Skocz do zawartości
Madness

DFI LanParty NF4 (wszystkie modele)

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka

Nie wiem czy to odpowiedni topick ale napisze tu :P.

Podlaczylem sobie audio na froncie. Ale nie dziala mi wejscie na mikrofon. Dziwne bo te kabelki co trzeba podlaczyc to sa tylko mic vcc i mic in a na tej karcie muzycznej od dfi jest na vcc ale juz nie ma mic in. Sa tylko mic left i mic right. co tu z tym fantem zrobic? :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dylemat miedzy Ultra-D a Nf4-D. Wiem ze Ultra-D ma marvell lan, sata 2 i active armor no i ponoc Nf4-D nie posiada IDE Raid, ale jesli rozni sie tylko tymi rzeczami a nie ma zadnej roznicy w oc (to ważne!) to skłaniam sie ku Nf4-D :) Prosze o porade

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MAm problem :wszystko mam podlaczeone do plyty glownej i wszystko smiga procz napedow i dysku.Gdy podlacze dysk to nie chce mi go wykryc ,ba nawet nie chce sie nic pokazac po za logiem(gdy odepne dysk to przynajmniej nie zatrzymuje sie na logu i idzie dalej ...) płyty głłównej tak samo jest z napedem nic nie pokazuje tylko logo (sprawdzalem ustawienia dysku na master na slave na wszystko co moglem zworke przekladaelm i kompletnie NIC !!!!)

CO to moze byc??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sata2 odblokowujesz 2 kroplami laklieru. a marvela mozna olac [;

No właśnie czyli jeżeli oc pozostaje takie samo biore NF4-D ?

PS. A co do odblokowywania to NF4-D odblokuje sie każde/prawie każde/żadne/selekcjonowane (skeśl niepotrzebne)

Pozdrawiam,

Soker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem odnosnie pamieci. Zawsze wszystko ladnie chodzilo a od nie dawna przy wlaczaniu kompa wiesza sie. Wlaczam i albo swieci sama czerwona dioda (na przednim panelu obudowy) albo sama mryga zielona ( od powera, tez na przednim). I komp sie wiesza. Na DFI swieca sie 3 diodki. Pamieci chodza w dualu wiec jeden wyciagam, wlaczam ponownie i komp odpala. Dzieje sie tak nawet na normalnych ustawieniach. A jak juz komp chwile po chodzi, wtedy go wylaczam i podlaczam 2 pamiec i rusza.

I nie wiem teraz co robic. :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok :) DFI kupione (NF4-D za 410zł z gwarą, dobra cena?) No i procek który kupiłem w ciemno 3000+ Venice, ciekawe jak bedzie sie krecił (moze ktos go rozszyfruje za pomoca serii? LBBWE 0537CPDW)

Pozdrawiam,

Soker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh, to troszke przeplaciles..

Wczoraj użytkownik tweaka za 500zł sprzedawał SLI-DR i sprzedał :)

A moje NF4-D używane 2 miesiące (jeszcze 22miesiace gwarancji zostały) 4speed.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh, to troszke przeplaciles..

Wczoraj użytkownik tweaka za 500zł sprzedawał SLI-DR i sprzedał :)

A moje NF4-D używane 2 miesiące (jeszcze 22miesiace gwarancji zostały) 4speed.pl

ej, k..wa szukam i szukam, daje ogłoszenia, ze kupie i narazie jedyne co znalazłem to 4 miesięczna ultra za 470 :mur: :mur:

jak tyś to znalazł ? gdzie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WTF :shock:

Nie powiem zazdroszcze, zastanawiam sie tylko czym to jest spowodowane i czy jak zmienisz procka to plyta dalej bedzie miala taka opcje? Jak narazie to druga plyta dfi lanparty nf4 w ktorej mnoznik byl odblokowany w gore o ktorej slyszalem. Pisales o tym do typow z dfi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...