Szuwar Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Podniosłem napięcie LDT bus na 1,4V i temperatura procka spadła o 3 stopnie :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 A może temp w pokoju po prostu spadła czy coś podobnego bo raczej napięcie LDT nie powinno mieć wpływu na temp CPU. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 ile macie poustawiane to LDT i co to woogle jest , oraz od jakiego fsb trzeba zwiekszac napiecie na chipsecie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 W biosie: LDT = 1,3v NF4 = 1,6v I tak starcza do 456MHz ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Wkurzyłem sie mając 53 stopnie przy 1,456V zacząłem sie wabić w biosie, podwyzszyłem to napiecie i temperatura spadła, W pokoju raczej nie zmieniłą sie temparatura bo zminiłem to zaraz po resecie. Może bios mi miesza w odczytach :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Moze mi ktos z Was podac dokladna nazwe (model i serie) najlepszych G.Skilli? Z tego co widze to one sie roznia niestety. Koles bedziemy z USA ciagnal i musze mu podac dokladne dane. Dzieks za info Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Jaki najlepszy radiator albo wiatraczek na NB i SB ( na SB to chyba tylko przykleić bo inncyh możliwości jak zamotować to nie ma) :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 LOL DFI NF4 i SB :lol: słyszałem że nie ma różnic pomiędzy tygodniami kości, ale nie wiem na pewno, napisali tak w jakimś artykule kupujesz 2*512 czy 2*256?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 LOL DFI NF4 i SB :lol: słyszałem że nie ma różnic pomiędzy tygodniami kości, ale nie wiem na pewno, napisali tak w jakimś artykule kupujesz 2*512 czy 2*256?? 1533947[/snapback] Jeżeli się pomyliłem albo cośźle napisałem to mnie popraw a nie sioę śmiejesz ze mnie :mur: :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Na DFI NF4 masz tylko NF4 i nie wiem co chcesz gdzie przyklejać, zaś do chłodzenia NF4 jak koniecznie chcesz je zmienić to np. niebieski Zalman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Witam nie wiem czy było :rolleyes: sprawdzał może ktoś ten bios: DFI_NF4_1.00_BH&CH_030705 - based on 5.10-2FIX by Oskar Wu & by Hellfire - memtable 3.16 (hellfire) modified - updated with Memtest86+ 1.60, nvpxes 212.0491, nvmm 4.052.080 (5/20/05) - modded by Merlin http://www.techpowerup.com/articles/114/im...H&CH_030705.zip i czym sie różni ten bios N4D510-2 (updated XCEL2) od tego N4D510-2 (hellfire beta - LL) rozumiem ze to jakiś fix ale czego :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Jeżeli się pomyliłem albo cośźle napisałem to mnie popraw a nie sioę śmiejesz ze mnie :mur: :mur: 1533978[/snapback] Przepraszam że Cie uraziłem ale byłem pewien że pomyliłeś tematy o DFI NF2 i NF4 :rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 (edytowane) Moze mi ktos z Was podac dokladna nazwe (model i serie) najlepszych G.Skilli? Z tego co widze to one sie roznia niestety. Koles bedziemy z USA ciagnal i musze mu podac dokladne dane. Dzieks za info 1533915[/snapback] Gdzies czytalem ze tygodnie roznią sie miedzy sobą, nieduzo ale zawsze cos ... na extremesystems bylo ze 431, 437 i 440 oznaczenia z kostek są naj ...ile w tym prawdy niewiadomo Glowna roznica w kostach to ich oznaczenia LE LC LD LF LB FF GH FR ZX i tak dalej ....gdybys kupowal to bierz G.Skill PC4400 1GB LE 2x512MB G.Skill PC4800 1GB FR 2x512MB do Gskilli polecam tą obowoazkową lekturke GSKILL TCCD DDR600+ DFI nF4 Ultra/SLI guide Edytowane 7 Lipca 2005 przez paolowawa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Uaktualniłem FAQ o poprawne zdjęcia do pomiaru napięć. THX for support. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziku Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 (edytowane) @acd Bierz FF. Jak nie da rady to LA albo LE. FR raczej nie bierz bo to sa gwarantowane PC4800 ale przy 2T :wink: Edytowane 7 Lipca 2005 przez Ziku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 (edytowane) mozna uaktualnic rowniez w faq kwestie zanizania vcore przez dfi - jak juz bylo pisane ona zawyza a nie zaniza i odczyty z smartgaurdiana czy cpu-z sa bledne EDIT wlasnie zrobilem sobie pomiary ustawienie w biosie 1.5v =1.505 w idle miernik =1.52 w stresie miernik procek 320x9=2880mhz venice a pelno jest na allegro procokow ( w tym ludzi z tweaka) ktorzy jako real vcore podaja to odczytane z cpu-z , mimo ze dokladnie widza ze tak nie jest....... Edytowane 7 Lipca 2005 przez robot Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matiz Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Ale już było w tym temacie to poruszane i wyszło na to że inne płyty też zawyżają, więc w czym masz problem jeszcze? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 @acd Bierz FF. Jak nie da rady to LA albo LE. FR raczej nie bierz bo to sa gwarantowane PC4800 ale przy 2T :wink: 1534221[/snapback] a Ty ktore masz??:> Bo mi wystarczy na prawde 334 Mhz:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 a Ty ktore masz??:> Bo mi wystarczy na prawde 334 Mhz:D 1534316[/snapback] tyle to tylko z Boską pomocą będziesz miał :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziku Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 a Ty ktore masz??:> Bo mi wystarczy na prawde 334 Mhz:D 1534316[/snapback] LE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 tyle to tylko z Boską pomocą będziesz miał :wink: 1534321[/snapback] Oj bo mialo byc 634 a nie 334:D Ale 334 to byloby WIELCE ok:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Przepraszam że Cie uraziłem ale byłem pewien że pomyliłeś tematy o DFI NF2 i NF4 :rolleyes: 1534108[/snapback] Cholera to ja popełniłem bład :mur: :mur: :mur: późno było treaz dobiero się kapnołem , oczywiście chodzi mi o chłodzenie na chipisecie ale gafa ze mnie :zonk: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba1978 Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 @zaba26: Odsysam nadmiar wody, wrzucam ile lodu mam i „heja” proste ale działa ;) 1533039[/snapback] Kurde cos moja woda sie nie moze jeszcze zamrozic :D 3dmark01 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 matiz w czym ty masz problem ??? w faq jest blad i napisalem zeby zmienic opis - wytlumacz po co napisales ten swoj glupi post ? odnosnie czego ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 (edytowane) @cavarr: Nom ja na poprzedniej stronie i nic ciekawego. @zaba26: Widać że się postarałeś, fajny wynik ;] Tak BTW przy twoich zegarach mam troszkę więcej : 32712pk więc coś jeszcze powinieneś wydusić. Edytowane 7 Lipca 2005 przez Mardok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 @Mardok Może to kwestia wyżyłowanych timingów alpha? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 @Siuwar: No to te tymingi muszą dawać cholernie dużo bo zaba26 ma gafę puszczoną na 600/615 (zgodnie z jego opisem) a ja „jedynie” na 594/584. Ale w końcu cholera wie jak ten 2k1 te pk liczy ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 (edytowane) Mam maly problem. Otóż po włączeniu kompa, po przejsciu postu, w momencie kiedy powinno pojawic sie okienko Windows i ten niebieski pasek postępu, mam freeza. Czarny ekran. Ostatnio żąglowałem troche biosami, ale ostatecznie i tak wrociłem do biosu 414. Wcześniej tak nie miałem. Czego to może być wina i jak sobie z tym poradzić? Edytowane 7 Lipca 2005 przez dem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 @dem: U mnie zawsze to oznaczało że przegiąłem z mem albo ich MHz albo tymingami ewentualnie dałem za mało V czyli wszystko związane z pamięciami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Chłopaki zapytałem od DFI i podczerwień podpinaną do płyty, naprawde nic nei wiecie co z tym poradzic ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...