowsa był resecik ... Edytowane 15 Czerwca 2005 przez Siuwar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zapodaj screana z HDTacha, cos misie niechce wierzyc w taki przyrost. 1498118[/snapback] szkoda nerwow ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RanThall Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 a ja mam takie z goła inne pytanie, Interesuje mnie czy port gier ktorego nie ma, i nie wiem nawet gdzie by mogł byc;) ale zajmuje mi zakres we/wy i przesto interfejs midi mi nie chodzi na drugiej karcie dźw. Moze ktos wie co mozna zrobić?? dodam ze wyłączenie dziweku w biosie nic nie daje.a windows caly czas pokazuje mi: Standardowy port gier, Zakres We/Wy 0201 - 0201 nie jest dostępny. pomózcie bo nie chce kupowac sobie midi na usb :? :cry: :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HGT Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Witam Mam taki pytanie.. Dlaczego nie mogę podnieść napiecia więcej niż 1.39v. Nieważne ile wiecej ustawię - maksymalnie mam 1.39v. Mam zmienić na bios, czy muszę cos przesatwić, aby poszło wyżej? Miał ktoś podobny przypadek? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lemik Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 pamieci lubia ciepelko, wiec bez przesady ze sie przegrzaly od coolera cpu, to ile miales stopni na procku? nooo, przegrzały mi się i teraz na tej kości mi się zwisza komp, na drugiej, co jest na górze jest OKI. Powiem tak, mam wierzowe chłodzenie z tymi rurkami Hipe Pipe na dole, więc jest trochę pzestrzeni nad prockiem i tam właśnie jest cieplej. A na procku w sumie nie mam dużej temperaturki, bo w IDLE mam od 25 do 29 stopni, a w STRESIE maks 33 stopnie :D To fakt że mało, ale mimo tego ta pamięć z nad procka mi się lekko przygrzała i tnie się na niej tak jak pisałem wczesniej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Moze to kogos zainteresuje, bo wiem ze duzo osob ma problem z wyborem kosci do tej plyty. Ciekawy test szkoda tylko ze w takim jezyku. Ale i tak przecie wazne są wykresy..... Astak DDR600 (Samsung TCCD) 2 x 512MB Corsair TWINX1024-4400C25 (Samsung TCCD) 2 x 512MB Corsair TWINX Xpert 3200XL (Samsung TCCD) 2 x 512MB TwinMOS TWISTER PRO (Samsung TCCD) 2 x 512MB TwinMOS Speed Premium (CH-5) 2 x 512MB http://www.sweclockers.com/html/recension/...ndup.php?page=1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tf4RdY Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Dzien dobry panom,"krotka pilka z mojej strony..." :wink: A na serio, potrzebuje pomocy - na DFI LP nF4 z biosem 3.10 Venice zatrybi? Piszczy toto niemilosiernie kumplowi po wymianie w/w proca , i teraz pytanie czy to wina BIOSu czy trza grzebac "dzie" indziej. Z gory dzieki sliczne za (oby jak najszybsza) odpowiedz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 DFI LP nF4 z biosem 3.10 Venice zatrybi? 1499728[/snapback] Venice dziala poprawnie nawet na biosie ze stycznia (sam sprawdzalem). Choc warto go zaktualiwowac, do wersji 510, albo 414. Cooler dobrze zamocowany? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tf4RdY Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Raczej dobrze, chociaz (podobno - bo ja nie posiadam) niby ZALMANa 7000Cu ciezko zle zamontowac, to nigdy nic nie wiadomo. No nic, najgorsze ze nie mam tego przed oczami, pelnie aktualnie usluge HOT-Line :] Badzmy dobrej mysli, dzieki bardzo za nfo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soobaroo Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 @envinya: pracuje w komputerowym i kupiliśmy te dyski bodajże w abc dacie albo ab, ale w sklepach netowych też już powinny być, samsung jest naprawde cichy (w każdym trybie: burst, sequential, seek), czego nie można powiedzieć o seagacie.... @PITer: proszę bardzo: link Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 @envinya: pracuje w komputerowym i kupiliśmy te dyski bodajże w abc dacie albo ab, ale w sklepach netowych też już powinny być, samsung jest naprawde cichy (w każdym trybie: burst, sequential, seek), czego nie można powiedzieć o seagacie.... @PITer: proszę bardzo: 1499892[/snapback] Na tryb brust nie ma co patrzec. ja mam 69MB na 160 7200.7 ATA a sredni odczyt 47 na raidzie (2x80 SATA 7200.7) brust 217 a sredni odczyt 91MB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mars77 Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Moze to kogos zainteresuje, bo wiem ze duzo osob ma problem z wyborem kosci do tej plyty. Ciekawy test szkoda tylko ze w takim jezyku. Ale i tak przecie wazne są wykresy..... Astak DDR600 (Samsung TCCD) 2 x 512MB Corsair TWINX1024-4400C25 (Samsung TCCD) 2 x 512MB Corsair TWINX Xpert 3200XL (Samsung TCCD) 2 x 512MB TwinMOS TWISTER PRO (Samsung TCCD) 2 x 512MB TwinMOS Speed Premium (CH-5) 2 x 512MB 1498890[/snapback] szkoda ze nie te Astak co sa na BH-5 ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 szkoda ze nie te Astak co sa na BH-5 ... 1500181[/snapback] tutaj są testy tych Astakow z Siriusa na BH5 http://www.themon.pradnik.net/Team%20PC3200BH-5.htm http://angel.ap.teacup.com/maiko/198.html Nawet nawet ale widac ze w przeciwienstwie do tccd potrzebują sporo prądu, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...