Saimek Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 ehz a mi ram nie chce isc na div 180 :( za to zrobilem dobry wynik w pi KLIK :DD jakie masz max async/read preamble na dib180?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomzozo Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 ziomale dlaczego CPUZ i AIDA32 nie moga rozpoznac mojego Venisa 3000+??????????????????? widza go jako athlona 64 3000+ bez nazwy Venice? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 ziomale dlaczego CPUZ i AIDA32 nie moga rozpoznac mojego Venisa 3000+??????????????????? widza go jako athlona 64 3000+ bez nazwy Venice? 1648989[/snapback] Ziomale? :blink: Może dlatego że to Venise a nie Venice? W jakiej wersji CPUZ, ziomal :blink: , używa? Niech ziomal użyje najnowszej .... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 ehz a mi ram nie chce isc na div 180 :( za to zrobilem dobry wynik w pi 1648854[/snapback]Ja mam 9ns i 6ns. Wszystkie timingi sa na screnie na poprzedniej stronie. Najbardziej na wydajnosć wpłynoł u mnie ten refresh rate narazie 2048 jest idealny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Ma ktoś z Was kartę Skystar2 w połączeniu z NF4? Albo coś wie na ten temat? Zapraszam tutaj: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...st=0&p=1649193& Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 witam mam taka sprawe (dosc nietypowa) sprawilem sobie kilka dni temu dfi nf4 infinity, venicka... pamieci - stare d43 2x512 zaczolem sie bawic w krecenie proca i pamieci poszlo bez problemow na 220 cl 2 3 3 5 2,7V chodzi o to, ze wszystko bylo ok do czasu, gdy postanowilem obnizyc timingi - podniesc V no i oczywiscie nie dalo rady - co bylo do przewidzenia . zrobilem clear cmos i wszystko bylo dalej ok ustawilem memki na fsb 200 , timingi 2 3 3 5 1t i pochodzilo kilka godzin teraz chcialem znowu pokrecic i o dziwo - cokolwiek bym nie ustawil z fsb to nic sie nie zmienia tj. w biosie (juz w biosie a nie w poscie) pokazuje nowe wartosci taktowan proca ale do windy dochodzi na normalnych fsb 200 - zarowno pcu jak i mem. jedyne co daje jakikolwiek efekt, to dzielnik fsb na pamieci wiem, ze to glupie, ale moze ktos z was mial taki przypadek/slyszal o czyms takim z gory dzieki za wszelkie propozycje pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Dla tych wszystkich co nie wiedzą jak policzyć MHz dla ramu dla nowych dzielników typu 233. http://members.lycos.co.uk/m4rd0k/test/div.xls *wymagany Excel ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 (edytowane) .Po zapakowaniu 704-2bt div180 ram 292 2,5-3-7-3 ,proc 2900 z groszami 1,525 Vcore BIOS,HT3X i z kolejnym uruchomieniem złomu było coraz gorzej .Bluescreeny wywalało dosłownie przypadkowo .Temp .w smartguardianie podczas liczenia SPI to max. 50C.Mem test bezbłednie wiec OCB ?? Na ram raczej nie stawiam ,proc ?? albo cuś na mobo ?? Edytowane 14 Września 2005 przez Racuch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 heh ja na razie koncze walke z tym biosem... div180 w ogole nie rusza wiec to raczej moje pamieci nie daja rady ale nowy wynik w SPI 11:34 :)))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 witam mam taka sprawe (dosc nietypowa) sprawilem sobie kilka dni temu dfi nf4 infinity, venicka... pamieci - stare d43 2x512 zaczolem sie bawic w krecenie proca i pamieci poszlo bez problemow na 220 cl 2 3 3 5 2,7V chodzi o to, ze wszystko bylo ok do czasu, gdy postanowilem obnizyc timingi - podniesc V no i oczywiscie nie dalo rady - co bylo do przewidzenia . zrobilem clear cmos i wszystko bylo dalej ok ustawilem memki na fsb 200 , timingi 2 3 3 5 1t i pochodzilo kilka godzin teraz chcialem znowu pokrecic i o dziwo - cokolwiek bym nie ustawil z fsb to nic sie nie zmienia tj. w biosie (juz w biosie a nie w poscie) pokazuje nowe wartosci taktowan proca ale do windy dochodzi na normalnych fsb 200 - zarowno pcu jak i mem. jedyne co daje jakikolwiek efekt, to dzielnik fsb na pamieci wiem, ze to glupie, ale moze ktos z was mial taki przypadek/slyszal o czyms takim z gory dzieki za wszelkie propozycje pozdro 1649218[/snapback] Dziwna sprawa bardzo… a przypadkiem zworka SafeBoot jest na swoim "normalnym" miejscu ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 (edytowane) Dla mnie ten bios jest genialny pamieci mają ultra niskie timnigi :] odświerzanie dałęm na maks 4720 :D i działa wcześniej było czerwono to samo zrobiłem z ns teraz jest 8 i 6. dziwna rzecz z dram drive strength w tym biosie niema level 7 ustawiłem normal4 a wy jak macie. napięcie 2,9v :] Gm chodził 8godzin i idelanie czysty. IDEAŁ http://img355.imageshack.us/my.php?image=2...abletccd2cw.jpg Edytowane 15 Września 2005 przez Pure Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 (edytowane) a ja trafilem chyba na kiepski egzemplarz venice 2475 i ani mhz wiecej:/ zauwazylem ze bardzo pradozerny egzemplarz dorwalem i pracuje stabilnie dopiero na 1.55V. Moze sie wygrzeje i jeszcze go troche pociagne... jaka jest bezpieczna granica vcore?? (chlodzony jest frazzerem 64) Edytowane 15 Września 2005 przez Gość Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 a ja trafilem chyba na kiepski egzemplarz venice 2475 i ani mhz wiecej:/ zauwazylem ze bardzo pradozerny egzemplarz dorwalem i pracuje stabilnie dopiero na 1.50V. Moze sie wygrzeje i jeszcze go troche pociagne... jaka jest bezpieczna granica vcore?? (chlodzony jest frazzerem 64) 1649615[/snapback] Jak na co dzień rozsądny max to okolice 1,55v przy założeniu że temp w max stresie nie przekracza znacznie 50stC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 (edytowane) Dla tych wszystkich co nie wiedzą jak policzyć MHz dla ramu dla nowych dzielników typu 233. 1649279[/snapback] Dla tez wszystkich - czyli dla mnie:P Dzieki - przydalo sie. Dac to do FAQ !!!! Edytowane 15 Września 2005 przez acd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 (edytowane) Jak na co dzień rozsądny max to okolice 1,55v przy założeniu że temp w max stresie nie przekracza znacznie 50stC. 1649647[/snapback] przy 1.55 i 1.475ghz jest max 38C. Dam nizej vcore to wywala mi bledami:/ dziwny egzemplarz. Kupilem go w usa i jak sprawdzalem serie to poczatek byl AUA czy jakos tak, wiem tylko tyle ze dwa tygodnie temu nie moglem znalesc takiej na forum...Za pare godzin zajrze do niego i dokladnie sprawdze co i jak. btw jaki polecacie bios ?? pamieci mam HyperX KHX3200ULK2/1G PS. wczesniej wkradl mi sie blad, zamiast 1.55V dalem 1.50:) taka literowka Edytowane 15 Września 2005 przez Gość Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 przy 1.55 i 1.475ghz jest max 38C. Dam nizej vcore to wywala mi bledami:/ dziwny egzemplarz. PS. wczesniej wkradl mi sie blad, zamiast 1.55V dalem 1.50:) taka literowka 1649707[/snapback] Przeciez model 3000+ ma taktowanie 1.8GHz nominalnie? Jak ci sie moze wywalac przy 1.475GHz? To masz walniety procek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Pure: GM o niczym nie mowi w przypadku TCCD mialem GM czyste a do windy nie wchodzilo i blend padal po kilku sekundach... ale jesli to stabilne to nic tylko gratulowac pamieci =) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 (edytowane) Mardok - dzieki za odp... choc to ie bylo to - w zasadzie to nie wiem co sie dzialo zabralem sie jeszcze raz za clear cmos i od nowa poustawialem w biosie jak chcialem efektu nie bylo po kilku resetach zauwazylem, ze sam zaskoczyl i teraz oc dziala 2. pytanka powiedzcie - na 1 stronie jest napisane, ze biosy od dfi nf4 pasuja do wszystkich modeli... - ale wtedy byla chyba tylko mowa o modelach lanparty - czy do infinity tez bedzie pasowal bios od lanparty? i 2 pytanko - kilka osob ma tu d43 - czy moli by mi ktos podac jak je ustawic - jakie fsb i timingi moznana tym osiagnac przy jak wysokim V ?? albo chociaz +/- gdzie tego szukac - kolo ktorej strony jesli juz bylo Edytowane 15 Września 2005 przez chase1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Przeciez model 3000+ ma taktowanie 1.8GHz nominalnie? Jak ci sie moze wywalac przy 1.475GHz? To masz walniety procek. 1649722[/snapback] haha nastepna literowka:) oczywiscie chodzilo o 2.475ghz:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaciusieK Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Przeciez model 3000+ ma taktowanie 1.8GHz nominalnie? Jak ci sie moze wywalac przy 1.475GHz? To masz walniety procek. 1649722[/snapback] Koledze raczej chodzilo o V a nie Ghz :lol2: Taka 2ga literowka :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Koledze raczej chodzilo o V a nie Ghz :lol2: Taka 2ga literowka :) 1649886[/snapback] e nie:) procek chodzi na 2475mhz z napieciem 1.55v;] max w stressie 38C jak juz pisalem wczesniej jakis dziwny egzemplarz:/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 o widze ze topic przykleili! brawo dla moderatora =) ostatnio jakis jesienny wysyp lam i ciagle nowe topici :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 haha nastepna literowka:) oczywiscie chodzilo o 2.475ghz:) 1649882[/snapback] Wiesz , po prostu czytam ze zrozumieniem, a że ktos napisze tak jak napisze... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hellmut Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Witam Mam płytę: DFI NF4 Ultra-D - jaka jest dla niej maksymalna bezpieczna temperatura na chipsecie - na procku mam w stresie około 40stopni, a na chipsecie chyba 45, albo więcej i w programiku Smart guardian, czy jakoś tak wyświetla się na czerwono. Mam podkręconego a64. 1800@2700 (9x300) Z góry dzieki za odpowiedź Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Saimek jaki masz czas oczekiwania w everesice ?? bo ja teraz doszedełm do 35,7ns. Prime blend niezrobie stabilnego bo maks dla mojego cpu to 2700na default V a na 2800mhz żadne V nic niepomaga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Teraz lece na innych ustawieniach troche 9X315 div166 2,5-3-3-6 ostre alphy. Ale na 310 memy mialem okolo 34 ns chyba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Saimek jaki masz czas oczekiwania w everesice ?? bo ja teraz doszedełm do 35,7ns. Prime blend niezrobie stabilnego bo maks dla mojego cpu to 2700na default V a na 2800mhz żadne V nic niepomaga 1650344[/snapback] witaj w klubie. Zapusciłem A-daty wg. tego - http://img355.imageshack.us/my.php?image=2...abletccd2cw.jpg opisu z tym że tref musiałem dać na 3072(bios) i do ok. 15 min. testów ładnie zero problemów ale im dłuzej tym gorzej :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 a TRC 9 i trfc 13 albo 15? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 (edytowane) e nie:) procek chodzi na 2475mhz z napieciem 1.55v;] max w stressie 38C jak juz pisalem wczesniej jakis dziwny egzemplarz:/ 1650024[/snapback] Temp masz bardzo „bezpieczną” napięcie trochę duże jak na takie MHz widocznie słaby procesor, na twoim miejscu nie windował bym więcej V a poszukał lepszego CPU. Dla tez wszystkich - czyli dla mnie:P Dzieki - przydalo sie. Dac to do FAQ !!!! 1649680[/snapback] To żeby to chociaż jakoś wyglądało ;) http://members.lycos.co.uk/m4rd0k/test/AMD_Mem_MHz.xls Edytowane 15 Września 2005 przez Mardok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekbobi Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 (edytowane) mam pytanie czy za pomocą tej drugiej karty sieciowej (połączenie 1394) mozna podlączyć drugiego kompa z sieciówką ?? to polączenie ma predkość 400kb/s. mam kabel scrossowany i nie wiem jakie parametry wprowadzić w polaczenie 1394 i połączenie na drugim kompie żeby miec sieć wie ktoś może? Edytowane 16 Września 2005 przez tomekbobi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...