Skocz do zawartości
Madness

DFI LanParty NF4 (wszystkie modele)

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Stalem sie szczesliwym posiadaczem DFI Nf4 ultra-d...

wreszcie moge wyciskac cos z pamieci ktore dlawily sie na popszedniej A8v...

Napewno nie zaluje zamiany na DFI :P

Pozdrawiam

Edytowane przez Drejfus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chojrakrock: a testowałeś już: N4D702 ???

- ADDED MEMDIVIDER FOR E REVISION (SanDiego, Venice Core) (250=RAM/FSB, 233=RAM/FSB)

- More DRAM Response Time options

nie probowalem a co?? narazie procek lata mi 2.7ghz na 1.56V wiec nawet ok :D, zaraz zaczynam ramy meczyc :D

@Drejfus

nie bluznij tak B) bo to grzech :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem w poniedziałek w sklepie płyte głowna " w opisie" wczoraj dopiero zacząłem składac komputer płyta ma slady uzytkowania tzn. uchwyt na płycie do radiatora od procesora na zaczepie jest "odcisniety", karta dzwiekowa jest porysowana,miejsca na sruby do montarzu maja slady wskazujace na montaz płyty w innym komputerze co to oznacza? bo kupiłem płyte jako nowa jeszcze nie odpaliłem kompa bo czekam na karte graficzna dodam ze zakupu dokonałem w firmowym Wrocławskim sklepie az sie boje.CO JA MOGE Z TY ZROBIC ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem w poniedziałek w sklepie płyte głowna " w opisie" wczoraj dopiero zacząłem składac komputer płyta ma slady uzytkowania tzn. uchwyt na płycie do radiatora od procesora na zaczepie jest "odcisniety", karta dzwiekowa jest porysowana,miejsca na sruby do montarzu maja slady wskazujace na montaz płyty w innym komputerze co to oznacza? bo kupiłem płyte jako nowa jeszcze nie odpaliłem kompa bo czekam na karte graficzna dodam ze zakupu dokonałem w firmowym Wrocławskim sklepie az sie boje.CO JA MOGE Z TY ZROBIC ?

dowiedz sie co i jak w sklepie, moze montowali ja gdzies aby sprawdzic czy dziala?? nie wyciagaj pochopnych wnioskow tylko dowiedz sie co i jak :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak działa i nie ma z nią problemów ja bym „olał sprawę” o ile gwarancja jest na cały okres czasu na jaki miała być. Ale jak bardzo ci to przeszkadza możesz się kłócić ze sklepem, choć zazwyczaj dużo z tego nie wynikało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja narazie jestem bardzo zadowolonu z mojej DFI :D nie mialem zadnych problemow z nia i mam nadzieje ze tak pozostanie, z procka i ramow tez jestem zadowolony, choc ramy jeszcze mam zamiara podgonic, Mardok pytanko do ciebie teraz, mam 9x300 wszytko chodzi synchro, z tego co wyczytalem w FAQu ramy dostaja wiekszego kopa na dzielniku 180, czy rzeczywiscie oplaca sie?? Jak sadzisz??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy zauważyliście jedną rzecz...

Mardok testował div 200 przy niższych MHz na procesorze i z tego wynikało to, że ten dzielnik tak słabo wypadł. Przy takich samych taktach proca i RAMu ustawienie innego dzielnika nic nie da (albo niewiele), dzielniki są po to aby można było poeksperymentować i wyszukać najlepsze ustawienia dla pamięci jeżeli za tym nie idzie zmiana timingów (i alph) lub MHz to same przestawienie dzielników nic nie da.

Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka!

Mam takie pytanie. Czy posiada ktos z was glosniki Logitech X-530 i do tego karajana dolaczonego do dfi?

1. Jak z jakoscia dzwieku?

2. Czy karajan podola tym glosnikom, czy trzeba kupic osoba muzyczna?

3. Czy sa jakies inne problemy?

dzieki za szczere odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam..

ja osobiście nie mam DFI ale mam Abita AN8 gdzie na standardzie jest karta dźwiękowa AUDIOMAX na pci-express a jakość dźwięku jest bardzo dobra...ale zmieniłem na SB live! 5.1 i widze odrobine czystszy bas i jak jest głośno to dźwięk jest bardziej "czytelny" ...AUDIOMAX nie powinna dużo sie różnić od tej z DFI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chojrakrock spójrz do FAQ'u ..jest tam opisane ze div200 jest mniej wydajny niz pozostałe..spróbuj na 180/166

czytalem :wink: i wiem co tam pisze po prostu nie wiem czy oplaca sie zmieniac na div 180 chodzi o to czy zmiana bedzei faktycznie widoczna?? Oczywiscei wszytkie takty bylyby takie same B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@JROX jak zmniejszyc ta temperature. Odpowie mi ktos za co odpowiada ten czujnik PWMIC ??

@AndyN z takimy wiele wnoszacymi postami to 300 stron przekroczy...

Edytowane przez Kas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta graficzna z sigu niestety nie dziala, gdy przestawie zworki na 2x 8x (ani gorny ani dolny slot) :( Posiadam bios 623-3 i pytanie: Czy da sie ja zmusić żeby dziłała na 8x? Czy zmiana biosu na inny moze coś zmienić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chojrakrock: a testowałeś już: N4D702 ???

- ADDED MEMDIVIDER FOR E REVISION (SanDiego, Venice Core) (250=RAM/FSB, 233=RAM/FSB)

- More DRAM Response Time options

Jade na tym wlasnie Biosie i narazie jest OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta graficzna z sigu niestety nie dziala, gdy przestawie zworki na 2x 8x (ani gorny ani dolny slot) :( Posiadam bios 623-3 i pytanie: Czy da sie ja zmusić żeby dziłała na 8x? Czy zmiana biosu na inny moze coś zmienić?

Niestety nie każda ATI chce działać na PCI-E 8x, nawet dwie identyczne nie zawsze „chodzą” na 8x dziwna sprawa ale prawdziwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro u niego sie udalo :D to nie powinno byc problemow, tak mysle.

tyle ze sli juz odpada chyba ze go przekrecic w bok. Ja juz mam freezera pocietego i nic tylko zakladac ... tyle ze mam ninje i nie wiem jak to wyjdzie ...bo troche ciasno sie robi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...