Skocz do zawartości
Madness

DFI LanParty NF4 (wszystkie modele)

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli usunę to zółte paskudztwo z coolera i posmaruje Ceramique to stracę gwarancję :?: Z tego co czytam serwis DFI jest wyjątkowo restrykcyjny i odwraca kota ogonem. Abit był bardziej wyrozumiały i nie zwalał tak winy na użytkownika B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam mam ultra-d i taki problem ze po wgraniu biosu N4D623-3 cos jest nie tak z plyta i zmiana biosu na inny nic nie pomaga, dodam ze w pierwszym dniu, przed wgraniem biosu bylo ok

wyglada to tak ze jak dam reset lub uruchom ponownie to zanim sie zacznie bootowac jest czarny ekran, wiatraki na 100% sie kreca, zielona lampka sie nie swieci na obudowie, tak jest przez 20sek i dopiero zaczyna windows wstawac, a czasami sie wogole nie bootuje i w/w stan trwa.

Prosze o pomoc w rozwiazaniu problemu w razie czego moge plyte zwrocic, poniewaz ma dopiero 5 dni

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie i problem :) Płyta świetna (DFI lanparty ultra-D) lecz nie mam com'a, a potrzebuje koniecznie. Czy DFi dostarcza w zestawie jakiegoś śledzia, żeby podpiąc kabelek pod com. Mam tylko gniazdo pod com'a (na plycie glownej pod slotem pci) i zadnej mozliwosci wpiecia tam wtyczki com. W jaki sposób podpiąc kabelek? Trzeba dodatkowo dokupic sledzia? Jesli tak to skad to wytrzasnac?

Edytowane przez fl4me

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam mam pytanie, prosze o wyrozumialosc bo jestem nowy w tym tamacie :).Mianowicie kupilem nf4 ultra-d nie moglem jej jeszzce przetestowac poniewaz czekam na grafe, moje pamieci to geil ultra 500 x2 512 i jak czytalem tutaj to bios wrzucany przez producetna jest sredni wiec jaki proponujecie mi wzucic ?procek venice 3200 i jeszcze jedno pytanie bo mam dwa dyski sata 2 i w ktore porty najlepiej je podlonczyc ? bo ponoc na jednych sa jakies problemy a na innych nie :/ wiec jak to jest ?

Ps: zaczynam czytac ten topic ale strasznie duzo tego :(

Edytowane przez fllanker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie i problem :) Płyta świetna (DFI lanparty ultra-D) lecz nie mam com'a, a potrzebuje koniecznie. Czy DFi dostarcza w zestawie jakiegoś śledzia, żeby podpiąc kabelek pod com. Mam tylko gniazdo pod com'a (na plycie glownej pod slotem pci) i zadnej mozliwosci wpiecia tam wtyczki com. W jaki sposób podpiąc kabelek? Trzeba dodatkowo dokupic sledzia? Jesli tak to skad to wytrzasnac?

Podpiąłem zewnętrznego śledzia COM'a przez złącze na płycie. Śledzia dostałem od kolegi z serwisu HP.

Podobny do tego, tyle, że ja mam samego COM'a.

http://www.allegro.pl/item86438403_sledzie...o_1_50_szt.html

UPDATED:

Taki: http://www.allegro.pl/item86791971__com1_9...ziu_.html#photo

Edytowane przez Grimlock

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie pamieci moglibyscie mi polecic w cenie do ok 650zl za 2x1gb?

Glownie chodzi mi o to zeby pamiatki nie gryzly sie z DFI. Ale miloby bylo gdyby tez sie troche krecily:)

Na siriusie sa Pqi, A-data, V-data ale nie mam pojecia na jakich kosciach one sa.

Najchetniej to bym kupil samsungi uccc, ale na allegro nigdzie ich nie widac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam:)

jestem posiadaczem tej płyty ultra-d razem z sempronem 3000 s939. mam problem mianowićie nie startuje mi komp:( palą się 4 diody potem 3 i w koncu 4 diody. to oznacza ze mam walniety procek ????????? zakupiłem go na allegro.

Prosze pomuszcie mi rozwiązac ten problem :) nie mam jak sprawdzić tego procka na innej płycie głownej.

Pozdrawiam Remix122

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam inne pytanie :) otoz w poniedzialek pewnie kupuje moja DFI i zastanwiam czy ktos ma na plycie ninje i taka obudowe antca co ja, rozchodzi mi sie o to czy po zamknieciu scianki ninja wejdzie nad koszyk od wentyla na sciance, mam nadzieje ze nie bedzie o niego zawadzac

z gory dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam:)

jestem posiadaczem tej płyty ultra-d razem z sempronem 3000 s939. mam problem mianowićie nie startuje mi komp:( palą się 4 diody potem 3 i w koncu 4 diody. to oznacza ze mam walniety procek ????????? zakupiłem go na allegro.

Prosze pomuszcie mi rozwiązac ten problem :) nie mam jak sprawdzić tego procka na innej płycie głownej.

Pozdrawiam Remix122

Pozwole sobie uzyc wycinku sygnaturki uzytkownika @Niemiec

DFI LP UT nF4-D - LDT *4 lub *3 i chodzi z sempem - detalis na 199-201 str tematu o DFI LP UT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Niemiec

wybacz stary, ale takie cos powinno byc w FAQ a nie w czyjejs sygnaturce.

EDIT:

P.S: Co do szukajki zgadzam sie w 100%

Edytowane przez sew_server

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyszukiwarka sprawdza sie w przypadku gdy szukamy konkretnej odpowiedzi na konkretne pytanie ja jak narazie chce ogarnac calosc po to zeby wrazie problemow ( lub po to by ich uniknac ) widziec co robic i wtedy mi zaswita ze cos o tym bylo w tym temacie :]a niestety jedno razowo przyczytac to +watki poboczne jest niemozliwe i prawde mowiac to z tego mozna by zrobic juz kilka osobnych podrozdzialow bo miszaja sie tu sposoby chlodzenia, mozliwosci, o/c, roznego rodzaju problemy usterki itp tazke trzeba przyknac oko bo zeby to ogarnac trzeba troche czasu :] zwlaszcza jesli nie mia mialo sie z ta plyta do czynienia wczesniej

Edytowane przez fllanker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie pamieci moglibyscie mi polecic w cenie do ok 650zl za 2x1gb?

Glownie chodzi mi o to zeby pamiatki nie gryzly sie z DFI. Ale miloby bylo gdyby tez sie troche krecily:)

Na siriusie sa Pqi, A-data, V-data ale nie mam pojecia na jakich kosciach one sa.

Najchetniej to bym kupil samsungi uccc, ale na allegro nigdzie ich nie widac.

najlepsze w tej cenie beda samsungi na kosciach uccc kreca sie nawet do ddr 550 Mhz 3-4-4-8 i dobrze dzialaja z dfi (mam g.skille na tych kosciach i jest ok)

w Polsce ich nie ma ale jest gosciu na allegro ktory je sprowadza chcesz dam Ci kontakt - wal na PW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wie ktoś co jest zwalone? Przy dzielniku innym niz 1:1 (czyli RAM na 200) - przy 200 RAM idzie na 235 (clockgenem do 250 narazie dojechalem stabilnie, bo Biosem winda nie bootuje) nie moge puscic FSB wiecej niz 200, a nawet 199, bo 200 juz nie bootuje a clocgen wiesza winde. Dodam jeszcze, ze cpu-z zle pokazuje czestotliwosc ramu przy innych dzielnikach niz 200, zawyza o srednio 15 MHz, a nawet o 30. A64 memory helper'em wychodzi to samo co evereset pokazuje, a cpu-z swoje, clocgen w miejscu "memory" pokazuje -1.0, poprawnie dziala tylko przy ram 1:1.

Plyta walnieta czy proc? Co myslicie o tym?

Moglbym to tak zostawic, ale przy czyms takim moje mozliwosci OC koncza sie na 2,115 GHz... (tyle idzie proc przy 235). Bo krecenie wiecej przy dzielniku np 125 (czy jakimkolwiek innym) mija sie z celem, np w F.E.A.R mocno wykrecony proc z nisko puszczonym RAM'em idzie tak samo niemal jak niekrecony...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam :)

Przepraszam, że pisze pewnie kolejny raz ale nie mam czasu aby czytać całe forum :( mianowicie jest ktoś kto mógłby mi pomóc aktualizować ten bios?? ktok po kroku jak to trzeba zrobić ?? Bardzo prosze o pomoc :)

Pozdrawiam Remix122:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

remix122--->>>

1. ściągasz http://eu.dfi.com.tw/Upload/BIOS/WinFlash174.zip

2. rozpakowujesz ;)

3. włączasz WinFlash.exe ;)

4. następnie File>>>Update Bios(szukasz pliku z biosem jaki chcesz wgrać)>>>i wciskasz Update :)

5. bios się wgrywa, a po udanym flashu restartujesz komputer i w czasie startu komputera wchodzisz do Biosu i odpalasz "LOAD BIOS SETUP DEFAULTS"

6. cieszysz sie nowym biosem

ps.

ale w tym temacie jest śmietnik, piszecie wszystko o wszystkim, mam nadzieje ze ktoś uporządkuje ten burdel

Edytowane przez cavarr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ktoś ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> miarke/linijke i zmierzyć czy grafika o długości laminatu 17 cm wejdzie bez problemu gdy na chipsecie bedzie niebieski zalman ???

plz

pomoże ktoś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobrze :) ale mam pewne zastrzeżenie... manowicie sam mi się komputer wylącza:( nie wiem czemu tak jest ;/ i musze potem resetować bios na około 2min ... ile tak mniej wiecej może trwa aktualizacja?? jak mi się tak cieągle wyłącza komputer to moge robić aktualizacje tego biosu ??

Proszę o jak najszybszą odpowiedź:0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobrze :) ale mam pewne zastrzeżenie... manowicie sam mi się komputer wylącza:( nie wiem czemu tak jest ;/ i musze potem resetować bios na około 2min ... ile tak mniej wiecej może trwa aktualizacja?? jak mi się tak cieągle wyłącza komputer to moge robić aktualizacje tego biosu ??

Proszę o jak najszybszą odpowiedź:0

Bios aktualizuje się ok 1 min , może krócej nawet.

Ale jeśli podczas aktualizacji komp ci się wyłączy to masz pozamiatane...Bez serwisu się nie obejdzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wytłumaczcie mi jedną rzecz dlaczego na mojej DFI ultra-d pamięc tamten kingston z przed prau stron robi maks tyle

http://img368.imageshack.us/img368/1225/as0nf.jpg

a na ABIT AV8 (K8T800pro) wykręciłem go na tyle

http://img309.imageshack.us/img309/4268/se...0022528v1oh.jpg

napięcie 2,8V

moze płyta uszkodzona ??

Troche sie podłamałem bo miałęm 2x512 UCCC któe kręciłem 3-3-3-8 225 na tym dfi a na intelu 240mhz i oddałem je za 280 zł :/ grybym je sprawdził gdzieś indziej to moze by też się okazało że są świetne :(

Pokombinuj z "Max Async Latency" i "Read Preamble" - te dwie opcje odpowiednio ustawione mogą zdziałać cuda :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wie ktoś co jest zwalone? Przy dzielniku innym niz 1:1 (czyli RAM na 200) - przy 200 RAM idzie na 235 (clockgenem do 250 narazie dojechalem stabilnie, bo Biosem winda nie bootuje) nie moge puscic FSB wiecej niz 200, a nawet 199, bo 200 juz nie bootuje a clocgen wiesza winde. Dodam jeszcze, ze cpu-z zle pokazuje czestotliwosc ramu przy innych dzielnikach niz 200, zawyza o srednio 15 MHz, a nawet o 30. A64 memory helper'em wychodzi to samo co evereset pokazuje, a cpu-z swoje, clocgen w miejscu "memory" pokazuje -1.0, poprawnie dziala tylko przy ram 1:1.

Plyta walnieta czy proc? Co myslicie o tym?

Moglbym to tak zostawic, ale przy czyms takim moje mozliwosci OC koncza sie na 2,115 GHz... (tyle idzie proc przy 235). Bo krecenie wiecej przy dzielniku np 125 (czy jakimkolwiek innym) mija sie z celem, np w F.E.A.R mocno wykrecony proc z nisko puszczonym RAM'em idzie tak samo niemal jak niekrecony...

Nikt sie z tym nie spotkal, albo nie wie co moze byc przyczyna???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ktoś ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> miarke/linijke i zmierzyć czy grafika o długości laminatu 17 cm wejdzie bez problemu gdy na chipsecie bedzie niebieski zalman ???

Było to już poruszane kilka razy... :mur: Najlepiej przeczytaj to, co znajduje się tutaj a na pewno znajdziesz tam odpowiedź na dręczące Cię pytanie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i pojawil sie kolejny problem :/

Po kolejnej probie wejscia na inny dzielnik niz 200 clocgenem nastapil standardowy zwis, reset kompa, i nie wstal, clear cmos, ok idzie default, laduje poprzednie ustawienia i ... nie wstaje, znowu clear i tak pare razy i nie wstaje za kazdym razem. Pod winda clocgenem pojechalem o 2 MHz w gore i zwis (a na 235 chodzilo wczesniej :/). Zachowuje sie tak, jak na innych dzielnikach poprzednio.

Co robic ??

HELP!!

Edit

Odkrylem teraz, ze na HT 5,4,2 wstaje, wlaczam HT 3 i czarny ekran :blink: A caly czas na HT 3 lecialem :unsure: A to, ze musialem teraz podniesc napiecie na procu z defaulta na 1,392 przy tym samym ustawieniu (zmiana z HT 3 na HT2, przy HT4 nie wstaje powyzej 220 :/) to juz szczegol.

Moze mnie ktos oswiecic o co biega <_<

Edytowane przez BartRaz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...