Łukasz... Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 dzieki problem rozwiazany okazalo sie ze blaszki przy wtyczkach nie chodzodza do plyty :) troszeczke nagiac i działa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizardking Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 ma ktoś venica i szybkie pamięci na dfi bo mi się pierdzieli na msi !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 @wizardking: "ma ktoś venica " Prawie każdy. "szybkie pamięci na dfi " Co drugi więc może dokładniej ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak99 Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 normalnie z tymi moimi elixirami na tej plycie to jaaks totalna porazka !!!!!!!!!! Nie moga na zadnym pogramie wytrzymac dluzej niz 20 sekund zeby nie zaczac sypac errorami :sad: Moze mi napisac czy to wina pamieci ze jakies gowniane czy moze musze cos w biose pozmieniac bo ustawienia defaultowe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Ustawienia w biosie, na 1-wszej stronie jest info które musisz przeczytać i pokombinować bo nikt nie poda Ci właściwych wartości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 co do ikonki w trayu o bezpieczne usuwanie sprzetu polecam podczas instalki wgrywac z fdd sterownik Nvidi Clas Driver i podlaczenie dyskow sata w porty 3 i 4 a 1 i 2 wylaczyc w biosie :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizardking Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 pytam bo po zmianie z wichestera na venica na powyżej 223x2 nie mogę sobie na pamięciach na msi pozwolić a przedtem na 300x2 szalałem i nie wiem czy to nie kwesti aprrocka który idzie wysoko ale tylko na dzielniku !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Verb a czemu 3 i 4 akurat? co do raid to ktore porty sa obslugiwane przez NF4 a ktore przez ten chip z silicon grap? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 normalnie z tymi moimi elixirami na tej plycie to jaaks totalna porazka !!!!!!!!!! Nie moga na zadnym pogramie wytrzymac dluzej niz 20 sekund zeby nie zaczac sypac errorami :sad: Moze mi napisac czy to wina pamieci ze jakies gowniane czy moze musze cos w biose pozmieniac bo ustawienia defaultowe 1616563[/snapback] slabe kosci na nf4 nawet swoich default nie robia :) mnie trza bylo giga ramu .. ale ze mam tylko 2x256 i 512tke .. to odpalic tego naraz nie moglem.. ale znalazla sie kostka Goodram 512 pc 400 aczkolwiek rusza max na 150mhz ... (o dziwo na timingach 2-3-2-5 :o ) wyzej nawet loozowanie timingow nie pomaga.. po prostu windows staje i koniec ;] ale lepiej miec 1.5gb ramu na 150mhz niz meczyc sie na 512 w nowych grach P.S:jak przyjda redline'y wreszcie bedzie problem z główy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 porty 3 i 4 sa od Nvidi i sa zablokowane wiec mozna smialo krecic , kiedys mialem dyski sata w portach 1 i 2 i mialem jaja przy oc , komp sie resetowal , walilo BSODami i dopiero po rozmowie z Mardokiem przepiolem dyski na porty 3 i 4 i jak reka odjol :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 porty 3 i 4 sa od Nvidi i sa zablokowane wiec mozna smialo krecic , kiedys mialem dyski sata w portach 1 i 2 i mialem jaja przy oc , komp sie resetowal , walilo BSODami i dopiero po rozmowie z Mardokiem przepiolem dyski na porty 3 i 4 i jak reka odjol :] 1616860[/snapback] ja maielm na 1 kanale podpiety dysk i 9x300 bylo ... zadnych problemow ... dysk latał normalnie .. te niezablokowane porty zdaje sie tylko na nf3 byly .. na nf4 jest ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Na NF4 wszystkie są zablokowane a ja mówiłem tylko że ją są problemy to zmienić dysk na 3 i 4 port. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Ale nikt nie napisal mi ktore porty SATA oblugiwane sa przy RAID przez nforce4 a ktore przez ten silicon graphics i ktore z tych dwoch jest lepsze? ktos kiedys pisal chyba o tym ale nie moge znalezc :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Przecież ty masz Ultra-D z tego co pamiętam wiec o co ty pytasz ?! Ty masz ty tylko SATA od NF4. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Jak sie sprawa miewa z PATA ? bo przy granicach mozliwosci sprzetu jak sie wywala (BSOD) to przyczepia sie do nvatabus.sys Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Z tymi portami SATA cosik sie wam pomieszalo z DFI na NF3... NF4 wolne jest od podobnych problemow... Smialo mozna podlanczas 4xSATA i smigac na dowolnych HTT.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srocciano Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 (edytowane) Moze masz problem taki jak z Kingstonami na CL 3 ktore nie chodzily na mojej plycie(tak powiedzieli w "serwisie") ale zmienili na inne z CL 2,5 i dzialaja oki . Sprobuj zmienic CL na 2,5 lub CL2 zakladajac ze masz CL3 tak jak ja mialem :wink: Edytowane 27 Sierpnia 2005 przez srocciano Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Jak sie sprawa miewa z PATA ? bo przy granicach mozliwosci sprzetu jak sie wywala (BSOD) to przyczepia sie do nvatabus.sys 1617846[/snapback] Tobie wywala na granicy proca, sterownik od PATA a mi na dysku SATA wywala się sterownik od ATI więc to raczej nie ma nic wspólnego z HDD po prostu sprzęt nie daje rady to wywala błąd a jak powód daje coś co miał pod ręką ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Cfaniak sie wykręca ze to nie jego wina wypluwajac obwiniajacy kogo innego komunikat ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narkoman Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 mialem podobny problem jak kupowlem abita nf7 .. jakos dzialal prawie 2 lata bez zadnego zonka. nawrt go zalalem i po wyschnieciu dzialał ;] 1615477[/snapback] moj dzialal 1.5 roq... ale niestety zalanie go skutecznie wykonczylo... coz, dostanie jakas miejscowke jako obraz na scianie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Po przeczytaniu sporej ilości tego topiku wciąż mam wątpliwości co do zakupu tej płyty. Może jednak Abit Fatal1ty?... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hellmut Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Witam Właśnie zamierzam złożyć nowego kompa - do niedawna miałem zamiar kupić AMD64 3200+ na 754, ale poczytałem trochę (między innymi na tym forum) i zdecydowałem się na 3000+ na 939 głównie ze względu na możliwości podkręcenia. Jeśli chodzi o płyte, to po lekturze forum zdecydowałem się na: DFI LanParty NF4 Ultra-D s939 pytanie - czy żeby bawić się w podkręcanie trzeba ją jeszcze jakoś dodatkowo chłodzić ( jakieś radiatory ) - Wiem, że jakieś chłodzenie już ma, a nie chciałbym go wymieniać z obawy o utratę gwarancji. Z góry dzięki za odpowiedź Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Witam Właśnie zamierzam złożyć nowego kompa - do niedawna miałem zamiar kupić AMD64 3200+ na 754, ale poczytałem trochę (między innymi na tym forum) i zdecydowałem się na 3000+ na 939 głównie ze względu na możliwości podkręcenia. Jeśli chodzi o płyte, to po lekturze forum zdecydowałem się na: DFI LanParty NF4 Ultra-D s939 pytanie - czy żeby bawić się w podkręcanie trzeba ją jeszcze jakoś dodatkowo chłodzić ( jakieś radiatory ) - Wiem, że jakieś chłodzenie już ma, a nie chciałbym go wymieniać z obawy o utratę gwarancji. Z góry dzięki za odpowiedź 1619516[/snapback] Nic nie trzeba chłodzić, płyta standardowo wyposażona jest w radiatory które dają rade przy bardzo mocnym kręceniu, jedynie jak chcesz używać napięcie dla ramu 3,3v lub więcej musisz dać nawiew na jeden radiator a raczej cały prawy górny rug płyty i to wszystko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hellmut Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 dzięki:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narkoman Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 (edytowane) Po przeczytaniu sporej ilości tego topiku wciąż mam wątpliwości co do zakupu tej płyty. Może jednak Abit Fatal1ty?... 1619499[/snapback] Ja juz zamowilem i czekam az wszystko do mnie dotrze... i tez sie zastanawiam czy nie bylo wziac lepiej bezfochowego Fatal1ty :P Edytowane 28 Sierpnia 2005 przez narkoman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Ja juz zamowilem i czekam az wszystko do mnie dotrze... i tez sie zastanawiam czy nie bylo wziac lepiej bezfochowego Fatal1ty :P 1619713[/snapback] Mój kumpel właśnie zamówił i za ok tydzień będzie miał tego DFI. Pożyjemy zobaczymy. Mam nadzieje że jak najszybciej podzielisz się wrażeniami :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narkoman Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Mój kumpel właśnie zamówił i za ok tydzień będzie miał tego DFI. Pożyjemy zobaczymy. Mam nadzieje że jak najszybciej podzielisz się wrażeniami :-) 1619824[/snapback] Napewno sie podziele odrazu, jak sie wlaczy komp wogole :P najbardziej mnie drazni ze bedzie potrzebny flop do durnych sterow sata i biosa... od wieekow nie mialem flopa w kompie <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Napewno sie podziele odrazu, jak sie wlaczy komp wogole :P najbardziej mnie drazni ze bedzie potrzebny flop do durnych sterow sata i biosa... od wieekow nie mialem flopa w kompie <_< 1619908[/snapback] Żadnych sterów do SATA z flopa nie trzeba, na dyskietce są tylko i wyłącznie stery do RAID, tak samo bios można bez problemów z pod windowsa załadować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Nic nie trzeba chłodzić, płyta standardowo wyposażona jest w radiatory które dają rade przy bardzo mocnym kręceniu, jedynie jak chcesz używać napięcie dla ramu 3,3v lub więcej musisz dać nawiew na jeden radiator a raczej cały prawy górny rug płyty i to wszystko.No właśnie i nie ma radości z 'dozbrajania' płyty ;( ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narkoman Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Żadnych sterów do SATA z flopa nie trzeba, na dyskietce są tylko i wyłącznie stery do RAID, tak samo bios można bez problemów z pod windowsa załadować. 1619919[/snapback] no to mnie ucieszyles, moze to dziwne narzedzie zwane flop nie bedzie potrzebne jednak :banana: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...