Blue Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 do 50C to masz temperatury takie bardzo przyzwoite:) w stresie wiadomo juz proc podkrecony, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 no wlasnie to jest smieszne - dfi nf4 infinity, czyli niby kastrat po LP z sempem smiga az milo, a LP nie radzi sobie wcale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 (edytowane) no wlasnie to jest smieszne - dfi nf4 infinity, czyli niby kastrat po LP z sempem smiga az milo, a LP nie radzi sobie wcale... komu smieszne temu smieszne dla mnie w chwili obecnej conajmniej z deka wkur.... :( Edytowane 24 Grudnia 2005 przez Niemiec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 nieźle ceny podskoczyły :lol: http://allegro.pl/show_item.php?item=78721053 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 no fakt - ale chodzi mi o to ze to jest wrecz glupia sytuacja... pozatym niby dfi LP nf3 i nf4 sa takie podobne, a na nf3 dziala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 a64 mysle ze do 60 wytrzyma mialem 57 i bylo ok jak mi9 kabelek wszedl w wentylatorek mostka miale 70 s i nic sie nie stalo wiec niewiem dlaczegho u niektorych przy 57 c sie wykrzacza byc moze u mnie to byl moment sam niewiem a co do kolegi niemca ma racje nie smieszne tylko delikatnie mowiac bardzo wkur....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 chyba trzeba bedzie sie rozstac z DFI poki cena jeszcze mocno nie spadla i kupic na przeczekanie do AM2 cos taniego pokroju gigasyfa lub asusa. gdybym wiedzial, ze tak bedzie to zostalbym na tym duronie 2400 i zmienilbym grafe i dokupil ramu a tak jedna wielka du.pa. nawet DFI nie wie/umie/chce mi pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 Wg mnie, warto jeszcze posiedzieć na s939, do wyboru masz przecież FXy lub x2, a te cpu obsłuża jeszcze i r580 w pełni. Dostępność mobo z AM2 może być, jak zwykle w naszym kraju, z początku problematyczna, a chyba nie chcesz czekać w nieskończoność? ;) Pozdrówki! PS. Kupuj GTL'a, bo szykuje się wielkie tweakowe ściganie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 nieźle ceny podskoczyły :lol: http://allegro.pl/show_item.php?item=78721053 W Apollo są po 514 zł :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 Świeta ida prezenty sie lepeij sprzedaja ludzie dostaja kase wiec i zdziercy chca sie kasa oblowic :DD taki to zwyczaj :D Najlepeij kupowac sprzet w lipcu, Bo ceny spadaja najbardziej. Powod jest prosty w lipcu sie jezdzi na wczasy albo sie wraca z wczasow i nikt nie wydaje kasy na sprzet :DD Imho ta plyta jest gowniana jakas ..... z pamieciami problem z procami problem ... same problemy i jak tu normalnie pracowac ???. pozdrawiam ED Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 Jaki problem z pamięciami? Bo nic mi o tym nie wiadomo. A tymi Sempronami to faktycznie [gluteus maximus] dali... Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 Jakie problemy ? :D odpala sie na def ? odpala wiec DFI nie widzi problemu i juz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwczan Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 Witam panowie, mam pytanie czy miał już ktoś taki mianowicie problem: Na HTT 360 * 8 = 2880MHz procek jest stable 100%, prime, pI 16MB itp, a jak dam 361Mhz to lipa odrazu blue screeny, pamięci na div 133Mhz, czyli 240MHZ timingi 2,2,2,6,1T z czym to może być związane, zwiększanie napięcia na NB nic nie daje nawet 1,8V :blink: Proszę o pomoc, bo się zaciąłem w kręceniu dalszym ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 pamieci juz nie wyrabiaja,sprobuj zwieksz v dla ramu ,albo poluznic troche timingi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwczan Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zwiększanie V na ram ani na procek, ani wogóle na nic nie przynosi żadnych efektów, timingi też, a pamięci biegają tak wogóle na 260 przy tych samych timach tylko z innym fsb. to chyba nie możliwe żeby się płyta skończyła :? Pytanie do was jak byście oceniali 4*256MB BH-5 UTT bo będę miał okazję potestować, chyba nie będzie żadnych problemów ? dual oczywiście będzie ?:? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejka34 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 komu smieszne temu smieszne dla mnie w chwili obecnej conajmniej z deka wkur.... :( DFI LP ultra z Sempronem śmiga aż miło - miałem trochę problemu ale jest OK :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 @maciejka34 - pochawal sie odrazu jak to chodzi jaki bios, jakie ustawienia... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sew Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 @piwczan Ja mam 4x256 BH-5 UTT, pamieci u mnie max biegaja na 243MHz, 2x twinmos i 2x saitek. Oczywiscie o 1T mozesz tylko pomarzyc na Venice :mur: ALe ogolnie jestem zadowolony. Timingi masz w sygnaturce mojej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 DFI LP ultra z Sempronem śmiga aż miło - miałem trochę problemu ale jest OK :lol2: to zdradz ta sekretna wiedze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oles07 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 (edytowane) 1. Hehe... Może "Ktoś" napisać do DFI i spytać jak to jest z tym czujniekiem otwarcia budy? jest czy go nie ma? Czy po raz kolejny everest sobie przeczytał cos czego nie ma... W sumie to ważne nie jest, ale bajer nie głupi, szczególnie jak np masz w domu rodzeństwo... Które ciekawi jak Twój komputerek wygląda od środka, jak sobie woda płynie... zaspokoi ktos moją ciekawość? 2. Dużo na AMD64 daje zmiania pamięci? Myśle czy nie kupić coś leprzego, denerwuje mnie, że mam sporo mniej w smarkach i innych testach niż niektórzy , a jedyne co moge mieć nie tak, czego nie jestem pewny to pamięci... Myślałem o Adatach 2x1024mb... 600mhz... Da to coś? A może na razie wystarcza Geile One 2x512... Dajcie dobrą rade... Edytowane 25 Grudnia 2005 przez Oles07 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 to zdradz ta sekretna wiedze. pewnie śmiga aż miło... ale na default :lol: :lol: maciejka34 - pochwal sie bo wiele osób chciałoby sempa wsadzić na LP, min. ja :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Jakie problemy ? :D odpala sie na def ? odpala wiec DFI nie widzi problemu i juz No tak może dla nich ustawienie zegarka systemowego i zmiana czegokolwiek w BIOSie jest mało ważna :lol: Obstawiam, że to może być jakiś grubszy problem a nie tylko kwestia BIOSa. pewnie śmiga aż miło... ale na default :lol: :lol: maciejka34 - pochwal sie bo wiele osób chciałoby sempa wsadzić na LP, min. ja :mur: O ile pamiętam (chyba, że coś się zmieniło) to Niemcowi tez na default śmiga ale po wejściu do BIOSa i zmianie czegokolwiek (nie mówiąc już o OC) powoduje konieczność resetu BIOSa. Pozdr P.S. Ahhh nie ma to jak najlepsaza płyta pod s939. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 zayonnc => jest prawie tak jak mowisz, bo nawet zmiana zegara i daty z pod windy i restart powoduje koniecznosc resetu biosu. oc -> nie ma sprawy, ale na 1,36V moge dobic do ~2,5ghz clockgenem wyzej albo potrzeba napiecia albo mobo nie radzi sobie z 5*275 na HT [; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 ... albo mobo nie radzi sobie z 5*275 na HT [; Zapodaj jakiegoś innego CPU i sprawdzisz mobo, myśle że ten wynik to bezpośrednie następstwo braku własciwej współpracy z mobo tego CPU. Sprawa druga to oprócz clokgena mozesz sobie za pomocą software podnosić napięcia z windy, starczy czasami tylko zlokac płytke z softem od mobo ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 (edytowane) na to mobo wsadzalem i opterona i vinniego e6 i najmniejszych problemow nie bylo. CG-NVNF4 pasuje przy 1,45V a wlasciwie daje 1,4V i koniec. pardziej niz na kreceniu zalerzy mi na bezproblemowym wspoldzialaniu a nie, zeby zrestartowac kompa musze robic clr_cmos. EDIT. na plycie znalazlem ntune, ale ten nie moze zmienic vcore dla tego procka :| poza tym zakres jest tylko do 1,55V Edytowane 25 Grudnia 2005 przez Niemiec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 (edytowane) Oto jaka dostałem odpowiedź od pana Wojciecha Sz. z NTT(serwis centralny) odnośnie mojej płyty. cyt: Uprzejmie informujemy ,iż w/w płyta posiada mechanicznie uszkodzony przełacznik RESET na płycie głównej.Na podstawie "Warunków Gwarancji Podzespołów" , nie uznajemy Państwa roszczeń z tytuługwarancji i odsyłamy niniejszy sprzęt bez wykonania czynności naprawczych.Serwis gwarancyjny jednocześnie informuje o utracie na produkt praw gwarancyjnych z wyżej wymienionych powodów. Co do tego wł. reset to fakt nie działa jak należy(nie spręzynuje i nie resetuje MOBO) ale co ma piernik do wiatraka ?? mobo działała z tym felerem od dnia zakupu. Jeżeli macie jakies sugestie w tej "niesmacznej" sprawie to z góry wielkie dzięki. Edytowane 25 Grudnia 2005 przez Racuch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 @ Niemiec Miałem własnie na myśli taki program jak Smart Speed , on jest w folderze z IHDoctorem, niestety on równiez pozwala jedynie na 1,55V @ Racuch W tej sytuacji nie masz praktycznie możliwosci nic zdziałać, co prawda podzielam zdanie ze to nie ma nic wspólnego z padem płyty ale dystrybutor dzieki temu w "legalny" sposób sie wywinał od reklamacji .... ach ta Polska :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Jeżeli macie jakies sugestie w tej "niesmacznej" sprawie to z góry wielkie dzięki. Omijac ten sklep w przyszlosci duzym lukiem... Dlatego ja kupuje sprzet najczesciej w Komputroniku. Moze nie maja cen najnizszych, ale NIGDY nie mialem problemow z gwarancja, wymiana czy zwrotem! WIELE razy wymieniali mi sprzet bez gadania (plyte ASUSa A7N8X Deluxe az 5 razy) i w wiekszosci przypadkow "od reki"... Gdy oddawalem Big Tybpoon'a po 7 dniach uzytkowania facet w sklepie nawet nie otworzyl pudelka - od razu zwrot gotowki dostalem! Przykra sprawa Racuch... :( Niestety znalezli haczyk i uparcie beda sie trzymac swego... Moze jakos udaloby sie z nimi dogadac? Probowales cos pertraktowac? pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 od paru dni mój wspaniały wiatraczek na czipsecie zaczoł niemiłosiernie wyć, wsześniej to był głosny szum, a teraz chodzi jak rozwalony odkurzacz, czy ktos zna jakąs ciekawa alternatywę dla tego dziadostwa, zaznaczyam tylko, bloczki wodne odpadają. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Oto jaka dostałem odpowiedź od pana Wojciecha Sz. z NTT(serwis centralny) odnośnie mojej płyty. cyt: Uprzejmie informujemy ,iż w/w płyta posiada mechanicznie uszkodzony przełacznik RESET na płycie głównej.Na podstawie "Warunków Gwarancji Podzespołów" , nie uznajemy Państwa roszczeń z tytuługwarancji i odsyłamy niniejszy sprzęt bez wykonania czynności naprawczych.Serwis gwarancyjny jednocześnie informuje o utracie na produkt praw gwarancyjnych z wyżej wymienionych powodów. Co do tego wł. reset to fakt nie działa jak należy(nie spręzynuje i nie resetuje MOBO) ale co ma piernik do wiatraka ?? mobo działała z tym felerem od dnia zakupu. Jeżeli macie jakies sugestie w tej "niesmacznej" sprawie to z góry wielkie dzięki. spróbuj narobić im koło d..y. Najpierw zaprotestuj grzecznie, ślij maile, powołaj sie na opinie innych serwisów, że to nie ma nic wspólnego, powiedz, ze taką ci sprzedali, a nie reklamowałeś bo nie uzywałeś tego przycisku !! W najgorszym wypadku możesz im wmówić że to oni ci zepsuli przycisk w serwisie. A jak "normalne" metody nie poskutkują to idź do siedziby z jak największą ilością osób, które będą robiły sztuczny tłok i staraj się w jak najglośniejszy sposób wyegzekwować swoje roszczenia. Często skutkuje ( w moim przypaku w MM :lol: ) Pavlo - jest taki revoltek NB Freezer (bez skrzydełek ), a jak nie to Zalman NB47J a grafa w drugi slot PCIe x16 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...