CyberM Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 chojrakrock: a testowałeś już: N4D702 ??? - ADDED MEMDIVIDER FOR E REVISION (SanDiego, Venice Core) (250=RAM/FSB, 233=RAM/FSB) - More DRAM Response Time options Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drejfus Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 (edytowane) witam Stalem sie szczesliwym posiadaczem DFI Nf4 ultra-d... wreszcie moge wyciskac cos z pamieci ktore dlawily sie na popszedniej A8v... Napewno nie zaluje zamiany na DFI :P Pozdrawiam Edytowane 25 Lutego 2006 przez Drejfus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 witam Stalem sie szczesliwym posiadaczem DFI Nf4 ultra-d... wreszcie moge wyciskac cos z pamieci ktore dlawily sie na popszedniej A8v... Napewno nie zaluje zamiany na DLI :P Pozdrawiam DFI ja cię proszę DFI ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 chojrakrock: a testowałeś już: N4D702 ??? - ADDED MEMDIVIDER FOR E REVISION (SanDiego, Venice Core) (250=RAM/FSB, 233=RAM/FSB) - More DRAM Response Time options nie probowalem a co?? narazie procek lata mi 2.7ghz na 1.56V wiec nawet ok :D, zaraz zaczynam ramy meczyc :D @Drejfus nie bluznij tak B) bo to grzech :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drejfus Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 DFI ja cię proszę DFI ;) Sry za literowke... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
autococker Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Kupiłem w poniedziałek w sklepie płyte głowna " w opisie" wczoraj dopiero zacząłem składac komputer płyta ma slady uzytkowania tzn. uchwyt na płycie do radiatora od procesora na zaczepie jest "odcisniety", karta dzwiekowa jest porysowana,miejsca na sruby do montarzu maja slady wskazujace na montaz płyty w innym komputerze co to oznacza? bo kupiłem płyte jako nowa jeszcze nie odpaliłem kompa bo czekam na karte graficzna dodam ze zakupu dokonałem w firmowym Wrocławskim sklepie az sie boje.CO JA MOGE Z TY ZROBIC ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Kupiłem w poniedziałek w sklepie płyte głowna " w opisie" wczoraj dopiero zacząłem składac komputer płyta ma slady uzytkowania tzn. uchwyt na płycie do radiatora od procesora na zaczepie jest "odcisniety", karta dzwiekowa jest porysowana,miejsca na sruby do montarzu maja slady wskazujace na montaz płyty w innym komputerze co to oznacza? bo kupiłem płyte jako nowa jeszcze nie odpaliłem kompa bo czekam na karte graficzna dodam ze zakupu dokonałem w firmowym Wrocławskim sklepie az sie boje.CO JA MOGE Z TY ZROBIC ? dowiedz sie co i jak w sklepie, moze montowali ja gdzies aby sprawdzic czy dziala?? nie wyciagaj pochopnych wnioskow tylko dowiedz sie co i jak :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Kupiłem w poniedziałek w sklepie płyte głowna " w opisie" wczoraj dopiero zacząłem składac komputer płyta ma slady uzytkowania tzn. uchwyt na płycie do radiatora od procesora na zaczepie jest "odcisniety", karta dzwiekowa jest porysowana,miejsca na sruby do montarzu maja slady wskazujace na montaz płyty w innym komputerze co to oznacza? bo kupiłem płyte jako nowa jeszcze nie odpaliłem kompa bo czekam na karte graficzna dodam ze zakupu dokonałem w firmowym Wrocławskim sklepie az sie boje.CO JA MOGE Z TY ZROBIC ? Jak działa i nie ma z nią problemów ja bym „olał sprawę” o ile gwarancja jest na cały okres czasu na jaki miała być. Ale jak bardzo ci to przeszkadza możesz się kłócić ze sklepem, choć zazwyczaj dużo z tego nie wynikało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Ja narazie jestem bardzo zadowolonu z mojej DFI :D nie mialem zadnych problemow z nia i mam nadzieje ze tak pozostanie, z procka i ramow tez jestem zadowolony, choc ramy jeszcze mam zamiara podgonic, Mardok pytanko do ciebie teraz, mam 9x300 wszytko chodzi synchro, z tego co wyczytalem w FAQu ramy dostaja wiekszego kopa na dzielniku 180, czy rzeczywiscie oplaca sie?? Jak sadzisz?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Jak dobrze podobierasz timingi to na każdym dzielniku prawie jesteś w stanie wyciagnać te same MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 chojrakrock spójrz do FAQ'u ..jest tam opisane ze div200 jest mniej wydajny niz pozostałe..spróbuj na 180/166 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Ale troszku nie rozumiem... To pamięci na 600 (przy HTT300) będą mniej wydajne niż 540??? Przecież to 60MHz mniej, więc jak mogą być bardizje wydajne?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Nie wiem czy zauważyliście jedną rzecz... Mardok testował div 200 przy niższych MHz na procesorze i z tego wynikało to, że ten dzielnik tak słabo wypadł. Przy takich samych taktach proca i RAMu ustawienie innego dzielnika nic nie da (albo niewiele), dzielniki są po to aby można było poeksperymentować i wyszukać najlepsze ustawienia dla pamięci jeżeli za tym nie idzie zmiana timingów (i alph) lub MHz to same przestawienie dzielników nic nie da. Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SarmaX Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Siemka! Mam takie pytanie. Czy posiada ktos z was glosniki Logitech X-530 i do tego karajana dolaczonego do dfi? 1. Jak z jakoscia dzwieku? 2. Czy karajan podola tym glosnikom, czy trzeba kupic osoba muzyczna? 3. Czy sa jakies inne problemy? dzieki za szczere odpowiedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 witam.. ja osobiście nie mam DFI ale mam Abita AN8 gdzie na standardzie jest karta dźwiękowa AUDIOMAX na pci-express a jakość dźwięku jest bardzo dobra...ale zmieniłem na SB live! 5.1 i widze odrobine czystszy bas i jak jest głośno to dźwięk jest bardziej "czytelny" ...AUDIOMAX nie powinna dużo sie różnić od tej z DFI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Mam pytanko czy ponizej prezentujaca sie temperatura PWMIC nie jest za wysoka ?? http://img519.imageshack.us/my.php?image=temp0sw.jpg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 nie jest źle ale mogłoby być lepiej ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Ten czujnik gdzie jest umieszczony ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 ciekawe do ilu stron "dobijecie"? 250? 300? :lol: :lol2: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 chojrakrock spójrz do FAQ'u ..jest tam opisane ze div200 jest mniej wydajny niz pozostałe..spróbuj na 180/166 czytalem :wink: i wiem co tam pisze po prostu nie wiem czy oplaca sie zmieniac na div 180 chodzi o to czy zmiana bedzei faktycznie widoczna?? Oczywiscei wszytkie takty bylyby takie same B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 @Kas IMO co najmniej 10*C za dużo jak dla mnie. ciekawe do ilu stron "dobijecie"? 250? 300? :lol: :lol2: :lol: 250 to do końca marca pęknie :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 fajny pomysł na chodzenie mostka tu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drejfus Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Juz to gdzies wiedzialem... Fajny pomysl ale nie dla ludzi z SLI. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 (edytowane) @JROX jak zmniejszyc ta temperature. Odpowie mi ktos za co odpowiada ten czujnik PWMIC ?? @AndyN z takimy wiele wnoszacymi postami to 300 stron przekroczy... Edytowane 26 Lutego 2006 przez Kas Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyberM Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Karta graficzna z sigu niestety nie dziala, gdy przestawie zworki na 2x 8x (ani gorny ani dolny slot) :( Posiadam bios 623-3 i pytanie: Czy da sie ja zmusić żeby dziłała na 8x? Czy zmiana biosu na inny moze coś zmienić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drejfus Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 chojrakrock: a testowałeś już: N4D702 ??? - ADDED MEMDIVIDER FOR E REVISION (SanDiego, Venice Core) (250=RAM/FSB, 233=RAM/FSB) - More DRAM Response Time options Jade na tym wlasnie Biosie i narazie jest OK. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Karta graficzna z sigu niestety nie dziala, gdy przestawie zworki na 2x 8x (ani gorny ani dolny slot) :( Posiadam bios 623-3 i pytanie: Czy da sie ja zmusić żeby dziłała na 8x? Czy zmiana biosu na inny moze coś zmienić? Niestety nie każda ATI chce działać na PCI-E 8x, nawet dwie identyczne nie zawsze „chodzą” na 8x dziwna sprawa ale prawdziwa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 fajny pomysł na chodzenie mostka tu Ja o tym właśnie pisałem kilka postów wcześniej. Sam chciałem przerobić to na Cooler do mostka, tylko się zastanawiałem czy te pipe'y wytrzymają gięcie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Skoro u niego sie udalo :D to nie powinno byc problemow, tak mysle. tyle ze sli juz odpada chyba ze go przekrecic w bok. Ja juz mam freezera pocietego i nic tylko zakladac ... tyle ze mam ninje i nie wiem jak to wyjdzie ...bo troche ciasno sie robi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 No ninja bardzo duzo miejsca zajmuje :D, czy ktos z was uzywa dzielnika 8.5 na procu?? bo u mnie nie dziala komp po prostu nie wstaje, na 9 dziala caly czas, nie wiem moze to wina biosu, ktos spotkal sie juz z czyms takim?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...